یه نکتهای به ذهنم رسید که گفتم بیام اینجا بنویسم.
برای درس زیست
کنکور کار کنید. سوالات کنکور رو چندین بار کار کنید. مدل فکری طراح سوال کنکور رو یاد بگیرید!
اشکال نداره اگه چند تا از کنکورها رو بخواهید نگه دارید برای نزدیکای کنکورتون تا آزمونی کار کنید و شبیه سازی کنید. اما تعدادی رو برای این کار انتخاب کنید و بقیه رو حل کنید. مبحثی حل کنید. آزمونی حل کنید. چندین و چند بار حل کنید و رفع اشکال کنید.
تاثیری که تستهای کنکور در نحوهی زیست خوندنتون میذاره هیچ تست تالیفی کتابکار و آزمونی براتون انجامش نمیده.
آزمونها دنبال نکتههای عجیب و غریب و جدیدن. برای اینکه سوالاتشون تکراری نشه جزئیات الکی رو گیر میدن و اذیت میکنن. چون مبحثی آزمون میگیرن مجبورن سوال با نکته عجیب غریب طرح کنن تا تعداد و سطح سوالا اوکی شه. اما کنکور اینطوری نیست. دیدگاه طراح سوالش فرق میکنه. نذارید اینا رو هفتهی آخر منتهی به کنکور متوجه بشید. چند تا کنکور حل کنید و چند بار هم حل کنید.
اگه فرصت داشتید این فایل دیدهای کنکوری گشتالت رو هم بخونید: )))) مفید و تاثیرگذار بود برای من!
در مورد کنکور
من قبلش مشاورم بهم در مورد شب و روز قبلش یه سری توصیه ها کرده بود که خب احتمالا همه بدونن ولی گفتنش ضرر نداره
۱. خب من از صبح روز قبل کنکور شروع میکنم. صبح حتما زود بیدار شین که تا شب خسته بشین و خوابتون ببره. من خودم روز قبلش حفظیات فیزیک و یه سری حفظیات شیمی که علامت زده بودم و دیگه تا ساعت ۲ و اینا طول کشید. ما چون روز قبل کنکورمون کنکور ریاضی بود خب اون روز از ساعت ۲ و ۳ به بعد با دیدن ویدئو های تحلیل کنکور گذشت. مشاور من گفت چون ممکنه استرس بگیری خودت نشین کنکور رو بده مثل آزمونایی که میزدی، صرفا تحلیل ها رو ببین. حالا نمیدونم برای همه این درست هست یا نه. این قسمت بیشتر به درد ریاضیا میخوره که سوالای کنکور تجربی رو دارن. من وقتی درس نمیخوندم بیشتر استرس میگرفتم برای همین تا ساعت ۸ و اینا خوندم. بعدش شام خوردم.
سعی کنین یه شام سبک ولی مقوی بخورین که نه به خاطر سنگین بودنش خوابتون خراب بشه، نه اینکه گرسنه بمونین. بهترین ایده مرغه. مثلا جوجه یا فیله مرغ با برنج کم. بعد مشاور من گفت شبش برو قدم بزن بیرون. من با مامانم رفتم قدم زدم و واقعا رو کاهش استرسم تاثیر داشت. حدود نیم ساعت مثلا. و اینکه اگه رفتین قدم بزنین از بیرون چیزی نخورین لطفا چون ممکنه از شانس بدتون شب کنکور مسموم بشین.😂
مشاور من گفت میتونی شب کنکور یه فیلم طنز که قبلا دیدی (برای اینکه ذهنت درگیر نشه خیلی) ببینی که استرست کم بشه ولی خب من اینکارو نکردم. چون میخواستم inception رو ببینم و مامان بابام گفتن نمیشه آخه اینم شد فیلم شب کنکور؟ 😂
من وقتی برگشتم خونه دیگه ساعت ۱۱ و اینا رفتم خوابیدم. ببینید دو تا حالت داره. یا شما شب کنکور راحت میخوابید که هیچی. یا اینکه خوابتون نمیبره. ولی باور کنین استرس اینکه اگه خوابم نبره کنکورم خراب میشه از اینکه خوابتون نبره خیلی بدتره. پس اگه یکی دو ساعت هم گذشت و خوابتون نبرد اشکالی نداره. شما اگه شب کنکور ۳ ساعتم بخوابید کنکورتون به خاطر این قضیه خراب نمیشه پس استرسش رو نداشته باشید. ولی خب بای دیفالت سعی کنین دیگه ۱۱ بخوابید.
صبحش دقیقا ساعت حوزه و اینا رو یادم نیست که بگم کی بیدار بشین. ولی کل روز کنکور برای من اینجوری گذشت:
صبح بیدار شدم. بابام حلیم خریده بود برای صبحانه. (سعی کنید چیزی بخورین که گرسنه نشین سر جلسه. عدسی یا حلیم و اینا خوبه) هیچی صبحانه رو خوردم و راه افتادیم. لباسی که میپوشید جوری باشه که خب اولا حجابش اوکی باشه که یهو یه درصد بهتون گیر ندن و روزتون خراب بشه سر همین یا ذهنتون درگیر بشه. دوما که راحت باشه. خیلی مهمه که لباستون اذیتتون نکنه. شلوار جین نپوشید یا اگرم میپوشید تنگ نباشه که خستتون کنه. مقنعتون خیلی تنگ نباشه. کفشتونم حتما راحت باشه. آها چون ممکنه صندلیتون دقیقا رو به روی کولر باشه. اگر سرمایی هستین یه سویشرتی چیزی بردارین.
خب بعدش رسیدیم به حوزه. حوزه من دانشگاه اصفهان بود. نمیدونم تا چه حد حوزه ها شبیه به همن ولی خب من میگم امیدوارم به دردتون بخوره. دم در خب یه عالمه آدم بودن و یه حالت صف بود که ملت کارت ورود به جلسه رو نشون میدادن و میرفتن تو و از اینجا به بعد شما دیگه تنها بودین.
من با مامان بابا خداحافظی کردم و رفتم تو. بعد اونجا اتوبوس بود که ما رو میبرد به دانشکدهها. رو کارت نوشته کدوم دانشکده اید. اتوبوس های دانشگاه اصفهان جلوی تمام دانشکده هایی که حوزه بود وایمیسادن ولی شما محض احتیاط از راننده بپرسین که فلان دانشکده میرین یا نه. چون جمعیت زیاده معمولا شما با بقیه میرین و میرسین به جایی که باید پس نگران گم شدن و اینا نباشید. بعد یه جایی هست که شما وسایل شخصیتون رو تحویل میدین و یه شماره بهتون میدن که بعد پس بگیرین. این وسایل شخصی شامل گوشی و اینا میشد که خب اصلا نبرده بودم با خودم. بعد رفتیم دم در حوزه که واسه من دانشکده ادبیات بود. یه صف خیلی طولانی بود که خب کند هم پیش میرفت. وقتی نوبتم شد. اول چهرم رو با کارتم و شناسنامم چک کرد که خودم باشم. بعد وسایلم که گذاشته بودم توی یه پوشه شفاف رو چک کرد و گفت باید کاغد دور پاککن رو بکنی بندازی دور. بعد خودم رو بازرسی بدنی کرد. هم با دستگاه هم با لمس کردن. بعد دیگه رد شدم از اونا. یه چند نفر اونجا بودن که آب و بیسکوییت دادن بهمون. حالا ممکنه این آبمیوه و کیک باشه به جاش😂 بعد یه خانومایی بودن که شما شماره صندلیت رو بهش میگفتی و میگفت جات کجاس. تو کدوم طبقه و راهرو. و خب تو راهرو هم همیشه چند نفر هستن که راهنماییتون کنن اگه پیدا کردن براتون سخت بود. بعد رفتیم و جامونو پیدا کردیم و نشستیم و منتظر شدیم تا شروع بشه. قبلش در آب معدنیتون رو باز کنین که اگه محکم بود وقتتون سر این نره. خوراکیتون رو هم همینطور. اینا رو بذارین کنار صندلیتون که هر وقت خواسیتن بخورین.
چند حالت داره صندلی شما. من کنکور اول توی کلاس بودم. کلی صندلی کنار هم بود و به هم متصل. به خاطر همین کنارم صندلی بود و وسایلم رو گذاشتم رو صندلی ولی کنکور دوم تو راهرو بودم و وسایلم روی زمین بود.
بچه ها به هر دلیلی اگه جاتون ناراحت بود بدون ذره ای خجالت به مراقب بگین. نمیدونم اگه کولر زیاده. اگه صندلی مشکلی داره اگه گرمتونه و ...
بعدش کنکور شروع شد. دفترچه ۱ رو گذاشتن کنار صندلی هامون رو زمین. توی یه نایلون پرس شده بود که باید پاره میکردی اون نایلونه رو. خیلی راحت باز میشه پس حواستون باشه یهو دفترچتون پاره نشه. بعد که گفتن شروع کنید، برداشتیم و شروع کردیم. دیگه اینحا به بعد مثل آزمونای معمولیه. آخرای دفترچه اول میان دفترچه دوم رو میچینن کنارتون و وقتی زمان اولی تموم شد ازتون میگیرنش و به همین ترتیب تا دفترچه ۳
بعد سر دفترچه ۳ یه زمانی که ازش بگذره میگن هر کی میخواد میتونه بره و خب یه عده زیادی بلند میشن چون ریاضی بلد نیستن(برای تجربیا). از الان بدونین که براتون عجیب نباشه.
بعد تموم میشه. شما دیگه با خیال راحت پا میشین میاین بیرون. یادتون نره اون شمارهه که داده بودن برین وسایلتون رو پس بگیرین چون من خودم انقد حواسم پرت بود، نزدیک بود یادم بره (کنکور اول اتود برده بودم که نذاشتن ببرم سر جلسه)
بعد دوباره میاین با بقیه سوار اتوبوس میشین و میرسونتتون دم در حوزه و میرین به آغوش گرم خانواده که احتمالا منتظرتونن. تو راه از لحظه تموم شدن آزمون تا وقتی که از در حوزه میرین بیرون به حرف هیچ کس گوش ندین چون ۹۹ درصدش مزخرفه. حتی همکلاسیاتون. خیلی آسون بود خیلی سخت بود من هیچی نزدم من همه رو زدم و بلا بلا بلا
بعد که برگشتم به آغوش گرم خانواده ازم پرسیدن چطور بود که گفتم بد نبود پیشنهاد میکنم شما هم همینو بگین.
اگه میتونین تحمل کنین پیشنهاد میکنم چک نکنین. من بعد هیچ آزمونی یادم نمیومد چی زدم ولی تمام جوابای کنکورم یادم مونده بود و خب بعدش چک کردم و از روز کنکور تا روز رتبه ها برای من مثل جهنم بود چون فکر میکردم رتبم ۲ برابر چیزی میشه که واقعا شد.
و در نهایت اون آزادی لذت بخش بعد کنکور استارت میخوره و حداقل یه هفته اولش واقعا خیلی خوش میگذره و تک تک نفس هایی که میکشید براتون مفرح ذات خواهد بود😂
و بچهها کنکور رو شما به بهترین نحو ممکن خواهید داد. چون مغزتون خودش رو یک سال برای اون روز آماده کرده و میدونه چقد مهمه. پس نگران اینکه اگه نتونم دانشم رو پیاده کنم و ... نباشید. شما تو روز کنکور بهترین خودتون خواهید بود. فقط کافیه چیزایی که این همه سر آزمونا تمرین کردین رو به کار ببنید و با خیال راحت از سر جلسه بیاین بیرون.