• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

سوالات معمایی (منطق ضامن استدلال)

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع احسانم
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

پاسخا کجا باشه

• رای‌دهندگان
    33
از اونجایی میپرسیدید این معماها مال چه کتابیه
مال کتاب منطق ضامن استدلال هست که هم اسم تاپیک هستش و مال مجید میرزاوزیریه بقیه کتاباشم میگذارم (استاد گسستمونه)

منطق، مجموعه ها، اعداد: https://my.uupload.ir/dl/yoxpOQZ7
استقرا گام های پیاپی: https://my.uupload.ir/dl/v9Ekp0ER
منطق ضامن استدلال: https://my.uupload.ir/dl/kjXWg7k2
شمردنی هارا بشمار: https://my.uupload.ir/dl/wZGj299Z

mbA74n8j

5L0MAOM0

یادم رفته بود :-"
فرد A گلدان را شکسته.
B و D نمیتونن هر دو راست یا دروغ بگن زیرا در این صورت جمله D منجر به تناقض میشه پس یکیشون داره راست میگه. چون تعداد کسایی که راست میگن یکی هست پس A داره دروغ میگه که نتیجه میده کار خودشه.

mbA74n8j

5L0MAOM0

به نظر من aگلدون رو شکسته
اگه فرض بگیریم aراست میگه در اون حالت با توجه به جمله ی ۴ باعث میشه که دو نفر راست بگن
اگه فرض بگیریم bراست میگه جمله ی اول در واقع میگه که "که کار من نبود" دروغ میگه و میشه من شکستم گلدونو و جملهcهم غلطه و میفهمیم که b نشکسته و تازه dهم میگه bدروغ میگه و ازونحا که جمله خودش غلطه درواقع b داره راست میگه رو تایید میکنه
پ.ن:ببخشید اگه مبهم توضیح دادم

mbA74n8j

5L0MAOM0

A گلدونو شکسته. باید بیایم تمام افرادو بررسی کنیم
اگر b راستگو باشه، پس سه نفر دیگه باید دروغ بگن. ولی خب b داره میگه d شکسته(جمله راست) پس حرف a که میگه کار من نبود هم در این صورت راست درمیاد
اگر c راستگو باشه یعنی b و d و a دروغ میگن ولی d داره میگه b دروغ میگه. ولی d نمیتونه راستگو باشه
اگه a راستگو باشه یعنی b و c و d دروغ میگن. و d داره راست میگه که b دروغ میگه پس از دروغگوها یکی کم میشه
و در نهایت d راستگو هست و a b c دروغگو( یعنی کار a بوده، b الکی میگه کار d بوده و cهم اشتباه میکنه که کار bبوده)🚶‍♀️

A گلدونو شکسته. باید بیایم تمام افرادو بررسی کنیم
اگر b راستگو باشه، پس سه نفر دیگه باید دروغ بگن. ولی خب b داره میگه d شکسته(جمله راست) پس حرف a که میگه کار من نبود هم در این صورت راست درمیاد
اگر c راستگو باشه یعنی b و d و a دروغ میگن ولی d داره میگه b دروغ میگه. ولی d نمیتونه راستگو باشه
اگه a راستگو باشه یعنی b و c و d دروغ میگن. و d داره راست میگه که b دروغ میگه پس از دروغگوها یکی کم میشه
و در نهایت d راستگو هست و a b c دروغگو( یعنی کار a بوده، b الکی میگه کار d بوده و cهم اشتباه میکنه که کار bبوده)🚶‍♀️
درسته راهتون آفرین

از این به بعد هرکی جوابش درست باشه دابل میزنم دیگه نخواد تو بانگ بنویسم

با اجازه از صاحب تاپیک منم می‌خوام یه معمای منطقی بذارم. :-"
چند سال پیش (وقتی دبیرستانی بودم :D) با این سوال برخورد داشتم و الان جزئیاتش یادم نبود. بخاطر همین متن دقیقش رو از اینترنت کپی کردم.

معمای زندانی‌ها و ۱۰۰ کلاه!
در یک زندان عجیب و غریب، زندانبان‌ها تصمیم گرفته‌اند که با ۱۰۰ زندانی بازی خطرناکی انجام دهند. آنها قصد دارند که این ۱۰۰ زندانی را در یک صف خطی واحد ردیف کنند. بر سر آنها به صورت کاملا تصادفی، کلاه آبی یا قرمز بگذارند. بدون آنکه هر زندانی خودش بداند، بر سرش کلاه قرمز یا آبی گذاشته شده.

سپس از انتهای صف شروع کنند و یکی یکی به سمت اول صف پیش بروند و از هر زندانی این صف، بخواهند که حدس بزند و بگوید که کلاه آبی یا قرمز بر سر دارد. اگر درست بگوید، زنده می‌ماند، اما اگر اشتباه بگوید با شلیک یک گلوله کشته می‌شود.

کلاه‌ها به صورت کاملا تصادفی گذاشته می‌شوند و معلوم نیست که چند کلاه قرمز و آبی داریم.

هر زندانی در صف می‌تواند به راحتی کلاه‌های بقیه زندانی‌ها را در جلوی خود ببیند، اما همان طور که گفتیم کلاه خودش را نمی‌بیند.

مثلا زندانی شماره ۵۰ صف، می‌تواند به راحتی ببینید که هر یک از ۴۹ نفری که در جلویش هستند، کلاه آبی دارند یا قرمز. البته او به هیچ ترتیب نمی‌تواند به دیگر زندانی‌های جلو خود برساند که کلاه قرمز یا آبی دارند و فقط به هنگام پرسش، می‌تواند هنگام پرسش، کلمه آبی یا قرمز را بگوید.

در ضمن بدیهی است که زندانی‌ها، می‌توانند از روی صدای شلیک متوجه بشوند که هر نفر به پرسش، درست پاسخ داده یا نه.
زندانی‌های ما حافظه و قدرت بینایی خیلی خوبی دارند و تحت استرس صحنه، تمرکز خودشان را می‌توانند حفظ کنند!
زندانی‌ها از نقشه زندانبان‌ها مطلع هستند و فرصت دارند که قبل از این بازی خطرناک، راه‌حلی پیدا کنند، تا بیشترین تعداد آنها زنده بمانند.

یه راه حلی ارائه بدید که بیشترین تعداد زندانی زنده بمونن!

راهنمایی ریز: اول ببینید اصلاً راهی وجود داره که حداقل ۱ نفر زنده بمونه یا نه؟ اگه برای ۱ نفر یه راهی پیدا کردید، برای ۲ نفر چطور؟ برای ۱۰ نفر چطور؟ برای ۵۰ نفر چطور؟ همینطوری سعی کنید روش‌تون رو اصلاح کنید تا تعداد بیشتری زنده بمونن!

mbA74n8j

5L0MAOM0

خببب چه باحالهه، میتونیم از یه جا شروع کنیم بگیم فرضا D راست میگه مثلا، اگه D راست بگه پس نه B بوده نه D و چون A دروغ گفته پس تقصیر A هست، پس اگه حالا فرض بگیریم تقصیر A نیست، میبینیم آ راست گفته و حرف D هم که کار اون نبود و B دروغ گفته درست میشه، که کل این قضیه دیگه نمیخونه، پس حتما A شکوندتش

با اجازه از صاحب تاپیک منم می‌خوام یه معمای منطقی بذارم. :-"
چند سال پیش (وقتی دبیرستانی بودم :D) با این سوال برخورد داشتم و الان جزئیاتش یادم نبود. بخاطر همین متن دقیقش رو از اینترنت کپی کردم.

معمای زندانی‌ها و ۱۰۰ کلاه!
در یک زندان عجیب و غریب، زندانبان‌ها تصمیم گرفته‌اند که با ۱۰۰ زندانی بازی خطرناکی انجام دهند. آنها قصد دارند که این ۱۰۰ زندانی را در یک صف خطی واحد ردیف کنند. بر سر آنها به صورت کاملا تصادفی، کلاه آبی یا قرمز بگذارند. بدون آنکه هر زندانی خودش بداند، بر سرش کلاه قرمز یا آبی گذاشته شده.

سپس از انتهای صف شروع کنند و یکی یکی به سمت اول صف پیش بروند و از هر زندانی این صف، بخواهند که حدس بزند و بگوید که کلاه آبی یا قرمز بر سر دارد. اگر درست بگوید، زنده می‌ماند، اما اگر اشتباه بگوید با شلیک یک گلوله کشته می‌شود.

کلاه‌ها به صورت کاملا تصادفی گذاشته می‌شوند و معلوم نیست که چند کلاه قرمز و آبی داریم.

هر زندانی در صف می‌تواند به راحتی کلاه‌های بقیه زندانی‌ها را در جلوی خود ببیند، اما همان طور که گفتیم کلاه خودش را نمی‌بیند.

مثلا زندانی شماره ۵۰ صف، می‌تواند به راحتی ببینید که هر یک از ۴۹ نفری که در جلویش هستند، کلاه آبی دارند یا قرمز. البته او به هیچ ترتیب نمی‌تواند به دیگر زندانی‌های جلو خود برساند که کلاه قرمز یا آبی دارند و فقط به هنگام پرسش، می‌تواند هنگام پرسش، کلمه آبی یا قرمز را بگوید.

در ضمن بدیهی است که زندانی‌ها، می‌توانند از روی صدای شلیک متوجه بشوند که هر نفر به پرسش، درست پاسخ داده یا نه.
زندانی‌های ما حافظه و قدرت بینایی خیلی خوبی دارند و تحت استرس صحنه، تمرکز خودشان را می‌توانند حفظ کنند!
زندانی‌ها از نقشه زندانبان‌ها مطلع هستند و فرصت دارند که قبل از این بازی خطرناک، راه‌حلی پیدا کنند، تا بیشترین تعداد آنها زنده بمانند.

یه راه حلی ارائه بدید که بیشترین تعداد زندانی زنده بمونن!

راهنمایی ریز: اول ببینید اصلاً راهی وجود داره که حداقل ۱ نفر زنده بمونه یا نه؟ اگه برای ۱ نفر یه راهی پیدا کردید، برای ۲ نفر چطور؟ برای ۱۰ نفر چطور؟ برای ۵۰ نفر چطور؟ همینطوری سعی کنید روش‌تون رو اصلاح کنید تا تعداد بیشتری زنده بمونن!

این مسئله رو منم شنیده بودم :) خیلی جالبه واقعا. میشه نود و نه نفر زنده بمونن و فقط نفر اول ممکنه بمیره. کافیه که قرارداد کنن که نفر اول بر اساس زوجیت تعداد یکی از رنگهایی که تو سر بقیه است یک رنگی رو بگه اونوقت نفرات بعدی میتونن بفهمن رنگ کلاهشون چیه.

mbA74n8j

5L0MAOM0

این بار از اول همه رو بررسی می‌کنم

اگه A راست بگه و کار اون نباشه :
کار B باشه: حرف C درست میشه پس نه
کار C باشه : حرف هر B دروغ میشه ولی حرف D درست
کار D باشه: حرف B درست میشه پس نه

اگه B راست بگه و تقصیر D باشه : حرف C و D دروغ میشه اما حرف A دروغ نمیشه

اگه C راست بگه و تقصیر B باشه باز حرف A درست میشه و نمی‌تونیم دوتا راستگو داشته باشیم

اگه D درست بگه (B دروغ بگه) پس باید حرف C هم دروغ باشه و یعنی کار B نبوده
پس کار A بوده
با دروغ A هم سازگاره

پس D درست میگه و A گلدون رو شکسته

معما چیشد پس):

Back
بالا