تو تاپیک المپیادیا با امیر حسین حرف میزدیم که بیایم یه صندلی داغ بزنیم برای بچه های ردی
بیان بگن چیکار کردن قبول تشدن
من به ذهنم رسید به جاش یه تاپیک داشته باشیم عین کنکور که منسجم از دلایل قبول نشدنمون بگیم و سایر توصیه هایی که به نسل های بعد از خودمون داریم
به راهتون شک نکنید
آره میدونم راه پیچده ای سختی زیاد داره ولی اینکه هی فکرتون درگیر درست یا غلط بودن تصمیمتون باشه انرژیتونو خیلی میگیره
به منابع گیر ندید
ببینید المپیاد یه عرف داره دیگه تو سالی که شما ام دارید امتحان میدید زیاد محتمل نیس از عرف خارج بشه اذییت نکنید خودتونو سر منابع
تو منابع هم سطح گیر نکنید
بزرگترین اشتباه من ایت بود که اصرار داشتم چن تا منبع هم سطح رو بخونم نگران نباشید که شاید سطحتون نرسه اولش یکم سخته ولی خوب مفیده
مسئله مسئله مسئله حل کنید
بچه های خودخوان
نا امید نشید
کاش یکی بود اینو ب من میگفت
ولی خوب از من بشنوید درسته شما دو برابر بقیه باید زمان و حوصله و توان بزارید
ولی موفقیت براتون ممکنه
سرد نشید
این فاصله بین مرحله ۱ و اعلائم نتایج من خیلی سرد شدم و خیلیی وقت از دست دادم
میدونم خیلی استرس زاست ولی بخونید (یه برگه ببرید سر امتحان جواباتونو وارد کنید با کلید چک کنید و اگه از کف سال پیش یکمم بالا تر بود با لبخند کار خودتونو شروع کنید)
به کنکور فکر نکنید
یه سال براش کافیه باور کنید هست
بچه های فیزیک
مکانیک رو دو دستی بچسبید و تا ابد رهاش نکنید ولی سمت بخش هایی که نیاز نیست نرید که فقط آزارتون میده
و در آخر
المپیاد رو ملاک سنجش خودتون قرار ندین اگه موفق نشدین دلیل بر بی استعدادی نیست تو این مسیر خیلی از عوامل دخیل اند
گروهی شروع به خوندن المپیاد بکنین.
گروه خودتون رو سالم نگهدارید حالا نه 10 15 نفر دو نفری هم حتی خیلی خوبه همین که بهم بگید چیکار کردید و رقابت داشته باشید خیلی خوبه.
سر زمان استاندارد اش شروع به مطالعه کنید نگید وقت دارم حالا مونده یا زوده تنبلی نکنین زمان مناسب تو المپیاد مهمه به اندازه کافی وقتی واردش بشید اتفاق سرتون میاد که عقب بمونید خودتون پس خودتون رو هدر ندید.
هرچند وقت یک بار خودتون رو با یک ازمون تحت پایش قرار بدید.
حل سوال رو از اول داشته باشید نگید فلان منبع رو بخونم بعدش برم حل سوال اصلا مهم نیست سوال بلدی حل کنی یا نه ولی حداقل شبی دوتا سوال حل کن یا حتی شده دو سه ساعت روش فکر کن روی کاغذ نتیجه بنویس تحلیل ات رو روی کاغذ مرتب بنویس چند تا فرضیه برای سوالت بکش بعد از رو پاسخ نامه تک تک شو بررسی کن.
درگیر دیر و زود شدن کمیته نکن خودتو کار خودتو بکن.
مشاور المپیاد داشتن خیلی خوبه،هیچ شباهتی به مال کنکور ندارن درواقع وقتی مشاور بگیری یه مدال رو موضف میکنی تا یه ساعات مشخصی باتو باشه و کمکت کنه هم انگیزه میده هم توی انتخاب منابع و اولیت بندی کمکه هم میتونی ازش یک سری جزوات بگییری در کل خیلی خیلی خوبه.
حلی 1 انرژی چیکار میکنن به شما چه ربطی داره؟به شما چه ربطی داره چند نفر امار قبولیشه؟تو کار خودت رو بکن اون ها هم به چشم رغیب ببین اینکه بخوای بشینی تو فلان گروه ور ور حرف بزنی فقط وقتتو تلف کردی و ذهنت رو درگیر.
درس مدرسه رو ول نکن،ریاضی و شیمی و فیزیک به کارت میاد،ریاضی مهمه در حد مدرسه و کاراش بلد باشی خوبه.
خواب کافی داشته باش خواب خیلی مهمه ساعت خوابت رو درست کن.
سعی کن توی جو باشی هرزگاهی با مدال ها حرف بزن توی گروه ها هستن دسترسی بهشون ساده است.
برای بعضی مباحث کلاس برو،کلاس موسسات خوب دلفیست طلایی ها المپیاد لب خوبن.
فکر و ذهنت مدال شدن نشه ولی خیلی هم دور نشو،کسی که به مدال اصلا فکر نمیکنه براش تلاشی هم نمیکنه ولی اینکه بتونی بافکر کردن به اون خودتو اماده تر بکنی مفیده برات.
فرصت محدودیه رفیق!از دستش نده فقط،امروز و فردا نکن.نکن نکن.
تنها توصیه مفیدی که میتونم بهتون بکنم اینه که از مسیرتون نا امید نشید و اینکه درسته در تهران مدارس قوی و کلی امکانات وجود داره برای المپیاد اما این دلیل نمیشه شما هییییچ شانسی نداشته باشید
یکی از دلایل شکست من در المپیاد همین موضوع بود که خانواده و مدرسه دائم فشار میاوردن که تا حالا کسی از شهرمون مدال نیاورده یا نتونسته پس تو هم نمیتونی که خوب اثرش رو گذاشت و من یک بازه ای المپیاد رو کنار گذاشتم و همین باعث قبول نشدنم شد
اگه یک عالمه کار ریخته توی سرتون فقط شروع کنید مهم نیست چقدره،شروع کنید.
شاید اینجوری شانس تموم کردن رو داشته باشید ولی اگه دست دست کنید دیگه اون موقع واقعا ندارید:)
بچه ها
این چند ساله تعداد المپیادای بدون سهمیه زیاد شده
بعضیا بعد اینکه مرحله اولشو قبول میشن تازه تصمیم میگیرن براش بخونن
مزایای خوبی هم داره . هدیه مالی ، رایگان شدن شهریه مدرسه ، استفاده در رزومه و اپلای و ...
اگه دهم هستید بچسبید بهش و سعی کنید مدال شید
چون خیلی راحت تر از بقیه رشته هاست
ولی اگه یازدهم هستید به خصوص تجربی
حواستون باشه که وقتتون رو رو چی دارین میذارین
سر چیزی که سهمیه و معافیت از کنکور نداره
حتی المپیادای سهمیه دارش الان فقط ۱۰ درصد سهمیه دارن و توی کنکور تجربی جدا و وجدانا جبران کردن عقب افتادگی ها سخته
مورد داشتیم طرف طلای علوم زمین شد ، نشست تا بخونه برا مدال جهانیش الان دو ساله هنوز وضعیت کنکورش معلوم نیست.
درسته که میگن المپیادیا تو کنکورم موفق میشن و ...
ولی کنکور تجربی این سالای اخیر واقعا چیز عجیب غریبی شده :" نمیشه هر زمانی که بخوای شروع کنی و بگی وقت برا جبران هست و ...
ولی اگر دهم هستید وقت بذارید . چون حجم مطالب مدرسه کمتره . از کنکور دورترین و بار و فشار روانی و توقع اطرافیان هم کمتره . و به اون اندک مزایایی هم که داره قطعا می ارزه
راجع به زیست:
یادتون باشه شما فقط یه المپیادی ساده هستید و باید در حدی بخونید که بتونید قبول شید. شبیه احمق ها خودتونو زیست شناس و محقق حساب نکنید بشینید مباحث عجیب و غریب و مقاله های مختلف نامربوط رو بخونید تهشم فکر کنید خیلی خفنید
1- اصلا و ابدا بلند پروازی نکنید تو ذهنتون
2- از المپیادی های سمی و جو سمی اون المپیاد کاملا دوری کنید
3- مثل سگ براش وقت بزارین و ارزش قائل باشید
4- اگه نا امید شدین میتونین با المپیادی های دیگه (نه لزوما هم رشته) حرف بزنید
5- اگه واردش میشین جدی تا تهش باشین و وسطش جا نزنین
6- المپیاد رو نهایتا فقط دو بار تو زندگیتون میتونین بدین و وقتتون هم به نسبت کمه. وقفه های بزرگ توی المپیاد خوندنتون نندازید
7- اگه توی المپیاد بی سهمیه شرکت میکنین حواستون باشه به مدرسه و کنکور و احتیاط کنید
8- همه تخم مرغ هاتونو توی یک سبد نزارید! اگه المپیاد میخونین درس های مدرسه رو هم یاد بگیرین در حد 17 گرفتن ولی ولش نکنین به امون خدا و تمام وقتتونو واسه المپیاد بزارین. همه درسای یک سالو نمیشه یک شبه راحت جمع کرد و بخواین جمع کنین پاره میشید. از اون طرف اگه مدال طلا نیارید کارتون خیلی سخت میشه چون توی درسای پایه مشکل پیدا میکنید کار براتون سختتر میشه.
9- عاشق المپیاد باشید و از خوندنش لذت ببرین
توصیه به کامپیوتری ها :
اصلا و ابدا توی غاززز نباید!
غاززز مختص دلقک بازی کامپیوتری هاس از رده ب حلی 1 بگیر تا آدم های کوچیکتر دیگه
و غاززز نمونه بارز و محرز جو سمی المپیاد کامپیوتره
کلهم من فقط یبار دیدم بحث مفید توش باشه اونم کاویانی (طلا جهانی) و اینا بودن که میگفتن بین مهندسی کامپیوتر ها و علوم کامپیوتر دانشگاه ها به ترتیب کدومشون بهتره ، همین مفید ترین بحث تاریخ غاززز بوده! و هر چی بالا تر میرین توی گروه دلقک بازی های بیشتری میبینید
تو تاپیک المپیادیا با امیر حسین حرف میزدیم که بیایم یه صندلی داغ بزنیم برای بچه های ردی
بیان بگن چیکار کردن قبول تشدن
من به ذهنم رسید به جاش یه تاپیک داشته باشیم عین کنکور که منسجم از دلایل قبول نشدنمون بگیم و سایر توصیه هایی که به نسل های بعد از خودمون داریم
حتما جو گیر بشید و چند تا المپیاد رو با هم استارت بزنید، همزمانم واسه کنکور اقدام کنید... این جوری تضمینی بدبخت میشید :/ اسیر کمالگرایی نشید بچه ها. تهش میبینید کمال گرایی تون تبدیل به اهمال کاری و مقدار زیادی اضطراب شده و کلی برنامه داشتید ولی به هیچ کدومشون نرسیدید...