• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

مباحث جذاب رمزنگاری!

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع tiberium
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
من یسری دیتا داشتم از نحوه رمز نگاری و اینا
که مثلا اول دو طرف یه کلید عمومی به هم میدن که توسط همه قابل مشاهدس بعد هر کدوم یه کلید خصوصی دارن که هیچ کسی نمیدونه چیه و بر چه اساسی تولید شده بعد هر کدوم از اینا یسری اعمال روی دوتا کلیدی که در اختیارش هست(کلید عمومی و کلید خصوصی خودش) یه محاسبهای میکنه و به اونیکی میده اونهم با این عدد دریافت شده و دوتا کلید در دسترسش محاسبه میکنه و به این پس میگردونه و این حاصل نهایی کلید مشترک میشه
. حالا دلیل غیرقابل شناسایی بودن این کد مشترک فقط پیچیدگی محاسباته که شخش سوم نمیتونه بدستش بیاره و البته اگه به حد کافی زمان داشته باشیم میشه بدست آورد. راه دیگه ای ندیدم که بشه کلید رو کاملا مخفی انتقال داد.

من یسری دیتا داشتم از نحوه رمز نگاری و اینا
که مثلا اول دو طرف یه کلید عمومی به هم میدن که توسط همه قابل مشاهدس بعد هر کدوم یه کلید خصوصی دارن که هیچ کسی نمیدونه چیه و بر چه اساسی تولید شده بعد هر کدوم از اینا یسری اعمال روی دوتا کلیدی که در اختیارش هست(کلید عمومی و کلید خصوصی خودش) یه محاسبهای میکنه و به اونیکی میده اونهم با این عدد دریافت شده و دوتا کلید در دسترسش محاسبه میکنه و به این پس میگردونه و این حاصل نهایی کلید مشترک میشه
. حالا دلیل غیرقابل شناسایی بودن این کد مشترک فقط پیچیدگی محاسباته که شخش سوم نمیتونه بدستش بیاره و البته اگه به حد کافی زمان داشته باشیم میشه بدست آورد. راه دیگه ای ندیدم که بشه کلید رو کاملا مخفی انتقال داد.
خب کلیات حرفی که می زنی درسته. روش ها و الگوریتم های مختلفی هست برای این کار و امنیت همشون سر پیچیدگی محاسباتیش هست درسته. یکم می تونیم راجع به ریاضیاتش هم صحبت کنیم الان. اینکه بچه ها اینهمه همنهشتی و اینا میخونن ببین که لااقل چه کاربرد های مهمی داره :دی

%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B8_%DB%B0%DB%B6_%DB%B1%DB%B4_%DB%B2%DB%B3_%DB%B5%DB%B6_%DB%B1%DB%B6.jpg

اگه اینو رمز گشایی کنید جواب من غلطه

میشه یه توضیح کوچیک بدی ؟ من نفهمیدم اون توان و اینا چی هستن
مقدار رنگ‌ها رو با یه عدد پشتشون نشون دادم و پیکان به معنای ارسال رنگ هست. دیگه توضیحی نمی‌تونم بدم. الس و باب اینجوری فهمیدن. حالا می‌خوام شما در نقش نامه‌بر باشین و ترکیب رنگ رو بفهمین.

مقدار رنگ‌ها رو با یه عدد پشتشون نشون دادم و پیکان به معنای ارسال رنگ هست. دیگه توضیحی نمی‌تونم بدم. الس و باب اینجوری فهمیدن. حالا می‌خوام شما در نقش نامه‌بر باشین و ترکیب رنگ رو بفهمین.

یعنی مثلا 2 کیلو از هر رنگ داده. و اون نامه هم میده میده سینوس اون زاویه ؟

دوستان سوال رنگ حل نشده و با احتمال بالایی غلطه این حل. با ایده دهنده در حال صحبتیم الان :D ولی بقیه فکر کنن.
مشکلی که تو اون راه جل وجود داره اینه یه بخشیشو دو طرف باید به یه رابطه برسن. هیچ تلپاتی ای در کار نیست. اون طرفی شاید کاملا گیج باشه و نفهمه هیچ رابطه ریاضی رو و همه چی رو باید شفاف براش توضیح بدین.
نامه بر ها حتی با دونستن دقیق الگوریتم باز هم نمیتونن ترکیب رنگ رو بدست بیارن!!

و اما سوالاتی که مونده :
1-همین سوال !
2-همین سوال به صورت ریاضی و پسورد که بیان شد
3-شیر یا خط پشت تلفن.

آخرین ویرایش:
سوال رنگ:
۱. آلیس یک معادله ۴ مجهولی برای باب بفرسته
۲. باب هم براش یه معادله ۳ مجهولی بفرسته
۳. آلیس دوتا سطل رنگ مختلف بفرسته که هر کدومشون کسری از سطل رو پر کرده و تو نامه بگه x به توان منفی یک؟

ترکیب رنگ یکسان بدست میاد
البته اگ نامه رسونا عوضی بازی در نیارن و به سطل های رنگ دستبرد نزنن :|
اسیر شدیم به خدا :D
لطفا مثال عددی میزنی؟ نفهمیدم اینجوری
نه قضیه اینه که این نامه بر ها نمیتونن خرابکاری کنن این وسط. نکته اینجاست که نباید "بتونن" رنگ نهایی رو بسازن. حتی اگر خرابکاری ایجاد کنن ولی بتونن بسازن رنگو ایراد داره.
ولی هیچ خرابکاری ای نمی کنن. اینکه مثلا یه رنگیو خودشون چیز میز قاطیش کنن اینجوری نیست اصلا.

من ثابت ها رو در نظر نگرفته بودم
اینجا اضافش میکنم
(Blue
Green
Red
Yellow)
۴تا رنگ داریم ک به ترتیب حروف الفبا اگ مرتبشون کنیم، متناظر با a b c d میشن
m و n هم ثابتند
1. a+b+2c+0.5d+m=0
2. b+c+2d+n=0
3. سطل سبز=1/4 و سطل زرد=1/2 سطل
X^-1 میشه b=4 و d=2
4. باب یک نامه میزنه برای آلیس و مینویسه منفی حرف خودت و همراه باهاش 1/10 سطل رو رنگ مخلوط سبز و زرد و قرمز میریزه
اینجوری مقدار n به دست میاد 10- و ازین طریق مقدار رنگ قرمز 1 بدست میاد
5. آلیس: m=n
و اینجوری مقدار رنگ آبی میشه 2

پ.ن: اگه نامه بر ها حتی یک صدم سطلو بردارن همه چی خراب میشه... :/
البته خوبی این روش اینه که برای اندازه گرفتن میزان کسر داخل هر سطل، نیاز به یک سطل خالی هست
چون روی سطل ها ننوشته که چه مقدار از کل ظرفیتشون پر شده...
باید یک سطل خالی داشته باشن، و سطلی ک توش مقدار مشخصی رنگ داره رو توش خالی کنن، حالا رد رنگ افتاده رو لبه های سطل اولیه. پس اونجا رو علامت میزنن و دوباره تا همون علامت سطل رو پر میکنن و داخل سطل دوم میریزن. مثل یک جور پیمانه عمل میکنن. اونقد اینکارو انجام میدن تا سطل دوم کامل پر شه. اینجوری از روی تعداد دفعاتی سطل اول رو تا علامت پر میکنه و میریزه تو سطل دوم میتونه مقدار b یا d یا n رو بدست بیاره و از روی اینا، باقی مجهولات رو بدست بیاره...
خب من تا با جزییات بخونم حرفاتو در رابطه با اون حرفی که زدی که ۱/۱۰۰ بردارن چی میشه.
ببین نامه بر ها خراب کاری نمی کنن. مثل اینه که بگیم اصلا نامه بر ها رنگارو پاس نمیدن=)) خب قطعا حل نمیشه این مدلی:))
ولی با برداشتن و یا خرابکاری نباید بتونن ترکیب رنگو پیدا کنن.

فقط یه راه می‌مونه
نسبتها رو مثل آدم روی یه کاغذ مینویسن میندازن توی یه کیسه
کیسه رو میندازن توی سطل رنگ میفرستن واسه هم :))
دیگه بعید میدونم نامه‌رسونا انقدر فضول باشن که دست بندازن توی رنگ :))

Back
بالا