• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

اسلام-نقض یا حمایت از حقوق کودک؟

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع MIN4
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
اگه توجیه عقلی نداره چیزی خب چرا باید قبولش کنم؟
منظورت از عقل، عقل خودته یا عقل شرعی؟ خیلی از احکام هستند که با عقل جور در نمیان.
از گپ جی بی تی پرسیدم: بهش میگن مجهول‌الحکمه
این رو باید بیشتر بخونم. یه چند روز دیگه اگه چیزی به ذهنم اومد میگم.
ترجمش سادس اگر خواستی بگو کمکت کنم: )

منظورت از عقل، عقل خودته یا عقل شرعی؟ خیلی از احکام هستند که با عقل جور در نمیان.

ترجمش سادس اگر خواستی بگو کمکت کنم: )
اینجا داریم وارد اعتقادات شخصی من میشیم‌. پس من اینجا ادعا نمیکنم که چیزی که دارم میگم درسته. دارم میگم چیزی که بهش اعتقاد دارم چیه.
ببین این چیزی که تو این سن بهش معتقدم(ممکنه تغییر کنه) یه ترکیبه.
مثلا یک سری احکامه که مثلا فلان وضو رو این مدلی بگیر فلان کن. این رو عقل شرعی. ولی وقتی یه چیزی هست که متناقض با عقله به عقل خودم استناد میکنم با توجه به حدیث: اولین پیامبر هرکسی عقلشه.
پس من هم سعی میکنم عقلم رو تربیت کنم با بیشتر خوندن و هم یه جاهایی که نیازی نیست که خودم برم دنبالش دقیق لزوما به اون عقل شرعی استناد. ولی طبیعتا این عقیده فعلیم و اصلا باورهام ممکنه عوض شه. حتی بعد این مکالمه با شما.

جایی که گفتم بی‌نقصه رو نقل قول میکنی؟
و منظورت اگه از کامل خوندن با تفسیر و فلانه بله کامل نخوندم هنوز و خب به نظرم خیلی طبیعیه که آدم هر کتابی رو صرفا با یکبار روخوانی و فهمیدن معنی نتونه ادعای کامل خوندن کنه.
پس به نظرم خیلی روش مانور نده چون بعدا وقتی قرآن و کامل بخونی از پشیمون میشیا :)
کلا اسلام رو نباید زیادی جدی گرفت

پس به نظرم خیلی روش مانور نده چون بعدا وقتی قرآن و کامل بخونی از پشیمون میشیا :)
کلا اسلام رو نباید زیادی جدی گرفت
من به نظرم اتفاقا این چیزها رو باید جدی گرفت. منظورمم فقط دین نیست. اصلا بگو یه کتاب مثلا سرمایه که خیلی تاثیر داشته روی بشریت. به نظرم به فهم آدم‌ها کمک میکنه. لزوما هم مسئله قبول داشتنش نیست خیلی وقتا. ممکنه دلیل قبول نداشتنش باشه.

حجاب : به زن می‌شه نگاه جنسی داشت پس با پوشوندن زن جلوشو بگیریم
سن تکلیف و واجب شدن حجاب : ۹ سالگی

یعنی بچه‌ها از ۹ سالگی به بعد قابلیت اینو دارن که اگه حجاب نکنن بشه بهشون دید جنسی داشت

بنظرم این متداول‌ترین چیزیه که می‌بینیم

دارین بحث می‌کنین توی دینی که اگه بلایی رو سر کودک بیاری مجازاتش کمتر از زمانیه که با بزرگسال باشه بحث می‌کنین به نفع بچه اس یا به ضررش
پاره گشتم

دارین بحث می‌کنین توی دینی که اگه بلایی رو سر کودک بیاری مجازاتش کمتر از زمانیه که با بزرگسال باشه بحث می‌کنیم به نفع بچه اس یا به ضررش
پاره گشتم
داری از بحث با دارک لایت میخونی؟ کمک.

من به نظرم اتفاقا این چیزها رو باید جدی گرفت. منظورمم فقط دین نیست. اصلا بگو یه کتاب مثلا سرمایه که خیلی تاثیر داشته روی بشریت. به نظرم به فهم آدم‌ها کمک میکنه. لزوما هم مسئله قبول داشتنش نیست خیلی وقتا. ممکنه دلیل قبول نداشتنش باشه.
Not interested 🙏🏻

آره واقعا تحقیق کردن درباره عقاید مختلف می‌تونه خیلی جالب باشه منتها زمانی ارزشمند و فرح بخشه که به اون جریان یا عقیده علاقمند باشی یا پژوهشگر اون حوزه باشی. خیلی موضوع توی دنیا هست اما لزوما تمام مردم علاقه به مطالعه درباره اون موضوع یا عقیده ندارن :<
من هیچوقت توی خانواده ی مذهبی ای نبودم در حدی که تا مدرسه نرفته بودم چیزی درباره اسلام نمی‌دونستم و اونجا مجبورمون کردن زورکی دربارش یاد بگیریم. اگه این اجبار و الزام رو نداشتم حتی خودمو زحمت نمی‌دادم چیزی دربارش بفهمم چه برسه به اینکه بخوام فکر کنم قبولش داشته باشم یا نه:) تعارف نداریم که🙏🏻

• لایک
امتیازات: Roxan
سلام
به نظر میاد که دارن به اسلام نقد میکنن منم بیام

هممم
به نظرم کارت درسته حقیقتا
البته به ظرطی که فقط یه طرفه انجامش ندی
پیشنهادم به شخصه بهت( به عنوان آدمی که احتمالا در همین سن تو همین دیدگاه های شبیه خودتر و داشته) اینه که مثلا موقع بحث ها یا چیزی رو اگه میخوای واقعا بررسی کنی یه دو طرف بذاری و بشینی بررسی کنی هر طرف چی ممکنه بگه
یعنی خودت یه خط در نظر بگیر و نظرات دو سر ( یا حتی آدمایی که نزدیکن به وسط) رو برا خودت بنویس
واقعا به آدم کمک میکنه:‌)

من به عنوان کسی که در خانواده مذهبی بزرگ شده یادم میاد اولین درگیریم با خودم کلاس سوم بود
یه درسی بود تو کتاب قرآنمون که داشت تعریف میکرد یه دختر آلمانیه مسلمون شده بود و اینا
بعد با خودم فکر میکردم که هممممممم؟؟؟؟؟ ایا واقعا اگه تو این خانواده نبودم بازم مسملون حساب میکردم؟
یکم باد خودت چند تا چند تا بکنی این شکلی خیلی کمکت میکنه تو بهتر فکر کردن
نه که خودم خیلی کار خاصی کرده باشم :‌)))) ولی حس میکنم یکم دیدگاه سال های دبیرستانه شبیهه بهت

کار درست رو خودت میکنی اتفاقا :)
من از همون بچگی خل می‌زدم و درگیر این‌جور بحثا بودم همیشه.
اونم به شیوه خودش جذابه که درباره چیزای مختلف بدونی متاسفانه من اعصاب روانشو ندارم وسط بحث سکته میکنم :))

خب اینا جزو اصول دین نیستن و احکام هستن.خب مراجع بزرگوار(:|) خیلی ساده میتونن فتوای جدید بدن!
مراجع انتظار دارن که تو قرآن همه چی باشه و اینا فقط تفسیرش کنن.خب الان خیلی ساده میتونن بگن که ازدواج با بچه ها حرامه و حجاب تو مدرسه لازم نیست و اینا دیگه :D
اعدام کودکان زیر 18 سال؟ میشه چرت نگی؟ :|
آموزش اصول دینی هم چون عمدتا کشور مسلمانه خب طبیعیه که باشه!.مثل اینه که بگی چون من نمی خوام برم خارج پس نباید انگلیسی باشه تو مدرسه :|
آزادی عقیده رو قبول دارم.کمه.
خب یکم اینو باز کنم
اگه بریم بررسی کنیم اینکه رجوع به احادیث تو چه بخش هایی از اسلامه میبینین که اولی پیشفرض مسلمانان یعنی یکی بودن قرآن با حرف حضرت محمد پیامبر اسلام از احادیث و روایت ها در میان ( میتونین بررسی کنین )
قصدم این نیست که بررسی کنم کدوم روایت درسته
فقط بحثم اینه که اگه بخواین تفسیر کردن یا به قولی نگاه کردن به احادیث کار مراجعه رو بیارین وسط تقریبا کل پیش فرض های اسلام کلاسیک میره سوال

بحث مهم تر اینه که چرا در زمانی که اسلام در چنین حکم هاش میره زیر سوال میریم میندازیم گردن احادیث و روایت ها که درست نیستن

هر بار هم که آیه به نظر غیر انسانی یا حداقل در بهترین حالت :غیر قابل اجرا در حالت فعلی میگذاریمش میگیم خب اینجا تفسیر میکنیم و با روایت ها بررسیشون میکنیم

مشکل من با این قوانین ان استاندارد های چند گانه ایه که داره اسلام

سلام دوستان.
یک چیز جالبی رو امروز متوجه شدم.
قبل انقلاب کودک همسری جرم بوده:
اجراشو کاری ندارم. مهم اینه که قانونه وجود داشته.
در قانون حمایت از خانواده مصوب سال 1353 حداقل سن ازدواج برای دختران ۱۸ سال تمام شمسی و پسران ۲۰ سال تمام در نظر گرفته شد و دادگاه تنها در شرایط خاص به دختران زیر 18 سال اجازه ازدواج می دادند و برای پسران هیچ استثنایی در این قانون نشده بود. البته رسم و رسومات برخی روستاها و حتی شهرها بر این بود که دختران با سن بلوغ ازدواج کنند و این قانون بعنوان قانونی جهت جلوگیری از برخی سواستفاده ها تصویب شد اما آیا کاملا اجرا میشد یا خیر باید روند تاریخی آن زمان را بررسی نمود.
بعد انقلاب این شکلی شده:
پس از آن قانون گذاران در سال 1361ماده 1041 قانون مدنی را تغییر دادند و یک باره سن ازدواج را برای دختران از 18 به 9 سال و برای پسران از 20 سال به ۱۵ سال کاهش دادند. تصویب این قانون باعث نگرانی برخی فعالان اجتماعی و حقوقدانان شد و آن را ناهمگون با جامعه ایرانی دانستند. اما این قانون تا سال 1381 بدون کوچکترین تغییری استوار ماند.
و بعدش تا الان این شکلیه:‌‌))))))))))))
در سال 1381 با اصلاح ماده 1041 قانون مدنی اگرچه در مورد حداقل سن ازدواج دختران تصریحی نشد اما با توجه به اینکه ازدواج دختران کمتر از 13 سال را منوط به شرایطی از جمله اجازه پدر، مصلحت طفل و اجازه دادگاه دانست نتیجه عملی این شد که ازدواج در سن بیش از 13 سال دختران با محدودیتهای مذکور مواجه نیست و سن ازدواج دختران را میتوان 13 سال شمسی دانست.

نظری چیزی دارید آیا
یعنی کاملا کودک همسری از لحاظ قانونی اوکیه تو کشور؟ خیلی جدی؟
و خب نمیشه کاری علیهش انجام داد؟
عزیزانی که اطلاعات دارن راهنمایی کنن لطفا
و اگه کسی حرفی داره در این مورد بگه.
اینجا شرع و عقلانیت مگه در تضاد نیستن؟ اون ۹ سالی که در اسلام بیان شده برای چندین سال پیش بوده و طول عمر و وضعیت جسمانی افراد و حتی فرهنگ متفاوت!
راستش چیزی که من میبینم اینه که در شهر ها اصولا رعایت میشه ولی داخل روستا ها هر چی بیشتر دور افتاده میشه کمتر مشکل دارن با این قضیه
برای مثال روستای خودمون ۱۳ ساله هم عروس داشتیم

Back
بالا