کنکور تجربه قدیم به کنکوری های ۱۴۰۵

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع hypnos
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

hypnos

کاربر فوق‌حرفه‌ای
کنکوری 1404
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1404
یک اسپمی بدم این وسط و برم.
حالا که در انتهای مسیر کنکور هستم و برای خودم ریش سفیدی هستم، چند تا نصیحت به شما نوگلان کنکوری:
یادتونه روز اول مدرسه، کلاس اول، می‌گفتین اووو، چقدر دیگه باید درس بخونم تا تموم شه مدرسه؟ و الان توی آخرین سال تحصیلی‌تون هستین؛ کنکور هم دقیقاً همینه، زیاد خودتون رو درگیر نکنین که وای این همه کتاب، این همه مطلب، این همه تست و آزمون رو کی می‌ده، اگه تموم نشه چی، اگه فلان بشه چی؟
تجربه نشون داده زودتر از اونی که فکرش رو بکنین سال کنکور تموم می‌شه، یه چشم بهم می‌زنین و تابستون ۱۴۰۵ رسیده، از مسیر نترسین و برای خودتون غول درست نکنین، خیلی خیلی بهتر و مسلط‌تر از اونچه فکرش رو می‌کنین از پس منابع‌تون برخواهید اومد، به این پروسه اعتماد داشته باشین،کنکور یک سالیه مثل سال‌های دیگه و تفاوتش در اینه که شما برای خودتون هدف معین می‌کنین، برای هدف‌تون تلاش می‌کنین، یاد می‌گیرین برنامه‌ریزی کنین، با آزمون و خطا کردن سعی می‌کنین بهترین راه و مناسب‌ترین روش برای خودتون رو یاد بگیرین.

آزمون های آزمایشی شرکت میکنین؟نتیجه براتون خیلی حیاتیه؟
خوب نباشه!!! اسمشون اینه ازمون ازمایشی
اینارو میدین که تا میتونید خراب کنید و درس بگیرین از اشتباهاتتون تا وقتی به کنکور اصلیه رسیدین دیگه مرتکب اون اشتباها نشین
پس دفعه بعد که تراز خرابتونو رو صفحه مانیتور دیدین ایگنور کنید و با روحیه خوب حتی مصنوعی بشینید و ازمون اونروز رو تحلیل کنید

مورد بعدی اینکه تا میتونید رو تست تمرکز کنید
خیلی وسواسی نشید رو خوندن مو به موی درسنامه یا تماشای کلاسای انلاین یادتون باشه اصل کاری مغزتونه که فقط با تست ورزیده میشه

مورد اخر هم که فعلا یادم میاد اینکه لطفا خواهشا اجالتا و جان هرکی دوست دارید خودتونو با سایرین مقایسه نکنید
این عادت رو درون خودتون بکشید چون مقایسه کردن خودتون با دیگران ، عملکرد حداقلی شما رو هم نابود میکنه و یه افسردگی و اضطراب اضافی روی دوشتون میذاره
تنها کسی که حق دارین با خودتون مقایسش کنید نسخه دیروزتونه اونم فقط برای اینکه روز به روز نسبت به نسخه قبلی خودتون پیشرفت کنید

در پایان هم براتون سال خوب و اروم و فارغ از دغدغه ذهنی اضافی ارزو میکنم و خوشحال میشم اگر سوال یا ابهامی داشتین بتونم کمکتون کنم❤️

پانسیون:
ترجیحا حتما پانسیون برید و حساسیت داشته باشید که مراقب‌ها روی مطالعه کردنتون حساس باشن. تنها در صورتی قید پانسیون رو بزنید که آلردی تونسته باشید برای مدت طولانی (به صورت روتین ۷-۸ ساعت) توی خونه درس خونده باشید. می‌تونید الان که اول کارید یکی دو هفته توی خونه درس خوندن طولانی رو چک کنید و بعد تصمیم بگیرید.

تخمین رتبه:
عموما کار عبثیه که تقریبا هیچکس نمی‌تونه ازش اجتناب کنه. احتمالا بعدش هم قراره فاصله دانشگاه‌ها تا خونه رو چک کنید و این اوکیه. مشاورها تاکید زیادی دارن که درگیر تخمین رتبه نشید، اگر شدید خودتون رو سرزنش نکنید. مادامی که درس خوندنتون فدای تخمین زدن و نگرانی‌تون نشده تخمین زدن ایرادی نداره. با این حال، توجه کنید که احتمال فدا شدنش بالاست.
طبق تجربه دو سال اخیر خیلی روی نتایج تخمین‌ها حساب نکنید.

آزمون آزمایشی:
تراز قلمچی ارتباط مستقیمی با تراز کنکور شما نخواهد داشت.
توی آزمون‌های آزمایشی تقلب نکنید.

کنکور آزمایشی:
بهتره فارغ از هر رشته‌ای که دارید اوایل اسفند درس‌هاتون رو تموم و جمع‌بندی رو شروع کرده باشید. تقریبا از فروردین باید کنکور آزمایشی دادن رو شروع کنید. اصل کار شما همین‌جاست، باید به شدت پیگیر باشید تراز کنکورهاتون افزایش پیدا کنه. فرآیند آزمون و تحلیل آزمون نباید بیشتر از نصف روز ازتون زمان بگیره. بقیه روز رو اختصاص بدید به اینکه یک-دو مبحث/فصل دیگه بخونید تا بتونید توی کنکورهای بعدی بهشون پاسخ بدید.

سلامت جسم و روان:
کنکور داشتن برای دستهٔ بزرگی از افراد آزاردهنده‌ست، اما باید حواستون باشه زیر فشارش له نشید.
روتین یک زندگی سالم رو فدای درس نکنید. باید خواب کافی داشته باشید و تغذیه سالم مصرف کنید.
اگر قبل از سال کنکور ورزش تخصصی دنبال نمی‌کردید، سال کنکور شروعش نکنید.
حتما روزانه نرمش کنید و به سلامت ستون فقرات اهمیت بدید. استراحت چشم رو جدی بگیرید.
درباره کنکورتون با کسی صحبت نکنید.
به صحبت‌های اطرافیان، همکلاسی‌ها، چنل‌ها و گروه‌های تلگرام و غیره اعتماد نکنید.
از موقعیت‌هایی که ممکنه متوجه نتایج بقیه بشید و آزارتون بده فرار کنید. کاملا جدی بلند شید محیط رو ترک کنید.
به رفتار خانواده اهمیت ندید، با محیط اطرافتون سازگار شید.
درگیر روابط صمیمی و عاشقانه نشدن هم که واضحه.

منابع:
هزینه‌های نامعقول بابت کلاس و مشاوره ندید. خیلی از کلاس‌ها رو می‌تونید به صورت رایگان توی تلگرام پیدا کنید -اگر به مشاهده غیرقانونی اهمیت نمی‌دید-.
این حرف که بهتره یک کتاب رو کامل بلد باشید تا اینکه از چندین کتاب کمی بدونید رو جدی بگیرید.
گزینه دو سطح نسبتاً پایینی داره. دوپینگ‌های ماز رو پیشنهاد می‌کنم.

متفرقه:
زودتر شروع کنید تا زودتر شکست بخورید و زودتر از جاتون بلند شید.
خودتون رو گول نزنید.
خودتون رو با وجود تقلب توی آزمون‌ها گول نزنید.
از ابتدا همه چیز رو با نظم پیش ببرید. چه برنامه درسی‌تون، چه روتین زندگی و چه حتی چینش وسایل و آرشیو کردن برگه‌هاتون.
برای استراحت بین تایم‌های مطالعاتی خیلی از محیط مطالعه دور نشید. (پیشنهادم هم اینه که یک ساعت و ده دقیقه مطالعه کنید، بیست دقیقه استراحت.)
لج نکنید. نه با مدرسه نه با قلمچی و نه با مافیا. تهش خودتونید که ضرر می‌کنید.
عدم حفظ پیوستگی می‌تونه بدترین اتفاق‌ها رو براتون رقم بزنه. تحت هر شرایطی رعایتش کنید.
عقلتون رو به صورت کامل دست یک نفر ندید، هر کی هم که می‌خواد باشه.
حتما سوالات درسی‌تون رو بپرسید و ایراد رو رفع کنید.
دی و بهمن و فاصلهٔ امتحانات نهایی تا کنکور تیر بازه‌های خطرناک و خستگی‌آوری هستن. حواستون بهشون باشه.
سریال نبینید، یا اگر قراره ببینید یک سریال در حال پخش انتخاب کنید.
به جای زدن از خوابتون از ساعات بیداری استفاده کنید.
«کسی اهمیت نمی‌ده تو کجا قبول شدی» حرف مفته. شما با کدرشته قبولی‌تون یک بایاس ذهنی -هرچند توخالی- برای دیگران می‌سازید که حداقل سال اول دانشگاه توی ذهنشون وجود خواهد داشت. اگر آدمی هستید که براتون مهمه دیگران چطوری نگاهتون می‌کنن، از این موضوع درد خواهید کشید. توصیه‌‌ای براش ندارم. صرفاً ازش مطلع باشید و درس بخونید.
کنکور یک بخش از زندگی شماست، نه یک مانع. چیزهای خیلی زیادی می‌تونید از امسال یاد بگیرید. فرصت بهبود مهارت‌های نرمتون رو از دست ندید.

تعدادی از صحبت‌هام از آرشیو تاپیک‌های تجربیات کنکوری‌های سابق بود، چون یوزر نویسنده‌ها رو آرشیو نکردم نتونستم نقل قول کنم. مرسی ازتون با این حال :‌*

همین تاپیک رو منم پارسال زده بودم :‌‌‌D
دید درستی نسبت به کنکور و نتایجش داشته باشید. :‌)))
صبر داشته باشید.
مرور رو خیلی جدی بگیرید و ازش نترسید.
مغرور نشید وضعیت‌تون موندگار نیست.
هر چی شد پیوسته درس بخونید نذارید روزتون صفر بشه چون فردا ساعت مطالعه‌تون برنمی‎‌گرده به پریروزش!
رو راست باشید با خودتون.
بهمن به بعد رو خیلی خیلی خیلی جدی‌تر بگیرید به خصوص که الان کنکور تک مرحله‌ای شده.
اینطوری نباشید که کنکوری باید فقط درس بخونه برای ورزش و خواب و تفریح‌تون هم وقت تعیین کنید.
چندبار منبع عوض نکنید و وسواس الکی نگیرید.
اگر مشکل روحی-روانی دارید هر تایمی تونسید پیگیرش شید نذارید بمونه برای زمان‌های حساس که تا الان تجربه نکردید و دردتون چندین برابر بشه.
پارت‌های طولانی مطالعه نکنید و تنوع درسی داشته باشید هر چقدر هم تجربه بهتون ثابت کرده باشه اینطوری بهتر جواب می‌گیرید.
هرکاری می‌کنید کسی که دارید ازش کمک درسی می‌گیرید رو درجریان بذارید.
آزمون‌های موسسات مختلف رو بزنید هر چقدر هم به نظرتون یه موسسه به درد نخور باشه باید با دیدهای مختلف آشنا بشید.
روی سوالات کنکور توجه خیلی بیشتری داشته باشید.
هر چقدر هم خانواده و دوستاتون بخوان بهتون کمک کنن شما توی سخت‌ترین لحظاتتون تنهایید.
هر جا شما از نتیجه راضی بودید ولی بقیه نه اهمیتی ندید.
روتین! نمی‌دونید روتین چطوری می‌تونه نجاتتون بده وگرنه از اول سال چندین تسک رو روتین می‌کنید.

از ضعف هاتون نترسین همونا آدمو زمین میزنن برین سراغش قبل اینکه بیاد سراغتون.
سوال حل نشده رو رها نکنین به خاطر اینکه حوصلتون نکشیده یا سخت بوده حتما جوابش رو یاد بگیرین علت اشتباهاتونو بنویسین
از سوال سخت و تست زدن(مطالعه فعال)فرار نکنین خیلی انرژی میبره ولی لذت بخش تره.
دنبال حاشیه الکی و رویاسازی نباشین به وقتش با تلاش همون رویا میاد و پیداتون میکنه بیشتر رو ابزار مورد نیاز برای رویاتون تمرکز کنید تا خود رویا و آرزو.
اگه بیدار شدین و دیدین حوصلشو ندارین به رور هم که شده ۱۵دقیقه سر درس بشینین وگرنه کل روزتون میره.

من خیلی درگیرمم
من یه مشاور گرفتم بهم گفت که اگه بتونی از رو درسنامه تست بزنی خیلی خوبه
اما از یه طرف شنیدم که درسنامه اصلا به ویدیو دیدن نمیشه.. با درسنامه مطالب یادت میره یا درسنامه که میخونی باهاش فقط میتونی تستای اون کتابو که درسنامشو خوندی بزنی.
از یه طرفم خودم فکرنکنم برسم همه کلاسارو ببینم و با اونا پیش برم...نمیدونم چیکارکنم==)

من خیلی درگیرمم
اما از یه طرف شنیدم که درسنامه اصلا به ویدیو دیدن نمیشه.. با درسنامه مطالب یادت میره یا درسنامه که میخونی باهاش فقط میتونی تستای اون کتابو که درسنامشو خوندی بزنی.
از یه طرفم خودم فکرنکنم برسم همه کلاسارو ببینم و با اونا پیش برم...نمیدونم چیکارکنم==)
دقیق متوجه نمیشم چی میگی ولی اگه کلاسات رو کامل و دقیق ببینی و مهم تر از اون اگه کلاسات با کیفیت باشن نیازی به درسنامه خوندن نداری میتونی تستای زیادی رو از هر منبعی بزنی
از یاد رفتن هم طبیعیه بالاخره مغز اونجوریه ساختارش
تست زیاد بزنی هیچی یادت نمیره (اشتباهی که من کردم رو تو نکن تست زیاد بزن )

دقیق متوجه نمیشم چی میگی ولی اگه کلاسات رو کامل و دقیق ببینی و مهم تر از اون اگه کلاسات با کیفیت باشن نیازی به درسنامه خوندن نداری میتونی تستای زیادی رو از هر منبعی بزنی
از یاد رفتن هم طبیعیه بالاخره مغز اونجوریه ساختارش
تست زیاد بزنی هیچی یادت نمیره (اشتباهی که من کردم رو تو نکن تست زیاد بزن )
آقا من تحلیل تست هام یادم نمیمونه
مثلا ریاضی فیزیک شیمی حتی زیست
اونایی که حلین که خب راه حل هاشون یادم میره و یه مشکل دیگه اینکه حتی سر جلسه دوباره تیپ تستای جدید میبینم که نتونم حل کنم
چیکار کنم

اونایی که حلین که خب راه حل هاشون یادم میره و یه مشکل دیگه اینکه حتی سر جلسه دوباره تیپ تستای جدید میبینم که نتونم حل کنم
چیکار کنم
تحلیلت رو توضیح میدی چطوری انجام میدی؟

من خیلی درگیرمم
منم سال پیش خودخوان پیش میرفتم چون میخواستم زودتر از کلاسا تموم کنم. درسنامه رو اگه لازم بود میخوندم و مستقیم خودمو پرت میکردم وسط تست ها و بیشتر از پاسخنامه یاد میگرفتم. و این کار بار اول خیلی با کیفیت نبود ولی سریع بود و کمک میکرد یه پیش زمینه ای توی اون مبحث داشته باشی یا حتی کاملا مباحث پرتکرار اون فصل رو یاد بگیری.و بعدش که معلم به اون مبحث میرسید یه بار هم با اون تست هاشو میزدم.و همچنان تا اخر سال مرور.
این روش برای تابستون موثر تره چون دستت باز تره و ازاد تری.و هرچقدر بیشتر تو تابستون پیش بری مهر به بعد راحت تری
در کل هرچقدر تست هات رو بیشتر تکرار کنی و تست زیاد بزنی بهتر یاد میگیری.و فرقی نداره با درسنامه رفته باشی یا کلاس
تا پایان کنکور هم وقت داری چندین بار مطالب رو مرور کنی و تا تو ذهنت بمونه.نگران فراموشی مطالب نباش
چیکار کنم
میتونی یه دفتر 100_150 برگ برداری توش تا اخر کنکورت هر نکته ای که تو تحلیل تست ها و ازمون هات دیدی که جدید و با ارزشه توش بنویسی.
و به صورت روتین مرورش کنی.دوران جمعبندی هم خیلی به دردت میخوره

• دابل‌لایک
امتیازات: F.ASK
چیکار کنم
بچه ها جوابتو دادن
ولی گاها پیش میاد که یادت نرفته اون مطالب رو ببینی قشنگ میبینی همه چیز یادته صرفا بخاطر استرس فک میکنی یادت نیست؟

بچه ها جوابتو دادن
ولی گاها پیش میاد که یادت نرفته اون مطالب رو ببینی قشنگ میبینی همه چیز یادته صرفا بخاطر استرس فک میکنی یادت نیست؟
نه فکر نمی‌کنم از استرس باشه

من از نصیحت متنفرم
اما
از من به عنوان یه سال بالایی داشته باشین

هیچوقت از جمله * اینو بلدم * استفاده نکنید
غرور یهو آدمو زمین میزنه
یهو دیدی همه چی تموم شده ولی تو تازه میفهمی کجای کاری

Back
بالا