• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

معماو مسایل لذت بخش برای شما

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع sampadcity.com
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

sampadcity.com

کاربر فوق‌حرفه‌ای
شهر
قم
در این تاپیک معما های ریاضی قرار می گیرید
نفرات بعدی بایدآن را جواب دهند
به عبارتی هرکس جواب دهد مسئله ی دیگری قرار می گیرد.
مهلت هر سوال1هفته
باتشکر ::) ::) ::) ::) ::)

پاسخ : معماو مسایل لذت بخش برای شما

بزرگترین عددی که فقط با سه رقم و بدون تکرار ارقام می توان نوشت کدام است؟ شاید جواب خیلی ساده به نظر آید اما این طور نیست.

987

خیر -
جواب این نیست

7 به توان 8 به توان 9 نمی شه؟

طي يك ماه سي روزه، يك تيم بيس‌بال در حال تمرين است؛ به‌طوري كه در هر روز حداقل يك بازي انجام مي‌دهد.
اما تعداد كل بازي‌ها از 45 بازي تجاوز نمي‌كند.
ثابت كنيد كه روزهاي متوالي در ماه هستند كه مجموع بازي‌هاي تيم مذكور در آن روزها دقيقاً 14 بازي است.

هنگامی که سن عمه‌ زهرا را پرسیدم، پاسخ داد: «من دو برابر سن پسرم را در زمانی دارم که در آن زمان، هفت برابر سن او را در زمانی خواهم داشت که مجموع سن‌های ما دو برابر سن کنونی او بود.
اگر سن پسرم را بدانی سن مرا هم خواهی داشت

اما زمانی که سن پسرش را (از پسر عمه‌ زهرا) پرسیدم، پاسخ داد: «سن من، پسر عمه‌ی جوان و زیرک تو برابر با مجموع ارقام سال تولدم است»!

اگر سال 1966، سالی باشد که این سؤال‌ها پرسیدم، سن عمه‌ زهرا و پسرش چقدر است؟

مسئله مونتي هال

بچه ها يه مسئله... البته احتمالا قبلا شنيدينش...

شما تو يه مسابقه شركت مي كنيد. سه تا در وجود داره كه پشت دو تا از اونا گوسفنده( :D ) و پشت يكيشون يه اتومبيل.

شما يكي از درا رو انتخاب مي كنيد. بعد مسابقه دهنده يكي از درا كه پشتش گوسفنده رو باز مي كنه و از شما مي پرسه : مي خواي انتخوابت رو تغيير بدي؟!

تو چيكار مي كني؟ چرا؟!

جواب مسئله مونتي هال

دو حالت وجود داره. 1- انتخابتو عوض مي كني. 2- عوض نمي كني!

كه احتمال برنده شدن در حالت اول به حالت دوم 2 به 1 ميباشه!

براي فهميدنشم كافيه همه ي احتمالا رو در نظر بگيريد (6 تا) و همچنين اينكه دو تا گوسفند متمايزند.

یک مسئله هم من دارم که خودم برای کارسوق طرح کرده بودم.

به شما در روز اول سال ۱۳۸۸ یک تقویم ۸۸ میدن. شما به ترتیب از ورقهای تقویم به عنوان چک نویس استفاده میکنید.
احتمال داره روزی مثلا ۱۰۰ صفحه استفاده کنید یا اینکه اصلا روزی استفاده نکنید.
اگر بدانیم تا روز پایانی سال شما از تمام تقویم به عنوان چک نویس استفاده کرده اید اثبات کنید که روزی بوده که از ورق همان روز به عنوان چک نویس استفاده کرده اید!
توی دو خط میشه جوابش را داد!

فرض مي كنيم حالتي وجود داشته باشه كه ورق هر روز در روز خودش استفاده نشه. (فرض خلف)
حالا اگه از روز اول شروع مي كنيم... روز اول نبايد هيچ ورقي استفاده بشه. روز دوم حداكثر يكي... و در كل به غير از روز اول در هر روز يك ورق حداكثر ميشه استفاده كرد!
در نتيجه در روز آخر دو ورق باقي مي مونه براي استفاده. (تناقض)

Back
بالا