• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

استعداد یا علاقه؟

استعداد مهم تر هست یا علاقه؟

• رای‌دهندگان
    42

vinp(sailor)

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان جهرم
شهر
جهرم
سال فارغ التحصیلی
1406
گیر کردم بین دوتا رشته دانشگاهی.

خب استعداد میتونه باعث افزایش سرعت بشه و ممکنه وقتی تو یه چیزی استعداد پیدا کنید بهش علاقه مند بشید

و علاقه، اگر از اول علاقه به چیزی داشته باشید انجامش براتون آسون تر میشه و ایده ها هم بیشتر به ذهنتون میرسه.

خودم بین فیزیک و کامپیوتر موندم به خاطر همین این تاپیک رو زدم.

آخرین ویرایش:
علاقه با شکست های مکرر، تحقیر شدن و مشکلات مادی به نفرت تبدیل میشه
اره ولی خب به جاش دیگه ترس از شکست خوردن نداری
استعداد ممکنه مغرور بشی وقتی بفهمی یکی از تو بهتر هست تسلیم میشی بازم تبدیل به نفرت میشه.

آخرین ویرایش:
کامپیوتر علاقه استعداد فیزیک
ببین بستگی داره که ایران می‌خوای بمونی یا نه
اگه میخوای بمونی کامپیوتر ولی اگه بخوای بری فک کنم دوتاش خوبن
بازار کار مهمه و البته که فک می‌کنم علاقه داشته باشی درنهایت استعداد هم توش میاد ولی اینا مهم نیست تهش استمراره که مهمه

کامپیوتر علاقه استعداد فیزیک
بری کامپیوتر میتونی فیزیکم داخل کامپیوتر کار کنی
نمیدونم با شاخه کنترل و رباتیک چقدر آشنایی ولی با ترکیب فیزیک و کامپیوتر راحت میتونی توی خیلی حوزه ها کار کنی.

• لایک
امتیازات: pako
گیر کردم بین دوتا رشته دانشگاهی.
سلام!
خیلی تصمیم سختیه، اول باید عیار علاقه و استعدادتون رو مشخص کنید.
به‌نظرم برای اینکه مطمئن‌تر باشید از کسایی که در حال تحصیل/شاغل در این دو تا رشته هستن بسیار بسیار سوال کنید. پیگیری خیلی مهمه، بنا به تجربه‌م حتی فضولی هم خوبه :)) مثلا پرسیدن از درآمد در حالت عادی کار بدیه اما وقتی می‌خواید رشته‌ی دانشگاهی انتخاب کنید و دارید با آدمای مختلف حرف می‌زنید پیش‌زمینه‌ی بحث رو مشخص کنید(که آقا من نمی‌خوام شما رو جاج کنم، فقط به اطلاعات نیاز دارم!) و ازشون درمورد درآمدشون و حتی تاثیر رشته/شغل‌شون روی زندگی اجتماعی‌شون هم سوال کنید. پذیرا بودن خیلی مهمه، اما مهم‌تر ازون اینه که این اطلاعات رو با زندگی‌ خودتون تطبیق بدید. شاید برای کسی اینکه در یه محیط منزوی! داره کار می‌کنه خیلی از نظر روانی تحت فشارشون بذاره اما شما اتفاقا از تنها کارکردن لذت می‌برید. کار سخت این بخش اما تطبیق‌دادن چیزی که می‌شنوید با زندگی‌ آینده‌تونه. Vinp(sailor) سی ساله ممکنه خیلی متفاوت از بیست ساله باشه. چیزی که اینجا ممکنه کمی کمک‌تون کنه گوش‌دادن به نقاط اشتراکیه‌ که آدم‌های رنج‌ سنی بالاتر دارن میگن. اگه آدم بیست ساله همش از شوق حرف میزنه و آدم سی ساله داره فقط از بی‌پولی میگه این یه آلارم باشه تو ذهن‌تون که من ممکنه طی این ده سال فرسوده بشم به‌خاطر نداشتن پول/موقعیت اجتماعی/زندگی عاطفی و بلاه بلاه.
درمورد استعداد متاسفانه نمیشه اینجوری از زندگی آدم‌های مختلف دیتا جمع کرد، و فهمید خودمون کجا وایسادیم، ولی شاید بهترین راه این باشه که از طریق اطلاعات بقیه بفهمیم استعداد ما رو کجای مسیر قرار میده. در این مورد هر چی طرف باتجربه‌تر به‌نظرم نظرش قابل استنادتر. من با پیام @Momokhan موافقم. همچنین اگر تنها چیزی که تو دست‌تونه استعدادتونه، متاسفانه شکست تو مسیر می‌تونه خیلی سرخورده‌تون کنه. از طرفی استعداد اعتماد‌به‌نفسی می‌تونه بهتون بده که اتفاقا علاقه رو در ادامه مسیر براتون ایجاد کنه. اینجا عامل مهم‌تر به‌نظرم ظرفیت روانی شماست، واقع‌بین بودن و رجوع به خودتون که من در مقابل سختی‌ِ مسیرم چقدر تاب‌آوری دارم.
درنهایت گرفتن تصمیم به این بزرگی در سن پایین و تجربه‌ی پایین بسیار بسیار ریسک بزرگ و کار سختیه. از گیج‌شدن نترسید و به‌نظرم تصمیمی رو بگیرید که به شمای مثلا ۲۵ ساله آپشن‌های بیشتری بده. مثلا اگر می‌تونید مسیری رو انتخاب کنید که بشه بعدها از علاقه‌تون به سمت استعدادتون حرکت کنید یا تو کاری که درش استعداد دارید، دست‌تون باز باشه که به علاقه‌تون بپردازید. رویکردهای بین‌رشته‌ای مثلا.
کاری که برای خودم حداقل جواب داد این بود، صادقانه خود دو سال، پنج سال و ده سال بعدتون رو تصور کنید، در بهترین و بدترین حالت ممکن(هر چی بیشتر دیتا داشته باشید این مرحله احتمالا دقیق‌تره؟) و بعد ببینید نسبت به هرکدوم چه احساسی دارید. بعضی وقت‌ها آسودگی روانی و احساسات مسیر رو خیلی قبل‌تر از اینکه منطق ما بهش برسه تشخیص میدن، حداقل برای من اینجور شد تا الان.

آخرین ویرایش:
سلام از همه کسانی که زحمت کشیدند پاسخ دادن بسیار ممنونم.

با توجه به چیز هایی که خوندم فکر کنم برم طرف علاقه بهتر باشه من منبع زیادی اطرافم برای پرسش ندارم ولی فکر کنم انتخاب بهتری باشه.

بچه‌ها پیرو این مسئله، اینکه گفتین از دانشجوهای اون رشته سوال بپرسیم، مثلا چیا باید بپرسیم؟

بچه‌ها پیرو این مسئله، اینکه گفتین از دانشجوهای اون رشته سوال بپرسیم، مثلا چیا باید بپرسیم؟
۱. برنامه درسی: کوریکولوم رو نگاه کنید، خیلی مهمه که بدونید اصلا رشته‌ای که دوست دارید واقعا چیه:)) می‌دونم یکم مسخره به‌نظر میاد ها ولی خب آدم یه تصوری از رشته داره ولی بعد که وارد دانشگاه میشی می‌بینی اون تصور واقعا ناقصه :)) درمورد واحدهای درسی‌تون بپرسید. اینکه دقیقا چی می‌خونید! تو کوریکولوم فقط اسم نوشته چه میدونم مثلا ترمودینامیک، بیوشیمی ساختار، اینا رو می‌تونید سرچ کنید و درموردشون اطلاعات به‌دست بیارید و اگه سوالی داشتید درمورد ماهیت درس‌ها که جوابش رو پیدا نکردید یا براتون مبهم بود از دانشجوها بپرسید.
۲. مهارت‌ها! آقا من به‌عنوان دانشجوی کامپیوتر ازم انتظار میره چیا یاد بگیرم در طول دوره کارشناسی؟ در آخر این دوره دانشگاه به من چی میده؟ چه چیزایی رو نیازه خودم بیشتر یاد بگیرم و مثلا از کورس/کارگاه استفاده کنم؟
۳. دانشگاه‌ها: بعضی دانشگاه‌ها اساتید، انجمن‌ها، اصلا جو دانشجویی بهتری دارن و این رشته به رشته متفاوته. اگه تونستید، دانشجوی دانشگاه‌های مختلف رو گیر بیارید و به حرف بگیریدشون. از استادها بپرسید، از انجمن‌های علمی، اگه علاقه‌مندید از فعالیت‌های فرهنگی/هنری.
فعلا همین‌ها به ذهنم می‌رسن :-"

۱. برنامه درسی: کوریکولوم رو نگاه کنید، خیلی مهمه که بدونید اصلا رشته‌ای که دوست دارید واقعا چیه:)) می‌دونم یکم مسخره به‌نظر میاد ها ولی خب آدم یه تصوری از رشته داره ولی بعد که وارد دانشگاه میشی می‌بینی اون تصور واقعا ناقصه :)) درمورد واحدهای درسی‌تون بپرسید. اینکه دقیقا چی می‌خونید! تو کوریکولوم فقط اسم نوشته چه میدونم مثلا ترمودینامیک، بیوشیمی ساختار، اینا رو می‌تونید سرچ کنید و درموردشون اطلاعات به‌دست بیارید و اگه سوالی داشتید درمورد ماهیت درس‌ها که جوابش رو پیدا نکردید یا براتون مبهم بود از دانشجوها بپرسید.
۲. مهارت‌ها! آقا من به‌عنوان دانشجوی کامپیوتر ازم انتظار میره چیا یاد بگیرم در طول دوره کارشناسی؟ در آخر این دوره دانشگاه به من چی میده؟ چه چیزایی رو نیازه خودم بیشتر یاد بگیرم و مثلا از کورس/کارگاه استفاده کنم؟
۳. دانشگاه‌ها: بعضی دانشگاه‌ها اساتید، انجمن‌ها، اصلا جو دانشجویی بهتری دارن و این رشته به رشته متفاوته. اگه تونستید، دانشجوی دانشگاه‌های مختلف رو گیر بیارید و به حرف بگیریدشون. از استادها بپرسید، از انجمن‌های علمی، اگه علاقه‌مندید از فعالیت‌های فرهنگی/هنری.
فعلا همین‌ها به ذهنم می‌رسن :-"
من خودم سال پیش یه حرکت خیلی عجیبی زدم. و خب جواب هم گرفتم واقعا :)) یه خانوم ایرانی رو خیلی تصادفی پیدا کرده بودن که میم شیمی خونده بود توی شریف و بعدا پست داکشو از هاروارد گرفته بود و تازگیا استاد شده بود. بهش پیام دادم و چنتا سوال پرسیدم ازش و واقعا اون خانوم وقت گذاشت و ایمیلمو جواب داد😭 و خب حرفایی که درباره رشته ش زد با تصورات مت همخوانی داشت ولی بازم میترسم گاها نسبت به سراغ اون رشته رفتن بجای کامپیوتر اینا(بدلیل پول‌ و ترس از عدم مهاجرت. البته اطرافیان هم چندان موافق این قضیه نیستن)
ای وای البته دارم شانس قبولیم توی کنکور رو فاکتور میگیرم توی حرفام

کلا فضای این دو رشته خیلی متفاوته و خب توی کامپیوتر به نظرم دستت برای انتخاب آینده شغلی بازتره و گزینه های بیشتری برات خواهد بود. این که میگی تو فیزیک مستعدی منم همینطور واقعا، منم همینطور🥲. تازه من علاقم هم فیزیک بود ولی خب الان کلا رشتم نامرتبطه بهش و صرفا بهم کمک کرد تو کنکورم. الان کنارش خودم مطالعه آزاد میکنم گاهی (برو پزشکی کنارش علاقتم ادامه بده🤣)
تو هم میتونی اونی که فکر میکنی توش آینده یهتری برات هست رو انتخاب کنی و بذاری استعدادت هم تو مسیرش بهت کمک کنه.
ولی اگر بین این دو تا رشته نبود صرفا سوال علاقه یا استعداد باشه، میگم استعداد. هرچند نمیشه به این سوال پاسخ واحدی داد. چون چیزی که آدم توش مستعد نباشه واقعا آزار دهنده میشه بعد از یه مدت و اگر این مسیره طولانی بشه، حتی ممکنه علاقه از بین بره در اثر فرسایش ذهنی ناشی از تلاش های مکرر و بی‌نتیجه. یا مثلا آدم میبینه که کسی که تو همون حوزه خیلی کمتر ازت تلاش میکنه، زودتر و راحت‌تر به نتیجه میرسه. چون مستعد تره تو اون موضوع.
ولی قبل اینا باید مطمئن بشی این موضوعاتی که بهشون برچسب علاقه/ استعداد زدی، آیا واقعا تو کامپیوتر کم‌استعدادی یا واقعا به فیزیک بی‌علاقه؟

آخرین ویرایش:
در مورد علاقه با خودت صادق باش. نمیتونی بدون شناختن رشته و محتوا و کارش فکر کنی بهش علاقه داری، مخصوصا اگه صرفا بازار کار و آینده شغلی خوبش چشمت رو گرفته باشه. (چون خودم اینطوری بودم میگم. تا قبل کنکور با وجود علاقه خیلی خیلی زیادی که به فیزیک داشتم هدفم رو کامپیوتر گذاشته بودم، صرفا چون آینده کاری و اپلای و درآمد و ایناش بهتر از بقیه بود. بعدا دیدم کلا محتوای درسهاش چیزی نیست که من خوشم بیاد و مناسبم باشه و دارم روی آینده شغلی زیاد مانور میدم. که به هر حال بقیه رشته‌ها هم قرار نیست اونطور بیکاری و بدبختی داشته باشن!)
و راستش به نظر من یه کوچولو برای تصمیم‌گیری در مورد رشته زوده :< ، بعد کنکور تا زمان اعلام رتبه و انتخاب رشته، اگه حالت عادی باشه البته!، احتمالا دو سه ماه وقت داری که من اون زمان رو برای تحقیق در مورد رشته مناسب‌تر میدونم.

• لایک
امتیازات: mewme
به نظرم منم باید جفتش رو داشته باشی؛ گاهی وقت ها هست ادم به یچیزی علاقه داره ولی بیایم صادق باشیم؛ استعدادش اونجا نیست؛ طبیعتا موفق نمیشه؛ هر چقدر هم که براش دوست داشتنی باشه

و برعکس تو یجا استعداد داشته باشی ولی به طرز عجیبی علاقه ای بهش نشون ندی بازم به نظرم موفق نمیشی

من خودم زمان انتخاب رشتم اولا؛ هیچ احدی رو در جریان نذاشتم؛ خانواده بعدا تو اواخر شهریور فهمیدن چی زدم اصلا؛ چون بیاید بازم صادق باشیم؛ خانواده ایرانی دنبال اسمه

اسم ژیگول تر؛ بهتر

در اینکه پیشنهاد شخصی من اینه که برای انتخاب هر رشته ۲ تا کار کن؛ اولا خودت شخصا ابتدا برو اون رشته رو تحقیق کن

ماشالله برای هر رشته رندومی کلی اطلاعات هست؛ نهایتش هوش مصنوعیه دیگه

چارت درسی هر رشته تو هر دانشگاهیم که مد نظرت باشه هست؛ اصولا دانشکده ها توی سایتشون میذارن

ببین من تو مهندسی تقریبا اسم واحد درسی رو ببینم یه حدودی از محتواش دستم میاد

مثلا احتمالا اگر اسم واحد درسی شیمی آلی باشه توش گسسته نمیگن!

اینکارو که کردی به نظرم برو با دانشجوی همون رشته و دانشکده خاص هم صحبت کن

یوقتایی هست اون رشته خاص خیلی خوبه ولی اون دانشگاه خوب نیست!

بین فیزیک و کامپیوتر هم من یکم نظرم با بقیه متفاوته

به نظرم فیزیک پایه ای تره؛ تو اگر جفتشو میخوای؛ به نظرم فیزیکدانی بشو که روی مباحث خودش تسلطی هم روی ماشین لرنینگ و هوش مصنوعی و دیتا بیس و داره

استدلالمم اینه : تو اگر بخوای یه موضوع فیزیکی رو ببری تو کامپیوتر بخشی از دانش کامپیوتر رو میخوای که مورد نیازته ولی تو فیزیک به نظرم مطالب پیوسته هست؛ باید یه کلیتی کامل بلد باشی

بازم این نظر منه

به نظرم منم باید جفتش رو داشته باشی؛ گاهی وقت ها هست ادم به یچیزی علاقه داره ولی بیایم صادق باشیم؛ استعدادش اونجا نیست؛ طبیعتا موفق نمیشه؛ هر چقدر هم که براش دوست داشتنی باشه

و برعکس تو یجا استعداد داشته باشی ولی به طرز عجیبی علاقه ای بهش نشون ندی بازم به نظرم موفق نمیشی

من خودم زمان انتخاب رشتم اولا؛ هیچ احدی رو در جریان نذاشتم؛ خانواده بعدا تو اواخر شهریور فهمیدن چی زدم اصلا؛ چون بیاید بازم صادق باشیم؛ خانواده ایرانی دنبال اسمه

اسم ژیگول تر؛ بهتر

در اینکه پیشنهاد شخصی من اینه که برای انتخاب هر رشته ۲ تا کار کن؛ اولا خودت شخصا ابتدا برو اون رشته رو تحقیق کن

ماشالله برای هر رشته رندومی کلی اطلاعات هست؛ نهایتش هوش مصنوعیه دیگه

چارت درسی هر رشته تو هر دانشگاهیم که مد نظرت باشه هست؛ اصولا دانشکده ها توی سایتشون میذارن

ببین من تو مهندسی تقریبا اسم واحد درسی رو ببینم یه حدودی از محتواش دستم میاد

مثلا احتمالا اگر اسم واحد درسی شیمی آلی باشه توش گسسته نمیگن!

اینکارو که کردی به نظرم برو با دانشجوی همون رشته و دانشکده خاص هم صحبت کن

یوقتایی هست اون رشته خاص خیلی خوبه ولی اون دانشگاه خوب نیست!

بین فیزیک و کامپیوتر هم من یکم نظرم با بقیه متفاوته

به نظرم فیزیک پایه ای تره؛ تو اگر جفتشو میخوای؛ به نظرم فیزیکدانی بشو که روی مباحث خودش تسلطی هم روی ماشین لرنینگ و هوش مصنوعی و دیتا بیس و داره

استدلالمم اینه : تو اگر بخوای یه موضوع فیزیکی رو ببری تو کامپیوتر بخشی از دانش کامپیوتر رو میخوای که مورد نیازته ولی تو فیزیک به نظرم مطالب پیوسته هست؛ باید یه کلیتی کامل بلد باشی

بازم این نظر منه
ولی ببین یکی باید ببینه واقعا کشش خوندن علوم پایه رو داره یا نه
یعنی فقط به خاطر علاقه به مثلا کوانتوم نره فیزیک
وقتی رفتی فیزیک تو باید برای لیسانست چهار سال باید فیزیک محض بخونی
یعنی فقط فیزیک, باید ببینی آیا تو واقعا کشش اینو داری فققققط روی یه چیز باشی یا نه

• دابل‌لایک
امتیازات: Sina
من یه دوستی دارم که تا دوازدهمش خوره کارای کامپیوتری بود، و نه کارای مبتدی و اینا. سخت‌افزار کار می‌کرد و برای اون کد می‌زد. کنکور که داد رشته‌اش رو زد فیزیک. یه روز که ازش پرسیدم قراره چیکار کنی این‌طور جواب داد: "A physicist who loves build his tools by himself and loves embedded systems and computers too. =)". و الان بعد از ۳-۴ سال قراره ارشدش رو سیستم پیچیده بخونه فکر کنم. یعنی گفت می‌خواد تو آکادمیا بمونه. شاید نه تماما ولی اغلب موازی درس‌هایی که با فیزیک می‌خوند تو کامپیوتر هم کارای جالبی می‌کرد. انجمن علمی‌ای هم که برای دانشکده‌شون فعال کرده بود هم همینطوری بود. فلذا ترکیب این‌ها کار سختی نیست ولی یادت باشه پس‌فردا اگر پشیمون شدی و خواستی تغییررشته بدی، از کامپیوتر بخوای بری فیزیک کارت خیلی سخت‌تر از اینه که از فیزیک بخوای بری کامپیوتر. (مشخصا از نظر محتوا)

پ.ن: من چهارتا دوست دانشجوی فیزیک دارم. یکی خواجه‌نصیر، یکی الزهرا، یکی صنعتی اصفهان، و یکی هم استراسبورگ فرانسه :)). و واقعا آدم‌های کول و خفنین هرکدومشون. عاا یکی دیگه هم هست که کرمان بود و داشت می‌رفت ایتالیا که جنگ شد و ویزاش نیومد.

آخرین ویرایش:
پس‌فردا اگر پشیمون شدی و خواستی تغییررشته بدی، از کامپیوتر بخوای بری فیزیک کارت خیلی سخت‌تر از اینه که از فیزیک بخوای بری کامپیوتر.
اگه منظور محتوا هست که آره ولی در مورد کارهای اداری و رسمی تغییر رشته در دانشگاه اینطور نیست ها.

Back
بالا