پاسخ : منابع المپیاد کامپیوتر
سلام
قبل از هر چیز به همه ی دوستانی که المپیاد کامپیوتر را انتخاب کردند تبریک می گم!
کتاب های زیادی برای المپیاد کامپیوتر وجود داره ولی قرار نیست همه ی این کتاب ها را بخونید! (در این باره توی یکی دیگه از زیر انجمن ها توضیح دادم!!)
چند نمونه از کتاب ها :
"ریاضیات انتخاب" (یا همون
"چگونه بدون شمارش بشماریم") برای مرحله ی 1 خوبه (البته بعضی از فصل هاش!) /
"ترکیبیات" (نوشته ی علی پور) یا
"الفبای المپیاد ریاضی و کامپیوتر" و یا
"الفبای المپیاد کامپیوتر" هم برای مرحله ی 2 مناسب هستند (توصیه می کنم فقط یکی از این کتاب را بخونید! چون خیلی به هم شبیه هستند!) /
"استراتژی های حل مساله" هم کلی سوال داره ولی فقط تعداد خیلی کمی از سوال هاش برای کامپیوتر خوب هستند! / ..
کتاب های دیگه هم هستند که نیازی نیست نام ببرم! در ضمن نمونه سوال های سال های پیش یه منبع خیلی خیلی خوبه! توصیه می کنم المپیاد کامپیوترهای چند سال اخیر را از خودتون امتحان بگیرید! چه مرحله 1 (برای کسانی که در سال های آینده قراره تو المپیاد شرکت کنند!) و چه مرحله 2
فقط چند تا تذکر خیلی مهم :
1) برای قبولی توی مرحله 2 فقط و فقط "خوب ایده زدن" مهمه! پس تا می تونید سوال حل کنید (خیلی مهم نیست از چه کتابی!)
2) "نظریه ی گراف" از مهم ترین مباحث کامپیوتره! برای مرحله 2 لازم نیست که گراف بدونید ولی اگه خیلی جدی هستید بهتره قبل از مرحله 2 با گراف هم آشنا بشید! البته وقتی که احساس کردید دیگه خوب سوال حل می کنید! بهترین کتاب برای گراف این کتابه:
"نظریه ی گراف" نوشته ی دوگلاس بی وست (معروف به کتاب وست!)
این کتاب توی دوره تابستونی المپیاد کامپیوتر هم تدریس میشه و خلاصه منبع معتبر ما برای گراف همینه! البته این کتاب شاید برای آشنا شدن با گراف مناسب نباشه (به خصوص که ترجمه ی بدی هم داره!)
3) نکته ی مهم دیگه این که تا قبل از مرحله 2 هیچ نیازی به برنامه نویسی ندارید! خود من تا قبل از مرحله 2 تقریبا برنامه نویسی بلد نبودم!
اگه نیاز به جزئیات بیشتری دارید شاید بتونم کمکتون کنم! امیدوارم بتونم برای تبلیغ المپیاد کامپیوتر و کمک به اهالی این المپیاد مفید باشم!