رسم‌ها و آیین‌های جالب

نون

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 4
شهر
شیراز
سال فارغ التحصیلی
1399
تلگرام
خب الان داشتم یه مقاله می‌خوندم که توش به یه رسم جالب برخوردم و گفتم تاپیک داشته باشیم با رسومات جالب منطقه‌اتون آشنا شیم.
برامون بنویسین رسم چیه، چه زمانی انجام میشه، هدفش چیه و قوانینش چطورین. اگه افسانه‌ای هم پشتش داره بگین ^_^

• لایک
امتیازات: riri
خب اول من. همین رسمی که الان خوندم
گویا در زمان قدیم در ایران(نمی‌دونم دقیقا کجا) ماه‌های آخر سال (فکر کنم به نیت سال جدید) کوزه‌ای درست می‎‌کردن و روش نقش صورت انسان می‌کشیدن با تاکید بر چشم و ابروی زیبا و سعی می‌کردن با پارچه و غیره تزئین و خوشکلش کنن اسمش هم بوده "چشمارو". در طی سال توش سکه می‌ریختن به نیت دفع چشم زخم و بدی و غیره از اهل خونه و مال و اموال و غیره. بعد شب چهارشنبه سوری، قبل از شروع آتیش‌بازی اینو از پشت‌بوم پرت می‌کردن توی کوچه. سکه‌ها قسمت عابرین بوده و شکستن کوزه دفع قضا بلا و چشم زخم و بدخواهی بوده

یه رسمی توی شیراز هست که خیلی برای من جالبه
البته دیگه انجام نمیدن، شاید تو بعضی روستاها و شهرهای کوچیک باشه.
وقتی یه درخت نارنج ثمر نمیده، صاحبش وانمود میکنه که میخواد قطعش کنه ولی همسایه ها میان وساطت میکنن
بعد یه تور میکشن روی سر درخته. مردم جمع میشن و دور درخت حلقه میزنن، بعد هم شروع میکنن به دست زدن و کل کشیدن و نقل پاشیدن و ...
اصطلاحا میگن درخت رو عروس کردیم. درخته هم که عروس شده تا سال بعد ثمر میده !
ظاهرا جواب هم میداده :))

ما روستای پدریمون یه کتاب قدیمی بزرگ دارن که زمان قدیم تمام بزرگای اون روستا جمع شدن وقایع و رسومات رو داخلش نوشتن.
یکی از چیزای جالبی که توش بود اینه که اون زمان نزدیک های اواخر اسفند تا اواخر بهار میزان هجوم حیوونای وحشی مثل شغال و کفتار و پلنگ زیاد بوده.
بعد اینا یه شکارچی معروفی تو روستا داشتن که 104 سال عمر کرده بوده و بیش از 78 تا حیوون وحشی شکار کرده‌(تو کتابه حتی عکسشم گذاشته بودن انقدر معروف شده بوده که آمریکایی ها از تهران میومدن دیدنش :))) بعد خلاصه وقتی این می میره مردم میان برای هر باغ یه مرد قدرتمند رو میذاشتن نگهبان که حیوانات و اینا رو دور کنن و این جوری بوده که در آخر بهار هفت نفر مامور میشدن میرفتن تو هر باغ می‌شمردند که چند موی حیوون وحشی تو اون باغ هست هرکی کمتر بود برنده میشد و صاحب اون باغ از محصولش بهش هدیه میداد.
باگ زیاد داره کلا نحوه اجراش ولی به عنوان یه رسم معاصر که تا همین 30/40 سال پیش هم اجرا می‌شده چیز جالبی بوده

Back
بالا