Feynman
ریچارد فاینمن
- ارسالها
- 38
- امتیاز
- 62
- نام مرکز سمپاد
- شهید بهشتی
- شهر
- ساری
- سال فارغ التحصیلی
- 1403
خیر در ریاضیات ما میتوانیم بینهایت هایی داشته باشیم که باهم برابر نباشند . فقط کافیه یکی زیرمجموعه یکی دیگه باشه مثلاالبته این حرف که زمان از ابتدا بوده درست نیست و موافقان و مخالفانی درباره ازلی بودن زمان بودهاند! یک برهان ساده و قدیمی و در عین حال جالب از کِنْدی(قرن ۹ پس از میلاد) هست که به وسیلهش هم مکان و هم زمان رو محدود در نظر میگیره. چون جالبه سعی میکنم بنویسمش.
کِنْدی چنین استدلال میکنه:
فرض کنیم جهان مادی به لحاظ مادی نامحدود است. اگر ما کمیت محدودی را از آن کسر کنیم، آنچه با باقی میماند محدود است یا نامحدود؟ اگر محدود باشد کمیت اولیه نیز نامحدود نبوده است چون ممکن نیست از بهم پیوستن دو کمیت محدود نامحدود حاصل بشه! اگر کمیت برداشته شده نامحدود باشد و سپس آن را به جای ابتدایی خود بازگردانیم آن وقت دو نامحدود خواهیم داشت که یکی از دیگری کوچکتر است که آن هم ممکن نیست! در نتیجه عالم از نظر مکانی محدود است.
درباره زمان هم به همین شکل. پس اگر زمان نامحدود باشد باید بیشمار زمان گذشته مقدم بر لحظهی کنونی باشد و چون نمیتوان اعداد بینهایت را طی کرد؛ پس اگر زمان بینهایت بود هیچ وقت به لحظهی حال نمیرسیدیم! که بیمعناست و در نتیجه زمان هم محدود است و آغازی داشته!