• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

ژن خودخواه

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Weeping Angel
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

Weeping Angel

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
حتماَ شما ها با نظریه ی تکامل آشنا هستید ولی احتمالاَ با این تئوری آشنا نیستید.
این تئوری که توسط ریچارد داوکینز ارائه شده به صورت خلاصه میگه که :
این تئوری میگه که هر کاری که موجود زنده انجام میده در جهت بقای ژنشه یعنی این بدن صرفاَ وسیله ای که باهاش ژن همانند سازی کنه و بقا پیدا کنه. که البته کل توالی کروموزومی نیست و احتمالاَ اون RNA اولیس که برای بقای خودش این توالی ها رو ساخته (به عبارتی برای زنده موندن خودش رو به ابزار هایی مجهز کرده)
مسلماَ یه کتاب چند صد صفحه ای رو نمیشه توی 3 خط خلاصه کرد ، ما اینجا می خوایم درباره ی این تئوری بحث کنیم.

پاسخ : ژن خودخواه!

خب در مورد چیش بحث کنیم آیا؟! :-/ :-/

به نقل از absolute :
خب در مورد چیش بحث کنیم آیا؟! :-/ :-/
کلاَ می خوایم ببینیم که این نظریه چی می گه و کیا موافقن کیا مخالف. در اصل می خوایم یه ذره اطلاعات بدیم و نظر بقیه رو راجبش بپرسیم!

این نباید توی ژنتیک باشه اصولا؟
خب نظریه‌ی ژن خودخواه میاد بیان می‌کنه که هر ژن هدفش منتقل شدن به نسل آینده‌ست و بدن موجود و اعمالش، صرفا وسیله‌ای هستن برای رسوندن ژن، به هدفش. برای همینم اسشم خودخواهه. چون از بدن موجود زنده استفاده می‌کنه برای انتقال خودش. هنوز این نظریه به صورت کامل اثبات نشده ولی دانشمندان با مطالعه‌ی زندگی جانورانی مثل زنبور، سعی در توجیهش دارن.

به نقل از SaϔnA.M :
این نباید توی ژنتیک باشه اصولا؟
خب نظریه‌ی ژن خودخواه میاد بیان می‌کنه که هر ژن هدفش منتقل شدن به نسل آینده‌ست و بدن موجود و اعمالش، صرفا وسیله‌ای هستن برای رسوندن ژن، به هدفش. برای همینم اسشم خودخواهه. چون از بدن موجود زنده استفاده می‌کنه برای انتقال خودش. هنوز این نظریه به صورت کامل اثبات نشده ولی دانشمندان با مطالعه‌ی زندگی جانورانی مثل زنبور، سعی در توجیهش دارن.

چرا ولی فعلاَ ترجیح میدم اینجا باشه بنا به دلایلی.
من یه مشکلی دارم با این نظریه اونم اینه که یه موجودی مثل یه تروریست انتحاری هم داره به ضرر ژن خودش عمل می کنه هم ژن انسان اون وقت یعنی چی یعنی این ژن معیوبه !

به نقل از Stewie Griffin :
چرا ولی فعلاَ ترجیح میدم اینجا باشه بنا به دلایلی.
من یه مشکلی دارم با این نظریه اونم اینه که یه موجودی مثل یه تروریست انتحاری هم داره به ضرر ژن خودش عمل می کنه هم ژن انسان اون وقت یعنی چی یعنی این ژن معیوبه !
تا اونجايي كه من ميدونم ژن هدفش فقط تكثير خودشه اصلا مهم نيس برا خوش چه اتفاقي بيفته.تروريست بودن ربطي به اين موضوع نداره ممكنه تروريسته يه ادم خيلي بي بند و بار باشه( :-") وب ژن اين طوري مي رسه به هدفش.
بعدم اينكه انسان تنها موجوديه كه اين روند رو متفاوت كرده و كاملا تحت كنترل خودخواهي ژن نيست اما با اين حال ميبينين كه وقتي دو طرف مخالف بخوان با هم باشن يه سري تفاهمايي خيلي براشون مهمه كه به مناي با هم بودن بيشتر و موفقيت در پرورش بچه ميشه.

با توجه به این که موضوعاتی دیدم که ارجاعتی در این ضمینه داشت لازم دیدم تا موضوعی در رابطش ایجاد کنم تا بررسی روش انجام بدیم.

The_Selfish_Gene_30th.jpg

ژن خودخواه اثر ریچارد داوکینز پیرامون فرگشت یا تکامل است این کتاب در دنباله ی کتاب جرج ویلیامز به نام «سازگاری و انتخاب طبیعی نوشته شده و و در مورد تکامل ژن محور به معنی اینکه تاثیر تکامل در سطح ژن‌ها بارزتر است و تکامل در سطح جانداران یا جمعیت‌ها هیچگاه بالاتر از انتخاب برپایهٔ ژن‌ها قرار نمی‌گیرد.
این کتاب از اعتبار و شهرت نسلتا بالایی برخوردار است بطوری که برای سی‌امین سالگرد انتشار کتاب، یادبودنامه‌ای به نام «ریچارد داوکینز: چگونه یک دانشمند نحوهٔ اندیشیدن ما را دگرگون کرد؟» منتشر شد. (نگارش سی‌امین سالگرد کتاب ژن خودخواه هم در همین سال چاپ شد). در مارس ۲۰۰۶ همایش ویژه‌ای به نام ژن خودخواه: در سی سال در دانشکده اقتصاد لندن برگزار شد. این همایش توسط هلنا کرونین ترتیب داده شده بود و ملوین برگ ریاست جلسه آن را بر عهده داشت.
این کتاب دارای 15 فصل است شامل:
پیش‌گفتار
1. چرا مردم هستند؟
2. همانندسازها
3. مارپیچ‌های نامیرا
4. ماشین ژن
5. ستیز: پایداری و ماشین‌های خودخواه
6. ژن‌چیرگی
7. برنامهٔ خانواه
8. نبرد نسل‌ها
9. نبرد جـنس‍‌‍یتی
10. تو پشت من را بخاران، من به تو سواری می‌دهم
11. میم‌ها: رونوشت‌بردارهای نوین
12. آدم‌خوب‌ها زودتر به پایان می‌برند
13. دسترسی دوردست ژن
14. پس‌گفتار
منظور از این نام این است که ژن‌هایی که منتقل می‌شوند، آنهایی هستند که پیامدشان به طور ضمنی باعث بقایشان هم می‌شود؛ البته نه برا خود جاندار بلکه در پایین‌ترین سطح ممکن یعنی ژن ها.
این کتاب همچنین سعی در توجیه بعضی رفتار های جاندراران میکوشد تا نگرش نیکوکاری در سطح جانداران در طبیعت را توضیح می‌دهد، به ویژه در ارتباط‌های خویشاوندی (یعنی زمانیکه یک جاندار جان خودش را برای حفاظت از خانواده فدا می‌کند، در واقع دارد به نفع ژن‌های خودش کار می‌کند).
همچنین طرح جانداران به عنوان ماشین بقا در آن نقش بسزایی در توضیح ویژگی‌ها دارد بطوری که از نقطه نظر جاندار منفرد، ژن‌ها می‌توانند نوعی برنامه محسوب شوند که شاید به جاندار فایده رسانند؛ ولی از نقطه نظر ژن تنها هدف واضح سود خودشان است. که داوکینز در کتاب بعدی خود فتوتیپ گسترش یافته(یا امتداد یافته) به شرح و گسترش بیشتر در مفهومی مشابه پرداخته.او درکتاب «ژن خودخواه» ادعا می‌کند که ژن‌ها مولکول‌های «همانندساز» یا واحد بنیادی انتخاب طبیعی هستند . جانداران و از جمله انسان، مانند ماشین‌هایی هستند که «همانند ساز»ها بر آن سوار می‌شوند. پیروزی یا شکست آنها بستگی به توانایی‌شان در ساخت ماشین‌های موفق دارد.

پروفسور ریچارد داوکینز:
دانشمند و زیست‌شناس بریتانیایی و استاد دانشگاه آکسفورد او یک رفتارشناس، زیست‌شناس فرگشتی و نویسنده کتاب‌های علمی برای عموم است. وی مدرس فهم عمومی علم در دانشگاه آکسفورد می‌باشد. از جمله افتخارات او، عضویت در انجمن سلطنتی علوم، و انجمن سلطنتی ادبیات است. وی در تفسیر و آموزش عمومی دانش نقش برجسته‌ای در انگلستان دارد…
برای اطلاعات بیشتر میتوانید به پادکست فارسی رادیو کوچه در معرفی داوکینز به مناسبت زادروزش گوش دهید
http://radiokoocheh.com/article/27766
دانلود: http://radiokoocheh.com/wp-content/files/20100326_mahboobeh_rooznegasht.mp3
همچنین دارای یک وبسایت رسمی به زبان فارسی است: http://rdawkins.com

از نظر ریچارد داوکینز ژن‌ها خودخواهند ، ساعت‌ساز نابینا است و راز حیات راز نیست، دیجیتال است.

قصد دارم تا در این صفحه به بررسی بیشتر کتاب ژن خودخواه از دیدگاه بچه‌ها و کاربران بپردازیم

پاسخ : ژن خودخواه

الان یه نفر واسه من توضیح بده این جمله دقیقا یعنی چی؟ :-?
[size=18pt]

"از نظر ریچارد داوکینز ژن‌ها خودخواهند ، ساعت‌ساز نابینا است و راز حیات راز نیست، دیجیتال است."
[/size]

من با این نظریه کاملاً موافقم! ;;)

به نظرم خیلی از رفتارهایی که توسط موجودات میشه رو توجیه میکنه

اغلب حیوونات نر باید گامت های خودشون رو به حیوون ماده منتقل کنن و از این جهت میخوان ژن خودخواه خودشون رو حفظ کنن

و موجود ماده هم در هر صورت بقا داره نسلش!

به همین دلیله که حیوونای نر با هم میجنگن و حیوونای ماده کمتر این حالت پرخاش رو دارند

یا کارهایی که برای حفظ بقای نسل در گذشته انجام میشده : پایین بودن سن ازدواج توی دختر ها ، چند زنی ، یا غیرت و تعصب مردانه(دقیقاً ریشه توی ژن خودخواه داره) و...

یا همین تروریست ها کمتر پیش میاد که بزنن زن ها و دختر ها رو ترور کنند! چون از طریق زن و دختر ها میتونند بقای خودشون رو حفظ کنند

:/

به نقل از Radical :
من با این نظریه کاملاً موافقم! ;;)

به نظرم خیلی از رفتارهایی که توسط موجودات میشه رو توجیه میکنه

اغلب حیوونات نر باید گامت های خودشون رو به حیوون ماده منتقل کنن و از این جهت میخوان ژن خودخواه خودشون رو حفظ کنن

و موجود ماده هم در هر صورت بقا داره نسلش!

به همین دلیله که حیوونای نر با هم میجنگن و حیوونای ماده کمتر این حالت پرخاش رو دارند

یا کارهایی که برای حفظ بقای نسل در گذشته انجام میشده : پایین بودن سن ازدواج توی دختر ها ، چند زنی ، یا غیرت و تعصب مردانه(دقیقاً ریشه توی ژن خودخواه داره) و...

یا همین تروریست ها کمتر پیش میاد که بزنن زن ها و دختر ها رو ترور کنند! چون از طریق زن و دختر ها میتونند بقای خودشون رو حفظ کنند

:/
یعنی تروریستا با زنایی ک نمیکشنشون ازدواج میکنن؟؟؟؟
عایا این حرف درستیست؟؟؟
آیا هدف از اعمال تروریستی حفظ ژن خود است؟؟؟؟؟
عایا...؟؟؟؟
الان منظورت اینه ک ژن ها فمنیستن؟؟؟؟؟

Back
بالا