چرا باید آدما متوجهش بشن ؟به نقل از کیمیا.پ :آهان فهمیدم!
خب مسلما همین چین چیزی نیست!
چون آگه همچین اتفاقی میفتاد آدم ها خیلی سریع متوجهش میشدن!
منم چون فکر می کردم خیلیا نمی فهمن ، به روی خودم نمی آوردم تا این که الآن خانم worm گفت .به نقل از سیما :من این سوال دو سال پیش برام به وجود اومد اما هر چی سعی کردم به دیگران بفهمونم کسی جز داداشم نفهمید. رفتم از یکی از معلماموم پرسیدم اونم نفهمید و یه چرت و پرت هایی تحویلم داد. الآن که فکر میکنم میبینم نمیشه ثابت کرد که همون رنگی که من بهش میگم آبی بقیه هم همون رنگو ببیننو بهش میگن آبی البته مطمینا رنگی که من بهش میگم آبی رو شما قرمز نمیبینید ویه رنگ نزدیک به اونو میبینید مثلاسبزط چون ما همه میگی آبی آرامش بخشه و قرمز استرس اور. میفهمین چی میگم؟
اره یه همچین چیزی چندبار پیش من ودوستام اتفاق افتاده!ولی برای اثبات اشتباه یکودممون از دوستهای دیگمون خواستیم بگه فلان چیز به نظرش چه رنگیه!به نقل از نیـلوفر :نه
فک کنم شما متوجه منظور نشدید .
فرض کنید این چیزی که من الآن صورتی می بینم رو شما یه رنگی ببینید که برای من آّبی تعریف شده . و از اول بچگیتون به اون رنگ گفته باشند صورتی . اون موقع اون چیزی که من بهش می گم صورتی ، شما هم می گید صورتی . ولی در واقع شما یه رنگی می بینیدش که برای من ، یه اسم دیگه ای داره !
ok ؟
به نقل از !Baran! :اره یه همچین چیزی چندبار پیش من ودوستام اتفاق افتاده!ولی برای اثبات اشتباه یکودممون از دوستهای دیگمون خواستیم بگه فلان چیز به نظرش چه رنگیه!
به نقل از knight_black_lord :باید یه آزمایش طرح کنیم.
فرضو بر این میذاریم که هر رنگ کد خاصی داره.
مثلا سبز GG آبیBB صورتیPP زردYY
خوب. حالا میایم. سنسورایی رو توی مغز و چشم انسان قرار میدیم.
بعد یه جسم سبز رنگو نشون فرد میدیم بعد چک میکنیم که آیا اعصاب چشم که اطلاعاتو دریافت و به مغز دادن، مغز پیام GG رو میگیره یا نه.
حالا فرض میکنیم. یه کسی رنگ سبزو مثلا آبی میبینه ولی یاد گرفته که بهش بگه سبز.
حالا اگه بهش اون جسم سبزو نشون بدیم باید توی مغزش کد BB ترجمه بشه.
اگه نفهمیدین بگین بیشتر توضیح بدم.
منظورتو از درست نمیفهمم.به نقل از peg0a2h1 :فکر کنم بشه اینطوری... اینطوری میشه فهمید "عین ما" میبینه یا نه
( ولی فکر نکم بشه فهمید "درست" میبینه یا نه!این رو واقعا نمیشه فهمید...!)
به نقل از knight_black_lord :.منظورتو از درست نمیفهمم.
ما خودمونم نمیدونیم درست میبینیم یا نه.فقط میتونیم تشخیص بدیم که اونم مثل ما میبینه یا نه.
نه چرا که نه؟به نقل از مُحسن...! :در ابعاد بزرگتر این مسئله اینطور مطرح میشه آیا هرچیزی که من میبینم شما هم همونطور میبینید؟ پایین برای من آیا بالا برای شما نیست؟گرد من برای شما مربع نیست؟ و ...! خیلی پیچیده میشه ...فکر میکنم اگر بیش از حد بهش فکر بشه به شدت دیوانه کنندست!