• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

۷ چیز که انسان کشف نکرده

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع amirrach
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
یا عدالت مهساها، نیکاها، ساریناها؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

امیدوارانه منتظریم و تلاش میکنیم در این دنیا محققش کنیم.
🤝👌با اینکه دنیا ظرفیت تحقق کاملش رو نداره
اما یه روزی عدالت به معنای حقیقی و کامل خودش برقرار خواهد شد.

آخرین ویرایش:
تو الان میتونی گذشته‌ات رو تغییر بدی؟ نه؛ پس کسی هم که میره و آینده تو رو میبینه نمیتونه گذشته تو رو تغییر بده. تو تمام کارها رو کردی و تمام حال ها رو زندگی کردی و ساختی و نمیتونی تغییرش بدی. پس اون فرد چیزی که میبینه غیرقابل تغییره. پس قطعیت داره.
ببین من به عنوان یک آدم تنها در صورتی میتونم با ماشین زمان برم و آینده یک نفر رو ببینم که وجود داشته باشه اون شخص ، یعنی من میتونم آینده یک بچه یک روزه رو ببینم ولی نمیتونم آینده کسی که هنوز تو شکم مامانش هم نیست رو ببینم چون اصلا وجود نداره
ولی به گفته تو خدا قبل از اینکه حتی من و تو به وجود بیایم می دونسته من قراره برم تجربی و تو بری ریاضی در حالی که من و تو اصلا زندگی نکردیم اون آینده رو و هیچ نقشی تو انتخابش نداشتیم و این یه آینده از پیش تعیین شده از طرف خداست
حتی اگه من الان بخوام خودمو بکشم تا اونجوری که خدا می دونه زندگی نکنم بازهم ممکنه خدا از قبل پیش بینی کرده باشه که من تو ۱۶ سالگی خودمو میکشم

خب این کارو داره می‌کنه تا آدم‌ها فیلتر شن.
وگرنه اگه بخواد می‌تونه خودشو نشون بده.
اوکی بذار سوالمو یجور دیگه مطرح کنم
پس خدایی که خود به من قدرت عقل داده و میزانشو خودش مشخص کرده و می‌دونه که شرایط زندگی من هم دست من نبوده پس تمام عقایدم از روی احتمال و اتفاقاتی که من توش نقشی ندارم به وسیله عقلی (که کم و زیاد، درست و غلط) که خودش به اون شکل بهم داده گرفته شده
میاد ازم آزمون میگیره؟ و اگه بخاطر تمام چیز هایی که دستم نبود اشتباه کنم، دهنمو سرویس می‌کنه؟

۱. درمورد این قبیله ای که گفتید راجع بهشون خوندم و به نظرم اگه فطرتی هم بوده، نابودش کردن، کسی که اگه خونوادش مریض بشن به حال خودشون رها میکنه دیگه چه فطرتی میتونه داشته باشه
۲. مهمترین اصل در برهان فطرت، احساس نیاز و ناتوانی هست که این احساس، به خاطر غفلت همیشگی نیست و در مواقع وحشتناک در انسان، بروز پیدا میکنه، وقتی موجودی وابسته و نیازمند برای بقای خودش، احساس نیاز به یک قدرت برتر میکنه، پس وجود خودش هم از اول از خودش نبوده، یعنی اگه وجودش مستقله، پس چرا الان احساس خطر میکنه؟ پس وجودش مستقل نیست و یه موجود برتر و بی نیاز، اونو به وجود آورده و بقا اون موجود رو حفظ میکنه.
۱. حتی یک مثال نقض کافیه و اون آدم ها انسان بودن و هستن و اون آدما باید فطرت میداشتن که نداشتن پس فطرت چیزی نیست که به طور قطعی وجود داشته باشه
۲.علتش تکامل هه دقیقا تکامل هه
بخاطر این که برای مثال
هزار نفر وجود داشتن و ۵۰۰ نفر وقتی ترسیدن و توی بحران کشنده قرار گرفتن به طور رندوم به یه انتیتی باور پیدا کردن و فکر کردن شاید باشه و چه خوب میشه که باشه
۵۰۰ نفر دیگه هم به طرز دیگه ای اعتقاد نداشتند به همچین خدایی
حالا توی اون حادثه کسایی که به درست یا به غلط به «خدا» باور داشتن بخاطر اون امید شانس بالاتری برای زنده بودن داشتن پس مثلا ۳۰۰ نفر از اونا زنده موند ۱۰۰ نفر از افراد خداناباور
و وقتی این سناریو حادثه و مرگ بار ها تکرار شد تعداد خدا باور ها بیشتر و بیشتر شد و به عنوان یه ویژگی توی ناخودآگاه ما ثبت شد که «به یچیزی باور داشته باش» یعنی توهم باور به کسی همون‌طور که ما از سوسک می‌ترسیم، صرفا تکاملیه
همینجوری که از ترسناک بودن سوسک نمیشه نتیجه گرفت سوسک واقعا خطرناکه و درواقع توهم ترس داریم
درمورد خدا هم نمیشه نتیجه گرفت وجود داریم و فقط میتونیم بگیم یه توهمی از وجودش داریم و از خود اون موجود نمی‌تونیم نظری بدیم
شاید مثل مار واقعا خطرناک باشه
شایدم نه مثل سوسک صرفا توهم باشه

۱. حتی یک مثال نقض کافیه و اون آدم ها انسان بودن و هستن و اون آدما باید فطرت میداشتن که نداشتن پس فطرت چیزی نیست که به طور قطعی وجود داشته باشه
۲.علتش تکامل هه دقیقا تکامل هه
بخاطر این که برای مثال
هزار نفر وجود داشتن و ۵۰۰ نفر وقتی ترسیدن و توی بحران کشنده قرار گرفتن به طور رندوم به یه انتیتی باور پیدا کردن و فکر کردن شاید باشه و چه خوب میشه که باشه
۵۰۰ نفر دیگه هم به طرز دیگه ای اعتقاد نداشتند به همچین خدایی
حالا توی اون حادثه کسایی که به درست یا به غلط به «خدا» باور داشتن بخاطر اون امید شانس بالاتری برای زنده بودن داشتن پس مثلا ۳۰۰ نفر از اونا زنده موند ۱۰۰ نفر از افراد خداناباور
و وقتی این سناریو حادثه و مرگ بار ها تکرار شد تعداد خدا باور ها بیشتر و بیشتر شد و به عنوان یه ویژگی توی ناخودآگاه ما ثبت شد که «به یچیزی باور داشته باش» یعنی توهم باور به کسی همون‌طور که ما از سوسک می‌ترسیم، صرفا تکاملیه
همینجوری که از ترسناک بودن سوسک نمیشه نتیجه گرفت سوسک واقعا خطرناکه و درواقع توهم ترس داریم
درمورد خدا هم نمیشه نتیجه گرفت وجود داریم و فقط میتونیم بگیم یه توهمی از وجودش داریم و از خود اون موجود نمی‌تونیم نظری بدیم
شاید مثل مار واقعا خطرناک باشه
شایدم نه مثل سوسک صرفا توهم باشه
برفرض که برهان فطرت مورد قبول نباشه!
برهان نظم و هدایت، فقر و غنی/وجوب و امکان هست و ثابت شده.

برفرض که برهان فطرت مورد قبول نباشه!
برهان نظم و هدایت، فقر و غنی/وجوب و امکان هست و ثابت شده.
چجوری میتونی بگی «ثابت شده» ؟ یه قانونی هست توی جهان که تاحالا من ندیدم غیر این باشه

اگه یه عقیده ای وجود داره که میبینی خیلیییی تعداد آدم زیادی که جزوشون تعداد زیادی افراد بسیار تحصیل کرده و باهوش هست
مطمئن باش که حداقلش اینه که اثبات نشده و هنوز جای بحث بسیار بسیار زیاد داره
و دو
خوشحال میشم مطرحشون کنی که همینجا برای ردش یا حداقل دلیل این که چرا نتیجش وجود خدا نمیشه دلیل بیارم

Back
بالا