• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

شاهنامه

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع N.M
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
آخرین ویرایش:
توی شاهنامه به وضوح چندین بار به زنان توهین شده
و علاوه بر این قهرمان شاهنامه هنری جز مکر و زوربازو نداشت
اما از این لحاظ که میگید باعث زنده ماندن فرهنگ و زبان شده درسته
اینم ببینید:
http://r-dehghani.blogfa.com/post/5...ن-و-اشعاری-فراچاپلوسانه-ای-در-مدح-سلطان-محمود

من نسخه ی کامل شاهنامه رو تو گوشیم دارم ، جستجو کردم ، هیچ کدوم از بیت هایی که تو این لینک مثال آورده شده ، در اصل شاهنامه نیست .
درسته که فردوسی هم مثل همه ی انسان ها هم حسن داشته هم عیب ، اما این حرف ها درباره ی فردوسی درست نیست و اگر باشه هم به این شدت نیست
اما درباره ی ستایش سلطان محمود یک سری بیت هایی را دیدم

اینم ببینید:
http://r-dehghani.blogfa.com/post/5...ن-و-اشعاری-فراچاپلوسانه-ای-در-مدح-سلطان-محمود

اتفاقا شاهنامه جز معدود اثار حماسی ای هست که قهرمانانش برای کشور،شرافت و اهداف پاک میجنگیدن ونه برای کشور گشایی.ضمن اینکه چون شاهنامه دوران ایران باستان رو نشون میده کمتر مکر و حیله دیده میشه(از شخصیت های ایرانیش)و اون تعدادی هم که انجام دادن مثل گردافرید مورد شماتت قرار گرفتن وهمچنین زوربازو وقدرت بدنی جز جدا نشدنی هر قهرمانیه از کتاب های قدیمی گرفته تا فیلم های هالیوودی
وچیزهایی که راجب توهین به زنان نوشته شده حقیقتا من هرگز شاهنامه رو به طور کامل نخوندم و نمیتونم این ادعارو رد یا تایید کنم ولی مطمئنا برای قضاوت لازمه بیت های قبل و بعد این هایی که اورده شده رو هم ببینیم تا بفهمیم کی اینارو گفته و به چه منظوری

اینم ببینید:
دوست عزیز وقتی توی سایت چنین چیزی رو می‌بینید انتظار میره که نسخه ی اصلی کتاب رو بخونید تا:
۱- ببینید آیا مسئله صحت داره یا نه
۲- ببینید جملات توهین و تحقیر زنان از زبون کی دراومده!
مطمئن باشید کسی که سعی در تخریب چیزی داره وقتی نقل قول بیاره اسم صاحب سخن اولش نیست

دوستان،من میخوام خوندن شاهنامه رو شروع کنم.داستاناشو به نثر قبلا خوندم.داستان مورد علاقم تو بچگی ضحاک بود:))
بعد رفتم‌ یه شاهنامه از کتابخونه گرفتم با یه کتاب که درموردش توضیح داده ولی میخوام خودم بفهممش و اون کتابه هم خیلی کم توضیح داده.از کجا شروع کنم؟
چجوری این همه کلمه سختی که فردوسی به کار برده یاد بگیرم و بعد ازون معنی ابیات و بعدش مفهوم؟
پ.ن:کلی فیلم و سریال قشنگ میشه ازش ساخت.حیف...

پاسخ : شاهنامه

ما بالاخره نفمیدیم شاهنامه افسانه است یا یک تاریخ واقعی؟
اگه واقعیه پس فردوسی رنگ و لعابش داده؟
خب یکی از سوالات بحث برانگیز
شاهنامه شامل سه بخش حماسی تخیلی و ملی هستش و خب در آمیخته با اسطوره.
اساطیر بخش هایی از تاریخ که رگه هایی از واقعیت داره و درباره نخستین چیزهای بشر و ما نمی تونیم اثباتشون کنیم.کلیت شاهنامه از داستان های اوستا و داستان های حماسی هست ک ابومنصوری دستور جمع آوری اونها رو در زمان سامانیان میده و در واقع سینه به سینه این داستان ها در میان ایرانیان چرخیده بوده!

والا من كه از شاهنامه چيزى سر در نميارم فقط اسمش مياد ميگم فردوسى روحت شاد.كار ديگه اى از دستم بر نمياد تا اطلاع ثانوى:-??

دکتر خطیبی بسیار خوب الحاقی یا اصلی بودن ابیات به‌اصطلاح زن‌ستیزانه‌ی شاهنامه رو تو این مقاله بررسی کرده‌اند.
هر چند به نظرم بعضی بیت‌ها هنوز هم نیاز به توضیح بیشتری داشت تا باعث سوء‌ برداشت نشه ...

• لایک
امتیازات: PD
Back
بالا