• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

فکت: المپیاد هوش مصنوعی هم داریم

manimonji

Dragoon The Great
کنکوری 1405
نام مرکز سمپاد
دبیرستان شهید بهشتی
شهر
سبزوار
سال فارغ التحصیلی
1405
امسال اولین دوره ی کشوری المپیاد هوش مصنوعی تو ایران برگزار شد، جهانیش هم دو دوره تا الان برگزار شده و قبلا از بچه های المپیاد کامپیوتر تیم ملی دستچین می شد.
حالا ممکنه بپرسید مباحثش چیه؟ چت جی پی تی؟ خب نه دقیقا. هوش مصنوعی کابردی فراتر از زندگی روزمره ی ما و سرگرمی و چت بات ها داره و برای تشخیص بیماری بر اساس عکس، تخمین قیمت ملک و... استفاده میشه. تو المپیاد هوش مصنوعی مثل المپیاد کامپیوتر دو بخش تئوری (ریاضیات و درک و فهم) و عملی (کدنویسی) داریم. بخش تئوری شامل یک سری آمار میشه که چطور می تونیم رابطه بین متغیر یا متغیر های هدف (چیزی که می خوایم تخمین بزنیم و به دست بیاریم، قیمت خونه، مریض بودن یا نبودن) و متغیر های ورودی (چیزی که داریم مثل مساحت خونه یا فشار خون یک فرد) رو با دقت بالا پیدا کنیم. همه این ها رو گفتم که بگم تاپیک المپیاد هوش مصنوعی نداریم!

دانستنی : @manimonji طلای هوش‌مصنوعی آورده بود! ولی ما خبر نداشتیم :(

امسال اولین دوره ی کشوری المپیاد هوش مصنوعی تو ایران برگزار شد، جهانیش هم دو دوره تا الان برگزار شده و قبلا از بچه های المپیاد کامپیوتر تیم ملی دستچین می شد.
حالا ممکنه بپرسید مباحثش چیه؟ چت جی پی تی؟ خب نه دقیقا. هوش مصنوعی کابردی فراتر از زندگی روزمره ی ما و سرگرمی و چت بات ها داره و برای تشخیص بیماری بر اساس عکس، تخمین قیمت ملک و... استفاده میشه. تو المپیاد هوش مصنوعی مثل المپیاد کامپیوتر دو بخش تئوری (ریاضیات و درک و فهم) و عملی (کدنویسی) داریم. بخش تئوری شامل یک سری آمار میشه که چطور می تونیم رابطه بین متغیر یا متغیر های هدف (چیزی که می خوایم تخمین بزنیم و به دست بیاریم، قیمت خونه، مریض بودن یا نبودن) و متغیر های ورودی (چیزی که داریم مثل مساحت خونه یا فشار خون یک فرد) رو با دقت بالا پیدا کنیم. همه این ها رو گفتم که بگم تاپیک المپیاد هوش مصنوعی نداریم!
فکر میکنم برگزار کننده هاش هم دقیقا ندونن چی میخوان از شرکت کننده ها به عنوان المپیاد؛ تو که بنظر توی روندش بودی نظرت چیه؟ حرف درستیه؟

فکر میکنم برگزار کننده هاش هم دقیقا ندونن چی میخوان از شرکت کننده ها به عنوان المپیاد؛ تو که بنظر توی روندش بودی نظرت چیه؟ حرف درستیه؟
آره نظر منم همینه، هر چند امسال از پارسال بهتره ولی خب همین نمونه سوالای پارسال رو کم ارزش تر می کنه. هنوز به پایداری نرسیده. هر چند برای من که از بیرون گود نگاه میکنم واضحه که باشگاه باید چی کار کنه. به نظرم از م۱ باید عملی باشه (و مجازی) چون که حداکثر تقلب میتونه استفاده از chat gpt باشه که تو جهانی آزاده.

آره نظر منم همینه، هر چند امسال از پارسال بهتره ولی خب همین نمونه سوالای پارسال رو کم ارزش تر می کنه. هنوز به پایداری نرسیده. هر چند برای من که از بیرون گود نگاه میکنم واضحه که باشگاه باید چی کار کنه. به نظرم از م۱ باید عملی باشه (و مجازی) چون که حداکثر تقلب میتونه استفاده از chat gpt باشه که تو جهانی آزاده.
آخه اصلا جهانی هم قانوناش خیلی سیکیمیه تا جایی که میدونم. دیدی از سال بعد جپت هم ممنوع کنن. بعد مرحله ۱ و ۲ یکم فاز غربال گردن دارن که منابع زیادی رو نزارن روی تصحیح و برگزاری فقط چند نفر کمتر انتخاب بشن که بشه ازشون ازمون به اون صورت گرفت و خب اینی که میگی انرژی زیادی میخواد. حالا انتخاب تیمتون به چه شکله؟ خودت تلاش میکنی یا رفتی پی کنکور؟ از کامپی ها هم میزارن شرکت کنن یا نه؟ سهمیه گرفت آخرسر؟ به دوره شما هم میرسه؟؟

سلام، راجع‌به بخش عملی مرحله دو، چون پارسال هم به خاطر جنگ حذف شده بود و تا حدودی جدیدتر از بقیه بخشاست راهنمایی می‌خواستم.

سلام، راجع‌به بخش عملی مرحله دو، چون پارسال هم به خاطر جنگ حذف شده بود و تا حدودی جدیدتر از بقیه بخشاست راهنمایی می‌خواستم.
بخش عملی مرحله پارسال اسمش مرحله 3 بود که برگزار نشد. ولی خب من سوالات بخش فینال پارسال رو دارم، به نظرم شبیه اینها سوال میدن ولی سطح پایین تر. آزمون عملی مرحله 3 چون فقط مهمه قبول بشی توش، صرفا داشتن مهارت کدزنی ساده و دیباگینگ خیلی کمک میکنه. اکثر کسایی که عملی خیلی بد دادن (که معادلش میشه قبول نشدن تو مرحله 3 امسال) به خاطر این بود که سر یه باگ کلا کدشون اجرا نشده بود و صفر گرفتن. سوالات هم الان می فرستم، هرچند با جواب های خودمه. به نظرم اول جواب ها رو نگاه نکنید سعی کنید حل کنید حالا اگر مباحثش جدیده به کمک جی پی تی و... بعد ببینید جواب منطقی و عادی تو تایم مسابقه چقدره کیفیتش.
فکت: پارسال GPU ندادن اونم تو فاینال!!! به جاش یه سیستم دادن با پردازنده ی core i3 نسل نمیدانم چند. بعید می دونم امسال با این وضعیت بتونن برای مرحله سه که -خیلی- بیشتر از 80 تا شرکت کننده داره چیز بهتری فراهم کنند، پس بهتره تو بخش عملی، تمرکز کنید رو کتابخونه ی sklearn و کتابخونه های یادگیری ماشین و در کنارش torch هم بلد باشید. در کل اگر دیدید یه تسک، کد یا موضوع هست که بدون GPU اجراش خیلی طول می کشه، به احتمال زیاد تو امتحان عملی ازش سوال نمیاد، حالا هرچقدر هم مهم و خفن باشه! حالا اگر این موضوعات خفن ازشون تو عملی سوال نیاد یعنی قراره تو تئوری ازشون سوال بیاد. هرچند در کنار زرنگ بازی، انتظار هر چیزی رو داشته باشید.
پارسال بهمون یه سیستم لینوکسی دادن (اوبونتو) و پسوردش رو موقع شروع آزمون دادن. کیبوردش هم فارسی standard هست که با کیبوردی که اکثر ما استفاده می کنیم فرق داره، هرچند میشه تو ویندوز فعالش کرد. تو سوالات عملی یک سری سوالات تشریحی با نمره ی کم مثلا هر کدوم 5 نمره هست. یکم با کیبورد لینوکس آشنا باشید بد نیست که راحت تر بتونید بنویسید. (اسم رو خواستن اول مانی منجی /ور نوشتم)
پارسال یه جور محیط وب اپ هم درست کرده بودن که داکیومنشن های مهم رو داشت که البته قابلیت سرچشون اکثرا خراب بود (داکیومنشن هر کتابخونه ای که اجازه داشتیم استفاده کنیم و نیاز داشتیم + پایتون) گوگل و نت هم قطع بود. (امسال کارشون راحت شده خودکار قطعه). کد ها رو لازم نیست حفط کنید ولی خوبه بدونید هر چی کجای داکیومنشنه که سینتاکسش رو راحت پیدا کنید و کپی پیست کنید و لذت ببرید.

آخرین ویرایش:
منبع سوال خارجی هم قبلا بود که الان به خاطر قطعی نت نمیاد. حالا اگر کانفیگ چیزی گرفتید اینجا سوال خوب پیدا میشه:

https://judge.nitro-ai.org/ هر چند از سطح مرحله سه بالاتره ولی این رو جواب بدی بهتر از نداشتن نمونه سواله.

kaggle هم سوالات خوبی داره، بیشتر امتیاز بالا توش مطرح هست تا حل کردن یا نکردن سوال (در حالی که فینال عملی پارسال اینطوری بود که یه سواله همه صفر و یک و دو تا سی زده بودن جز یه نفر که صد زده بود و در کمال تعجب رنک 43 و نقره شده بود) احتمالا بیشتر به درد رقابت بالای لیدربورد بخوره.

سوالات عملی فینال با جواب من حین آزمون. سر جمع عملی یک شدم، ولی خب یک سری سوال رو خوبتر زدم یک سری رو بدتر. NLP و رگرسیون رو خوب زدم هرچند به نظرم برای NLP راه حل اصولی تری در نظر بگیرید.

آخرین ویرایش:
آخه اصلا جهانی هم قانوناش خیلی سیکیمیه تا جایی که میدونم. دیدی از سال بعد جپت هم ممنوع کنن. بعد مرحله ۱ و ۲ یکم فاز غربال گردن دارن که منابع زیادی رو نزارن روی تصحیح و برگزاری فقط چند نفر کمتر انتخاب بشن که بشه ازشون ازمون به اون صورت گرفت و خب اینی که میگی انرژی زیادی میخواد. حالا انتخاب تیمتون به چه شکله؟ خودت تلاش میکنی یا رفتی پی کنکور؟ از کامپی ها هم میزارن شرکت کنن یا نه؟ سهمیه گرفت آخرسر؟ به دوره شما هم میرسه؟؟
کنکور که نه، سهمیه دادن. در اصل یه قانون کمتر نوشته شده ی المپیاد هست که من هم الان می تونم برم انتخاب تیم کامپ اگر بزارن (کمیته ی هوش و کامپ) ولی خب سهمیه و اینا عوض نمیشه ولی اگر قبول بشی مثلا می تونی با طلای هوش بری جهانی کامپ. فکر کنم به دوره ی ما هم میرسه. انتخاب تیم هم هنوز تاریخ دقیقش مشخص نیست فقط می دونم عملیه و تا جای ممکن می خوان شبیه جهانی باشه.

آخرین ویرایش:
منبع سوال خارجی هم قبلا بود که الان به خاطر قطعی نت نمیاد. حالا اگر کانفیگ چیزی گرفتید اینجا سوال خوب پیدا میشه:
https://judge.nitro-ai.org/ هر چند از سطح مرحله سه بالاتره ولی این رو جواب بدی بهتر از نداشتن نمونه سواله.
kaggle هم سوالات خوبی داره، بیشتر امتیاز بالا توش مطرح هست تا حل کردن یا نکردن سوال (در حالی که فینال عملی پارسال اینطوری بود که یه سواله همه صفر و یک و دو تا سی زده بودن جز یه نفر که صد زده بود و در کمال تعجب رنک 43 و نقره شده بود) احتمالا بیشتر به درد رقابت بالای لیدربورد بخوره.
سوالات عملی فینال رو دارم ولی خب کجا اپلود کنم؟
خیلی ممنون ازتون، اگر منظورتونو درست متوجه شده باشم imgurl.ir واسه آپلود خوبه.

سوالات عملی فینال با جواب من حین آزمون. سر جمع عملی یک شدم، ولی خب یک سری سوال رو خوبتر زدم یک سری رو بدتر. NLP و رگرسیون رو خوب زدم هرچند به نظرم برای NLP راه حل اصولی تری در نظر بگیرید.
شرمنده من باز سوال می‌پرسم، سایتا رو سپردم به یه نفر دیگه که برام سوالا رو پیدا کنه، نمی‌دونم سوالا کجای سایتن😭

شرمنده من باز سوال می‌پرسم، سایتا رو سپردم به یه نفر دیگه که برام سوالا رو پیدا کنه، نمی‌دونم سوالا کجای سایتن😭
سوالا تو صفحه ی اصلی هستند، یه لیسته رو هر کدوم بزنی سوال میاد، پایین هر سوال فایل های ترین و تستش هست، توضیحاتش هم تو خود صفحه. ولی خودت دسترسی نداشته باشی بی فایدست، چون نمیتونی submit کنی

Back
بالا