بین پارت های درسیتون سراغ گوشی به خصوص فضای مجازی نرین🙏🏻
به شدت روی تمرکز تاثیر داره
و باعث میشه تایم استراحتتون خیلی سریع بگذره، در حالی که مثلا اگه اون تایم یه قدمی بزنین یه چیزی بخورین یا به دیوار زل بزنین، اون ده دقیقه یه ربع کندتر میگذره
فکر کنین گوشی رو برمیدارین به ایکس پیام میدین، توی طول مطالعه ممکنه هی ذهنتون بپره سمت اینکه الان جواب داده؟ نداده؟ چی ممکنه بگه؟
یا سمپادیا رو باز کنین ببینین دعوا شده، اصلا دلتون میاد گوشی رو بذارین کنار بعدش برین درس بخونین؟ 👩🏻🦯👩🏻🦯
و خب ممکنه خبری بشنوین، یه چیزی درمورد کنکور بگن، اصلا یهو دوستتون بیاد باهاتون دعوا کنه یا... باعث میشه ذهتون تا شب کلی درگیر بشه
گوشی رو هم کنارتون نذارین، حتی اگه میخواین تایم بگیرین، چون اون ده ثانیه که ممکنه وسوسه بشین گوشی رو باز کنین ببین فلان اتفاق افتاده یا نه، شاید تاثیر خاصی روی تایم مطالعه تون نذاره(شایدم ممکنه ببینین عه فلانی جواب داد پس بیخیال درس بشینین باهاش حرف بزنین)، ولی به شدت روی تمرکز موثره
کلا چون تمرکز کردن مشکل بزرگیه، از کار هایی که باعث میشه تمرکزتون به هم بخوره باید به شدت دوری کرد، که خب واضح ترین و در دسترس ترین چیز هم گوشیه
ترجیحا یه تایم مخصوصی رو شب اختصاص بدین به گوشی، یا حتی اگه میخواین با گوشی کلاسی چیزی ببینین، نوتیف هارو ببندین
(من کم کم چیزی به ذهنم رسید میام میگم، و خب همه اینا تجربه ی شخصیه پس...)
در مورد نتیجه ی آزمون هاتون استرس نگیرین
من اگه قرار باشه از اولین آزمون همه رو صد بزنم، میزان دقتم صد درصد باشه میزان خطام صفر درصد و توانایی کنترل کردن زمانمم داشته باشم...خب اصلا چه نیازیه آزمون بدم؟
میدونم اینکه کلی وقت بذاری درس بخونی تست بزنی آخرش بری بزنی پنج درصد ناراحت کنندست
ولی خب یادتون باشه آزمون میدیم که یاد بگیریم، آزمون میدیم که اشتباهاتمون رو پیدا کنیم، آزمون میدیدم که ببینم آیا روش تست زنی من درست بوده؟ آزمون میدیدیم که یاد بگیریم چطوری وقتو باید مدیریت کنیم...
ناراحتی برای نتیجه ی آزمون طبیعیه، ولی یکم، نهایتا تا عصرش آه بکشید، بعد بشینین فکر کنین چی شد که این شد؟ دنبال اشتباهات و غلط هاتون باشین و یادتون باشه هدفتون از آزمون دادن یاد گرفتنه، نه صرفا تراز و رتبه ی عالی
و مهم تر اینکه تراز این آزمون ها هیچ نتیجه ای قرار نیست روی زندگیتون داشته باشن. پس آروم باشین 🧘🏻♀️🧘🏻♀️
هیجانی هم تصمیم نگیرین، آقا من این آزمون رو خراب کردم هفته ی دیگه روزی ۲۰ ساعت درس میخونم و پنج تا منبع میزنم و... منطقی برنامه ریزی کنین
و اینکه لطفا لطفا از همین اولین آزمون بگردین دنبال رفع مشکلاتتون، نگین آقا این که مهم نیست پس وللش آزمون بعدی یه فکری برای دقتم میکنم، نه.!
از همین اولین آزمونی که میدین دنبال رفع مشکلتون باشین، حتی میتونین اولویت بندی کنین، این آزمون خیلی بی دقتی داشتم، غلطام زیاد بود، نزده هام زیاد بود، وقت کم اوردم... خب برای آزمون بعدی میگردم دنبال رفع کردن مشکل زیاد بودن غلط هام، برای آزمون بعدش میگردم دنبال مشکل بی دقتی و...
کلا با فکر عمل کنین و احساسی تصمیم نگیرین
و اینکه اگه گفتن درصد و تراز تون به بقیه ناراحتتون میکنه، یا حتی شنیدن تراز بقیه عصبیتون میکنه و باعث میشه وارد جو رقابتی ناسالمی بشین
از همین اول به بقیه بگین، من اولین آزمونی که دادم رفتم مدرسه دوستم پرسید چکار کردی؟ گفتم فلان طور دادم ولی لطفاً دیگه ازم نپرس استرس میگیرم
و تموم شد، تا آخر سال دیگه همچین اتفاقی نیفتاد
حتی اگه قرار باشه ازتون ناراحت بشن، این ناراحتی فقط یباره و تموم میشه میره، ولی عوضش تا آخر سال در آرامش خواهید بود
و خب اگه دیدین دارن درمورد رتبه هاشون حرف میزنن و دانشگاه و رشته ی دانشگاه و این چیزا باعث میشه استرس بگیرین، بهشون بگین، آقا من استرس میگیرم پس فعلا میرم یه جا دیگه
ببینید بچه ها کلا ۶ تا درس عمومیه _برای تجربیا و ریاضیا_
و ما هفته امون ۷ روزه ، شما تا اخر سال اگه ۶ روز اول هفته یکیش رو نیم ساعت بخونید ، فقط نیم ساعت ، مثلا تو راه مدرسه ، سر نهاییا بخاطر حرفم دعام میکنید✅️
بچه ها لقمه ها و خوندن های ریز و مستمر رو دست کم نگیرید اینا معجزه میکنن واقعیت
مشاورمون همیشه بهمون میگفت اگه روزی یه شکل زیست رو بخونید تا اخر سال میدونید چقدر جلویید؟ و خب حق با اون بود ، چمیدونم فرمولا رو مرور کنید ، حفظیات شیمی و مسائلش رو
بجای گوشی بین بازه هاتون مشکلاتتون رو کم کم جمع کنید بخدا هیچی تو اون گوشی براتون نریختن ، سرگرمی توش برای خودتون ایجاد نکنید که حواستون پرت بشه _ترجیحا بازی و اینستاگرام و تیک تاک و بلاه بلاه رو پاک کنید یه سال نداشته باشید به جایی برنمیخوره_ ، بچه ها نیاز نیست برای اشکالاتتون حتما کیلویی بازه بذارید کم کم روزی نیم ساعت هم خودش کلیه چون از یه جایی به بعد مشکلات ازمون قبلی هست و تو هنوز به بودجه ازمون بعدی نرسیدی _تازه باید یه سری چیزا رو مرور کنی و خود دوازدهم یه جاهایی رو بیشتر کار کنی چمیدونم مثلا فیزیک حرکت!_ و کلا دو سه هفته تا ازمون مونده پس وقت نمیشه یه هفته بذاری مشکل قبلی رو برطرف کنی باید کم کم جاش بدی و حلش کنی ، مشکلاتتون رو تا ازمون بعدی رفع کنید
بمونه میمونه واقعیت ، قطره قطره جمع گردد وانگهی غرق میشی و دو دستی میزنی تو سرت.
نترسید ، دیگه امسال تهشه جسور باشید و تو دل ترساتون برید.
بچه های تجربی ، گیاهی اونقدر ترسناک نیست من خودم حواله اش کردم اخر سال بعد اخر سال که خوندم دیدم چقدر بیخود ترسیدم اتفاقا جزو بخشیه که میتونی ازش درصد گیر بیاری.
خسته هم شدید ادامه بدید یه روز سوخت بشه باید یه هفته وقت بذاری اون یه روز رو جبران کنی.
من یازدهم بودم از یکی از دوازدهمامون پرسیدم که دوازدهم بودن ترسناکه؟ گفت نه ، اینم یه مرحله و برهه است که میگذره و خب حق با اون بود ، این برهه تموم میشه و شما وارد مرحله بعد میشید (ما هنوز نشدیم البته و خط رو خط شده و باهم تو این مرحله ایم)
مطمئن بشید که این برهه رو جوری که میخواید تموم میکنید حداقل برای خوب تموم شدنش به قولی از جونتون گذاشتید.
بغل به همتون✨️
یه نکته که به نظرم کمتر بهش اشاره میشه، اینه که:
سال کنکورِ ما، ما درسهایی مثل سلامت و بهداشت رو جدی نمیگرفتیم، بچهها میگفتن یه نمرهش فوقش ۵۰ واحد اختلاف تراز ایجاد میکنه، چیزی نیست که!
و بچههای عزیزم، نمیدونید همین ۵۰ واحد تراز فسقلی چندتا رتبه جا به جا میکنه، فشردگی ترازها رو جدی بگیرید که همین ۵۰ تا تراز کوچولو، رتبهتون رو چنان بالا و پایین میکنه که باورتون نمیشه.
سلامت و بهداشت رو جدی بگیرید و گول ترازدهی و ضریب کمش رو نخورید!