• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

معیار تعیین گروه سنی برای کتاب ها

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع zahra96
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : معیار تعیین گروه سنی برای کتاب ها

خب به نظرم این گروه سنی که میگن خیلی جاها با واقعیت فاصله داره...مثلا همین کتابا یا فیلما...
الان سرعت رشد عقلی بچه ها بیشتر شده...ینی کتابی که چندین سال پیش واسه 13-14 ها خوب بوده الان مناسب 10 ایناس...
معیار کانون هم فک میکنم همون دایره لغات و مفهوم هست که بهش اشاره شد...
تا حدودی میشه گف به شخص بستگی داره ولی ممکنه گاهی فرد احساس کنه مطلبو فهمیده در صورتی که حقیقتا منظور و مفهوم مورد نظر نویسنده رو درک نکرده...
فک کنم بهترین راهش هم همون کمک گرفتن از مخاطبه...

پ.ن: خوش یه حال بچه های مردم که از 5 سالگی قلعه حیوانات میخوندن... :-" ;D

خب ، به نظر من گروه سنی خیلی مهمه که وجود داشته باشه و اینکه بگیم بستگی به خود فرد داره کافی نیست . ممکنه من یه کتاب بخونم که مناسب افراد مثلا ده سال بزرگتر از من باشه ، خیلی هم کتاب خوبی باشه . ولی چون مفهومش رو نمیفهمم یا برام سنگینه ، ازش زده بشم و دیگه نرم سراغش . [شخصا ً برام اتفاق افتاده :دی]

ولی اینکه گروه سنی کانون باشه ؛ گروه های سنی کانون فکر نمیکنم زیاد مناسب باشن . تا قبل از دبستان [الف و ب] مناسبن فقط . کتابایی که گروه سنیشون الف و ب هست بیشتر حالت "قصه" دارن تا "داستان" ، و لغاتی که توشون به کار رفته آسونه ، نثرشونم ساده‌ست . ولی بعد از اینکه بچه‌هه خوندن و نوشتن رو خوب یاد گرفت دیگه کتابایی که مال گروه سنی جیم به بعد هست مناسبش نیست کاملا ً . کتابای گروه سنی جیم بیش از حد ساده‌ست برای دانش آموز چهارم و پنجم دبستان . موضوعشون هم بیش از حد بچگانه ست . دال و ه که هیچی اصلا ً :د کتابای گروه سنی ه بیشتر میخوره به بچه های اول راهنمایی و پنجم دبستان :د

نظر شما چیه ؟ [معیار هم اگه به نظرتون رسید بگید.]

×بیرون کشیدن تاپیکای زیرخاکی :-"

• لایک
امتیازات: N.M

×بیرون کشیدن تاپیکای زیرخاکي
:-لبخند حاكي از رضايت :-كشيدن مو :-"""""

من خودم به شخصه، ترجيح ميدم كه يه آدم با شناختي كه از من و كتابايي كه خوندم داره، بهم راهنمايي كنه كه چي بخونم. اين سيستماى تعيين گروه سني مشكلش اينه كه اصلاً اصلاً چيز عمومي اى نيست. من ممكنه فلان مفهومُ تو ده سالگي بفهمم، يكي ديگه تو بيست سالگي!

به نقل از نرگس¹ :
:-لبخند حاكي از رضايت :-كشيدن مو :-"""""

من خودم به شخصه، ترجيح ميدم كه يه آدم با شناختي كه از من و كتابايي كه خوندم داره، بهم راهنمايي كنه كه چي بخونم. اين سيستماى تعيين گروه سني مشكلش اينه كه اصلاً اصلاً چيز عمومي اى نيست. من ممكنه فلان مفهومُ تو ده سالگي بفهمم، يكي ديگه تو بيست سالگي!

:-کشیدن‌موازسرخوشحالی :-""""

آخه اون فرق میکنه . خیلی شخصی اگه بررسی کنیم این میشه حالت ایده‌آلش ! ولی اگه بخوایم برای یه جامعه نرمال ، که کتابایی که خونده‌ن نه خیلی کمه و نه خیلی زیاد ، یه معیار و رده بندی پیدا کنیم برای کتابها اون معیار چی میتونه باشه ؟

• لایک
امتیازات: N.M

آهان، يني سوالت اينه كه براى تعيين گروه سني مفهوم مهم تره يا طرز بيان؟
به نظرم بررسي مفهوم كتابا براى درجه بنديشون تو اولويت بالاتريه از طرز بيان. البته منظورم اين نيست كه مثلاً كتابي كه روايتش خطي نيستُ بديم گروه سني الف بخونن؛ اما خب لازم نيست كه چون يه كتابي يكم كلمه هاى سخت و شخصيتاى زياد داره، بگيم كه براى گروه سني الف مناسب نيست.

خب اون حدی که مناسب مثلا ً گروه الفه تا کجاست ؟ مثلا ً میشه باغ آلبالو رو به زبان ساده نوشت داد دست بچه هفت ساله ؟ مفهومش اونقدرا پیچیده نیست .

[مثال قحط بود؟ :-"]
اگه مفهومش (با داستان قاطي نشه! منظورم از مفهوم چيزيه كه ذهن ميتونه برداشت كنه!) قابل فهمه، آره؛ چرا كه نه؟

[دقیقا ً مثال قحط بود . :-" ]

یه بچه هفت ساله میتونه از خوندن/شنیدن داستانی درباره [مثلا ً] یه خانواده ده-پونزده نفری و روابطشون با هم لذت ببره ؟ فکر نمیکنم !
خود "داستان" هم مهمه به نظر من .

Back
بالا