• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

سهمیۀ کنکور - عدالت آموزشی یا اجحاف آموزشی

به نظر من سهمیه های شغل و تحصیلی باید حذف بشن، اما حمایت های اقتصادی از افرادی که به نوعی توی جنگ و موارد دیگه مثل زلزله و سیل و..اسیب دیدن باید باشه.

اگه دین‌دارید سهمیه تحصیلی حرومه،
اگه دین‌دار نیستید سهمیه تحصیلی انسانی نیست.
به هیچ صراطی مستقیم و قابل توجیه نیست.
در کل سهمیه واقعا تکلیفش مشخصه، داری جای کسی که تلاش کرده رو به کسی که تلاشی نکرده می‌دی. اگه خیلی به فکر عدالت آموزشی بودن می‌تونستن امکانات تحصیل در اختیار افراد قرار بدن، نه اینکه توی مرحله آخر و غول آخر موقع انتخاب رشته درصد و تراز و رتبه‌شون ۹۴۸۳۹۳۹۹۲ برابر بقیه ارزش داشته باشه.🙏🏻

به نظر من سهمیه های شغل و تحصیلی باید حذف بشن، اما حمایت های اقتصادی از افرادی که به نوعی توی جنگ و موارد دیگه مثل زلزله و سیل و..اسیب دیدن باید باشه.
کارت حمایتی بدن و یه مبلغی توش بریزن

مگه سمپاد هم سهمیه ای ها توش سهمیه دارن؟
یکی که می‌دونه توضیح بده من فکر میکردم فقط برا کنکور و دانشگاه و این چیزاست
سمپاد خودش نوعی سهمیه (استعداد های درخشان) محسوب میشه
هر نوع سهمیه ای تقلبه و باید جمع بشه
مناطق محروم که دسترسی برابر به منابع آموزشی ندارند چطور؟

هر چیزی که باعث بشه حق بقیه خورده بشه باید حذف بشه. دلیلی نداره یکی هیچ تلاشی نکنه و از کسی که خودشو پاره کرده بزنه جلو.
ولی موضوعاتی که حق کسی درش خورده نمیشه کاملا اوکیه. اگر کسی از حمل و نقل عمومی رایگان برخوردار باشه حق من خورده نمیشه!

دلیل بر برتری و امتیاز تحصیلی دادن نیست این موضوع
باید آموزش برابر بشه
مدارس غیر انتفاعی، سمپاد، نمونه و هزار مدل دیگه اش باید جمع بشن و یه مدرسه واحد شکل بگیره و همه ی معلم ها بر اساس محل زندگیشون تقسیم بندی بشن نه لول مدرسه

آها ینی تو اون استعداد درخشان امتیاز داره من فکر کردم تو آزمون ورودی سمپاد سهمیه دارن
سهمیه مناطق منطقیه یعنی افراد با یه سطح دسترسی با هم رقابت کنن ولی نهایتا آدم های با دسترسی بالا میرن تو مناطق و رقابت خراب میشه

باید همه‌ی منابع به عدالت توزیع بشن، چه لول تحصیل در دبیرستان چه سطح دانشگاه های کشور. این سهمیه مناطق شبیهِ یه نوش داروی الکیه و واقعا تاثیر خاصی نداره.
وقتی در نهایت هم باز با بومی گزینی توی دانشگاه تهران حق دانش آموز منطقه ۳‌ ای ضایع می‌شه اصلا این سهمیه به دردی هم می‌خوره؟

نتیجه ی سهمیه همین وضعیت فعلی کشوره یه مشت بی سواد اکثریت تصمیم گیرا رو تشکیل میدن، قشر باسواد و لایق کم کم به یه گوشه رونده میشن، تو یه شغلی مثل پزشکی که با جون مردم سر و کار داره باعث بی اعتمادی مردم به پزشک و عدم مراجعه شون به پزشک میشه

هر سهمیه ای که تو فضای رقابتی تحصیلی و شغلی وجود داره باید برچیده بشه...
میتونن کمک هزینه مالی کنن به افراد با هر شرایطی که مد نظرشونه( اونم باز در یه حد معقول ،نه که از حلقوم بقیه مردم بکشن همه رو بریزن تو جیب اینا) ولی دخالت سهمیه در یک فضای رقابتی ،مصداق بارز رانت و فساده

سهمیه ای که باعث ضایع شدن حق بقیه بشه رو باید برداشت و جاش کمک هزینه داد

پدر اونی که خودش درس خونده چیکار کرده براش جز هزینه کردن و حامی بودن؟

جاش کنکور داده؟

سهمیه یعنی ۲۵ درصد ترازتو من جات کنکور میدم

بهشون سوبسید کتاب بدن، کلاس اموزشی

.......

سهمیه ای که باعث نمیشه حق کسی ضایع بشه بدن، نمیدونم مترو رایگان، شهریه دانشگاه ازاد رایگان و ...

من کاملا با وجود هر نوع سهمیه (استثنایی که به ذهنم می‌رسه سهمیه‌ی المپیاد برای کنکوره چون این آدمها حداقل بر اساس شایستگی علمی تحصیلیشون این سهمیه بهشون تعلق گرفته) در یک رقابت علمی یا مهارتی مخالفم و همونطور که نسیم و بقیه‌ی بچه‌ها بالاتر گفتن بنظرم حمایتهای اقتصادی به قشر آسیب‌دیده خیلی ایده‌ی بهتریه.

من به نظرم هممون هم نظریم توی این مورد بحثی نیست

بیاید درباره این بحث کنید روزی سهمیه ها برداشته شدن و ارزش ها عوض شد با سهمیه های دانشگاه و ... چیکار کنیم

باید همه‌ی منابع به عدالت توزیع بشن، چه لول تحصیل در دبیرستان چه سطح دانشگاه های کشور. این سهمیه مناطق شبیهِ یه نوش داروی الکیه و واقعا تاثیر خاصی نداره.
وقتی در نهایت هم باز با بومی گزینی توی دانشگاه تهران حق دانش آموز منطقه ۳‌ ای ضایع می‌شه اصلا این سهمیه به دردی هم می‌خوره؟
یعنی چی عدالت؟

بیاید درباره این بحث کنید روزی سهمیه ها برداشته شدن و ارزش ها عوض شد با سهمیه های دانشگاه و ... چیکار کنیم
وای
هدف از تاپیک این بود فراموش کردم بنویسم :))

اگر قرار به حذف باشه باید همه رانت ها حذف شن نه چیزی ک یه عده دارن و ما نداریم!
حمل و نقل و فروشگاه و تخفیف و .... هم باید حذف شن
کمک هزینه تحصیلی هم باید حذف شه
یه شبیه فضای رقابتی سرمایه داری اروپایی طور
هرکی زرنگ تر بود بتونه دست آورد بیشتری داشته باشه و هرکی ناتوان بود با انتخاب طبیعی از چرخه جامعه حذف شه
عادلانه و منطقی و بر اساس قانون طبیعت

نکته ای که درمورد سهمیه هست اینه که این سهمیه فقط باعث برتری یه سری افراد نالایق به بقیه،از نظر شغلی و تحصیلی نمیشه
همیشه هر جایی انگار حق بااوناست
من یکباری با یه نفر سهمیه ای دعوایی داشتم که باعث شد پامون به حراست باز شه (در واقع من شکایت کردم)
اما تهش به من گفتن که بنیاد شهید پشت این خانومه و ما نمیتونیم برات کاری کنیم درسته حق باهاته ولی مثلا میتونی بری خونه بگیری و خوابگاه نباشی!!!!!!

یعنی چی عدالت؟
یعنی اینکه مردم برای زندگی بهتر مجبور نباشن همچین تراکم جمعیتی وحشتناکی رو تو مرکز استان ها و توی پایتخت و شهرای اطرافش رقم بزنن.
یعنی اینکه یه استان سینما نداره، ولی هر ده قدم تو تهران راه می‌ری سینما کمترین چیزی که می‌بینی.
یعنی اینکه صنایع توی جاهایی تجمع یافته که باعث شده شغل هم به عدالت تقسیم نشه و مردم برای کار آواره‌ی هزار جا بشن.
یعنی اینکه سمپاد شهرستان در مقابل سمپاد تهران یک جوک واقعیه که حتی تو مخیله‌ی کسی که تهران بوده هم نمی‌گنجه.
یعنی اینکه انقدر سطح تفریحات توی استان‌های مرزی کمه که ریت خودکشی یک ایران و خودسوزی یک جهانن ولی برای کسی مهم نیست.
یعنی اینکه آخر سر از بچه‌ای که نهایت تفریحش کافه بوده و تو عمرش مال ندیده می‌خوای با بچه‌ای که تو ناز و نعمت و امکانات بزرگ شده در یه حد امید به زندگی داشته باشه. امکانات تحصیلی رو که گفتم جوک واقعا جوکه دیگه وارد بحثش نمی‌شم.

اگر قرار به حذف باشه باید همه رانت ها حذف شن نه چیزی ک یه عده دارن و ما نداریم!
حمل و نقل و فروشگاه و تخفیف و .... هم باید حذف شن
کمک هزینه تحصیلی هم باید حذف شه
یه شبیه فضای رقابتی سرمایه داری اروپایی طور
هرکی زرنگ تر بود بتونه دست آورد بیشتری داشته باشه و هرکی ناتوان بود با انتخاب طبیعی از چرخه جامعه حذف شه
عادلانه و منطقی و بر اساس قانون طبیعت
اینکه دولت بخواد با مالیات دست کنه تو جیب مردم برای این چیزا مسخره بازی بیش نیست!

فعلا اخراج یا برخورد تندی نشه باهاشون معقول تره چون ممکنه جو دانشگاه ها رو متشنج کنن
فرد سهمیه ای بعد از فارغ التحصیلی هم شغلش تامینه با رانت
اگه جلوی رانت و آشنا بازی بعد از استخدام آخرین نسل سهمیه ای ها بعد از فارغ شدن گرفته بشه میتونه کمک کنه

Back
بالا