- نام مرکز سمپاد
- ضروری
- شهر
- ضروری
- سال فارغ التحصیلی
- 0
من آنالیز ترکیبیم زیاد خوب نیست، ولی درنظر بگیر که کلیهی حالتهای بعد از جایگذاری ۵ مهرهی سفید اینها میشن:سلام
یه سوال دیدم نوشته بود که "5 مهره سفید و 9 مهره سیاه داریم. به تصادف 4 مهره خارج می کنیم به جاش 5 مهره سفید می زاریم یک مهره خرج می کنیم با چه احتمالی سفیده؟"
می خواستم بپرسم ایا می شه اینجا بگیم فرض کنیم که اول دفعه هر 4 مهره سفیدن بعد به اون شرط بیاییم و احتمال سفید بودن مهره رو برداریم و به همین ترتیب پیش بریم یعنی 4 مهره سفید + 3 مهره سفید+ 2 مهره سفید+1 مهره سفید+ هیچ مهره سفید ؟
اتخاب 4 از 5 در 6 + انتخاب 3 از 5 در 7 در انتخاب 1 از 9+ انتخاب 2 از 5 در 8 در انتخاب 2 از 9 + انتخاب 1 از 5 در 9 در انتخاب 3 از 9+ انتخاب 4 از 9 در 10 ( کل اینو حساب می کنیم تقسیم بر انتخاب 4 از 14 می کنیم )
اگر راه حل کوتاه تری می شناسید یا فک می کنید غلطه بگید
۱- اگه از ۴ مهرهی خارج شده همگی سفید باشن، در نهایت ۶ سفید و ۹ سیاه خواهیم داشت.
۲- اگه از ۴ مهرهی خارج شده ۳ تاش سفید باشن، در نهایت ۷ سفید و ۸ سیاه خواهیم داشت.
۳- اگه از ۴ مهرهی خارج شده ۲ تاش سفید باشن، در نهایت ۸ سفید و ۷ سیاه خواهیم داشت.
۴- اگه از ۴ مهرهی خارج شده یکیش سفید باشه، در نهایت ۹ سفید و ۶ سیاه خواهیم داشت.
۵- و اگه از ۴ مهرهی خارج شده هیچکدوم سفید نباشن، در نهایت ۱۰ سفید و ۵ سیاه خواهیم داشت.
برای هر حالت هم فکر میکنم باید انتخاب n مهرهی سفید ضربدر انتخاب m مهرهی سیاه (n+m=4) تقسیمبر انتخاب ۴ از ۱۴ رو ضربدر احتمال سفید بودن در حالتِ نهایی برای هرکدوم از این ۵ حالت بنویسی.
جواب آخرم چهار هفتم دراومد. نمیدونم آیا درسته راه حلم یا نه. ولی حس میکنم با عقل جور درمیاد، چون اولش که تعداد مهرههای سفیدمون کمه، احتمال سفید شدنش حدود ۳۶٪ عه و وقتی ما ۴ تا مهره رو درمیاریم و ۵ تا سفید وارد میکنیم، کمی به سفید بودن (بسته به اینکه چی رو خارج کردیم) کمک میکنه و به ۵۷٪ میرسونه. در بهترین حالت ۴ سیاه بیرون میرن و ۱۰ تا سفید میمونن که ۶۶٪ ماکزیمم احتمالشه، ولی اینکه ۴ تا سیاه برن بیرون خودش احتمالش کمه.