در رابطه با عمومی ها
بهتره برای درسهای عمومی از PDF کتابها استفاده کنید؛ چون هم زود تموم میشن و مجبور میشید برای تهیهی کتاب جدید هزینه کنید، هم هرچقدر سؤال بیشتری حل کنید، کارتون برای شبهای امتحان سبکتر میشه.
سعی کنید حداقل یک ماه قبل از امتحانات نهایی، جمعبندی این درسها رو شروع کنید. آزمونهای جامع بزنید و کتاب درسی و جزوههاتون رو چندین بار مرور کنید.
برای حل نمونهسؤال، اول از امتحانهای نهایی اصلی شروع کنید. اولویتتون نهاییهای ۱۴۰۲ به بعد باشه، چون سطحشون به نهاییهای جدید نزدیکتره. بعد از اون سراغ آزمونهای دبیرخانه و مؤسسهها برید؛ مخصوصاً خیلیسبز و زودبیست ماز که سطح خیلی خوبی دارن.
ادبیات
اگر از معلم مدرسهتون راضی نیستید یا احساس میکنید تدریسشون کامل نیست، کلاسهای استاد جعفری میتونه گزینهی خوبی باشه.
نمونهسؤال زیاد حل کنید و سعی کنید هر هفته یک روتین کوتاه برای مرور حفظیات (لغات، تاریخ ادبیات و شعرهای حفظی) داشته باشید.
در مورد کتابها، حواستون باشه که فرمول بیست توی بخش دستور و آرایه چندتا اشتباه داره؛ بهتره فقط برای معنی و مفهوم ازش استفاده کنید.
بین کتابها، سطح
ماجرای بیست از همه به نهایی نزدیکتره.
موج بیست هم سطح خوبی داره و برای دوران جمعبندی میتونه منبع مناسبی برای آزمون زدن باشه.
فقط حواستون باشه چند منبع رو همزمان پیش نبرید. زمانی سراغ منبع جدید برید که کتاب قبلی رو کامل تموم کرده باشید.
عربی
اگر با ماز پیش میرید، به نظر من نیازی به کلاس استاد شاهرودی نیست؛ چون شیوهی تدریسشون برای من پراکنده بود و باعث میشد مطالب خوب جمعبندی نشن. به نظرم استاد ترابی نسبت به ایشون منظمتر بودن.
اما بهترین دبیر، از نظر من، استاد فلاح بودن. من طول سال جزوهشون رو خودخوان میخوندم و قبل از امتحان نهایی هم کلاس جمعبندی ۶ ساعتهی قواعدشون رو دیدم که واقعاً مفید بود.
سطح عربی توی سالهای اخیر سختتر شده و تراز خوبی هم میده. اگر هدفتون تراز بالاست، از طول سال کتاب
پرسؤال مهر و ماه رو کار کنید. کتاب کامل و سطح بالاییه، ولی حجمش هم زیاده؛ برای همین بهتره از همون اول سال شروعش کنید.
زبان انگلیسی
مباحث اصلی زبان شامل واژگان، گرامر، رایتینگ، ریدینگ و لیسنینگ هستن.
معلم زبان مدرسهی ما خیلی خوب بود، ولی من چند جلسه هم کلاس استاد قیومی رو برای گرامر دیدم که تدریس جذابی داشتن.
من فرمول بیست و پرسؤال رو کامل کار کردم و از ماجرای بیست فقط بخش گرامرش رو زدم.
از فرمول بیست خیلی راضی نبودم؛ مخصوصاً چون اولین منبعم بود، اوایل به خاطر حجمش اذیت میشدم. البته سؤالهای تألیفی ریدینگ و لیسنینگش برای تمرین خوب بودن.
پرسؤال نسبتاً سادهتر و روانتر بود. (در کل، پرسؤال فقط برای عربی سطح سختی داره و بقیهی درسهاش سادهترن.)
اما در نهایت، به نظرم
ماجرای بیست بهترین کتاب بود. اگر برمیگشتم عقب، احتمالاً فقط همین کتاب رو کار میکردم. هم سطحش بالاتر بود و هم سؤالهای چالشیتری داشت.
توی تلگرام هم کانالهای خوبی هستن که سؤالهای تألیفی ریدینگ و لیسنینگ منتشر میکنن. اگر احساس کردید توی این بخشها ضعف دارید، حتماً ازشون استفاده کنید.
برای گرامر خلاصهنویسی داشته باشید و هر چند وقت یکبار بهصورت جامع مرورش کنید.
بخش رایتینگ هم واقعاً سخت نیست؛ کافیه نکات کتاب درسی رو رعایت کنید و با جملههای ساده و درست بنویسید تا نمرهی کاملش رو بگیرید.
دینی
مهمترین توصیهای که میتونم داشته باشم اینه که نسبت به دینی گارد نداشته باشید. اونقدرها هم که فکر میکنید سخت نیست.
باز هم تأکید میکنم که سؤال زیاد حل کنید، اما جوابها رو فقط ذهنی یا شفاهی نگید؛ حتماً بنویسید. خیلی زیاد بنویسید.
زیاد درگیر درسنامهی کتابها یا جزوههای طولانی معلما نشید؛ مخصوصاً جزوههای ترکیبی.
من برای دینی پرسؤال و فرمول بیست رو کار کردم. از نظر سطح و حجم تفاوت خیلی زیادی نداشتن، اما چیزی که باعث شد نمرهی ۲۰ بگیرم، مرور خیلی زیاد کتاب درسی بود.
درسهای ۸، ۹ و ۱۰ متأسفانه سختترین بخشهای دینی هستن. اول برای این درسها سؤالمحور پیش برید تا متوجه بشید طراحها ازتون چه نوع جوابی میخوان، بعد هم تا جایی که میتونید متن کتاب درسی رو مرور کنید.
اگر میخواید تابستون برای درسهای عمومی وقت بذارید، سعی کنید روی مباحثی تمرکز کنید که برای تسلط به زمان بیشتری نیاز دارن؛ مثل قواعد عربی، گرامر زبان و مباحث پیشنیاز ادبیات، مثل دستور زبان و آرایههای ادبی.