• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

اپلای‌نامه:ms.nobody2

ms.nobody2

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1401
سلام
یه دلیل اینکه تاپیک جدا زدم اینه که تجربه ی اپلای برای هرکسی منحصر به فرده و حس کردم شاید کیس خودم رو صرفا بخوام توی اون تاپیک بنویسم اطلاعات خیلی کلی نباشه.در نتیجه گفتم تاپیک جدا بذارم.
و اینکه خب اطلاعات من به برق و کامپیوتر و فیلدهای نزدیک applicable عه. و اینکه شما اگر بخواین برای اینا اپلای کنین.مثلا مهندس مکانیک باشین و بخواین واسه برق یا کامپیوتر اپلای کنین.در غیر این صورت خب احتمالا یه بخشیش بدردتون نخوره.
میخوام اول با یه سوالات خیلی معمول توی اپلای شروع کنم.

۱-معدل چقد مهمه؟
اول از همه این رو بگم.اپلای کلا رندومنسش زیاده. یعنی اینجوری نیست که سی درصد معدل ۴۰ درصد دانشگاه ۳۰ درصد فلان چیز.و از اونور هم اپلای خوب نتیجه ی خیلی عوامله که شاید ۳۰ ۴۰ درصد کارایی باشه که شما دوره کارشناسی کردین. با فرض اینکه اون‌ ۶۰ ۷۰ درصد باقیمونده اوکی باشن اون ۳۰ ۴۰ درصد برآیندی از کل کارشناسی شماست.نه صرفا معدل.نه صرفا دانشگاه.
حتی EPFL که میگن کات آف معدل داره و زیر ۱۹ قبول نمی کنه من یکی رو می شناسم که با معدل ۱۸ قبولش کردن چون پیپر های خیلی خفنی داشته.
در کل معدل هرچقد بهتر، بدیهتا بهتر.ولی از یه جایی اونقد روی معدل ریز بشی که کل رزومت بشه معدلت این خطرناکه.
اینکه معدل چقد باشه بازم به رشته، ورودی، دانشگاه و عوامل دیگه بستگی داره. سر همون آخرش شاید ۱۹.۵ با ۱۹ با ۱۸.۵ فرقی نکنه.
معدل خوب ایمپرشن خوبی هم به طور کلی روی استاد می تونه داشته باشه
در کل سعی کنین خوب درس بخوانین ولی کل زندگی رو پای درس نذارین‌. به ریسرچ خوب و مهارت آموزی بچسبین.
البته اینم اضافه کنم، در کل در خیلی جاها معدل آسونترین چیز ممکنه برای کنترل کردنه. ریسرچ ممکنه نتیجه نده و یا یه ریسرچی از آب دربیاد که واقعا بدردتون سر اپلای نخوره و به همین دلیل معدل شاید می شه گفت safe bet تره.
ریسرچ خفن و پیپر خوب می تونه جای معدل رو بگیره ولی اینکه به امان خدا معدل رو رها کنین ترمای اول به این امید که بعدا میرم ریسرچ می کنم این خیلی اشتباهه.

۲-دانشگاه مهمه؟
دانشگاه محیط کانکشن زدنه.شما اگر دانشگاهی باشید که اساتید شناخته شده ای داره، ریسرچ های بهتری میتونین کنین و نتیجه ی بهتری ازشون می شه انتظار داشت.
از اون طرف جو خوب، خیلییی روی آدم میتونه تاثیر داشته باشه و آدم رو ترغیب کنه به تلاش.
یه نکته ی دیگه هم‌اینه، وقتی شما توی جایی درس بخونین که خروجی اپلای زیادی داره و باهاشون کانکشن داشته باشین، ممکنه پوزیشنی پیدا شه و اون کانکشن شمارو ریکامند کنه یا حتی به خاطر ایمپرشن خوبی که روی استاد گذاشته غیرمستقیم شانس شما رو برای پذیرش افزایش بده.
این درباره دانشگاه هم درسته. دپارتمانی که انقد خروجی مقاله توی ژورنال خفن و کنفرانس خفن داره یا فلان استادو داره که توی حوزه ی خودش سره، باز هم تاثیر مثبتی می تونه بذاره.
حالا نکته اینه که ۹۰ درصد اینارو شما اگر با یه استاد خوب توی یه دانشگاه خوب ریسرچ کنین هم میتونین داشته باشین(به جز جو خوب).پس دانشگاه خوب نبودن آسیب زیادی بهتون نمی تونه بزنه اگر خودتون دنبالش باشین.

۳-دانشگاه آزاد/پردیس بهتر از دولتیه چون که مدرکت آزاده؟
مدرک رو توی وزارت علوم هم حین تحصیل می شه آزاد کرد و ریزنمره ی رسمی گرفت اصلا و خیلیا خبر ندارن.
شهریه شبانه/دانشگاه آزاد/ پردیس که بعضا خیلی بیشتر از روزانه ی منطقه ۱ هستن همون پولیه که شما ترم به ترم برای آزادسازی مدرک می تونین بدین.
در نتیجه نه لزوما. به صرف اینکه اینجا آزاده لازم نیست مدرک آزاد کنم نره تو پاچتون:)

آخرین ویرایش:
کجا بریم؟
بریم اول سراغ مقصد مورد علاقه ی ایرانیا. یعنی کانادا.

کانادا
کانادا دو مدل مستر داره.مستر تز بیسد و مستر کورس بیسد. مستر های تزبیسد تقریبا مثل ارشد خودمونن.یه تعدادی واحد پاس می کنی و بعدش پایان نامه داری.
مستر کورس بیسد یه تعدادی کورس صرفا پاس می کنی.
مستر های تزبیسد معمولا فاند دارن. اینکه فاندشون چقد باشه متغیره. ولی معمولا هزینه ی زندگی رو کاور می کنه.حالا برحسب اینکه استاد چقد روی فاندتون می ذاره شهریه هم با همون کاور می شه.
فاندتون در اصل حقوقتون به عنوان دستیار پژوهشی توی آزمایشگاه استاد و تی ای شدنه.
مستر های کورس بیسد فاند ندارن.
یه سری اسکالرشیپ هست که شاید بشه برای جفتش درخواست داد.بازم منبع اصلی معمولا فاندتونه.
شما دکتری هم میتونین بخونین. یا دکتری مستقیم که یعنی مستقیما از کارشناسی میرید یا بعد ارشد.
مزیت دکتری نسبت به ارشد اینه که ویزاهاش دو هفته ای تکلیفش معلومه. یا پاس یا ریجکت یا سکیوریتی.معمولا فاند های بهتریم دارن
اصلی ترین مشکل کانادا ویزاست. برخلاف خیلی از کشورها اگر فاندتون کامل هم باشه بازم باید یه مقداری رو تمکن بذارین(معمولا ملت ۱۰ هزارتا می ذارن).
دومین مشکل هزینه هاست.کانادا به نسبت کشور گرونیه. مخصوصا اجاره خونه توی یه سری استانا خیلیی بالاست. فاندتون خیلی وقتا لب به لبه.

مشکل دیگه هزینه ی اپلیکیشن فی هست. برای هر دانشگاهی شما اپلیکیشن پر کنین برحسب تورم بین ۱۰۰ تا ۱۶۰ دلار کانادا باید اپلیکیشن فی بدین. کلا هم من ندیدم ویو کنن.

مهم ترین خوبی کانادا اینه که مسترها فاند دارن و اجازه دارین بدون ارشد دکتری بخونین. از طرفی چون مستر ها فاند دارن توی یه سری رشته ها بدون رزومه ی خیلی عجیب غریب می شه واسه مستر پذیرش گرفت و دیگه مثل دکتری لازم نیست با ارشد دارها رقابت کرد.
و خب مستر نسبت به دکتری زودتر می شه وارد بازارکار شد.
از اونور کانادا دانشگاه خوب زیاد داره و خب دانشگاه خوب یعنی استاد خوب.استاد خوب یعنی گرنت.و گرنت یعنی فاند:)
و خب می شه یه رنج زیادی دانشگاه رو اپلای کرد و با رزومه ی خوب بدون کار خیلی عجیب غریب پذیرش گرفت.
درباره اپلایش جداگانه میگم.

این واقعا زیاااااد تجربه ی شخصیه.
من انگلیس رو توی یه پست جداگانه میگم.
اروپا
اول بریم سراغ دکتری مستقیم.
یه سری دانشگاه ها توی اروپا رسما پروگرم دکتری مستقیم دارن:
EPFL
Max Plank
ISTA
IP Paris
که خب همونطور که مشخصه از رنکاشون، قبول شدن توی پروگرماشون راحت نیست.
یک سری دانشگاه دیگه هستن که رسما دکتری‌مستقیم ندارن ولی راه میان:
Saarland
CISPA
University of Vienna
درکل هرچی با مکس پلانک یه ارتباطی داره مثل کایزر اسلاترن
اینا اکثرا ایمیل محورن. باید به استادا ایمیل بزنین(توی یه پست جداگانه میگم درباره ایمیل)
و یه سری دانشگاه دیگه که بلایندن.ممکنه کمیته ی ادمیشن دانشگاه قبول کنه واحداتون رو معادل سازی کنه. لیسانس توی اروپا سه ساله است و اینکه یه سری کارشناسیا میتونن توی ایران درس ارشد بردارن. اینارو بعضی دانشگاها قبول می کنن معادل سازی کنن.
یا وقتی لیسانستون پنج ساله است دوسالشو با ارشد معادل سازی می کنن و سه سالشو با کارشناسی.
اما اینم اما و اگر داره.بسیار به این ربط داره که شما ریسرچ های خوبی داشته باشین. و در اون صورت استاد و دانشگاه راه میان سر معادل سازی.
یه سری کشورها مثل هلند اصلا قبول نمی کنن بدون مستر(باز هم می تونین شانستون رو امتحان کنین)
در کل ایمیل بزنین و پرس و جو کنین.مخصوصا اگر ریسرچ های خوبی داشتین.( درباره ایمیل زدن جدا میگم.)
پس مستر چی؟
مستر توی اروپا اکثرا سلف فانده. بعضی بورسیه ها مثل اراسموس هستن که هزینه هارو کاور می کنن ولی خب بسیار رقابتین.
ایتالیا بورسیه ی استانی داره ولی کلا برای ویزاش آلردی یه مقدار خوبی پول رو باید بذارین توی حساب ارزی و خب یعنی باید پول داشته باشی که بتونی ویزا بگیری که بتونی برای بورسیه درخواست بدی.
پول بورسیه هم بخور نمیره.
آلمان و اتریش شهریه دانشگاهاشون پایینه اکثرا. با ۲۰ ساعت در هفته کار می شه خرج زندگی رو توی اتریش در اورد(آلمان رو نمیدونم)
آپشن بعدی فرانسه است. فرانسه هم بعضی از دانشگاه هاش بورسیه دارن و بورسیه شون کامله.
علاوه بر اون یه بورسیه ایفل هم هست.
اینارو سرچ کنین.من اطلاعاتم دقیق نیست.
هلند هم بسیااااار مستر توش گرونه و خیلی از اسکالرشیپاش حتی شهریه رو کاور نمی کنن.
یه سری کشور ها هستن که اجازه کار هم نداری.
استثنا هست ولی رزومه های خیلی خفن حداقل توی رشته های رقابتی می خواد.
یه سری دانشگاه های هلند gre هم نیاز دارن علاوه بر آیلتس و تافل مثل TU Delft

بریم سراغ شرق آسیا و استرالیا و انگلیس
شرق آسیا
کشور های شرق آسیا خیلی آپشن های خوبین. یکی اینکه دانشگاه های خیلی خفنی دارن. به نسبت رقابت توشون کمتره. دکترا مستقیم دارن.مستر با فاند دارن.ویزای راحتی دارن.فاندهای خیلییی خوبی دارن.
این رو من اطلاعات دقیق ندارم و بهتره از کسایی که رفتن بپرسین.
و مکاتبه کنین. خیلی از پوزیشن ها استادمحورن.
استرالیا
این رو هم اطلاعات من کمه. پس در نتیجه کلا نمیگم.
انگلیس
به طور کلی انگلیس ایرلند و اسکاتلند البته:
من مسترهاشون رو اطلاعی ندارم ولی همشون دکتری مستقیم دارن.
انگلیس دکتری مستقیم هاش اینطوریه که اگر توی پروگرم پذیرفته بشی هم بازم ممکنه فاند بهت تعلق نگیره. از اون طرف یه هزینه ی خیلی عجیب غریبی بابت بیمه باید بدی و اگر اسکالرشیپ هم داشته باشی ممکنه بیمه ویو نشه.
بعضی پوزیشن ها اینطورین که یه ریسرچ پروپوزال باید بنویسین و کمیته بررسی کنه پروپوزال و رزومتون رو.
یه سری پوزیشن ها هم کمیته محورن ولی موضوع ریسرچ مشخصه.
اینکه استاد محور هم داره یا نه رو من اطلاعی ندارم ولی مصاحبه های من همشون کمیته محور بود.

اسکاتلند هم اینطوری بود که باید ریسرچ پروپوزال می نوشتی و اگر قبولت می کردن فاندت هم اوکی بود.
کلا یه سری پوزیشن ها اینطورین که با اینکه کمیته محورن بازم باید با استاد قبلش هماهنگ کنی.
انگلیس رو.
کلا یکمی عجیب غریبه.

ایرلند پوزیشن استادمحور داره یعنی استاد اوکی رو بده پذیرش می گیرین و فاندتونم اوکیه ولی اینکه کمیته محور داشته باشه یا نه رو نمی دونم.

Back
بالا