• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

انتخاب ساز موسیقی

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
1403
سلامم!
احتمالا خیلیا اینجا ساز می‌زنن.
میشه بگید چطور اون ساز رو انتخاب کردید؟ مثلا رندوم هدیه گرفتید یا اینکه از روی چیز خاصی متوجه شدید توی نواختن اون ساز بهترید؟
اصلا از کجا فهمیدید ساز کوبه‌ای برای شماست یا زهی یا بادی یا ...
ممنون میشم مشارکت کنید😍

درود.
طفیلی بودم که بابام تشخیص داد تنبک بهم میاد. (صرفا چون استاد سنتورش حین تدریس تنبک می‌زد، گفت منم تنبکی بشم که کنارش تنبک بزنم دو تایی :)) )
بعد دید نه، میلم به سنتوره. فرستادم پیش استادش.
چند سال پیش هم از فرط علاقه‌م به تنبور، دوستام هدیه تولد برام تنبور گرفتن. منم استقبال کردم
:))

درود.
طفیلی بودم که بابام تشخیص داد تنبک بهم میاد. (صرفا چون استاد سنتورش حین تدریس تنبک می‌زد، گفت منم تنبکی بشم که کنارش تنبک بزنم دو تایی :)) )
بعد دید نه، میلم به سنتوره. فرستادم پیش استادش.
چند سال پیش هم از فرط علاقه‌م به تنبور، دوستام هدیه تولد برام تنبور گرفتن. منم استقبال کردم
:))
چه جالب!
حالا بنظرتون توی کدوم موفق تر بودید؟ اونی که با علاقه انتخاب کردید یا اونی که از بچگی شروع کردید؟

چه جالب!
حالا بنظرتون توی کدوم موفق تر بودید؟ اونی که با علاقه انتخاب کردید یا اونی که از بچگی شروع کردید؟
تو هیچ کدوم چون پشتکار نداشتم. ولی وضعیتم تو سنتور بهتر بود :))

بیشتر به صدای ساز توجه کردم تا اینکه ببینم تو چی بهترم. صدای پیانو و چنگ رو دوست داشتم و چون پیدا کردن مدرس چنگ اونموقع سخت بود رفتم پیانو، گفتم حداقل از صدایی که داره از چیزی که میزنم درمیاد خوشم بیاد.

من اون موقع تو پینترست زیاد میگشتم، توی اکسپلورم یه عالمه ویدیو از یه خانومی بود که ویولن میزد من و دخترعموم یه مدت طولانی ویدیو های اون خانومه رو میدیدیم، بعد یه مدت از ویولن خوشمون اومد رفتیم کلاس ویولن :))

دوره ارف معلمم پیانو می‌زد و باهم شعر می‌خوندیم. منم دلم می‌خواست برم پیانو که خانواده مخالفت کرد:) منم طفلی ۶ ساله بودم تو معرفی ساز دوروبرمو یه نگاه کردم دیدم ویولن باحاله یه عالمه خنزر پنزر داره گفتم من اینو می‌خوام:دی
اتفاقی که افتاد این بود که اولاش چون سخت بود هی می‌خواستم ادامه ندم ولی خب زور خانواده بالا سرم بود و ادامه دادم. وقتی صداش یذره بهتر شد واقعا ازش خوشم اومد و حتی وقتی بهم گفتن بخاطر درسات یه دو سالی نرو کلاس قبول نکردم
کلا به نظرم مهم‌ترین چیزی که توی موسیقی وجود داره پشتکاره و علاقه به خود موسیقی. علاقه به ساز بعدش به وجود میاد:)

کودک که بودم رفتم کلاس موسیقی
بردنم یک ربع سر جلسه های مختلف نشوندن
گیتار پیانو ویالون تنبک سنتور سه تار تار و...
و آخر گیتار برام جالب تر بود
اکثر آموزشگاه ها فکر کنم همچین آپشنی دارن

کودک که بودم رفتم کلاس موسیقی
بردنم یک ربع سر جلسه های مختلف نشوندن
گیتار پیانو ویالون تنبک سنتور سه تار تار و...
و آخر گیتار برام جالب تر بود
اکثر آموزشگاه ها فکر کنم همچین آپشنی دارن
آره ولی اینکه از کجا بفهمیم کدوم برامون جالب تره سوالم بود
پس یه حس درونیه درسته؟

• لایک
امتیازات: T.A.P
من اول حدود یکسال کلاس سولفژ میرفتم تنبک و فلوت و بلز یاد میدادن که بعدش ساز انتخاب کنیم
سازی انتخاب کردم ویولن بود.
دقیق یادم نیست ولی یچیزی بین سنتور و ویلون بود که یک کدوم دوستم دوسش داشت منم به پیروی از اون میخواستم برم دنبال اون 😂
آخرش اون رفت سنتور و منم رفتم ویولن ولی فکر کنم پدرمم این سازو بیشتر دوست داشت

سلامم!
میشه بگید چطور اون ساز رو انتخاب کردید؟ مثلا رندوم هدیه گرفتید یا اینکه از روی چیز خاصی متوجه شدید توی نواختن اون ساز بهترید؟
ممنون میشم مشارکت کنید😍
حقیقتش یه گیتاری افتاده بود گوشه خونه
منم ورش داشتم یاد گرفتم. انتخاب دیگه ای نداشتم ولی الان راضیم

سلامم!
ممنون میشم مشارکت کنید😍
زمانی که دبیرستانم تموم شد خیلی جدی تصمیم گرفتم که یه سازی رو شروع کنم، دیر بود، سنم زیاد بود اما خیلی براش اشتیاق داشتم.
به خاطر علاقم به موسیقی کلاسیک توی یوتیوب دائم اجرای قطعات معروف رو می‌دیدم که از قضا نوازنده هاشونم معروف بود اما اون زمان من خیلی شناختی ازشون نداشتم.
تقریبا هر روز اجرای چهارفصل ویوالدی که سولیستش ماری ساموئلسن بود رو می‌دیدم و محو می‌شدم.
تابستونشو ببینید، کیف کنید.
یا اجراهایی از ایتساک پالرمان، جاشوا بل، هیلاری هان و...
در نهایت تصمیم بر خرید ویولن شد، ساز اولم یادمه که با ۶۰۰ هزار تومن خریداری شد، آخرای زمستان سال ۹۵.
مهارت که بالاتر رفت، ساز قبلی پاسخگو نبود و یه ساز دست‌ساز چینی خریدم ۳۰ و اندی میلیون تومان و هنوز در خدمتش هستیم... اگه یه وقت این سازو از دست بدم احتمالا دیگه تمکن مالی کافی برای خرید ساز رو نخواهم داشت : )))

زمانی که دبیرستانم تموم شد خیلی جدی تصمیم گرفتم که یه سازی رو شروع کنم، دیر بود، سنم زیاد بود اما خیلی براش اشتیاق داشتم.
به خاطر علاقم به موسیقی کلاسیک توی یوتیوب دائم اجرای قطعات معروف رو می‌دیدم که از قضا نوازنده هاشونم معروف بود اما اون زمان من خیلی شناختی ازشون نداشتم.
تقریبا هر روز اجرای چهارفصل ویوالدی که سولیستش ماری ساموئلسن بود رو می‌دیدم و محو می‌شدم.
تابستونشو ببینید، کیف کنید.
یا اجراهایی از ایتساک پالرمان، جاشوا بل، هیلاری هان و...
در نهایت تصمیم بر خرید ویولن شد، ساز اولم یادمه که با ۶۰۰ هزار تومن خریداری شد، آخرای زمستان سال ۹۵.
مهارت که بالاتر رفت، ساز قبلی پاسخگو نبود و یه ساز دست‌ساز چینی خریدم ۳۰ و اندی میلیون تومان و هنوز در خدمتش هستیم... اگه یه وقت این سازو از دست بدم احتمالا دیگه تمکن مالی کافی برای خرید ساز رو نخواهم داشت : )))
اوو پس دیرتر از بچگی هم شروع کنیم جای امید هست! خیلی ممنون:GreenHeart

نزدیک ۸ سال پیش بود که پیانو رو شروع کردم. هیچ کلاس موسیقی کودکانی نرفتم. اون موقع جوری بود که اگه میرفتم کودکان همینجوری ساز های چرت مثل فلوت و تنبک و اینا میزدم و بعد از ۵ سال میرسیدم به ساز حرفه‌ای. ولی این راه رو نرفتم و مستقیم پیانو رو شروع کردم. همراهش هم یه ۱ سالی بلز زدم. سال ۱۴۰۰ هم ۲ سال پیانو رو گذاشتم کنار و بعد ۲ سال دوباره شروع کردم. الان تقریبا هر قطعه ای رو میتونم بزنم و سال دیگه مدرک استادی رو میتونم بگیرم. یک جمله هم از استادم وقتی میگم این آهنگه سخته: فکر میکنی گیتار برای چیه؟ البته توهین نباشه به بقیه ساز ها ولی پیانو مادر همه موسیقیه

آره ولی اینکه از کجا بفهمیم کدوم برامون جالب تره سوالم بود
پس یه حس درونیه درسته؟
اول دقیق سلیقه‌ی موسیقیتو پیدا کن. ایرانی پسندی یا کلاسیک پسند یا پاپ پسند؟
اگه الان در حال انتخاب سازی ببین که دوست داری تو جمع و برای دیگران نوازندگی کنی یا نه؟
ترجیح میدی سریع نتیجه بگیری یا اینکه اگه زمان‌بر باشه هم برات مسئله‌ای نیست؟
نواختن موسیقی کلاسیک در جمع رو به هیچکس پیشنهاد نمی‌کنم مگر اینکه اجرای ارکستر یا تک‌نوازی و همنوازی کنسرت باشه که مردم بلیط بگیرن بیان تو سالن. در غیر این صورت استقبال آنچنانی ازش نمیشه.
حالا جمع‌های انتلکت رو اگه فاکتور بگیریم البته...
اگه واسه ادامه دادن نیاز به انگیزه‌ی بیرونی داری، پیشنهادم اینه که سازهای ایرانی رو انتخاب کنی (ویولن ایرانی هم اگه خواستی بزنی از اول استادی رو انتخاب کن که ایرانی درس میده.)
تجربه‌ی شخصیمو اگه بخوام بگم، الان بعد ۸،۹ سال سخت‌ترین کنسرتوهای در توانم رو هم بزنم تشویقی از سمت خانواده نمی‌گیرم اما کافیه یه آهنگی که می‌شناسن مثلا از آهنگای هایده یا عارف رو بزنم... کلی تشویق می‌شنوم.
طبیعیه، خرده‌ای به کسی وارد نیست، خودمم اونارو بدم نمیاد اما باید دید چی واقعا خودتو خوشحال میکنه؟
به شخصه درگیر شدن با قطعات کلاسیک و چالش‌هایی که ایجاد می‌کنن رو خیلی دوست دارم و وقتی با تمرین می‌تونم یکی از اونا رو بزنم بیشتر بهم حس موفقیت می‌ده.

من نه تجربه چندانی دارم و نه مهارت خاصی هنوز، ولی فکر کردم از این زاویه هم بشنوید بد نباشه.
قصدم از ساز زدن هیچوقت حرفه ای شدن نبوده، فقط علاقه داشتم و میخواستم لذت ببرم. پول هم برای ساز خریدن و کلاس رفتن نداشتم، بنابراین تصمیم گرفتم یه ساز نسبتا ساده تر و ارزون تر انتخاب کنم که یکی هم باشه بهم یاد بده: تنبک. همیشه هم حس خوبی بهش داشتم. خلاصه یه تنبک ارزون گرفتم و دوستم که موسیقی میخوند هفته ای یه جلسه بهم درس میداد. منم سعی میکردم روزی حداقل نیم ساعت تمرین کنم و حالم هم خوب میشد. البته الان بخاطر این شرایط وقفه افتاده توی یادگیریم ولی چه میشه کرد.

یه بار ک رفته بودیم کوه یه اقایی بالای یه قله نشسته بود و نمیدونم نی بود یا فلوت میزد ، غروب بود و خیلی حال و هوای عجیبی داشت خلاصه منم رفتم یه فلوت ریکورد و کلاس اموزش انلاین گرفتم و به زودی شروعش میکنم =“

بنظرم یکی از مهم‌ترین چیزها حسیه که ساز به نوازنده می‌ده
در واقع خیلی مهمه که بتونی با سازت ارتباط بگیری، که خب تا یه مدتی ساز دست نگیری و کار نکنی متوجهش نمیشی، مثلا من با ویولن نتونستم ارتباط بگیرم هیچوقت و اینو بعد چندماه فهمیدم و کنار گذاشتم

مورد بعدی سبک موسیقی هستش که میخوای کار کنی.
خودت رو محدود نکن، شروع کن به گوش کردن به تک نوازی از سبک های مختلف، سنتی ایرانی، کلاسیک، جز و... بعد خودت متوجه میشی که کدوم سبک و کدوم ساز رو دوست داری
علاوه بر اون از جلسات مشاوره آموزشگاه ها که اغلب هم رایگان هستن میتونی استفاده کنی، نوازندگی استاد رو میبینی و مسیری که قراره طی بشه رو بهت میگه که بنظرم توی انتخاب میتونه کمک کننده باشه. حتی نگاه کردن به نوازندگی استاد خودش خیلی تاثیرگذار میتونه باشه

یه نکته دیگه اینکه، به تایمی که میتونی برای موسیقی بذاری دقت کن، مثلا اگه نمیتونی زیاد وقت بذاری یا دوست داری زودتر نتیجه بده نرو سراغ کمانچه و ویولن، چون بازدهیشون توی طولانی مدته و ممکنه سرخورده بشی و ول کنی وسط راه

+دیگه همین‌ها، توی سانگ سرا و نواک میتونی تک‌نوازی از ساز های مختلف گوش بدی و انتخاب کنی، موفق باشیی

مامانم‌ برای تولد ده سالگی‌ام گیتار خرید. بعد هم من‌ رو فرستاد کلاس. می‌خواست چند سال بعد که درس و زندگی سنگین‌تر شد، یه دلگرمی‌ داشته باشم. هیچ‌ ایده‌ای بابتش نداشتم ولی شروع‌ کردم‌ و بعدا‌ تازه فهمیدم‌ چقدر دوستش دارم‌. آهنگ‌هایی‌ که‌ خودم دوست داشتم رو زدم‌. وقت‌هایی تو یوتیوب‌ می‌گشتم‌ و ...:>

ولی لطفا‌ موقع‌ انتخاب ساز فقط به aesthetic ساز توجه‌ نکنید. البته‌ که خیلی مهمه، ولی در نظر بگیرید که برای بعضی سازها برای رسیدن به سطح مطلوب زمان زیاد‌تری لازمه. مثلا گیتار برای من ساز راحتی بود. (=))) کالیمبا‌ و هنگ‌درام هم همینطوره. کسی رو می‌شناسم‌ که فقط با کمک‌ ویدئو‌های یوتیوب خیلی خوب هنگ‌درام یاد گرفته. ولی برعکس دوستم‌ که همزمان‌ با من ویولون رو شروع کرد خیلی زود دلسرد شد، چون استمرار و تمرین بیشتری می‌خواست.

بچه‌ها استاد هم مهمه‌. تروخدا‌ -مخصوصا‌ً برای شروع‌ کار- سراغ استاد مضخرف نرید. ذوقتون‌ کور می‌شه و حتی شاید سازتون‌ از چشمتون‌ بیوفته‌. داشتن پارتنر‌ هم خیلی می‌تونه بهتون کمک‌ کنه.:))

Back
بالا