• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

موسیقی و انسان

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع AAM
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : موسیقی و انسان

موسیقی میتونه احساساتی رو تو آدم بیدار کنه تا که مدتها خودش از اونا بی خبر بوده، و میتونه به آدم آرامش بده. به خاطر همینه که من وقتی ناراحت باشم میرم پشت سازم میشینم و ساز میزنم تا جایی که آروم بشم.

• لایک
امتیازات: AAM

در جنوب کشور ما در نواحی مثل قشم و بندر بوشهر یا از طرف دیگه توی بعضی کشورهای آفریقایی اعتقادی جالب وجود داره . اون ها اعتقاد دارند که باد هایی وجود دارند که باعث بیماری های روانی و افسردگی در آدم ها میشن (این بیماری ها واقعاً وجود دارن و به وفور یافت میشن!). به افراد بیمار ، هوایی ، و به کسانی که تا به حال دچار این بیماری شدن اهل هوا گفته میشه . اهل هوا برای فرد هوایی مراسمی برگزار میکنن . در این مراسم موسیقی زار یا نوبان نواخته میشه . و رقص هایی انجام میشه تا اینکه این باد ها از بدن بیمار بیرون بیان (واقعاً این مراسم تأثیر داشته !) . (زار باد های نامسلمان و نوبان باد های مسلمان بودن .) موسیقی زار و نوبان شباهات زیادی دارن . همگی شامل یک ریتم تکراری که توسط ترکیبی از ساز های تنبور ، چندین نوع ضرب و شعر اجرا میشود تشکیل شده اند . ولی شعر نوبان شامل عبارت های مذهبی مثل لا الله ال الله یا الله اکبر هستن ولی شعر های زار با توجه به نوعشان متفاوتند . یکی از قشنگ ترین این آهنگ ها آهنگ شیخ شنگر که نام یکی از باد های زار است هست !
برای مطالعه ی بیشتر کتاب اهل هوا رو بخونید .
یک سی دی هم از آهنگ های زار و نوبان منتشر شده که احتمالاً توی کتاب فروشی های معتبر پیدا میشن .

تجربه های شخصی جالبی از این آهنگ ها دارم ! بار اول که آلبوم رو گوش دادم صرفاً رقص بود و آواز و همه چی خوش !
همون شب با خانواده گوش دادیم ! پدرم واقعاً هوایی شد ! مادرم خوابش برد ! خواهرم هم نمیدونم چی شد ! من واقعاً ترسیدم و شب به زور خوابیدم !

بار دیگری که این آلبوم رو گوش دادیم توی جاده ی سمنان ، تهران بود . این جاده واقعاً خشکه و از نظر آب و هوا و بافت جغرافیایی شباهت زیادی به مناطق جنوبی کشور داره . این آلبوم رو گوش دادیم و به تأثیراتش پی بردیم ! این جاده جوری بود که آدم به حدی به فکر فرو میرفت که کلاً اطرافش را حس نمیکرد !
با این آلبوم خصوصاً شیخ شنگر کاملاً احساسات و فکر های اضافی بیرون رفتند و کلاً احساس زندگی عوض شد !

موسیقی بسته به خود طبیعت و خصوصیات طرف میتونه روش تاثیر بزاره.
میتونه کینه بخش باشه یا میتونه آرامش بخش.

به نظر من موسیقی روح انسان رو جلامیده

Back
بالا