تاثیر عبادت و نماز بر روی آرامش روانی

نماز و عبادت تأثیرات زیادی بر روی ارامش روانی دارند یا نه؟

• رای‌دهندگان
    26
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
....
سال فارغ التحصیلی
1407
دانشگاه
ایشالا زرشکی
یک سوالی ک چند وقته ذهنم رو درگیر کرده بود اینکه نماز و عبادات تاثیری روی آرامش درونی فرد عبادت کننده داره یا نه؟
اگر هم تجربه ای از آرامش با عبادات و نماز دارین بگین

یک سوالی ک چند وقته ذهنم رو درگیر کرده بود اینکه نماز و عبادات تاثیری روی آرامش درونی فرد عبادت کننده داره یا نه؟
اگر هم تجربه ای از آرامش با عبادات و نماز دارین بگین
اینکه خودتو ملزم میکنی سر یه تایم خاص یکسری رفتارهای خاص داشته باشی و علاوه بر اون خوب میگن تو نماز نباید حواست پرت بشه و تو سه وعده هر روز کاری که تکراریه رو انجام میدی و ملزمی که حواستم جمع باشه خوب خود همین یه تمرین به شدت کمک کنندس از بعد مادی هم دور بشی وقتی خوب یقین داری یک خدایی هست و تو همه‌ی کاراتو برای اون میکنی و کلا اعتماد کردن بهش و حرف زدن باهاش خیلی از کاستی های روان رو برطرف میکنه

هر نوع عبادت یا توصل، به شخص آرامش میده. تمسک جستن از موجودی با ماهیت خداگونه(قادر،خیرخواه و دانای مطلق) و تکیه کردن بهش در عین وجود یا عدم، دلگرمیه معتقده

به نظر خودم و تجربه شخصی که داشتم این دوتا مورد به هم ارتباطی ندارن ، حالا استنباط خودم و دلیل هایی که دارم زیادن ولی خب کلیتش اینه که حداقل برای خودم و جامعه آماری که از نزدیک شناختمشون این دوتا مقوله کاملا جدا هستند

به نظر خودم و تجربه شخصی که داشتم این دوتا مورد به هم ارتباطی ندارن ، حالا استنباط خودم و دلیل هایی که دارم زیادن ولی خب کلیتش اینه که حداقل برای خودم و جامعه آماری که از نزدیک شناختمشون این دوتا مقوله کاملا جدا هستند
دلایلت رو اگه تونستی بگو

نماز اسلامی لزوما باعث آرامش روان نمیشه
نماز ممکنه با آرامش همراه باشه، اما این دلیل نمی‌شه خودش علت مستقیم آرامش باشه.
ممکنه باور به خدا، امید، یا عادت‌های روزانه، عامل واقعی اون آرامش که فرد حس میکنه باشن و نه خود نماز.
تکنیک‌های غیرمذهبی هم همین اثر رو دارن:
مدیتیشن، تنفس عمیق، گوش دادن به موسیقی، یا حتی قدم‌زدن در طبیعت همون حس آرامش رو ایجاد می‌کنن.
یعنی اثر نماز بیشتر به فرم و ذهن‌آگاهی مربوطه، نه محتوای دینی خاص اون.
مخصوصا وقتی یه غیر عرب زبان ، نماز عربی رو میخونه ، عموما متوجه نیست چی داره میگه، حتی اگه معنی کلمات رو بدونه و موقع بیانشون فکر کنه و معانی رو مرور کنه، ناخوداگاه احساس میکنه باید عربی با خدا حرف بزنه ، بنابراین شاید به صورت سطحی فکر کنه داره آرامش میگیره ، اما تفکرات اشتباه درحال شکل گیری در ناخوداگاهش هستن که در طولانی مدت حتی تصورش از خدا رو تغییر میدن.
آرامشی که فرد فکر میکنه از نماز میگیره ، یه احساس سطحی و عادت واره ، نه آرامش آگاهانه و عمیق

بستگی‌ به اعتقادات آدم داره.
در صورت اعتقاد، عبادت کردن میتونه استرس رو کم کنه.
اگرم اعتقادی نداره که خب‌ طبیعتا‌ نکته‌ای توی انجامش نیست.

در کل اثرگذاریش ربطی به این که اعتقادات‌ شخص‌ درست هستن یا نه، نداره.

من به خدا اعتیاددارم و این باعث آرامش من در دراز مدت شده
من مطمئنم تو دنیا اتفاق بدی ب ام نمیفته چون خدا رو دارم و این ی اطمینان خاطر بزرگی هست برام
و توی حرف نیس بعد سال ها توی قلب میره هی میبینی چیزی ک فکر میکردی خراب میشه ولی نمیشه اینقدر تجربه میکنی‌ک ایمان ب خدا ی آرامش محضی برات میاره

Back
بالا