• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

کنکور حفظیات خرکی

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع سنگدزد
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

سنگدزد

گینگور شده
کنکوری 1405
نام مرکز سمپاد
خداحافظ فرزانگان
شهر
تبریز
سال فارغ التحصیلی
1405
همیشه برای خیلیامون شده که بعضی از لیست ها و مقایسه ها و فرمول های کتاب رو یادمون نمونه .
اینجا از رمز هایی که براشون درست کردیم و همیشه یادمون مونده بگیم
مثلا برای من خیلی شده یجایی یه معلمی یه شوخی با یه فرمول کنه و حتی اون درس رو مرور هم نکرده باشم و یادم مونده باشه

1.ترتیب میزان فراوانی عنصر ها در دو سیاره زمین و مشتری:
Fe>O>Si>Mg>Ni>S>Ca>Al
فِری اسکل سبیل مگه نیس کال؟
H>He>C>O>N>S>Ar>Ne
هِ هه کُنز آر نه (لهجه دار:()
بی ادبیشم اوکیه:))

شیمی ۳, فصل ۳ صفحه ۸۲ نموداری هست که درباره قدرت پیوند یونی(آنتالپی فروپاشی) بین لیتیم، سدیم، پتاسیم و ۳ هالوژن اول هست.
به ترتیب میشه:
LiF-NaF-LiCl-KF-LiBr-NaCl-NaBr-KCl-KBr
خب حالا ترتیبشو چطور حفظ کنیم؟ اینو بگید:
لینا لیک لینا ناکک
اینا اسم اولین عناصر که فلزی هستند میشه و بعد از اینکه ترتیبشونو نوشتید جلوی هر عنصر به ترتیب F بعد Cl و بعد Br رو بگذارید. الان میگم چطور:
ببینید فکر کنید سر امتحان با این سوال حفظی روبه رو شدید، اول اون ورد جادویی رو میگید، بعد مینویسیدش:
Li__-Na__-Li__-K__-Li__-Na__-Na__-K__-K__
بعد جلوی هر عنصر به ترتیب FوClوBr رو مینویسید، یعنی جلوی سه تا لیتیم از اول فلور کلر برم می‌گذارید و همین برای سه تا سدیم و سه تا پتاسیم.
نکته: کمترین اختلاف بین این عناصر بین KCl و LiBr‌هست که پتاسیم کلرید مقدار ناچیزی قوی‌تره.

شیمی ۳, فصل ۳ صفحه ۸۲ نموداری هست که درباره قدرت پیوند یونی(آنتالپی فروپاشی) بین لیتیم، سدیم، پتاسیم و ۳ هالوژن اول هست.
به ترتیب میشه:
LiF-NaF-LiCl-KF-LiBr-NaCl-NaBr-KCl-KBr
خب حالا ترتیبشو چطور حفظ کنیم؟ اینو بگید:
لینا لیک لینا ناکک
اینا اسم اولین عناصر که فلزی هستند میشه و بعد از اینکه ترتیبشونو نوشتید جلوی هر عنصر به ترتیب F بعد Cl و بعد Br رو بگذارید. الان میگم چطور:
ببینید فکر کنید سر امتحان با این سوال حفظی روبه رو شدید، اول اون ورد جادویی رو میگید، بعد مینویسیدش:
Li__-Na__-Li__-K__-Li__-Na__-Na__-K__-K__
بعد جلوی هر عنصر به ترتیب FوClوBr رو مینویسید، یعنی جلوی سه تا لیتیم از اول فلور کلر برم می‌گذارید و همین برای سه تا سدیم و سه تا پتاسیم.
نکته: کمترین اختلاف بین این عناصر بین KCl و LiBr‌هست که پتاسیم کلرید مقدار ناچیزی قوی‌تره.
فقط چیز عه، نیازی هست اینارو حفط کرد؟ چون تقریبا با استدلال میشه همین نتایجو بدست آورد

فقط چیز عه، نیازی هست اینارو حفط کرد؟ چون تقریبا با استدلال میشه همین نتایجو بدست آورد
میشه ولی رو اینا شدیداً مانور میدن، تو کنکور چندین بار فقط ازین ۶ تا عنصر سوال دادن معمولا تو سوالات شمارشی میاد. مثلا میگن تفاوت آنتالپی بین کدام دو تا بیشتر است؟ با این راحت حل میشه

میشه ولی رو اینا شدیداً مانور میدن، تو کنکور چندین بار فقط ازین ۶ تا عنصر سوال دادن معمولا تو سوالات شمارشی میاد. مثلا میگن تفاوت آنتالپی بین کدام دو تا بیشتر است؟ با این راحت حل میشه
سوالایی که تو کنکور از این مبحث اومده جز یک سوال سال 99 که خیلی استاندارد نبود بقیش با یک استدلال ساده تو زمان نسبتا کمی قابل حل بود

ترتیب واکنش پذیری
اول فلزات گروه اول و دوم
و بعد این جمله :علی (Al)کربنی (c)زان(zn)تیاتو(ti) فروختی؟(fe)سود (cu)میکردی اگه (Ag)طلا(Au)می‌خریدی.

ترتیب واکنش پذیری
اول فلزات گروه اول و دوم
و بعد این جمله :علی (Al)کربنی (c)زان(zn)تیاتو(ti) فروختی؟(fe)سود (cu)میکردی اگه (Ag)طلا(Au)می‌خریدی.
این بهتره
الو (al)
کچل (c)
من(mn)
زن (zn)
کربلایی (cr)
فری (fe)
نیسانی (ni)
هستم (H)
کو (cu)
نقره‌ی (ag)
حاجی (hg) **
پا طلا (au)
فقط ی چک بکنیدش چون واسه چند سال قبله، درست یادم نبودش، بخصوص جیوه رو

این بهتره
الو (al)
کچل (c)
من(mn)
زن (zn)
کربلایی (cr)
فری (fe)
نیسانی (ni)
هستم (H)
کو (cu)
نقره‌ی (ag)
حاجی (hg) **
پا طلا (au)
فقط ی چک بکنیدش چون واسه چند سال قبله، درست یادم نبودش، بخصوص جیوه رو
فک نکنم دیگه انقد لازم باشه .من هیچ وقت گذرم به واکنش پذیری جیوه نیفتاده خدایی یا مثلاً کروم و منگنز من جایی تو کتاب ندیدم حرفی ازش بزنه (البته نمی‌دونم الان یکی میاد میگه بود )

فک نکنم دیگه انقد لازم باشه .من هیچ وقت گذرم به واکنش پذیری جیوه نیفتاده خدایی یا مثلاً کروم و منگنز من جایی تو کتاب ندیدم حرفی ازش بزنه (البته نمی‌دونم الان یکی میاد میگه بود )
رمزش راحتتره

برای واکنش پذیری فلزات:
یک دو الو مانکن زن طایفه قل قل هی کو آبجی پاشنه طلا
یک و دو همون گروه یک و دو
بقیه به ترتیب میشه:Al>Mn,C>Zn>Ti>Fe>Sn>H2>Cu>Ag>Pt>Au
قل قل همون قلع هست

من الان داشتم همینو می‌خوندم بعد یادم اومد که شما این حرفو گفته بودی
من نمیتونم مثلا بین NaF,LiCl با استدلال مقایسه کنم شما روشی میدونی؟

علوم و فنون ادبی دوازدهم، تاریخ ادبیات برای قاطی نکردن:
شاعرای سبک بازگشت که از دوره خراسانی و سلجوقی تقلید می کردن:
قاآنی شیرازی، سروش اصفهانی، صبای کاشانی

یه چیز عجیب غریب توی وزن شاهنامه فردوسی برای اینکه یادآوری اش ساده باشه:
سروش صبا به قاآن رسید
...
و شاعرایی که از سبک عراقی و سعدی و حافظ الگو می گرفتن:
نشاط اصفهانی، فروغی بسطامی، مجمر اصفهانی

حالا برای اینا، از موضوعات مهم سبک عراقی عشق و برتری عشقه:
عشق مجمری برفروخت، فروغی برآمد، نشاطی حاصل شد ؛))

پ.ن: این یکی درباره ی شاعرای مقلد از سبک عراقی رو دبیر ادبیاتمون پیشنهاد داد 3:

فراوانی عناصر در زمین و مشتری

زمین:فریدون استاد سینا مگه نیست کچل. Fe>O>Si>Mg>Ni>S>Ca>Al

مشتری:همون هندی که اون‌سرِ نپاله. H>He>C>O>N>S>Ar>Ne

Back
بالا