• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

نوستالژی در برابر بهینه سازی؛ تعویض ساختمان فرزانگان ۱ تهران

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع dorincii
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
اینو مطمئنی؟
عددش رو بچه‌های انجمن می‌گفتن، بازسازی دفتر مدیرم که خب تابستون می‌دیدیم کارگرا دارن کجا رفت‌وآمد می‌کنن:)
کلا از قسمت دفتر مدیر که رد بشی انگار یه دنیای دیگه‌اس همه‌چی شیک در حال برق زدن بعد طبقه کلاسا😭

قضیه عوض کردن یونیفورم یه مقدار پیچیده‌اس و تصمیم مدیر فعلی نبود تا جایی که می‌دونم ولی اینکه تلاش بر کمرنگ کردن آیین‌های فرزانگان دارن کاملا درسته. دوستای من امسال برای کارگاه هنری خیلی اذیت شدن و مدرسه حتی اجازه نداد مثل همیشه بعد از ظهر برگزار بشه و حلقه بعد کارگاه هم نذاشتن درست و حسابی بزنن. کلا مدیر فعلی تلاشش بر عوض کردن کادر و جایگزین کردنشون با افراد موردپذیرش خودشه که تا اینجا دیدیم سطح علمیشون تعریفی نداره و پارسال حتی داشتن تلاش می‌کردن واحد المپیاد رو حذف کنن
تا وقتی مدیر ایشون باشه مدرسه قرار نیست پیشرفتی کنه ولی می‌ترسیم اعتراض هم کنیم آموزش پرورش یه مدیر بدتر بیاره چون دفعه قبل دقیقا همین شد دیگه:)
من کارگاه امسال رو خودم اومدم، واقعا اذیت کرده بودن بچه ها رو مشخصا. خیلی ناراحت شدم خودم جدی، اون حلقه ای که نذاشتن بزنیم هم واقعا به دلم موند.
ولی نه، هنوز هم نجفی بهتر از صانعیه به نظر. صانعی با اومدنش ۸ تا دبیر استعفا دادن فقط. شاید فارغ التحصیل ها بتونن یه کارایی بکنن نمیدونم.

من دارم فکر می‌کنم واقعاً مدرسه همون سال اولی که بودیم جالب بود؛ از سال یازدهم شروع کرد به ناجالب شدن.
تغییر به نظرم ناگزیره؛ مثل فروختن خونه‌ی کلنگی و قدیمی پدربزرگ و مادربزرگ می‌مونه؛ بالاخره تو یه جایی می‌پذیری که هر چیز زیبایی، هرچند خاطره‌انگیزه و اصالتش، زیباش کرده؛ اما می‌تونه وجه و نمودهای ناجالبی هم داشته باشه، مثل وضعیت آمفی، کلاس‌های کم برای هندل کردن المپیاد در کنار آموزش و بافت فرسوده و هزاران مشکل دیگه که قبل‌تر هم گفته شد.
به نظرم اون چیزی که الان شاکله‌ی مدرسه رو تشکیل داده، دیگه بحث مریم میرزاخانی و پونه و نوابغش نیست، بحث اینه که مدرسه الان تبدیل به یه برند شده؛ اینجوری که از دید بیرونی، بهترین اساتید مال فرز یکه، بهترین امکانات آموزشی برای اینجاست و قس علی هذا.
منظورم اینه که اون چیزی که برای فرز ۱ هویت‌سازی می‌کرد، وجود مریم میرزاخانی زیرِ سایه‌ی این اسم و بِرَند بود، نه لزوماً_به نظر من_نفس کشیدنش توی اتمسفر خیابون سرپرست.
یعنی اگر هم جا به جا بشه، باز بچه‌ها قادر به هویت‌سازی در مکان جدید خواهند شد؛ چون هویت فرز۱ اسمشه؛ جغرافیاش نیست، کادر و دبیرها یا حتی بچه‌هاش نیستن، اون فرهنگ، اون عادتیه که مثل خون جریان داره، اون اتحاده‌ست؛ مثل یه مریضی واگیردار که هر کی می‌ره اونجا، بهش مبتلا می‌شه.
اما خب من واقعاً غمم‌گین می‌شه؛ فکر کنم این موضوع برای فارغ‌التحصیل‌ها سخت‌تر باشه؛ من شاید خاطرات زیاد خوبی نداشته باشم، اما همون درخت نارنج، همون آمفی، کتابخونه، کولر بزرگه‌ی طبقه دوم، آجرهای نارنجی، نیم‌طبقه و آینه‌‌هاش و همه‌ی عناصر دیگه؛ توی ساختن هویت فرز۱ توی ذهن من نقش داشتن؛ یعنی شاید چند سال دیگه، اگه یه بچه‌ای به دبیرستان فرزانگانی که دیگه در خیابون سرپرست نیست، بره و هیچ خلائی احساس نکنه و بگه خب، دارم می‌رم فرز۱؛ اما برای ما که با آجر به آجر مدرسه خاطره داریم، یکم سخته؛ برای من واژه‌ی فرزانگان، خودش آجرهای نارنجی‌رنگ رو تداعی می‌کنه و به ذهن میاره.

آخرین ویرایش:
جلسه مستقیم با مدیر داشتیم همین امروز.
و جالبیش این بود که داشت چیزایی رو به عنوان نواقص ساختمون فعلی می‌گفت که پارسال سفت جلوشون وایستاده بود و می‌گفت مشکلی نداریم.

و جالبیش این بود که داشت چیزایی رو به عنوان نواقص ساختمون فعلی می‌گفت که پارسال سفت جلوشون وایستاده بود و می‌گفت مشکلی نداریم.
وا تو رو خدا نجفی فقط ......[بخوانید بوق].........

نصف مشکلاتی که مدرسه داره توسط مدیریت ایجاد و تشدید شده
وگرنه اگر بنا به اصلاح بود، همین ساختمون هم با ظرفیت کمتر و تخصیص بودجه بهتر قابل بازسازی هست (: تازه کل همین سال تحصیلی از تابستون داشتن مدرسه رو می ساختن
خب الان اون پول ها کجا رفت؟ ((((:

وا تو رو خدا نجفی فقط ......[بخوانید بوق].........

نصف مشکلاتی که مدرسه داره توسط مدیریت ایجاد و تشدید شده
وگرنه اگر بنا به اصلاح بود، همین ساختمون هم با ظرفیت کمتر و تخصیص بودجه بهتر قابل بازسازی هست (: تازه کل همین سال تحصیلی از تابستون داشتن مدرسه رو می ساختن
خب الان اون پول ها کجا رفت؟ ((((:
و برگشته گفته که شاید براتون سوال باشه چرا از دانش‌آموزا نظرخواهی نکردیم، چون اولیا با دید بازتر و منطقی‌تری با مسائل برخورد می‌کنن و دانش‌آموزا ممکنه به هر دلیلی یا به خاطر تفکری که دارن این‌طوری نباشن. ما حتی از معلم‌هامون هم نظرسنجی نکردیم چون این مساله تو اون‌ها هم ممکنه وجود داشته باشه و خانواده‌ها دلسوزانه‌تر نگاه می‌کنن به قضیه، جوری که نفع دانش‌آموز درشه.
حرف که می‌زد قشنگ داشتم ورم می‌کردم.

آخرین ویرایش:
تصمیم جابه‌جایی مدرسه رو مدیر گرفته یا آ.پ گفته؟

تصمیم جابه‌جایی مدرسه رو مدیر گرفته یا آ.پ گفته؟
می‌گن پیشنهاد انجمن بوده و شانس زده تونستن جا پیدا کنن، دستور نبوده اینو می‌دونم. اگه متن اصلی اعلامش بابت اون نظرسنجیه رو بتونم پیدا کنم می‌فرستم.

می‌گن پیشنهاد انجمن بوده و شانس زده تونستن جا پیدا کنن، دستور نبوده اینو می‌دونم. اگه متن اصلی اعلامش بابت اون نظرسنجیه رو بتونم پیدا کنم می‌فرستم.
بد شد که
خب انجمن چرا پیشنهاد بازسازی مدرسه رو نداده؟ 😭

**اولیای محترم و گرامی دانش‌آموزان دبیرستان فرزانگان ۱**

مدرسه فرزانگان ۱، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز آموزش استعدادهای درخشان کشور و محل پرورش چهره‌های برجسته‌ای چون زنده‌یاد مریم میرزاخانی، همواره تلاش کرده بهترین شرایط یادگیری را برای دانش‌آموزان فراهم کند. با توجه به رشد تعداد دانش‌آموزان و توسعه برنامه‌های آموزشی، در سال‌های اخیر محدودیت‌هایی در فضا و زیرساخت‌های مدرسه ایجاد شده که بررسی و اطلاع‌رسانی دقیق درباره آن ضروری است.

**چکیده‌ای از مهم‌ترین چالش‌های فعلی مدرسه**

- **کمبود کلاس**: مدرسه در حالی به حدود ۳۵ تا ۳۹ کلاس نیاز دارد که ساختمان موجود تنها ۲۴ کلاس دارد و برخی فضاهای تخصصی ناچاراً به کلاس تبدیل شده‌اند.
- **تراکم بالا**: حدود ۷۰۰ دانش‌آموز در فضایی حدود ۲۵۰۰ مترمربع در حال تحصیل هستند که باعث ازدحام در راهروها و حیاط و کاهش کیفیت محیط آموزشی می‌شود.
- **نبود سالن استاندارد برای امتحانات و برنامه‌های جمعی**: آزمون‌ها ناچاراً در کلاس‌ها برگزار می‌شوند که از نظر استانداردهای آموزشی مطلوب نیست.
- **اختلال در آرامش آموزشی**: به دلیل محدودیت فضا، تداخل زنگ‌ها و رفت‌وآمد در ساعات مختلف باعث ایجاد مزاحمت صوتی برای برخی کلاس‌ها می‌شود.
- **موقعیت مکانی فعلی**: دوری از خطوط حمل‌ونقل عمومی اغلب دانش‌آموزان را با رفت‌وآمد طولانی مواجه می‌کند.
- **فرسودگی ساختمان**: استفاده فشرده و قدمت ساختمان فشار قابل‌توجهی بر فضاهای مدرسه ایجاد کرده است.
- **اولویت ویژه پایه دوازدهم**: بیش از ۲۰۰ دانش‌آموز پایه دوازدهم نیازمند فضاهای مناسب برای آزمون‌ها، مشاوره و اردوهای مطالعاتی هستند که در فضای فعلی محدودیت جدی وجود دارد.

**بررسی‌هایی که تاکنون انجام شده**

در ماه‌های گذشته چند گزینه بررسی شده است؛ از جمله ساخت فضای جدید در محل انبار قدیمی منطقه ۶ یا کاهش برخی رشته‌ها. گزینه اول فعلاً امکان اجرا ندارد و گزینه دوم نیز با توجه به آسیب احتمالی به هویت علمی فرزانگان ۱، مناسب تشخیص داده نشده و صرفاً در سطح بررسی اولیه بوده است.

**شناخت یک فضای پیشنهادی جدید**

در ادامه بررسی‌ها، فضایی با ظرفیت بیشتر و موقعیت بهتر شناسایی شد. این فضا توسط مسئولان مرتبط بررسی اولیه شده و تعدادی از اعضای انجمن اولیا نیز از آن بازدید کرده‌اند.
در حال حاضر درخواست رسمی تخصیص این فضا به مدرسه ارائه شده و **نتیجه آن منوط به طی مراحل قانونی و اداری است**. بنابراین هیچ تصمیم قطعی برای جابجایی گرفته نشده و موضوع در مرحله بررسی و اخذ نظر اولیاست.

**ویژگی‌های مهم فضای پیشنهادی در محدوده هفت‌تیر (در صورت تأیید و تخصیص)**

- مساحت زمین حدود **۵۵۰۰ متر مربع** (نسبت به ۲۵۰۰ متر فعلی)
- زیربنای بیش از **۹۰۰۰ متر مربع با امکان توسعه تا ۱۱۰۰۰ متر مربع**
- سالن مناسب برای برگزاری امتحانات
- کلاس‌های استانداردتر
- آمفی‌تئاتر برای برنامه‌های فرهنگی و علمی
- سه حیاط مجزا و محفوظ و فضای باز بیشتر
- دسترسی آسان‌تر به مترو و اتوبوس (حدود ۳–۵ دقیقه پیاده‌روی)
- امکان استقرار بهتر سرویس‌ها
- **نیاز احتمالی به برخی تغییرات و تجهیز فضا متناسب با نیاز مدرسه** (این موضوع پس از تخصیص بررسی خواهد شد)

**تأمین منابع (در صورت نهایی شدن موضوع)**
آماده‌سازی فضای جدید نیازمند تأمین برخی منابع مالی خواهد بود و تعدادی از اولیای محترم پیشاپیش آمادگی خود را برای مشارکت یا رایزنی جهت جذب بودجه اعلام کرده‌اند. در هر مرحله، تمامی اقدامات مطابق قوانین انجام خواهد شد.

**نکته مهم درباره زمان‌بندی**
به دلیل شرایط ویژه کشور و لزوم طی مراحل اداری، **در حال حاضر نمی‌توان زمان قطعی برای جابجایی اعلام کرد**. در صورت فراهم شدن شرایط، زمان‌بندی به‌گونه‌ای تنظیم خواهد شد که روند آموزشی دانش‌آموزان دچار اختلال نشود.

نظرسنجی از اولیا

به منظور جمع‌آوری دیدگاه خانواده‌های محترم درباره ادامه بررسی این گزینه، خواهشمند است نظر خود نسبت به یکی از جمله‌های زیر اعلام فرمایید:

- موافق پیگیری انتقال فرزانگان۱ به فضای آموزشی جدید هستم.
- در حال حاضر نظر قطعی ندارم.
- مخالفم. (دلیل مخالفت خود را به دبیر انجمن اعلام کنید.)

آخرین ویرایش:
سلام و عرض ادب

آنچه که من متوجه شدم، خوشبختانه مدیریت سمپاد فارغ از رای گیری از اولیا، دانش آموزان یا فارغ التحصیلان و بر اساس مصلحت دانش آموزان، تصمیم گیری کرده و می کند و فقط در بیانی شفاهی گفته اند که اولیای دور دوم هم راضی باشند.

به این معنی که نه رای گیری و رایزنی مخالفین و نه موافقین تآثیر مستقیم در این تصمیم مهم و حیاتی ندارد.

سمپاد از مدتها قبل به فکر توسعه و بهبود فضای فعلی بوده است. از فراهم شدن فضای جدید هم استقبال کرده است.

باعث مسرت است که محکم اعلام کرده است ضمن قبول فضای پیشنهادی، فضای فعلی به عنوان فضای ضمیمه و پردیس مادر یا فضایی برای دختران باید حفظ شود و حتی این فضای فعلی را به پسران اختصاص نخواهند داد.

فضای فعلی بخشهای بسیار ارزشمندی دارد. به طور مثال آمفی تئاتر و سیستم صوتی و تصویری آن است. با تعویض چند صندلی شکسته هنوز یک آمفی تئاتر حرفه ای است که با مشابه مدرسه پیشنهادی قابل مقایسه نیست. ضمن اینکه مدرسه دور اول همیشه به دنبال اجاره چنین فضایی برای مراسمات خودش است و بنابراین می تواند در طرح جدید فضای مشترک دو مدرسه محسوب شود.

یا زیرساخت های آزمایشگاهی بسیار ارزشمند در فضای فعلی قابل استفاده برای گسترش پژوهش دو مدرسه هستند.

علاوه براین هم اکنون هنرستان در کنار دبیرستان قرار دارد و می تواند بخشی از دور دوم یعنی هنرستان یا آموزش المپیاد در همین فضا بماند.

یک دلیل عمده کمبود کلاس در فضای فعلی به وجود آمدن ساختار جدید آموزش المپیاد در مدرسه است و گرنه تا قبل از آن تعداد کلاس ها کافی بودند. در این ساختار جدید حدود ۱۴ کلاس که حدودا بین ۷ الی ۱۰ دانش آموز دارد برای آموزش المپیاد به وجود آمده است. به همین دلیل ناچار به تعطیلی گردشی در هفته برای دانش آموزان المپیادی و تشکیل کلاسشان در آزمایشگاه ها شده است. همچنین وجود هنرستان با سه کلاس علاوه بر سه کارگاه و یک دفتر جانبی، بخشی از فضای دوره دوم است که قابل تفکیک هستند.

من منکر سرانه بالای بچه ها در مدرسه نیستم و البته مثل هر فرد عاقلی از بهبود آن استقبال می کنم ولی خطری که این نحو بیان مسائل برای دستیابی به فضای بهتر، جامعه اولیای محترم را تهدید می کند ساختن تصویر جهنم غیرقابل سکونت در این فضاست که اضطراب و نگرانی را افزایش می دهد.
قابل توجه است که در زمان تحصیل من بیش از ۸۰۰ دانش آموز در این مدرسه مشغول به تحصیل بودند. چون مدرسه ۷ پایه داشت.
این مدرسه به عنوان اولین مدرسه دخترانه سمپاد در آستانه برگزاری جشن چهلمین دوره فارغ التحصیلان و ثبت به عنوان مدرسه ماندگار دخترانه، فارغ التحصیلان بر جسته ای به جامعه معرفی کرده است. تعدادی از آنان هم اکنون اولیای دانش آموزان فعلی هستند که ممکن است بنده هم افتخار اشنایی با ایشان را نداشته باشم. مریم میرزاخانی، رویا بهشتی، زینب تقوی و سما گلیایی از جمله دختران المپیادی این مدرسه بوده اند تا رتبه های برتر کنکور تا مهم تر از همه افراد اثرگذار در جامعه. همه آنها در همین فضای ظاهرا کوچک رشد کرده اند.

در همین حیاطی که هم اکنون بچه ها فقط قدم می زنند و فقط گویی یک راهروست، هم تور والیبال بود، هم بسکتبال، هم تعداد زیادی میز پینگ پنگ در پیلوت و بچه ها از اول راهنمایی تا چهارم دبیرستان با شور و هیجان می دویدند و همه ورزشها برقرار بود.

مجددا امیدوارم سوتعبیر نشود که بنده مخالف بهبود فضا هستم. قاطعانه و شفاف اعلام می کنم از ضمیمه شدن فضای پیشنهادی خیلی خوشحالم ولی باید دقت کنیم اگر احیانا این اتفاق رخ نداد، اولیای محترم تصویر فضای غیر قابل استفاده از مدرسه فعلی را نداشته باشند. نباید اولیایی که اکثرا هنوز به دوره دوم نیامده اند را دچار اضطراب و التهاب کرده باشیم.

با تشکر
سمیه فرنوش

آخرین ویرایش:
یکی از بچه هامون میگفت میخوان فرز یک رو جابجا کنن، هفت تیر میبرن ظاهرا، درسته؟

داوطلبانه حاضرم برم کل آموزش پرورش منطقه ۶ رو خراب کنم تا جای مدرسه باز شه و بتونن بزرگش کنن ولی لطفا جا به جا نه.

منم باهات می‌آم.
آخه واقعا نمیفهمم آموزش پرورش یه منطقه اون همه حیاط میخواد چیکار؟
همیشه هم بلا استثنا حیاطشون خالیه(از بس بزرگه)
اینقد حیاطشون غیر منطقیه من حتی یه بار اشتباهی جای مدرسه داشتم میرفتم تو آموزش پرورش

نجفی پیرم کردی واقعا. (حتی در دوره مدیریتش حضور نداشتم تو مدرسه؛ ولی منم پیر کرده.)
اقا اگر نجفی داره اصرار میکنه به نظرم خیلی سنگین میخواد کل هویت فرزانگانو عوض کنه همونطور که سر کارگاه هنری و حلقه و اینا همش سنگ مینداخت..: (

داوطلبانه حاضرم برم کل آموزش پرورش منطقه ۶ رو خراب کنم تا جای مدرسه باز شه و بتونن بزرگش کنن ولی لطفا جا به جا نه.
منم می خوام بیام ولی متاسفانه از هجده رد شدم دیگه نمی برندم دارالتادیب!
وگرنه پایه بودم~

Back
بالا