پاسخ : انتخاب رشته - راهنمایی و مشاوره برای کنکور 93
بچهها...توروخدا

رحم کنید به من...
داره حالم از رشتهم به هم میخوره بس که توضیح دادم... نرم..سخت...آيتی...علوم کامپیوتر...
باز هم بپرسید میگم ها! مشکلی نیست. ولی واقعا خب منم گناه دارم

یه کم رحم کنید.
بعضیهاتون دیدتون درمورد بازار کار و آيندهی شغلی اشتباهه! واقعا فکر میکنین ایران اینقدر کشور پیشرفته ایه که صنایع سختافزاری داشته باشه؟! نه بابا...نرم و سخت و آيتی اسمشون فرق داره فقط! اگه نه سه تاشون تهش میرن یه کار وانجام میدن! هیچ فرقی نداره جای کارشون با هم. خیلی کم میشناسم(کمتر از تعداد انگشتهای دست) که کارشون واقعا الان سختافزاریه و خب اونام به خاطر علاقهشون رفتن دنبال کار سختافزاری.
در ضمن از هر رشتهای میشه ارشد هر رشته ی دیگه رو شرکت کرد کلا. علوم کامپیوتر هم که با نرمافزار خیلی مشترکات داره. نرمافزاریها به سختی میتونن کنکور علوم کامپیوتر بدن ولی وارونه ش راحتتره. (از لحاظ دروس پاس شده) ----> باز هم میگم من فقط علوم کامپیوتر شریف رو گفتم نسبت به یه سری مهندسیها ارجحیت داره.
بعد اینکه میگن نرمافزار به درد نمیخوره و میریم یه کلاس برنامهنویسی بیرون و ...
این حرفها اصلا درست نیست. مهندسی نرمافزار نصب ویندوز و زدن برنامه ی محاسبهی فاکتویل به زبان c نیست! کامپیوتر یه علمه. و شاخههای مختلفی داره. و اون چیزی که با بیرون کلاس رفتن میشه یاد گرفت صرفا یه برنامهنویس معمولی شدنه و نه بیشتر! ضمن اینکه اگر تصورتون اینه که هر ترم یه زبان یاد میدن تو دانشگاه و بچهها واسه خودشون خوشحالن که مثلا زبانهای برنامهنویسی رو دارن یکی پس از دیگری یاد میگیرن اشتباه میکنید! کامپیوتر این نیست اصلا! ترم اول و دوم اصول طراحی شیءگرا رو یاد میدن و یه زبان برنامهنویسی رو به طور مشخص درس میدن. (درس هم نمیدن درواقع

پروژه میدن میگن برین انجام بدین بیاین

و در نتیجه یاد می گیرین خودتون) از اون به بعد دیگه اصلا و ابدا کسی به شما زبانی یاد نمیده. تو هر درسی هر زبانی که لازم بود خودتون باید یاد بگیرید و یاد گرفتن در حد معمولی یه زبان بیشتر از یه روز طول نمیکشه. کلا کار خاصی نیست که بخواد کسی یادتون بده!! بقیهش دروس الگوریتمی و زیرشاخههایی مثل علم دادهها(مثل بازیابی داده و دیتابیس ) و از طرفی دروس مهندسی هست (مدیریت یه پروژهی بزرگ).
کلا هم اینکه اگر میآید کامپیوتر باید آدم فعالی باشید و پویا باشید. یعنی دائم دنبال یادگیری چیزهای جدید و دائم در حال پیگیری اخبار تکنولوژی... دانشگاه به شما فقط ابزار کار رو میده. چیز خاصی یادتون نمیده. وقتی میرید سر کار یه سری ابزار خام دارید و باید یاد بگیرید ازشون چه جوری استفاده کنید. کامپیوتر رشتهی کلاسیکی نیست. یعنی اینجوری نیست که برید واسش کتاب حل مسئله بخرید و بشینید مسئله حل کنید و درس مدون باشه و یه امتحان روتین(هرچند سخت) و ... نه! خلاقیت لازم داره+به روز بودن+ ذهن باز(مسائل کامپیوتر یه جوابی نیستن اصلا! )
یه مسئلهی دیگهای که میپرسید راجع به ارشد هست:
دوتا کنکور در حال حاضر برگزار میشه تو ارشد یکی واسه رشتهی آيتی و دیگری واسه رشته ی کامپیوتر. کامپیوتر گرایشهاش نرم و سخت و هوشن. آيتی گرایشهاش شبکه و امنیت شبکه و تجارت الکترونیک و خود آيتین. (تازه شما که مهندسی آيتی براتون رشته نیست و صرفا گرایش کامپیوتره و مدرکتون مهندسی کامپیوتر میخوره خیلی هم بهتره براتون. احتمالا تا زمان شما کنکور ارشدشون هم یکی میشه)
آيتیها که تقریبا تمام دروس کنکور نرمافزار رو پاس میکنن. سختافزاریها چند تا درس رو پاس نمیکنن که تو اختیاری برمیدارن اونارو و هیچ مشکلی واسشون نیست.
کلا من باز هم تاکید میکنم که اینا یه چیزن! اسماشون فرق داره فقط!