• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

خدایا مرسی؟ عشقمو آفریدی؟

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Aria8118
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

Aria8118

کاربر فعال
کنکوری 1406
نام مرکز سمپاد
حلی 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1406
الان که یکم بحث های فلسفی توی سمپادیا داغ تر شده میخام یکم به این قضیه اشاره کنم که بنظرم رکن خیلی مهمی توی بحث خدا و توجیه پذیر بودن عبادت هه

اونم اینه که آیا واقعا خلق شدن لطفی هه که مخلوق شده؟ یا اصلا به اتفاق خنثیست؟ یا حتی بالاتر، یک نوع ظلمه؟
یعنی ما باید سپاس گذار باشیم که آفریده شدیم؟
چون بنظر من آفریده شدن بدون مجوز درواقع تمام بحث های مربوط به اخرت رو از بین می‌بره بخاطر ذات اجباری بودن خلق شدن
و خب واضحا نمیشه با مجوز خودم خلق کرده باشه چون اونجوری باید قبلش خلق میشدم و...
دوست دارم نظر بقیه رو راجع به این بدونم مخصوصا کسایی که اعتقاد دارن خدا با آفریدن ما به ما لطف کرده چون حس میکنم جواب این سوال یکی از ستون های ابهام درمورد وجود خدا رو می‌شکنه و مسئله رو برای درک ساده تر می‌کنه

پ.ن: شبیه تاپیکیه که گفته بود اگه میدونستیم خدا قطعا وجود داره پرستیدنش توجیه پذیر بود یا نه
توی ذهنم یکم تفاوت داشت اگه تکراریه معذرت میخام

به نظرم میشه یه مثال زد.
اگه یکی بهت بلیط رایگان یه دست مسابقه بولینگ رو بده، لطف کرده یا ظلم رسونده؟
چون ممکنه اون بازی رو ببازی و با توجه به زمانی که صرف کردی و اعصاب خردی باختی که تجربه کردی، ضرر کنی.
ولی ممکنه ببری و تجربه خوبی داشته باشی.
میتونیم بگیم خوب بودن یا نبودن این به نحوه بازی کردن و استفاده کردن تو بستگی داره‌. که اون وقت وقتی اون بهت بلیط رو داده یه کار خنثی انجام داده.
و همچنین میتونیم بگیم اون فرد عملش در کل خوب بوده چون به تو تجربه منتقل کرده و لطف کرده.

به نظرم میشه یه مثال زد.
اگه یکی بهت بلیط رایگان یه دست مسابقه بولینگ رو بده، لطف کرده یا ظلم رسونده؟
چون ممکنه اون بازی رو ببازی و با توجه به زمانی که صرف کردی و اعصاب خردی باختی که تجربه کردی، ضرر کنی.
ولی ممکنه ببری و تجربه خوبی داشته باشی.
میتونیم بگیم خوب بودن یا نبودن این به نحوه بازی کردن و استفاده کردن تو بستگی داره‌. که اون وقت وقتی اون بهت بلیط رو داده یه کار خنثی انجام داده.
و همچنین میتونیم بگیم اون فرد عملش در کل خوب بوده چون به تو تجربه منتقل کرده و لطف کرده.
مثالت بنظرم خیلی اشتباهه
بیشتر شبیه مسابقه UFC که به یکی دیگه پول ورودیتو پرداخت کرده بعد زور فرستادنت تو
حالا شاید تو خوب باشی توی UFC ولی بازم احتمالا دهنت سرویس میشه تهش که چی؟ هیچ جایزه ای هم ندارع حتی اگه هم داشته باشه بازم نباید بدون اجازه تو بفرستت تو که کتک بخوری

مثالت بنظرم خیلی اشتباهه
بیشتر شبیه مسابقه UFC که به یکی دیگه پول ورودیتو پرداخت کرده بعد زور فرستادنت تو
حالا شاید تو خوب باشی توی UFC ولی بازم احتمالا دهنت سرویس میشه تهش که چی؟ هیچ جایزه ای هم ندارع حتی اگه هم داشته باشه بازم نباید بدون اجازه تو بفرستت تو که کتک بخوری
اولا اینکه بگی هیچ جایزه‌ای نداره واقعا نامردیه. الان تو پول ایلان ماسک رو داشتی جایزه حسابش نمیکردی؟
و به نظرم زندگی رو خیلی سخت گرفتی.
مبارز ها اون افراد موفق و پولدارن و سیاست مدار ها هستن. اونا هستن که جنگ میسازن و تموم میکنن و ... .
و خب طبیعتا جایزه‌های بزرگ هم برای اونهاست.
من تو رو نمیدونم ولی خودم شاید به یه زندگی با یه خانواده خوب و درآمد مناسب توی یه کشور خوب و آروم راضی باشم.
برای این زندگی نیاز نیست برم توی گود. صرفا یکم تلاش میکنم تا یه جای خوب و آروم برای تماشای مبارزه انتخاب کنم.

هیچ ربطی نداره.
رعایت کردن املا چیز مهمیه واقعا
اینجوری بگم که اگه درمورد این حرف بزنیم قرارع بسیار بسیار طولانی تر باشه تا مبحث خدا 😂 واقعا هدف زبان صرفا و فقط رسوندن مفهومه مخصوصا توی شبکه اجتماعی

واقعا هدف زبان صرفا
کاملا مخالفم.
اگه قرار بود فقط بخوایم مفهوم رو برسونیم، شعر و نثر قشنگ ایجاد نمیشد.
مسیر و نحوه هم مهمه.
و رعایت املا واقعا یه چیزیه که خیلی چیزا رو معلوم میکنه

اولا اینکه بگی هیچ جایزه‌ای نداره واقعا نامردیه. الان تو پول ایلان ماسک رو داشتی جایزه حسابش نمیکردی؟
و به نظرم زندگی رو خیلی سخت گرفتی.
مبارز ها اون افراد موفق و پولدارن و سیاست مدار ها هستن. اونا هستن که جنگ میسازن و تموم میکنن و ... .
و خب طبیعتا جایزه‌های بزرگ هم برای اونهاست.
من تو رو نمیدونم ولی خودم شاید به یه زندگی با یه خانواده خوب و درآمد مناسب توی یه کشور خوب و آروم راضی باشم.
برای این زندگی نیاز نیست برم توی گود. صرفا یکم تلاش میکنم تا یه جای خوب و آروم برای تماشای مبارزه انتخاب کنم.
ببین
آخه اینجوری نیست که ما اگه به دنیا نمی آمدیم در حالت خلاء یا خنثی یا... بودیم
الترناتیوش ۰ نبود
هیچ لذت و هیچ عذاب نبود
عدم بود عدم مطلق مطلق مطلق
حس میکنم اگه حتی ۰.۰۰۰۰۱ اذیت بشی اما ۱۰۰۰۰۰۰ خوشبختی داشته باشی به عدم عدم عدم عدم مطلق نمیارزه
حس میکنم این حدس ها از این میاد که عدم وجود رو ۰ بودن در نظر میگیری که میگی اگه جمع زندگی مثبت باشه میارزه ولی عدم خیلی بنیادی از از صفر بودنه

کاملا مخالفم.
اگه قرار بود فقط بخوایم مفهوم رو برسونیم، شعر و نثر قشنگ ایجاد نمیشد.
مسیر و نحوه هم مهمه.
و رعایت املا واقعا یه چیزیه که خیلی چیزا رو معلوم میکنه
خیلی چیز ها چین؟ واقعا حس میکنم این تاکید های زیاد چیز عجیبین آدما خیلی سخت میگیرن
شعر قشنگیه خب آره ولی من که نخواستم شعر بنویسم هدف این جمله ی من فقط و فقط رسوندن یه مفهوم بود و فرقی نمی‌کرد به فارسی و عربی و فینگلیش و انگلیسی حتی میگفتمش

آخرین ویرایش:
ببین
الترناتیوش ۰ نبود
هیچ لذت و هیچ عذاب نبود
حس میکنم اگه حتی ۰.۰۰۰۰۱ اذیت بشی اما ۱۰۰۰۰۰۰ خوشبختی داشته باشی به عدم عدم عدم عدم مطلق نمیارزه
حس میکنم این حدس ها از این میاد که عدم وجود رو ۰ بودن در نظر میگیری که میگی اگه جمع زندگی مثبت باشه میارزه ولی عدم خیلی بنیادی از از صفر بودنه
چرا این حرفت منو یاد برهان پاسکال میندازه؟

ببین
الترناتیوش ۰ نبود
هیچ لذت و هیچ عذاب نبود
عدم و تهی صفره.
یعنی تو هیچ حسی نداری. هیچ تجربه‌ای نمیکنی و ...
این دیگه برمیگرده به نظر شخص. تو ممکنه بگی آقا من اصلا UFC دوست ندارم چرا میخوای منو بذاری اینجا؟ که حالا به انتخاب خودم مبارزه کنم یا بشینم نگاه کنم.
ولی من میگم تو حتی اگه دوست نداشته باشی اون یه تجربه جدیده.
من خودم تا حالا یدونه مسابقه فرمول ۱ رو هم ندیدم. ولی کسایی رو میشناسم که عاشقشن و تونستن باهاش خوشحال باشن. حالا به نظرت اگه یکی بهم یه بلیط تماشا بده، بهم لطف کرده یا نه؟
من شاید از فرمول ۱ متنفر بشم یا عاشقش بشم. (قبل از دادن بلیط هم که هیچ حسی نداشتم)

خیلی چیز ها چین؟ واقعا حس میکنم این تاکید های زیاد چیز عجیبین آدما خیلی سخت میگیرن
شعر قشنگیه خب آره ولی من که نخواستم شعر بنویسم هدف این جمله ی من فقط و فقط رسوندن یه مفهوم بود و فرقی نمی‌کرد به فارسی و عربی و فینگلیش و انگلیسی حتی میگفتمش
اولیش اینه که سطح کسی که رعایت میکنه املا رو با کسی که نمیکنه به شدت متفاوته.
تاکیدیه که نیازه. اوکی یه سری کلمات رایج نیستن و دونستن دیکته‌اشون سخته. اونا رو هم بهتره بلد باشیم ولی بلد نباشیم هم اوکیه. ولی کلمه‌ای مثل سپاسگزار که اتفاقا چیز رایجیه رو چرا انقدر در مقابل رعایت فرم درستش مقاومت میکنی؟
و وقتی تو مخاطبت ایرانی و فارسی زبانه، چرا باید از عربی و انگلیسی و فینگلیش استفاده کنی؟

عدم و تهی صفره.
یعنی تو هیچ حسی نداری. هیچ تجربه‌ای نمیکنی و ...
این دیگه برمیگرده به نظر شخص. تو ممکنه بگی آقا من اصلا UFC دوست ندارم چرا میخوای منو بذاری اینجا؟ که حالا به انتخاب خودم مبارزه کنم یا بشینم نگاه کنم.
ولی من میگم تو حتی اگه دوست نداشته باشی اون یه تجربه جدیده.
من خودم تا حالا یدونه مسابقه فرمول ۱ رو هم ندیدم. ولی کسایی رو میشناسم که عاشقشن و تونستن باهاش خوشحال باشن. حالا به نظرت اگه یکی بهم یه بلیط تماشا بده، بهم لطف کرده یا نه؟
من شاید از فرمول ۱ متنفر بشم یا عاشقش بشم. (قبل از دادن بلیط هم که هیچ حسی نداشتم)
تماشا نیست
ما توی این دنیا رنج میکشیم.
رنج واقعی
دهنمون سرویس میشه
بخش قابل توجهی از آدما رضایت ندارن از زندگیشون و حس میکنن جمع جبری زندگیشون منفیه
ما از کنار زمین نگاه نمیکنیم
ما همونی هستیم که مستقیما داره مشت میخوره توی صورتش فقط بخاطر این که مجبور به ورود به قفس شده
و این که یکم برن نرد تر بخوام توضیح بدم
عدم ۰ نیست عدم null عه و null خیلی ایده آل تر از ۰ عه

سخت میشه گفت خلق کردن انسان خنثی و بی‌طرفه. چون فقط از یک موجود فرضی که ممکنه زندگی خوبی داشته باشه که صحبت نمی‌کنیم.آیا میشه برچسب خنثی بودن زد روی مثلاً خلق دختربچه‌ای که زیر سایه طالبان به دنیا میاد و از همون اول اینهمه سرکوب، محدودیت و احتمالا کودک‌همسری روبه‌روئه، یا بچه ای که با یک بیماری یا ناهنجاری شدید جسمی و ذهنی متولد میشه و می‌دونیم که قراره تمام زندگیش رو درد بکشه؟
مخصوصا اگر(دوباره با فرض خدای مطلقا خیرخواه و قادر) کسی از قبل بدونه که چنین شرایطی در انتظار این انسان ها خواهد بود، نمی‌تونیم ادعا کنیم تصمیم به خلق کردنشون کاملاً خنثی بوده. آیا وارد کردن یک نفر به چنین وضعیتی واقعا کار خوبی محسوب میشه؟
خیلی از چیزهایی که زندگی و رفتار آدم‌ها رو تحت تاثیر گذاره میده اصلاً انتخاب خودشون نیست. ژنتیک، خانواده، محیط زندگی، فقر، بیماری‌های روانی و شرایط اجتماعی وووو.آیا خدا با خلق کردن یک نفر با اختلال شدید اسکیزوفرنی که در آینده منجر به فرضا قتل و خشونت میشه،کار خنثی/خوب انجام داده یا یک کار کاملا مزخرف؟مخصوصا با توجه به این موضوع که با آگاهی این موجودات خلق شدن؟

اولیش اینه که سطح کسی که رعایت میکنه املا رو با کسی که نمیکنه به شدت متفاوته.
تاکیدیه که نیازه. اوکی یه سری کلمات رایج نیستن و دونستن دیکته‌اشون سخته. اونا رو هم بهتره بلد باشیم ولی بلد نباشیم هم اوکیه. ولی کلمه‌ای مثل سپاسگزار که اتفاقا چیز رایجیه رو چرا انقدر در مقابل رعایت فرم درستش مقاومت میکنی؟
و وقتی تو مخاطبت ایرانی و فارسی زبانه، چرا باید از عربی و انگلیسی و فینگلیش استفاده کنی؟
سطح یعنی چی؟ 😂 بنظرم منم آدمایی که خودشونو زیاد درگیر املا میکنن توی جاهای خیلی روتینی مثل چت و حالا اتفاقا از علائم نگارشی غیر نیاز ( نقطه های متعدد) استفاده میکنن نمیتونن تمایز درستی بین دلیل وجود زبان داشته باشن که بعضی وقتا به بخش های رسوندن مفهومش نیازه و بعضی وقتا به بخش زیباییش و...
و خب زندگی رو خیلی سخت میگیرن بی دلیل

حالا یه تاپیک بعد این درموردش بزنیم اینجا رو مرتبط نگه داریم «ببخشید البته تاپیک نه موضوع:)»

آخرین ویرایش:
Back
بالا