آشپزی (رسپی های مجردی)

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع mastermind81
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

mastermind81

کاربر سیبیلو
عضو مدیران انجمن
نام مرکز سمپاد
شهید رجایی
شهر
اسلامشهر
سال فارغ التحصیلی
1400
سلام سلام
تا سایت شلوغه بزارید استفاده کنیم، یه سری رسپی های ساده بگیریم از دوستان.
غذاهایی که بشه در کمتر از یک ساعت پخت و دستور پیچیده ای نداشته باشن. و مواد اولیشون کم باشه.
نودلیت و پاستای نیمه آماده رو خودم اعلام میکنم😂
اگر چیزی دیگه ای مدنظر دارید، استقبال میکنم😘

طرز پخت نیمروی قهوه خونه ای
وسایل مورد نیاز :
ماهیتابه سنتی ( از اون سنتیا اسم فلزش یادم نیست )
تخم مرغ
کره یا ساری یاغ
نمک
هر چیزی که دلتون میخواد

ابتدا یک ماهیتابه سنتی بر میداریم
سپس بعد از داغ شدنش ( مثل من تباه نباشین ماهیتابه رو بسوزونین ) کره محلی یا ساری یاغ ( فارسیشو نمیدونم ) در ماهیتابه بیندازید
سپس در چند ثانیه تا سوختن کره یا روغن سریع تخم مرغ را شکسته و در ماهیتابه بریزید ( میریزیم ؟ )
دیگر به تخم مرغ دست نزنید و هم نزنیدش
پس از اینکه کامل پخت قبل از سوزاندن آن ( من یکم زیاد میزارم بپزه و بعضی وقتا میسوزه سالامون داشته باشه میمیرم پس بهتره بسوزه ) ماهیتابه را برداشته
و میل بفرمایید .
نوش جان :)

نمک یادتون نره :|

به نظر من آماده داشتن یک سری مواد پایه ای خیلی کمک کننده هستش توی سریع آماده کردن غذا
مثلا من همیشه سیبزمینی پخته شده در یخچال دارم و یکی از غذاهای سریع مجردیم، اینه که اون سیبزمینی پخته شده رو مکعبی خورد میکنم و سرخ میکنم و تخم مرغ رو «هم» میزنم و بهش اضافه میکنم و درش رو میذارم تا روی حرارت بسیار پایین پف کنه
خوشمزه میشه
میتونید سوسیس رو هم اندازه سیبزمینی ها خرد کنید و جدا سرخ کنید و قبل اضافه کردن تخم مرغ بهش اضافه کنید

در آخر هم اگر فلفل تازه داشتید در ۵ ثانیه آخر روش اضافه کنید

برنج اسپانیایی:
راحت، مواد کم، خوشمزهههه
عالی برای وقتایی که حال و حوصله نداری:

مواد لازم:
پیاز
فلفل دلمه
برنج
رب گوجه

فلفل دلمه و پیاز رو نگینی خورد می‌کنیم و همراه با برنجی که از قبل خیسوندیم + روغن (طبیعتا بدون آب) می‌ریزیم توی ماهیتابه که سرخ شه(بله برنج رو هم سرخ می‌کنیم)
وقتی رنگ برنج به طلایی رسید رب گوجه می‌زنیم می‌ذاریم اونم یکم سرخ شه بعد ‌آب می‌ریزیم روش تا برنج پخته شه(ما اصطلاحا می‌گیم دونه‌اش بیاد؛ اون حالتی که برنج قبل از دم زدن داره) بعد که به اون حد از پختن رسیو آبش تموم شد درب قابلمه یا ماهیتابه رو می‌ذاریم روش در حد 20-30 دقیقه دم بکشه و بعد نوش جان!

به نظر من آماده داشتن یک سری مواد پایه ای خیلی کمک کننده هستش توی سریع آماده کردن غذا
مثلا من همیشه سیبزمینی پخته شده در یخچال دارم و یکی از غذاهای سریع مجردیم، اینه که اون سیبزمینی پخته شده رو مکعبی خورد میکنم و سرخ میکنم و تخم مرغ رو «هم» میزنم و بهش اضافه میکنم و درش رو میذارم تا روی حرارت بسیار پایین پف کنه
خوشمزه میشه
میتونید سوسیس رو هم اندازه سیبزمینی ها خرد کنید و جدا سرخ کنید و قبل اضافه کردن تخم مرغ بهش اضافه کنید

در ادامه همین
اگه یکم پیاز نگینی هم تفت بدین و بهش اضافه کنین خیلی خوب میشه

یه حالت دیگه هم اینه که تخم مرغ و سالم روش بزنی و بعد درش و بزاری تا سفت بشه و گوجه ورقه ای بریده شده هم روش بچینی(من زیرشم میچینم حالت ته دیگی بشه+به گوجه ها قبلش نمک میزنم تا آب بندازه)

ماکارونی مدل کته:
هر نوع موادی که داری، دم دسته و دوست داری رو سرخ می‌کنی، رب گوجه و ادویه‌جات می‌زنی و بعد آب می‌ریزی و بعد جوش اومدن آب ماکارونی می‌ریزی تا ماکارونی بپزه. بعد در می‌ذاری روش تا دم بکشه

نودلیت یا از این ماکارونی های شکل دار
یه لیوان و نصفی شیر
کمی خامه (۲ـ۳ قاشق کافیه)
۱/۵ کره
ادویه ها: پودر خود نودلیت (اگه ماکارونی هس که هیچ)، نمک، آویشن، فلفل سیاه، خیلی کم پودر کاری(اگه این نباشه هم اوکیه)
اندازه یه قاشق مربا خوری آبلیمو
قارچ (۶-۷ عدد)

کره رو تو ماهیتابه بزارین آب شه. بعد قارچ های خردشده تا جایی که کامل پخته شن و آبشون تبخیر شه تفت داده شن.
تا کامل پخته شدن قارچ ها، نودل ها تو آب گذاشته شن یا ماکارونی تو آب داغ (که حاوی زردچوبه، روغن و نمک هست گذاشته شه) تا پخته و نرم شن. بعدش همه شونو آبکش کنین بزارین رو قارچ ها.
مواد رو کمی تفت بدین و بعد ادویه ها رو(به جز پودر خود نودلیت) با آبلیمو اضافه کنین. در نهایت یک لیوان شیر رو اضافه کنین و در قابلمه رو بزارین تا کاملا شیر تبخیر شه و این بین هم چندبار مواد رو هم بزنین که طعم مواد به خورد هم بره. بعد که دیگه به ته قابلمه داشت میچسبید اون نصف لیوان شیر رو هم بزنید به همراه پودر خود نودلیت.
آخرین مرحله اضافه کردن خامه اس ، یه دقیقه قبل از خاموش اجاق.

این نوع پاستا / نودل خامه ای رو به نسبت انواع دیگه پاستا دوست دارم و مزه اش خوشمزه تره. اگه پاستا باشه میشه بهش تکه های مرغ هم زد ولی تفت دادن و طعم دار کردنش زمانبره. من همیشه ساده درست میکنم.

دم‌پخت یا دم‌پز:
یه پلو مخلوطه که همه چیز توش هست ارزش غذایی بالایی داره و با ترشی یا ماست خیلی خوشمزه‌اس. در اصل با گوشت درست میشه اما من خودم نمی‌ریزم چون حوصله‌ام نمیشه.
رسپی بدون گوشت:
حبوباتی که میشه استفاده کرد ماش یا عدس
رو می‌ذاریم بپزه
بعد پیاز داغ می‌گیریم و زردچوبه می‌زنیم بعد حبوبات نیم‌پز شده رو یکم توی همون پیاز و ادویه تفت می‌دیم و آب میریزیم روش. سبزیجات مثل هویج، کدو و کلم قمری یا کلم سر رو میتونین درشت خورد کنین و همراه سبزی دمپخت بریزین و بذارین بپزه.
بعد پخت سبزیجات برنج رو اضافه می‌کنین تا باز دونه برنج بیاد و آبش تموم بشه و بعد میذارین دم بکشه

پ ن: سبزی دمپخت: شوید، گیشنیز، تره، جعفری، ترخون، ریحون و اگه باشه مرزه و توی زمستون که سیر سبز هست اونم می‌ریزن

طرز تهیه تن ماهی:
ابتدا یک عدد کنسرو ماهی تن از سوپری سر کوچه تهیه می‌نماییم
سپس کنسرو را درون یک قابلمه‌ی کوچک پر آب جوش جای‌گذاری می‌کنیم و اجازه می‌دهیم ۲۰ دقیقه بجوشد
و در انتها قابلمه را درون سینک خالی کرده، کنسرو را با آب خنک شسته تا بازنمودنش تسهیل شود و سپس با استفاده از اهرم آسان‌بازشو، یا درب‌بازکن قوطی‌های کنسرو، و یا تکنیک قرار دادن قاشق میان حفره‌ی اهرم، درب آن را باز می‌کنیم و محتوی را درون بشقاب می‌ریزیم و با نان و گوجه میل می‌کنیم.

تکنیک‌های غذای خوشمزه رو توی یه قسمت دیگه خدمتتون ارائه میدم😎

جهت خالی نبودن عریضه:
کیک شیشه‌ای:
راحت و بدون کثیف کاریه و تا 5 روز با در بسته توی یخچال تازه و خوب می‌مونه:
1 تخم‌مرغ، یکم وانیل و 1ونیم قاشق شکر
و در ادامه دو قاشق روغن دو قاشق شیر دو قاشق آرد سفید 1 قاشق پودر کاکائو و 1 قاشق چای‌خوری بیکینگ پودر رو توی شیشه با چنگال هم می‌زنیم تا یکدست بشه.
روی شیشه رو با کاغذ روغنی می‌پوشونیم و می‌ذاریم توی قابلمه درحال جوش 20 دقیقه بجوشه
واقعا کابردیه👌

خوشمزه میشه

سیب زمینی پخته شده که میگی تو یخچال داری، یعنی قبلا سرخ کردی ، دوبارع سرخ میکنی یا نیمه آب پز؟

آقا این ایده عجیب و شاید دیده باشین . از قبل باید آمادش کنین و موقعی که خواستین بخورین سرخش کنین فقط واسه روزایی که وقتی برای پختن غذا ندارین ولی یه غذای نسبتا کامل و سیر کننده می‌خواین که به نظر من خوشمزه است .
اول سویارو می‌ذاریم تو آب یکم خیس میشه
بعد آبش رو میکشیم میریزیم مخلوط کن و ریز میشه
بهش گوشت چرخ کرده و و پیاز رنده شده و اگه و ادویه هر چی خواستین(مثلا سیر ) میریزین و یدونه هم تخم مرغ مندازین توش
بزارین تو نایلون فریزری چیزی شکل دارش کنین مستطیلی طور بعد بزارینش تو فریزرتون و تمام هر وقت خواستین در میارین سرخ میکنین .البته مقدار سویا کم باشه که وا نره
شبیه کبابه ها ولی خب چون سویا میاد طعمش عوض میشه یکم دیگه طعم گوشت نداره زیاد (اگه طعم گوشت دوست ندارین ایده خوبیه )

یک پنیر برشته هم هست؛

شما اول یه مقدار کره رو روی حرارت می‌ذاری آب بشه، بعد پنیر رو می‌ذاری که سرخ بشه. سرخ که شد روش تخم مرغ می‌شکنی با سبزیجات معطر و نمک هم می‌زنی تا کم‌کم شکل نیمرو به خودش بگیره و بعد میل می‌کنید.

خیلی خوشمزه‌ست فقط نکته‌ش اینه که مقدار پنیر باید نصفِ تخم مرغ‌ها باشه و شوید خشک هم بهش بزنید به به

سیب زمینی پخته شده که میگی تو یخچال داری، یعنی قبلا سرخ کردی ، دوبارع سرخ میکنی یا نیمه آب پز؟
سیب زمینی رو آبپز میکنی و وقتی میخوای سرخ میکنی
اینجوری خیلی خیلی سریع سرخ میشن و بیرونشون ترد میشه و درونشون نرم و فلافی!
اگر خام تلاش کنی سرخ کنی اون نتیجه ی توپولو و اینا رو نمیده
بیرونش سرخ میشه ولی داخلش اون نرمی رو نداره
امتحان کن

یک پنیر برشته هم هست؛

شما اول یه مقدار کره رو روی حرارت می‌ذاری آب بشه، بعد پنیر رو می‌ذاری که سرخ بشه. سرخ که شد روش تخم مرغ می‌شکنی با سبزیجات معطر و نمک هم می‌زنی تا کم‌کم شکل نیمرو به خودش بگیره و بعد میل می‌کنید.

خیلی خوشمزه‌ست فقط نکته‌ش اینه که مقدار پنیر باید نصفِ تخم مرغ‌ها باشه و شوید خشک هم بهش بزنید به به
پنیرش چه نوعی باید باشه؟ :"

سینه مرغ یدون استخون میخری تو فریزر نگه میداری. هروقت گشنه‌ت شد یه سینه مرغ میندازی تو ماهیتابه. کم آب میریزی یدونه عصاره زعفرون الیت با دستت له میکنی میندازی توش. میتونی یه پیازم کج و کوله خورد کنی بندازی تو آبش.
نیم ساعته آماده‌ست.تایمی که فعالانه واسش تلاش میکنی 5 دقیقه‌ست سالمه کم کالریه عالی

سینه مرغ یدون استخون میخری تو فریزر نگه میداری. هروقت گشنه‌ت شد یه سینه مرغ میندازی تو ماهیتابه. کم آب میریزی یدونه عصاره زعفرون الیت با دستت له میکنی میندازی توش. میتونی یه پیازم کج و کوله خورد کنی بندازی تو آبش.
نیم ساعته آماده‌ست.تایمی که فعالانه واسش تلاش میکنی 5 دقیقه‌ست سالمه کم کالریه عالی
به همچین چیزی فکر میکردم ولی تو خیالم فقط با هواپز ممکن بود.
ولی مطمئنی نیم ساعته مرغه میپزه؟
من مرغ خورشتی که درست میکردم یه بار میپختمش ، یه بار هم سرخش میکردما...

پاستای من پز

مواد لازم :
ماکارونی فرمی
گوشت چرخ کرده
کره یا ساری یاغ یا اگه روغن همون گوشت چرخ کرده
انواع ادویه : زرد چوبه فلفل پاپریکا درشت پودر سیر ( اختیاری من میزنم از شمال گرفتم ) ادویه مخصوص شاید نعنا خشک ( کلا هرچی ادویه باشه ولی تو اون ادویه مخصوص همه چی هست )
پیاز
گوجه
قارچ
رب ( ترجیحا محلی :) )

ابتدا میشینیم با یه چاقوی زنجانی میفتیم جون پیاز ها ( من پیاز پخته دوست دارم و مکعب مکعب ش میکنم )
سپس به جون قارچ ها میفتیم ( من عاشق بریدن ( بریدن ؟ ) قارچم یاد فیلم شاهزاده قورباغه میقتم و حدودا نازک نازک با ساقه میبرم اگه از ساقه ش موند اونم میریزم )
سپس گوجه ها ( گوچه ها رو هم مکعبی و بزرگ میبرم چون رب هست )
خب
اول پیاز ها را در ترکیب کمی روغن ( روغن کارخانه افتضاحترین ماده غذایی ( ماده غذایی نیست والا !) هست و فقط خیلی کم میریزیم تا کره یا ساری یاغ نسوزه ) و کره یا ساری یاغ را در یک ماهیتابه بزرگ تفت میدهیم تا طلایی شوند ( هیچوقت طلایی نمیشه و میسوزونمش 8-> )
سپس زود تند سریع قارچ ها رو میریزیم تا آبش بندازه و پیازا نسوزه بعد رب میریزیم ( من عاشق ربم و با وجود داد و فریاد مامانم قشنگ چند قاشق رب رو خالی میکنم تو ماهیتابه :-" , و خب مقدار رب اختیاریه شاید خواستین فقط پوره گوجه بریزین ) و سپس درون رب مکعب های گوجه میریزیم و درشو میزاریم خوب بپزه ( هیچوقت درشو نمیزارم و هی دست میزنم بهش )
در همین حین کم کم آب بزارین تو یه قابلمه تا بجوشه
بعد برین سراغ ماهیتابه بهش ادویه و ... بزنین
و استاد یادش رفت بگه گوشت رو بزارین بپزه
آقا درکل این مواد سس تون رو با گوشت بپزین که با طعم و روغن گوشتتون قشنگ میکس بشه ادویه مخصوص زدن به گوشت یادتون نره
بعد ماکارونی فرمی ها رو بریزین تو آب جوش 10 دقیقه بعد بردارین با آبکش جدا کرده و سپس ماکارونی را درون ماهیتابه گوشت و سس بریزین
اگه میخوایین هم بزنین وگرنه جدا بزارین
ولی هم بزنین با محتوا قاطی بشه
و خسته شدم
این شما و این پاستای من پززززز :pinchedfingers:

( راستی از این سس فلفل تندا یادتون نره )
رسپی ترکیب گوشتم نمیگم چون اصل کاره و یه راز خانوادگیه ( خودمم دقیق نمیدونم @-) )

به همچین چیزی فکر میکردم ولی تو خیالم فقط با هواپز ممکن بود.
ولی مطمئنی نیم ساعته مرغه میپزه؟
من مرغ خورشتی که درست میکردم یه بار میپختمش ، یه بار هم سرخش میکردما...
ببین سینه مرغو دوتا چاک میدی بازش میکنی حالت استیکی میگیره. همونطوری تو آب با این عصاره زعفرونه میپزی. از هواپز خیلی خیلی زیاد خوشمزه تر میشه. با برنج محشر میشه. نیم ساعته هم میپزه

Back
بالا