• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

چهارچوب ازادی بیان

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع albino crow
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

albino crow

ماه ماه
کنکوری 1405
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یک
شهر
..
سال فارغ التحصیلی
1405
سلام .
از نظر من چارچوب آزادی بیان حقوق بشره.یعنی شما تا جایی که به حقوق بقیه آسیب نزدید میتونید صحبت کنید. یعنی چی؟ یعنی نمی‌تونید برید زیر پست یک بچه ۵ ساله بگید جوون. چون این رفتار آسیب زننده است . اما
توهین کردن/شوخی کردن با افراد تاریخی/سیاسی یا عقاید افراد مشکلی نداره و اصولا به کسی آسیب نمیزنه .
اینم نظر هوش مصنوعی:
تشویق به خشونت و نفرت‌پراکنی: سخنانی که مستقیماً دیگران را به ارتکاب جنایت، خشونت فیزیکی یا نفرت‌پراکنی علیه گروه‌های خاص (بر اساس نژاد، مذهب، جنسیت و غیره) دعوت کند.
افترا و تهمت (Defamation): بیان اظهارات نادرست و اثبات‌نشده‌ای که به آبرو و حیثیت افراد آسیب می‌زند.
حریم خصوصی: انتشار اطلاعات خصوصی و حساس افراد بدون رضایت آن‌ها (افشای اسرار شخصی).
امنیت ملی: در برخی موارد، انتشار اطلاعات طبقه‌بندی‌شده‌ای که می‌تواند امنیت یک کشور را مستقیماً به خطر بیندازد (مانند اسرار نظامی در زمان جنگ).
نظم عمومی و اخلاق: در بسیاری از جوامع، تولید و ترویج محتوای مستهجن (به‌ویژه سوءاستفاده از کودکان) یا محتوایی که سلامت عمومی را تهدید کند، محدود شده است.
نظر شما چیه؟

آخرین ویرایش:
آزادی بیان حدی نداره. هرگونه تلاش برای محدود کردن آزادی بیان، فقط منجر به ضعف بشر میشه.

آزادی بیانی که محدودیت و چهارچوب داشته باشه که دیگه آزاد نیست. ولی در مقابل هم مردم میتونن به صاحب نظر نقد کنن یا حتی طردش کنن. یه چیز دو طرفه است.

مثل همون خانومی که راجع به شاهنامه شوخی های مسخره ای کرده بود، من با جریمه و دادگاهی شدنش موافق نبودم. همونقدر که مردم ریدن بهش کافی بود. کنسل کالچر برای همین موقع هاست دیگه.

هیچ چیزی مقدس نیست و شما آزادی بهش نقد کنی

ولی اینم در نظر بگیرید طرف مقابل و حامیان اونم آزادن هرچیزی خواستن بهتون بگن؛ چون اونا هم آزادی بیان دارن.

در اصل یه موضوعی هست این هست که خیلی ها یچیزی میگن و تحت عنوان ازادی بیان تلقیش میکنن

اوکی این مشکلی نداره؛ اما وقتی طرف مقابل هم یچیزی میگه که تحمل شنیدنش رو نداشتید؛ ویکتیم کارت بازی نکنید

هیچ چیزی مقدس نیست و شما آزادی بهش نقد کنی

ولی اینم در نظر بگیرید طرف مقابل و حامیان اونم آزادن هرچیزی خواستن بهتون بگن؛ چون اونا هم آزادی بیان دارن.

در اصل یه موضوعی هست این هست که خیلی ها یچیزی میگن و تحت عنوان ازادی بیان تلقیش میکنن

اوکی این مشکلی نداره؛ اما وقتی طرف مقابل هم یچیزی میگه که تحمل شنیدنش رو نداشتید؛ ویکتیم کارت بازی نکنید
یه مثالش همون قضیه آهنگ رضاخان محسن نامجوئه.

• دابل‌لایک
امتیازات: Sina
این رو شاید نظر کم طرفدار بگیرید یا چی
ولی به نظرم توهین کردن و هر گونه رفتار تبعیض آمیز و ... نسبت به کسی که خلاف نظر ما رو داره اشتباهه.
همه ما فارغ از کشور و تفکر و باور و ...، انسانیم.
من در مورد قانون و اینا صحبت نمیکنم. طبیعتا نمیشه قانون اینجوری گذاشت.
ولی به نظرم انسانیت این رو حکم میکنه.

داشتن چهارچوب برای آزادی بیان خودش مصداق نقض آزادی بیان هستش هر شخصی اجازه داره به هر چیزی یا کسی نقد داشته باشه
ولی اگر قراره یک چهارچوب کلی ببینیم بیشترین چیزی که من بهش باور دارم اینه که توهین و افترایی وجود نداشته باشه، نباید به منجر به گرفتن جون کسی بشه، صرفا تخریب‌گر نباشه و مورد دیگه که ممکنه خیلی ها موافق و یا مخالف باشن در مورد وقایع تاریخی دردناک بشری هست مثل هولوکاست این واقعه به حدی تاریک و دردناکه که حتی شنیدن معمولی ترین نقد ها بهش هم سخته [چه برسه که بیای وجودش رو منکر بشی!] یا چیزی که ما ایرانی ها دیگه با گوشت و خون خودمون حسش کردیم دی ماه هستش وقتی که نقدی بشنویم خونمون به جوش میاد و نفرت وجودمون رو میگیره [جماعت عرزشی رو فاکتور بگیریم تا قبل از شروع جنگ اهالی کشور های خارجی واقعا من رو به جنون رسونده بودن]… بگذریم… کسی که نقد میکنه باید تحمل شنیدن نقد هم داشته باشه

بخوام خلاصه بگم به نظرم
تنها چهار چوب منطقی که ماهیت آزادی بیان رو نقض نکنه اینه که : هر فردی آزاده بدون محدود شدن و آزادانه عقاید و افکار خودش رو بیان کنه تا وقتی که این آزادی در بیان باعث نشه آزادی دیگران و حق انتخاب اونها رو نقض کنه و یا از بین ببره

یه طرز فکری هم که من بهش اعتقاد دارم اینه که همه عقاید به نوبه خودشون ارزشمندند( البته ماهیت انسانی عقیده باید حفظ شده باشه ) ولی هیچ عقیده ای مقدس نیست حتی بنیادی ترین اونها ، همه عقاید قابل بحث هستند

آزادی بیان از نظر من یعنی شما آزاد باشی که نظرت رو بگی و من هم آزاد باشم که بهش توهین کنم.

البته به نظرم یه سری تبصره هم وجود داره، یه سری از عقاید مثل نازیسم و عقاید داعشی و... نه تنها نباید اجازه‌ی بیان و تبلیغ نظراتشون رو داشته باشن، بلکه باید باهاشون مبارزه هم کرد.

Back
بالا