مشاوره انتخاب رشته دانشگاه -گروه ریاضی

کسی راجع به هوافضا و بازار کارش اطلاعات داره ؟
هوافضا رشته‌ی خوبیه فقط دو مشکل داره یک اینکه یذره سخته و دو اینکه بازارکارش تو ایران زیاد خوب نیست ولی بقیه کشورا راحت جذب می‌کنن.

بچه ها کسی مهندس معمار میشناسه که مهاجرت کرده باشه بتونه منو باهاش لینک کنه؟

هوافضا رشته‌ی خوبیه فقط دو مشکل داره یک اینکه یذره سخته و دو اینکه بازارکارش تو ایران زیاد خوب نیست ولی بقیه کشورا راحت جذب می‌کنن.
امکان اشتغال برای خانم ها از اقایون کمتر نیست تو این رشته ؟

• لایک
امتیازات: 20T10
امکان اشتغال برای خانم ها از اقایون کمتر نیست تو این رشته ؟
اصولا علم تو مغزه نه بازو ولی خب برخی از کار ها خیلی خشک هست اصولا خانم بهش ورود نمیکنن

بچه ها کسی مهندس معمار میشناسه که مهاجرت کرده باشه بتونه منو باهاش لینک کنه؟
ببین قطعا‌ قطعا استثنا وجود داره، ولی یه قانون "کلی" وجود داره که رشته ای که خیلی با مفاهیم لوکال یه کشوری سر و کار داره، اپلای کردن براش سخته.
ولی خب قطعا قطعا استثنا وجود داره و یه سری روش و مسیر هست که می شه باهاش اپلای کرد.

الان مردم با پزشکی و دندون پزشکی و رشته های این چنینی هم اپلای می کنن.
----
یه چیزی من درباره اپلای کردن مخصوصا بلافاصله بعد لیسانس بهتون بگم.

یه مقدار شرایط مخصوصا توی رشته های پرطرفدار عوض شده. یکی اینکه عملا آمریکا از انتخابا حذف شده و کانادا سخت تر داره ویزا میده. یعنی عملا دو تا مقصد پرطرفدار ایرانیا آپشن نیستن.

از طرفی توی فیلدای پرطرفدار نیاز به یه رزومه ی نسبتا خوبی دارین.توی رشته ی خودم میگم. قدیما واسه حتی هوش مصنوعی هم مردم کارو با یه کارآموزی توی آزمایشگاه و یه معدل خوب و یه پروژه کارشناسی درمیاوردن اونم دانشگاهای رنک خفن.الان واسه گرایشای کم طرفدار تر هم شاید با همینا که گفتم جای خوب نشه رفت.

مسیر اپلای این شکلیه(من درباره یه یه سری فیلد های ece میگم.رشته به رشته فرق داره) که از اول معدل نسبتا خوبی میخواید که توی دانشگاه خوب راحت نیست واقعا. از ترم ۴ ۵ هم باید بگردین دنبال ریسرچ و مقاله و چیز های این چنینی.اینا تازه علاوه بر تمکن مالی نسبتا اوکی و بلد بودن زبان و خیلی شرایط دیگه‌س.

خلاصه ، اگر می خواید بعد کارشناسی اپلای تحصیلی کنین چیزایی که بالا گفتم رو در نظر بگیرین. خود مسیر به اندازه کافی سخت و پرزحمت هست. تا حد معقولی سعی کنین رشته ای رو انتخاب کنین که خودش یه سری سختی واسه اپلای کردن بهتون اضافه نکنه.

اصولا علم تو مغزه نه بازو ولی خب برخی از کار ها خیلی خشک هست اصولا خانم بهش ورود نمیکنن
بحث خشک بودن نیست بیاید جای اینکه خودمون و گول بزنیم واقع بین باشیم
آینده ی هوافضا داخل کشور با این شرایط به دو جا ختم میشه یا میری توی حرفه ای که زیر شاخه ی درسیه که میخونی یا مجبوری بری وزارت دفاع یا سپاه یا هسا که این ارگان ها اصلا نیروی خانوم نمیگیره. بازار کار بسیار محدود و میشه گفت رو به صفری داره. به فرض مثال یه دانشجوی کارشناسی با گرایش طراحی سازه هوافضایی یا پیشرانش میخواد توی کدوم ارگان خدمت کنه؟ اصن ما موتور جتی نمیتونیم بسازیم که درسش رو خوندی. اصن ما هواپیمایی تولید و طراحی نمی‌کنیم به اون صورت اگرم بکنیم همش مهندسی معکوس شدست. هیچ ربطی به خشک بودن جو نداره. این یه کلیـشست. من همکارم خانومه و مرتب میره داخل سالن تولید و طراحی بیشتر قطعات به عهده ایشونه و جز افراد با سابقه هم هست. اینکه جذب نمیکنن با اینکه کسی ورود نمیکنه زمین تا آسمون فرقشونه

در مورد مهاجرت رشته ی هوافضا
یکسری گرایش ها عملا خط قرمزن مثل جلوبرندگی که حتی برای فاند گرفتن هم دانشجوی ایرانی جذب نمیکنن. موقع استخدام شزکت های خارجی هم اذیت میکنن. تعداد زیادی از دوستام رو میشناسم که واسه ی بوئینگ رزومه فرستاده بودن با اینکه رشتشون مهندسی کامپیوتر بوده اما ریجکت شده درخواستشون به دلیل اینکه محدودیت جذب اقوام ایرانی رو داره چرا که بوئینگ علاوه بر تولید پرنده های تجاری، سهام بزرگی در ساخت تسلیحات نظامی داره که بازم ریسک خوندن این رشته رو فعلا با این شرایط زیاد میکنه. از طریق رشته های مادر اقدام کنید راحت ترید چرا که به فرض رشته ای مثل برق میتونید به راحتی وارد گرایش کنترل این رشته بشید یا به فرض با رشته ی مکانیک هم به همین صورت

بحث خشک بودن نیست بیاید جای اینکه خودمون و گول بزنیم واقع بین باشیم
آینده ی هوافضا داخل کشور با این شرایط به دو جا ختم میشه یا میری توی حرفه ای که زیر شاخه ی درسیه که میخونی یا مجبوری بری وزارت دفاع یا سپاه یا هسا که این ارگان ها اصلا نیروی خانوم نمیگیره. بازار کار بسیار محدود و میشه گفت رو به صفری داره. به فرض مثال یه دانشجوی کارشناسی با گرایش طراحی سازه هوافضایی یا پیشرانش میخواد توی کدوم ارگان خدمت کنه؟ اصن ما موتور جتی نمیتونیم بسازیم که درسش رو خوندی. اصن ما هواپیمایی تولید و طراحی نمی‌کنیم به اون صورت اگرم بکنیم همش مهندسی معکوس شدست. هیچ ربطی به خشک بودن جو نداره. این یه کلیـشست. من همکارم خانومه و مرتب میره داخل سالن تولید و طراحی بیشتر قطعات به عهده ایشونه و جز افراد با سابقه هم هست. اینکه جذب نمیکنن با اینکه کسی ورود نمیکنه زمین تا آسمون فرقشونه

دریا اینطوری نیست اصلا که ما محدود به سپاه بشیم

دفتر طراحی مهندسی هم اصلا یسری ها صرفا خانم میگیرن نمد چرا

دریا اینطوری نیست اصلا که ما محدود به سپاه بشیم

دفتر طراحی مهندسی هم اصلا یسری ها صرفا خانم میگیرن نمد چرا
بحث بیمست دنگ و فنگ نداره واسشون

من سال اخر برقم
اگر سوالی بود هستم💕

کسی راجع به هوافضا و بازار کارش اطلاعات داره ؟
این رشته رو نخوندم اما دیدم رو میگم

بازار کار خوبه برای ایران ولی اگر روحیات جهادی، مذهبی و انقلابی... داشته باشی بیشتر امکان رشد داری. برای خانم ها احتمالا کمتر. یعنی اینکه اغلب کارها دفاعیه تو ایران و خوب هم بودجه میدن. باید ببینی چه روحیه ای داری.
هستن شرکت هایی که ماهواره کار کنن اما احتمالا برق و مکانیک رو هم بپذیرن (چه بسا بیشتر).

برای اپلای و مهاجرت هم داری وارد پرریسک ترین رشته مهندسی میشی.

در کل ببین واقعا واقعا دیدت چیه به کارای هوافضایی. خدایی نکرده درگیر یک تصویر رویایی از ناسا و اسپیس ایکس نشی که برای ما ایرانی ها با این تحریم ها ناممکنه. اگر تو فاز ماهواره و فضا هستی بهتره مکانیک بخونی. برق کنترل هم اشتراک های زیادی داره با خیلی از درس های هوافضا اما دستت بازتره برای هر سیستمی مثل رباتیک یا انرژی

حرف آخرم اینه اگر مطمئن نیستی از هوافضا چی میخوای، بیشتر به مکانیک و برق فکر کن تا شاید بعداً تصورت و علایقت بهتر شکل بگیره.

مثل هرسال
اگر از گرایش های برق سوال دارید، تعارف نکنید
@xrmin

کسی از بورس مکانیک شرکت گداختار اراک اطلاعاتی داره؟!
و خود مکانیک نوشیروانی بابل چی؟!

اتفاقا اروپا با قوانین سختگیرانه تحریم های اتحادیه اروپا اینطوری که میگی هم راحت جذب نمی‌کنند، امریکا هم نگم!

بچه ها اگر هدفتون مهاجرته لطفا تو لیست تحریم‌های اتحادیه اروپا (حداقل برای مهاجرت به اروپا) لیست دانشگاه ها و موسسه های تحقیقاتی تحریم شده رو در بیارید و آگاهانه تصمیم بگیرید. همینطور لیست رشته و گرایش های حساس (مهندسی مواد، مهندسی عمران حوزه مرتبط با سازه های آلومینیوم، فیزیک کوانتوم، مهندسی هسته ای و موارد مربوطه، هوافضا گرایش های مرتبط با ساخت موشک و ...) اینا ینی بن بست مهاجرت
بجای هوافضا، مکانیک گزینه ی جامع و مناسبیه

این مثلا یه بخشی از توضیح سیاست های دانشگاه ماست:

Failure to comply with the sanctions is punishable and can also damage university reputation. It is therefore absolutely essential that every activity involving cooperation with sanctioned countries is properly assessed. Therefore, before entering into international partnerships, one should always check whether sanctions apply to certain countries, universities or companies.
All general relevant information concerning EU sanctions can be found here.

Sanctioned universities
Concerns about its nuclear weapons programme and the human rights situation have led the UN and EU to impose international sanctions on Iran. These also cover education and research opportunities in relation to certain goods and technologies. There are also sanctions for Syrian universities.
As the list of sanctioned entities is very long, below we indicate the list of universities that are on the sanction list.

These universities and research institutes are subject to sanctions:
Iran:
• Sharif University of Technology
• Malek Ashtar University
• Shahid Beheshti University
• Research Centre for Explosion and Impact (METFAZ)
• Iran Composites Institute (ICI), Iranian University of Science and Technology
• Defence Technology and Science Research Centre (DTSRC)
• Organisation of Defensive Innovation and Research (SPND)
• Institute of Applied Physics/ Physics Research Institute
• Technology Cooperation Office (TCO) of the Iranian President's Office
(aka Center for Innovation and Technology, CITC).

Knowledge embargo exemption
The UN and the EU oblige countries to prevent knowledge about making nuclear weapons and missiles from reaching North Korea and Iran. Therefore, since 2019 anyone wishing to study or do research at the group Mechanics of Materials (Department of Mechanical Engineering), group Aluminium Structures (Department of Built environment) must apply for a knowledge embargo exemption. Without this exemption, it is not possible to start a study or research programme or to work within these groups. More information can be found here.

Support assessment cooperation
While it is not permitted to collaborate with sanctioned institutions in countries, it is still possible to collaborate with other universities in a sanctioned country. However, you are not allowed to collaborate with sanctioned countries in every field, and sometimes a license is required, for example in the field of rocket technology.

البته که این میزان سختگیری ها در مقاطع مختلف و کشورهای مختلف متفاوته.

اتفاقا اروپا با قوانین سختگیرانه تحریم های اتحادیه اروپا اینطوری که میگی هم راحت جذب نمی‌کنند.
حالا اروپا و آمریکا رو حساب کنیم بقیه‌ی کشور ها مثلا هند چین روسیه ژاپن ( یذره سخته تره ژاپن ) و.. جذبش راحت تره.

حالا اروپا و آمریکا رو حساب کنیم بقیه‌ی کشور ها مثلا هند چین روسیه ژاپن ( یذره سخته تره ژاپن ) و.. جذبش راحت تره.
اونا هم حسابن مگه :)) روسیه هوافضا بخونی عملا فاتحه ات تو فعالیت بین المللی خونده است. همون بلوک شرق گرفتاری
ولی جدی اینقدر استانداردا اومده پایین که هند و چین و روسیه اومدن بین اهداف مهاجرت؟

اونا هم حسابن مگه :)) روسیه هوافضا بخونی عملا فاتحه ات تو فعالیت بین المللی خونده است. همون بلوک شرق گرفتاری
ولی جدی اینقدر استانداردا اومده پایین که هند و چین و روسیه اومدن بین اهداف مهاجرت؟
چین و هند کشورای بدی نیستن اگ درامدت زیاد باشه.
ولی روسیه درس بخونی آره گرفتاری.
ولی میشه توی بلوک‌غرب ادامه بدی باید ادامه بدی یا توانایی ت زیاد باشه.

بنظرتون منطقیه رشته های غیر مهندسی بزنم صرفا که دولتی تهران بیارم؟ با بهتره بخاطر مهندسی به شهر های دیگه هم فکر کنم؟

با بهتره بخاطر مهندسی به شهر های دیگه هم فکر کنم؟
من خیلی اطلاعاتی از شهرهای دیگه ندارم ولی طبق چیزهایی که شنیدم صنعتی اصفهان و شاید فردوسی مشهد و صنعتی تبریز (اگه دارم اسمش رو اشتباه نمیگم؟) هم انگار ارزشش رو دارن، حالا در مورد مشهد و تبریز مطمئن نیستم ولی از صنعتی اصفهان تعریف زیاد شنیدم

Back
بالا