• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

اثبات یا نقیض وجود خدا

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع pico
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

آیا به وجود خدا اعتقاد دارید؟

• رای‌دهندگان
    757
من شاید تا پارسال نظرم چیز دیگه ای بود و حتی به ارواح هم اعتقاد نداشتم فقط ماده ولی الان عمیقاً خدا رو قبول دارم و اینکه چطور نظرم عوض شد رو نمی‌دونم واقعا هیچ دلیل موجهی براش ندارم
تو سردر تاپیک نوشته دلیل عاطفی ممنوعه.

:-w

اميدوارم دليلاتون غير از اينكه حسش ميكنم و دوسش دارم و.... چون من از يه زماني نه خدايي حس كردم نه وجود چيزي غير از ماده رو ...
سلام من رو خدا تو تموم مشکلام همراهی کرده مخوصا 29 اسفند سال قبل و خیلی به من لطف داشته پس باورش دارم و به عبادتش میپردازم

ایهاالناس اینجا بحث ها از نیچه و دکارت و امثالهم میاد ینی چی که من اعتقاد دارم چون حسش میکنم و فلان و بهمان؟ حسش میکنی حستو بذار در کوزه آبشو بخور بعد اگر سوادشو داری بیا اینجا استدلال بر پایه منطق بیار و اثبات یا ردش کن، هرچند من معتقدم هیچ اثباتی مبنی بر وجود خدا کامل نیست و نقض داره و هیچ توجیه منطقی‌ای برای رد کردنش وجود نداره، اینجا باشه تا بعداز امتحانام یه وقت بذارم بیام دونه دونه برهان هایی که باهاش خدا رو اثبات یا رد میکنن بیارم و نقض هاشو بگم تا اگر کسی میدونست بیاد یکم راهنماییم کنه از این سردرگمی در بیام و یکم بیشتر از نظر اعتقادی منسجم باشم.

اگه ما درجهان هستی تفکر کنیم میفهمیم که ما همه یک پدیده ایم و برای موجود شدن نیاز به پدید آورنده داریم که وجودش از خودش باشه و پدیده نباشه (نمیدونم درس چندم دینی دوازدهم) 😭 😂

خب بریم سراغ استدلال وجود خدا یا همون علت هستی بخش . خب پدیده چیزیه که وجود نداشته و به وجود اومده و طبق برهان علیت هر معلولی علتی دارد پس یعنی هر پدیده علتی داره حالا یکسری فرضیه هارو اتئیست ها گسترش دادن مثل فرضیه دور و فرضیه ی تسلسل . فرضیه تسلسل میگه که پدیده ها تا انتها موجب به وجود امدن یکدیگر هستند که با توجه به برهان علیت رد میشه چرا که این فرضیه هم از ادامه و هم از گذشته اش بی نهایته و علتی نداره مثل بیگبنگ یا تکامل انسانی که به عنوان مثال هیدروژنی که میگین موجب بیگ بنگ شده خودش پدیده بوده پس اون علتش چیه؟ یا حالا تکامل که فکر میکنم به ارکی باکتری ها ارتباط پیدا میکنه که اون هم پدیده هست و نیاز به یک علت داره و بریم سراغ فرضیه دور که میگه مجموعه پدیده ها تا بی نهایت عامل به وجود امدن یکدیگر هستند مانند تناسخ و اینجور چیزا که این فرضیه هم رد میشه چرا که اون پدیده اولیه خودش از یک پدیده ای که پدیده اولیه به وجود اورده به وجود امده پس یعنی عملا پدیده اولیه وجود نداره مثل اینکه بگم مادر بزرگ یکی مادرش رو به دنیا اورده و مادرش هم خودش رو و طبق تناسخ و فرضیه دور اون فرد مادربزرگش رو به وجود اورده اون زمان مادربزرگش نیازمنده اون فرده برا به وجود امدن در صورتی که اون فردم نیازمند مادرشه که نیازمنده مادربزگشه که این باعث میشه اون مادر بزرگه اصلا وجود نداشته باشه پس با توجه به این که این فرضیه ها رد شدن میرسیم به یک علت هستی بخش که همون علت تمام پدیده هاست و خب این علت هستی بخش باید بی نیاز باشه که یک تفاوتی با پدیده ها داشته باشه که فرضیه های دور و تسلسل عملی نشن این بی نیاز بودن علت هستی بخش به نامحدود بودن و مطلق بودنشون ربط پیدا میکنه مطلق در هر چیزی (به جز شر چرا که شر از محدودیت میاد و شر مطلق یعنی محدودیت نا محدود که پارادوکسه ) و این بی نیاز بودن به بی نهایت بودن علت هستی بخش هم ارتباط پیدا میکنه که مفهوم بی نهایت علاوه بر اشاره داشتن به نامحدودی به یگانگی هم اشاره داره (مثلا شما یک دایره با ضلع 3 سانتی متر در نظر بگیرید و یک دایره دیگر با ضلع 3 متر هر دوی این ها بی نهایت ضلع دارند پس بی نهایت مساوی با بی نهایته پس بی نهایت یکی هستش) و اره دیگ فکر کنید و لذت ببرید

هر نوع مکتب فلسفی استدلال خودش رو برای اثبات و رد وجود خدا داره
یکی از استدلال‌های اگزیستانسیالیسم در اثبات خدا که من بهش علاقه دارم:
در دل انسان تجربه‌ای هست که هیچ منطق فیزیکی اون رو توضیح نمیده: اشتیاق به معنا، عشق بی‌دلیل و ترس از پوچی.
اگر جهان صرفاً مادیه ، چرا در ما میل به احساسات فرامادی، جاودان و مطلق وجود دارد؟چرا می‌خواهیم حقیقتی رو بشناسیم که نمی‌تونیم ببینیم؟ و عشق و دلسوزی رو تجربه میکنیم که با هیچ قانون طبیعی توجیه نمی‌شه؟
طبق فلسفهٔ اگزیستانسیالیسم مذهبی :
خدا نه فقط در آسمان ، بلکه در دل همین عطش انسان برای معنا حضور دارد.
سورن کیرکگور:«ایمان، جهشی است از دل اضطراب ، وقتی عقل دیگر قادر به اطمینان نیست، دل به حقیقتی بزرگ‌تر چنگ می‌زند.»
ما خدا رو از طریق «بودن» خودمون حس میکنیم.

Back
بالا