• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

Art of Classic

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع pako
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
  • تگ‌ها تگ‌ها
    #هنر هنر
t777933_John_Martin_-_Sodom_and_Gomorrah.jpg

Sodom and Gomorrah
اثر جان مارتین
سال خلق:1852
محل نگهداری: گالری لَینگ، نیوکاسل، انگلستان

این اثر یکی از معروف‌ترین نقاشی‌های جان مارتین در زمینه‌ی فجایع عظیم و آخرالزمانی محسوب میشه. مارتین به جای اینکه صرفاً داستان مذهبی سدوم و گمورا رو روایت کنه، صحنه رو در مقیاسی بسیار بزرگ و تقریباً سینمایی به تصویر کشیده؛ به شکلی که انسان‌ها در برابر شهر، آتش و آسمان عظیم تقریباً ناچیز به نظر میان.

داستان مربوط به نابودی شهرهای سدوم و گمورا در روایت کتاب پیدایشه. طبق داستان، شهرها به دلیل فساد و گناه ساکنانشان محکوم به نابودی میشن و لوط و خانواده‌اش پیش از این اتفاق فرصت پیدا می‌کنن که شهر رو ترک کنن. به آنها گفته میشه هنگام فرار به پشت سر نگاه نکنن، اما همسر لوط برمی‌گرده و به ستون نمک تبدیل میشه.(Xd)
مارتین دقیقاً روی لحظه‌ی فاجعه و نابودی شهر تمرکز کرده. آتش و نور قرمز و نارنجی در مرکز تابلو قرار گرفته و آسمان تاریک و طوفانی تقریباً تمام فضای بالای شهر رو پوشونده.
یکی از نکات جالب اثر، تضاد شدید بین مقیاس انسان و فاجعه است؛ انسان‌ها در تصویر بسیار کوچک‌اند، در حالی که شهر، آتش و آسمان ابعاد عظیمی دارن. این باعث میشه اثر فقط یک روایت مذهبی نباشه و بیشتر به تصویری درباره‌ی شکنندگی تمدن و ناتوانی انسان در برابر نیروهای عظیم تبدیل بشه.

از ویژگی‌های مهم آثار مارتین همین نمایش فاجعه‌های عظیمه؛ او معمولاً به جای تمرکز روی یک شخصیت، کل صحنه رو به یک نمایش باشکوه از ویرانی، نور، آتش و آخرالزمان تبدیل می‌کنه.

+فارغ از داستان چیزی که برای من تو این اثر جالبه نوع نگاه مارتین به حادثست وقتی به وسط تصویر که نگاه میکنی میتونی مدت ها مشغول نگاه به جزئیات بشی.

x216419_Nighthawks_by_Edward_Hopper_1942.jpg

Nighthawks
Edward Hopper (1942)

حاشیه های خیلی قشنگ و خواندنی می نویسید (نمی دونم چند درصد ai هست و چند درصد از دید خودتون). من خیلی این نقاشی رو دوست دارم اما کلاسیک نیست بنابراین پوزش از این بابت (موقت). خیلی خوشحال می‌شم اگه نظرتون رو دربارش بدونم.

x216419_Nighthawks_by_Edward_Hopper_1942.jpg

Nighthawks
Edward Hopper (1942)

حاشیه های خیلی قشنگ و خواندنی می نویسید (نمی دونم چند درصد ai هست و چند درصد از دید خودتون). من خیلی این نقاشی رو دوست دارم اما کلاسیک نیست بنابراین پوزش از این بابت (موقت). خیلی خوشحال می‌شم اگه نظرتون رو دربارش بدونم.

لطف دارید ،متن ها بیشتر با رعایت قالب و سبک نوشتاری با ai نوشته میشن من ویرایش و انتخابشون رو انجام میدم و این میشه خروجی:

Nighthawks
اثر ادوارد هاپر
نقاشی در سال ۱۹۴۲ کشیده شده
مکان: مؤسسه هنر شیکاگو، آمریکا

این اثر یکی از مشهورترین نقاشی‌های ادوارد هاپره و صحنه‌ای از یک غذاخوری شبانه در یکی از خیابان‌های شهری رو نشون میده. هاپر با استفاده از نور شدید داخل غذاخوری و تاریکی خیابون اطراف، فضای بسیار خاصی ایجاد کرده؛ فضایی که بعدها به یکی از نمادهای تنهایی و انزوای زندگی شهری تبدیل شد.

خلاصه داستان:
برخلاف بسیاری از نقاشی‌های کلاسیک، این اثر داستان مشخصی نداره. چهار نفر رو می‌بینیم که نیمه‌شب داخل غذاخوری نشستن؛ یک پیشخدمت و سه مشتری. هیچ‌کدوم از شخصیت‌ها ارتباط مشخصی با یکدیگر ندارن و حتی زوج داخل تصویر هم در سکوت خودشون قرار گرفتن.

یکی از نکات جالب اثر اینه که غذاخوری ورودی مشخصی از سمت خیابون نداره و شیشه‌های بزرگش باعث میشن فضای داخلی مثل یک محفظه روشن در دل شهر تاریک به نظر برسه. نور زرد غذاخوری در مقابل خیابون خالی و تاریک قرار گرفته و همین تضاد، حس تنهایی در میان آدم‌ها رو به وجود میاره.
هاپر عمداً اطلاعات زیادی درباره شخصیت‌ها نمی‌ده؛ نمی‌دونیم چه کسانی هستن، از کجا اومدن یا بعداً کجا میرن. همین باعث شده اثر بیشتر از اینکه روایت یک اتفاق خاص باشه، به تصویری از انزوای انسان در زندگی مدرن شهری تبدیل بشه.

از نظر ترکیب‌بندی هم خطوط ساختمان و شیشه غذاخوری نگاه بیننده رو مستقیماً به سمت شخصیت‌ها هدایت می‌کنن و تقریباً هیچ نقطه‌ای برای فرار از این فضای بسته وجود نداره.
در مجموع، هاپر در این اثر بدون اینکه اتفاق تراژیکی رو به تصویر بکشه، یکی از شناخته‌شده‌ترین تصاویر سکوت، بیگانگی و تنهایی در شهر مدرن رو خلق کرده.

+در کل نقاشی حس آرامش جالبی داره.

Back
بالا