آیه 5 تا 7 سوره سجده
آیه 5الی 7 سوره سجده را باید آیه تکامل انسان نامید محدوده زمانی رخداد این آیات از فطرنی اول مره است تا تکامل موجودات زنده که پیدایش آدم هم درون آن است. آیه بسیار مهم و علمی که متاسفانه پشت پرده تعصب و نا آگاهی و تبعیت کورکورانه از نظرات گذشتگان در مهجوریت علمی قرار گرفته است که خداوند شدیدا با تاویل کنندگان نا بجای این آیه و سایر آیات متشابه که نا درست تاویل می شوند هشدار داده است که در پایان بحث به آن آیه اشاره می کنم. در این آیات توجه و تعقل کنیم و کاملا بی طرفانه و آزاد از تخیلات ذهنی به آن بپردازیم. آیات متشابه قرآن رمز و رموز خاص خود را دارند. وقتی همه آیات خلقت انسان را کنار هم بگذاریم یک آیه مکمل آیه دیگر است. به این آیات نگاه کنیم.
الَّذِي أَحْسَنَ كُلَّ شَيْءٍ خَلَقَهُ وَبَدَأَ خَلْقَ الإِنسَانِ مِن طِينٍ - ثُمَّ جَعَلَ نَسْلَهُ مِن سُلاَلَةٍ مِّن مَّاء مَّهِينٍ - ثُمَّ سَوَّاهُ وَنَفَخَ فِيهِ مِن رُّوحِهِ وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالأَبْصَارَ وَالأَفْئِدَةَ قَلِيلاً مَّا تَشْكُرُونَ-این آیه دو قسمت دارد اول مربوط می شود به موجوداتی که اعضای بدن ندارند و قسمت دوم دارای اعضای بدن می شوند. و جعل لکم السمع والابصار والافئده. جمله دوم در چند آیه تکرار می شود و هر قسمت یک انشاء خاص خود دارند. بنابراین دو دوره منفک و مستقل از هم هستند و به ما نشان میدهد که دوره تکامل انسان از این دو مرحله گذشته تا به انشاء آخرین که پایان تکامل است ختم شده است. ترجمه این آیات نکات ظریفی دارد که باید به آن توجه شود. خداوند است که همه ملزومات را به نحو احسن خلق کرد و خلقت انسان را در سنگ رس آغاز کرد که به آن اشاره کردم. ثم جعل نسله من سلاله من ماء مهین. نسله را همه مترجمین و مفسرین به انسان ارتباط می دهند در صورتیکه بر اساس قواعد عربی باید به نسلی که از شروع خلقت انسان در سنگ رس بیرون می آید ربط داد. اشاره آیه به خلقت انسان است نه خود انسان خداوند رخداد پیدایش خلقت انسان را شرح می دهد. دلایل این نظر را از خود آیات می توانیم استخراج کنیم. اولین دلیل قسمت دوم آیه است که بیان می فرماید این نسل که از سنگ رس بیرون می آید اعضای بدن ندارد. اگر ما تکامل موجودات را بر اساس علم زیست شناسی بررسی کنیم. خلقت انسان حدود دو نیم میلیارد سال بصورت سه نوع باکتری بوده است که سیانو باکتری ها به تولید اکسیژن پرداختند و جو زمین و طبقات هفت گانه ایجاد شدند و تک سلولی تکامل یافته در جو اکسیژن و حفاظ دار خلق شد تا این مرحله باکتری ها اعضای بدن ندارند. تک سلولی یو کاریوت بر اساس آیات دیگر همان نفس واحده است که تمامی جانوران از آن ایجاد شدند. این دلیل علمی این آیه است.