توی این تاپیک قصد داریم (فقط من که نباید اینجا چیزی بگم٬ بقیه هم بگن دیگه ) به معرفی نرم افزارهایی بپردازیم که توی بعضی از رشتههای هنری مورد نیاز هستن٬ یا میتونن کارآمد باشن.
یکی از نرم افزارا کاربردی برای خطاطی نستعلیق نرم افزار چلیپاست.
که البته این نرم افزار به علت کم حجم بودنش راحت میشه دانلودش کرد.
ولی نرم افزار های دیگه ای هم مث نرم افزار مریم هستن که حتی امکان خطاطی رو توی فتو شاپ هم میده ولی حجم زیادی دارن.
+ البته نرم افزار چلیپا ورژن های خط شکسته و ثلث هم داره.
اگه مشکلی تو نصب یا اجرای نرم افزار داشتید بهم پ.خ بدید.
هرچقدر زمان میگذره استفادهی از تبلتها هم گسترش پیدا میکنه یکی از زمینههایی که میشه از تبلتها استفاده کرد طراحی هست٬ برای این کار نیاز به یک پن برای طراحی بهتر و دقیقتر هست و یک نرمافزار مناسب برای این کار. توی این پست قصد معرفی یکی از بهترین نرمافزارهای ارائه شده برای آیپد رو دارم. نرم افزار SketchBook pro که محصول شرکت Autodesk هست با بیشترین امکانات و دسترسیهای آسان ضمن داشتن محیطی ساده بهترین و کاملترین امکانات رو در اختیارتون قرار میده. این اپلیکیشن رو میتونید از iTunes Store برای آیپدتون با قیمیت ۱.۹۹ دلار تهیه کنید یا نسخه کرک شدهش رو دانلود و نصب کنید. درباره نسخه اندرویدش هم من نتونستم جایی پیدا کنم.
خب نمیدونم توی این تاپیک میگنجه یا نه ولی فکر میکنم معرفی این نرمافزار خالی از لطف نباشه.
اگر وارد حوزه طراحی محصول یا UI/UX بشید، نحوهی کار با فیگما تقریباً جزو اولین چیزاییه که بهتون یاد میدن
تا حدی که عملا آموزش این ابزار رو مساوی با آموزش این رشته میدونن. (مثل جاهایی که آموزش گرافیک رو به آموزش فتوشاپ یا ایلاستریتور محدود میکنن)
این نرمافزار نیاز به اتصال به اینترنت داره و تحت وبه و به همین خاطر خیلی مثل خانواده ادوبی اذیتتون نمیکنه ولی در مواقعی که مثل الان اینترنت نداشته باشید، مشکل پیش میاد.
من خودم از نرمافزارای ادوبی شروع کردم و میتونم بگم یادگیری فیگما به مراتب چیز سادهتریه
معمولا یا بهتره بگم اکثرا برای طراحی محصول و رابط کاربری استفاده میشه ولی ازش برای طراحی پرزنتیشن و حتی بعضی کارای سبک گرافیکی هم استفاده میشه.
من خودم چندتا پوستر و حتی کاتالوگ هم طراحی کردم باهاش. و خوبیش اینه که به دلیل انعطافش، میتونید توش کارای مختلف انجام بدید.
یه دوستی میگفت از وقتی با فیگما آشنا شدم، نامههای اداریم رو هم توی اون مینویسم.
ویژگی خیلی جذابی که داره اینه که یه کامیونیتی داره که میتونید از کارایی که بقیه انجام دادن و اونجا گذاشتن، استفاده کنید.
میتونید از بخش فیگجم برای مستندسازی پروژههاتون استفاده کنید.
آپدیتهایی هم داشت که ابزارهای مشابه ایلاستریتور رو اضافه کرده بود و کار کردن باهاش هم خیلی راحت بود.
فیچرهای هوش مصنوعیش هم خیلی قدرتمندن و اگه بلدید با هوش مصنوعی خوب کار کنید، میتونید استفادههای خیلی خوبی ازش بکنید.
توی موج هوش مصنوعیهای جدید، یه مقدار جایگاهش متزلزل شده و خودش هم یه ابزار هوش مصنوعی برای طراحی معرفی کرده ولی هنوز برای کسایی که میخوان خودشون دستی طراحی بکنن، یه گزینهی راحت و انعطافپذیره.
اگر وارد کارهای هنری بشید، خیلی بعیده که اسمی از نرمافزارهای ادوبی نشنوید. با اینکه خودم از این ابزارها استفاده نمیکنم و فکر میکنم بزودی هم خیلی استفاده ازشون افت میکنه، میخوام در حد تجربه خودم بهتون یه سری نکات رو بگم.
برای یادگیری برنامههای ادوبی از فتوشاپ شروع کنید؛ فتوشاپ نه اونقدر مثل افترافکت سخته که توی یادگیریش گیر کنید و نه مثل ایلاستریتور سادهست که یادگیری نرمافزارهای دیگه رو براتون سخت بکنه.
نکتهی مهم اینه که هر کدوم از ابزارها رو یاد میگیرید، دنبال یادگیری تئوری اون رشته هم باشید. این نکته توی عصر هوش مصنوعی اهمیتش چند برابره. مثلا اگر فتوشاپ یاد میگیرید، حتما تئوری رنگ بخونید. یا اگه افتر افکت یاد میگیرید، حتما اصول انیمیت کردن رو مرور کنید.
سعی کنید پول به دوره ندید چون توی یوتیوب (که هنگام نوشته شدن این پیام قطعه) پره از ویدیوهای آموزشی.
نکتهی مهم توی یادگیری این ابزارها، یادگیری «زبان ابزاره» به این معنا که نیاز نیست تمام ریز قسمتهای ابزار رو یاد بگیرید؛ در همین حد که آشنایی که بدونید چی کجاست و کجا دنبال چی بگردید، کافیه به نظرم. اونقدری که بتونید از چتجیپیتی درست راهنمایی بگیرید.
همونطور که گفتم، رشد هوش مصنوعی این خانواده ابزار رو هم مثل هر چیز دیگری تحت تأثیر قرار داده و حتی پای هوش مصنوعی رو به خود این ابزارها هم باز کرده؛ ولی اگر احیانا قصد یادگیری این ابزارها رو دارید، فکر میکنم این راهنما مناسب باشه.