- نام مرکز سمپاد
- فرزانگان امین
- شهر
- اصفهان
- سال فارغ التحصیلی
- 1390
پاسخ : سوالات آزمون کتبی دومین مسابقات رباتیک خوارزمی
خب، درمورد جواب سوال اول که محاسبات ADC هست، اینها رو تونستم بنویسم.امیدوارم مفهوم باشه!چون من خیلی بد توضیح میدم اصولا!
جواب بقیه سوالهارو هم سر فرصت مینویسم.فعلا حسش نیست!
در مورد ADC باید به چند نکته توجه کنید:
ولتاژ مرجع: هر میکروکنترلری یه پین داره به اسم VREF که تعیین کننده ولتاژ مرجع ADC هست.یعنی ماکزیمم ولتاژ رو اون مقدار در نظر میگیره و نسبت به اون تقسیم بندیهای ADC برای تبدیل ولتاژ به آنالوگ انجام میشه.
دقت ADC: این دقت تعیین کننده تقسیمات ADC هست:
تعداد تقسیمات ADC= 2دقت ADC
چون تقسیمات از صفر شروع میشن، ماکزیمم مقدار آنالوگ ADC به ازاء ولتاژی برابر ولتاژ مرجع، یک واحد کمتر از تعداد تقسیمات خواهد بود.
در اینجا من فرض مسئله رو مینویسم:
Vref= 2.5 V
Vin= 0.75 V
دقت= 10
عددADC=?
ماکزیمم مقدار آنالوگ(عدد ADC) ==1 210-1
حالا یه تناسب ساده می بندیم:
2.5V 1023
0.75 ?
پس عدد ADC به ازاء 0.75 ولت برابر 306.9 خواهد بود.
در قسمت بعدی سوال داریم:
Vref= 2.5V
Vin= 3V
دقت=10
عددADC=?
نکته این سوال این هست که ولتاژ ورودی بیش از ولتاژ مرجع یا همون ماکزیمم ولتاژ هست. پس درواقع عدد ADC معادل آن همون عدد ADC به ازاء 2.5 ولت هست. یعنی 1023.
در قسمت بعدی سوال داریم:
Vref= 5V
دقت=8
عددADC=51
Vin=?
در اینجا چون دقت ADC هشت هست و ولتاژ مرجعمون 5ولت هست، ماکزیمم مقدار آنالوگ به ازاء 5 ولت برابر 255 میشود.
حالا تناسب رو می بندیم:
5V 255
? 51
پس ولتاژ ورودی برابر 1 ولت بوده.
خب، درمورد جواب سوال اول که محاسبات ADC هست، اینها رو تونستم بنویسم.امیدوارم مفهوم باشه!چون من خیلی بد توضیح میدم اصولا!

جواب بقیه سوالهارو هم سر فرصت مینویسم.فعلا حسش نیست!
در مورد ADC باید به چند نکته توجه کنید:
ولتاژ مرجع: هر میکروکنترلری یه پین داره به اسم VREF که تعیین کننده ولتاژ مرجع ADC هست.یعنی ماکزیمم ولتاژ رو اون مقدار در نظر میگیره و نسبت به اون تقسیم بندیهای ADC برای تبدیل ولتاژ به آنالوگ انجام میشه.
دقت ADC: این دقت تعیین کننده تقسیمات ADC هست:
تعداد تقسیمات ADC= 2دقت ADC
چون تقسیمات از صفر شروع میشن، ماکزیمم مقدار آنالوگ ADC به ازاء ولتاژی برابر ولتاژ مرجع، یک واحد کمتر از تعداد تقسیمات خواهد بود.
در اینجا من فرض مسئله رو مینویسم:
Vref= 2.5 V
Vin= 0.75 V
دقت= 10
عددADC=?
ماکزیمم مقدار آنالوگ(عدد ADC) ==1 210-1
حالا یه تناسب ساده می بندیم:
2.5V 1023
0.75 ?
پس عدد ADC به ازاء 0.75 ولت برابر 306.9 خواهد بود.
در قسمت بعدی سوال داریم:
Vref= 2.5V
Vin= 3V
دقت=10
عددADC=?
نکته این سوال این هست که ولتاژ ورودی بیش از ولتاژ مرجع یا همون ماکزیمم ولتاژ هست. پس درواقع عدد ADC معادل آن همون عدد ADC به ازاء 2.5 ولت هست. یعنی 1023.
در قسمت بعدی سوال داریم:
Vref= 5V
دقت=8
عددADC=51
Vin=?
در اینجا چون دقت ADC هشت هست و ولتاژ مرجعمون 5ولت هست، ماکزیمم مقدار آنالوگ به ازاء 5 ولت برابر 255 میشود.
حالا تناسب رو می بندیم:
5V 255
? 51
پس ولتاژ ورودی برابر 1 ولت بوده.