• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

المپیاد المپیادی‌های سایت

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع کولی
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
سلام به همگی :D
من پایه دهم هستم
المپیاد ریاضییی ||=||
علاقه دارم که مدال بگیرم ولی هدفم گرفتن مدال نیستش.
می‌تونم بگم تقریبا نصف مباحث مرحله ۱ رو مسلط‌ ام.

صندلی داغ ادبی فعلا کنسل شده
کار داشتن...

سلام.
من از تابستان نهم شروع کردم .
طلا سال 96.
اگر کمکی از دستم بر میاد خوشحال میشم کمکتون کنم.

یا الله
ما امسال هم شیمی هستیم با استعانت از اساتید
پیشنهادی، توصیه‌ای، مطلبی؟

یا الله
ما امسال هم شیمی هستیم با استعانت از اساتید
پیشنهادی، توصیه‌ای، مطلبی؟
سلام و خسته نباشی.
من درباره شیمی متاسفانه اطلاعی ندارم ولی درکل توی این مدت باقی مانده که همزمان شده با امتحانات ترم ، بهترین کار تست زدنه . به خاطر این که توی این زمان و فشار درس ها کمتر پیش میاد که بتوانید مهارت یا مطلب جدیدی یاد بگیرید.
پس تمرکزت روی حل سوال باشه.
سوالات سال های قبل را چندین بار حل کن و تحلیل کن مباحثی که اشکال داری را از روی منابع بخوان چند بار...
و همین دیگه.
موفق باشی . یا حق...

سلام. مسیر من اینجوری بوده که از بچگی بین علوم پایه به زیست شناسی علاقه خاصی داشتم. تنها دلیلی که اومدم تجربی علاقم به زیست شناسی بود وگرنه از همه لحاظ مناسب انسانی بودم. از همون بچگی با دانستنی های زیستی شروع کردم و آروم آروم سطح مطالعم رو بالا بردم رسیدم به مقالات علمی و یکسری کتاب های تخصصی زیست شناسی. (اگر انگلیسی بلد باشید خیلی تو خوندن المپیاد کمکتون میکنه. چون منابع فارسی خیلی ضعیفن)
سال هشتم و نهم که پژوهش بیوتکنولوژی بودم خیلی عمیق تر با ریست شناسی آشنا شدم و یه سری نکات خوب یاد گرفتم. همچینین به واسطه کار روی مقاله ISI تجربه و شناختم از زیست شناسی بیشتر شد. تابستون سال نهم به دهم با کتاب بیولوژی کمپبل آشنا شدم و رفتم سراغش. کمپبل واقعا کتاب خیلی خوب و به معنای واقعی کلمه مختصر و مفیده. یه دبیر داریم که همیشه میگه المپیاد زیست منبع مشخصی نداره و دانش زیست شناسی شما رو می سنجه. می تونید دانش زیست شناسی رو از کمپبل، گایتون، ویکی پدیای انگلیسی یا حتی ویدیو های انگلیسی یوتیوب هم کسب کنید. اما نکته کمپبل سادگی، روانی و مختصر و مفید بودنشه.
چند تا از تجربه های خودم توی خوندن زیست المپیاد:
1- جوری بخونید که بفهمید نه اینکه حفظ کنید. زیست شناسی المپیاد بر خلاف زیست شناسی کنکور کاملا باید با تمرکز رو فهم خونده بشه نه حفظ کردن. سوالات المپیاد فهمتون از زیست شناسی رو می سنجه. زیست شناسی بر خلاف شهرتش به حفظی بودن در حقیقت کاملا فهمی و درکیه.
2- هیچ وقت سراغ منابع فارسی نرید چون اطلاعاتشون معمولا بسیار ضعیف، ناقص و بعضا غلط و اکسپایر شدست.
3- اگر واقعا زیست شناسی رو دوست دارید و میخواید به هدف فهم بیشتر وارد المپیاد بشید بیاید و نه به خاطر مدال و معافیت. اگر با این انگیزه ها بیاید واقعا خیلی اذیت میشید. جدا از اون مخصوصا المپیاد زیست خیلی ریسکش بالاست. شما توی المپیاد های دیگه حتی اگر مدال هم نیارید برای کنکورتون تو اون درس خیلی درصد خوبی میزنید ولی اشتراک المپیاد زیست با کنکورش خیلی کمه. صرفا به خاطر علاقه بیاید.
4- اگر میخواید از طریق کمپبل بخونید به ترتیب از یک شروع نکنید تا 7. از جلد چهار که مکانیسم تکامله شروع کنید خیلی بهتره و به ادامه فهم زیستیتون خیلی کمک می کنه. با دیدگاه تکاملی میشه به راحتی زیست شناسی رو فهمید.
5- اگر حوصله و وقتش رو داشتید برید سراغ کتاب های بعضا حرفه ای تر. مثلا برای اکولوژی و تکامل کتاب مقدمه ای بر اکولوژی رفتار کتاب بسیار خوب و قوی ایه. البته چون تخصصیه احتمالا بخشهاییش قابل فهم نخواهد بود. در اون صورت نکته ششم به کارتون میاد
6- یه دانش آموز المپیادی دست به سرچش خیلی قویه. هر جا هر چیزی رو نفهمیدید ترجیحا انگلیسی سرچ بزنید و در موردش مطالعه کنید تا بفهمیدش.
7- سعی کنید تنها از سر علاقه بخونید و برای خودتون مدام محدودیت تعیین نکنید که مثلا من الان چهار ساعت خوندم و دیگه کافیه. نه دنبال زمان نباشید. انقدر بخونید تا بفهمید.
فارغ از یک عالمه غلط های محتوایی به خصوص درمورد منابع فارسی زبان،این قدر با اطمینان نظر دادن درمورد مسایل المپیاد،منابع و کلا به چوخ بردن اینجور چیزا مال یه مقامی در حد ریس کمیته است نه شما.

کاری با راه و روش شما ندارم،ولی لطفا اینقدر با قدرت و اطمینان چیزی رو که اساس نداره یا حداقل از بازده اش اطلاع نداری با قدرت بولد نکن.

نکته تینکه به خاطر کمبود زمان هول نکنید
این بلا سر من اومد
حس میکردم وقت کمه از همون یکمی هم که میتونستم برم جلو افتادم

مسائل المپیاد های ۲۰ سال اخیر (برا فیزیک)
واقعا مهمه

اینا همه حرفای من نیست. من از خودم حرفی نمی زنم. بالا هم فقط از خودم گفتم تا یه مقدمه ای بشه برای گفتن حرف. اینا توصیه هایی که دبیر های المپیاد بهمون کردن و من هم دارم اجرا می کنم. فهمی خوندن، ترجیحا استفاده نکردن از منابع فارسی و همه حرفهام رو از توصیه ها و راهنمایی های دبیر های المپیاد مدرسه گفتم. مدرسه ما هم یه مدرسه با گرایش و تمرکز روی المپیاده. حتی بخشی که گفتم از جلد چهار شروع کنید دقیقا روندیه که مدارس حلی 1-5-8 پیش گرفتن و خیلی هم مفید بوده. ابته جلد 1 رو هم همزمان باهاش پیش می بردن. ولی با تمرکز بیشتر روی جلد 4.
در مورد بخش کتاب ها و مقاله هم گفتم که اگر علاقه دارید می تونه به فهمتون کمک کنه. اینم باز توصیه دبیر های المپیاد ما ان.
در ضمن مدارس حلی 5-1-8 همه توی المپیاد مدارس قوی ای هستن و بیشتر دبیراشون مشترکه. پس اینا توصیه های یه دبیر بی تجربه نیست.
خب یک واقعیت اینه از لحاظ علمی دبیران المپیاد افرادی با دید و علم محدود هستند،کسی که المپیاد درس میده خدا نیست اشتباه نکن!نه اقای فراهانی نه بقیه اساتید،همه شون افرادی با علم محدود هستن.
اون صرفا یه فرده که توی ازمون مشخص پذیرفته شده و یه مدالی گرفته.
در واقع هرچه بالاتر بیای متوجه میشی کجاهای دیدت نادرسته.
ترجیح استفاده نکردن از منابع فارسی چیه واقعا؟
بزرگترین و مهم ترین منابع المپیاد زیست همه شون فارسی ان و هیچکس تقریبا مگر برای نخریدن کتاب و چاپ جدید سراغ تکست نمیره یل رفتع باشن دوره چهل یا هشت که نیاز بشه منبع به روزی رو بررسی کنن یا کتاب خوبی در اون زمینه نباشه (که اونم شاید برش های عرضی فقط حساب بیاید)مقاله هم مال اخرای المپیاد ه یعنی واقعا به قدری چیز میز هست که سرتو گرم بکنه و اصلا به اون ها نرسی.
به هرحال چیز مهمی نیست چون هرکسی که المپیاد رو شروع کرده اوایل اش خیلی اطلاعات غلط داشته که به مرور اصلاح شدن،یه جورایی درک ات میکنم.

من یه چیزی راجع ب منبع خارجی و ایرانی تو فیزیک بگم؟
خیلی از کتابا مثل هالیدی فقط منبع نیس برا بچه های دانشگاه
عموم این کتابا ترجمه های خوبی و مطابق با اصل دارن
گرچه تو بفضی نسخه ها غلط هایی تو ترجمه میشه دید که ممکنه ابهام برای حل سوال ایجاد کنه
ولی برای درک مفهوم اولیه از نظر مت فارسی خوندن مهمه

بعضی کتابا که برای بچه هاب المپن (مثلا مسائل کانادا) اینا رو انگلیسی خوندنشون بهتره

من خودم معمولا فارسی و انگلیسی رو با هم دانلود میکردم و وقتی میدیدم یه مسئله ای داره حل نمیشه از رو منبع انگلیسی میخوندم

از همون اول سعی کنید رو تشریحی نوشتن کار کنید لطفا بعد یهو قبول میشید و اذییت میشید

منابع فارسی ویکی پدیا رو با ویکی پدیای انگلیسی مقایسه کن منظورم رو می فهمی
حرف شما قیاس مع‌الفارقه چون ویکی پدیا یک دانشنامه آزاده؛ نه رفرنسی که اساتید دانشگاه ترجمه‌اش کردن یا یک کتاب تألیفی که رفرنس های زیادی پشتش بوده و هست!!

به خاطر این که توی این زمان و فشار درس ها کمتر پیش میاد که بتوانید مهارت یا مطلب جدیدی یاد بگیرید.
با توجه به اینکه درصد نسبتا زیادی از مباحث هستن که هنوز بلد نیستم اشکالی داره تمرکز رو بیشتر روی یادگیری متمرکز کنم؟

با توجه به اینکه درصد نسبتا زیادی از مباحث هستن که هنوز بلد نیستم اشکالی داره تمرکز رو بیشتر روی یادگیری متمرکز کنم؟
به نظر من خیلی وقت میبره و اگه تمرکز روی سوال حل کردن باشه خب به مراتب نتیجه بهتری کسب میکنی.
ولی اگه بتوانی در کنار زدن تست یادگیری هم داشته باشی که خیلی خوبه:grin:
اما اگه نه تست بزنی نه یاد بگیری از هر دو جا میمونی...

حقیقتا آره
تو این تایم تا م۱ همینایی که داری رو به بهترین سطح برسون
به بوم و دو هوا نکنی بهتره

میدونم استرس زاعه که بدونی یه سری مسائل رو کلا بلد نیست ولی خوب واقعا آسبب خاصی نمیرسونه اگه بقیه مباحث رو کامل بلد باشی
حداقل برا فیزیک ک اینطوری بود

🔴 آغاز به کار باشگاه المپیادهای علمی "دانش‌آموزی" دانشگاه علوم پزشکی تهران

🔸باشگاه المپیادهای علمی دانش‌آموزی دانشگاه علوم پزشکی تهران، زیر نظر مرکز المپیادها و با حضور مدال‌آوران جهانی و کشوری آغاز به کار کرد.

کارگاه‌های توانمندسازی المپیادی‌ها، اجتماعات نخبگانی، اخبار المپیاد دانش‌آموزی، محتواهای آموزشی و اطلاع رسانی سایر فعالیت های باشگاه المپیادهای علمی دانش‌آموزی دانشگاه علوم پزشکی تهران را در رشته های زیست‌شناسی، شیمی، ریاضی، فیزیک، ادبی، نجوم، کامپیوتر، جغرافیا، زمین‌شناسی، نانوتکنولوژی، اقتصاد، سلول‌های بنیادی و ... در کانال زیر دنبال کنید:

| @Olympiad_Club |

یک عالمه حرف و حدیث پشت این هست ولی چون چندتا از مدال ها توصیه اش کردن اینجا میزارم امیدوارم برنامه هاشون با کیفیت و به درد بخور باشه.

(اول از همه امیدوارم تاپیک درستی اومده باشم)
خیلی خب سلام. المپیادی های دوست داشتنی، دوستان گل گلاب، ازونجایی که بنده درگیر مشکل لاعلاج بی صبری و بی حوصلگی شدم فکر کردم بیام ازتون یه حالی بگیرم ببینیم چه میکنن بچه های المپیادی تا اعلام نتایج.حالتون چطوره، رشته (ها) تون چی بوده و کلا چه خبر😁
حس میکنم المپیادیا امسال جو المپیادی نیوردن به سایت😕
بزرگترای سالای قبل اگه چیز خوبی به ذهنتون میرسه لطفننن برامون بگید.مثلا راجب دوره تابستانه و ...🤭

برای بچه هایی که وارد دوره نشدن و حالا از المپیاد پرت شدن تو تابستون کنکور یه چن تا نکته بگم

1. اصلا هول نکنید و به خودتون وقت بدید تا با موضوع کنار بیاین

2. نگران وقت از دست رفته اصلا نباشید کلیشه ای اگه بگم چن تا مورد دیدم از بهمن شروع کردن دو رقمی سه رقمی آوردن ولی حقیقته

3. فکر نکنید حالا این همه درسی که خوندم به فنا رفت اصلا اینطور نیست
برای بچه های فیزیک به طور مخصوص باید بگم که کار شما نه تنها با فیزیک بلکه با حسابان و هندسه خیلی راحت تر از بقیه است مخصوصا تو مباحثی مثل مشتق و روابط طولی و مثلثات و تابع در ضمن سینماتیک دینامیک نقطه ضعف اصلی بچه های کنکوریه نقطه قوت شما محسوب میشه
برای سایر المپیادا باید بگم که شما رویه ی سال یک آزمون مهم رو طی کردید و مدل درس خوندن کنترل استرس و مدیریت زمان دستتون اومده میتونید مدت زمان خوبی درس بخونید + اینکه از حجمی در خوندن بیزار نیستید و اینکه میدونید زمان های طلایی مثل عید و دی ماه رو چیکار باید کنید

4. بزرگ ترین اشتباه شما درس نخوندن برای درسیه که المپیادشو داشتید و در رتبه بعدی انتظار بیش از حد ار خودتون داشتن تو اون درسه

5. یکی دو هفته استراحت کنید بعد با یه شیب آهسته بیوفتید تو روال کنکور

شما چیزی رو از دست ندادید مطمعن باشید تا همینجا هم که اومدید خیلی چیزا به دست آوردید

سلام
کسایی که المپیادی هستن با ذکر پایه و رشته المپیاد اعلام حضور کنین.
صندلی داغ های خوبی هم توی شیمی و زیست داشتیم چند ماه پیش توی انجمن آرشیو شده مطالعه اش مفیده.

Back
بالا