• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

روش هاى مختلف تولید مثل در جانداران

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Narges j
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : روش هاى مختلف تولید مثل در جانداران

اگه سوم هستید یا به کتاب سوم دسترسی دارید پیشنهاد میکنم به فصل 9 برای فهمیدن دقیق مفهوم این دو مراجعه کنید اما درکل در طول زندگی گیاهان دو مرحله که دوشکل از گیاه هست وجود داره، اسپروفیتی که هاگ میسازه و گامتوفیتی که گامت تولید میکنه و بعد از لقاح گامت ها تخم تشکیل میشه و باز از تکرار این چرخه با رشد تخم شکل اسپروفیتی گیاه بوجود میاد و...
حالا سرخش خود گیاهش که ما میشناسیم اسپروفیت هست و اسپور یا هاگ تولید میکنه و از رشد هاگ اون شکل گامتوفیتش بوجود میاد که بهش میگیم پروتال قلبی که روش دوتا عضو گامت ساز داره یکی گامت نر و یکی گامت ماده میسازه. اونی که گامت نر(آنتروزویید) میسازه اسمش آنتریدیست و اونوی که گامت ماده (تخم زا) میسازه اسمش آرکگن هستش که با ترکیب دو گامت تخم تشکیل میشه و با رشدش خود سرخس بوجود میاد.

راجب اون مکانیسم که ازخودلقاحی جلوگیری میکنه توضیح میدی؟(درسرخس)
انتریدی رونگفتیدچی بود :-?

چرا دیگه گفتم، اونی که آنتروزویید میساخت همون آنتریدی بود دیگه.

مکانیسمی که پروتال برای جلوگیری از خود لقاحی داره(چون خودش هم آتروزویید(گامت نر) و تخم زا (گامت ماده رو تولید میکنه) اینه که که پروتال وقت جوانی فقط آنتروزویید میسازه و وقت پیری دیگه انتروزویید سازی متوقف میشه و آنترییدی ها برا دریافت آنتروزویید و لقاح شدن فعال میشن، بنابراین احتمال اینکه پروتال ها توسط آنتروزویید های دیگران (و نه خودشون) بارور بشن بالا میره.

ممنون!
منظورم خودمکانیسم بودیعنی چه جوری متوقفش میکنه؟

دقیق نفهمیدم منظورت چی هستش،
درواقع نمیدونم که دقیقا چه اتفاقی میفته که اینطوری میشه(اصن به گیاهی علاقه ندارم که بخوام حالا اینقدم توش دقت کنم) اما گیاه همزمان دونوع گامت رو تولید نمیکنه و از نظری تکاملی باعث شده که برتری از نظر تنوعی و در نتیجه برای بقا داشته باشه و باقی بمونه.
صرفا بنظر من نکته ی مهم اینه که تولید مثل جنسی باعث ایجاد تنوع و شانس بیشتر در مقابل انتخاب طبیعی میشه بنابراین تکامل اینطور اتفاق میفته.
برا دقیق شدن رو مکانیسم و ایناش حتی همین کارکرد رو هم تو کتاب درسی ننوشته که بطور همزمان دوتا گامت رو نمیسازه، باید به رفرنس ها برای اطلاعات بیشتر مراجعه کنی.

بعداین مسئله توی گیاهان وجانوران چه تفاوت هایی داره؟(بکرزایی)

Back
بالا