• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

    ثبت نام عضویت

معرفی رشته های مهندسی

  • شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع first amir
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

first amir

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
2,142
امتیاز
29,745
نام مرکز سمپاد
هاشمی نژاد 1
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
فردوســـی
رشته دانشگاه
مـهـنــدســی شــیـمــی / حسابداری / روانــشناســی
کیمیا اثناعشری

مهندسی نساجی.گرایش تکنولوژی
دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تکنیک تهران)
ورودی سال ۹۳


نقل قول از رییس دانشکده :
مهم نیست که کجا زندگی می‌کنید، مهم نیست چند سال دارید، مهم نیست که چه شغلی دارید، در هر صورت مهندسی نساجی بخشی از زندگی شما است. برای بسیاری از مردم، نساجی تنها به معنی فرش، پارچه و لباس است. اما در واقع نساجی نه تنها داربستی برای کشت سلولی و شکل‌دهنده‌ی اندام مصنوعی است، بلکه در شاتل‌های فضایی، کامپوزیت موشک‌ها، چمن مصنوعی، سقف ورزشگاه‌ها و حوضچه های تصفیه حضوری تأثيرگذار دارد.
امروزه الیاف پلیمری با قطر بسیار کم، به ظرافت رشته DNA انسانی، در حوزه فناوری نانو تولید می‌شوند. همچنين با کمک فناوری‌های نوين، ضخامت لايه‌های بی‌بافت تا 7 گرم بر مترمربع کاهش يافته است، سرعت ریسندگی نخ به 400 متر در دقيقه رسيده و بافت پارچه‌ها با سرعت 1800 پود در دقیقه امکان‌پذير گشته است. در صنعت نساجی طراحی‌های رايانه‌ای بسیار متداول شده و کارخانه‌های تولیدی اساسًا به صورت خودکار و پیشرفته عمل می‌کنند. تمام فرآیندها توسط رايانه هدايت شده و ربات‌ها نقش مهمی در فرآیندهای تولیدی کارخانه‌ها دارند.
دانشکده مهندسی نساجی برنامه‌های آموزشی متنوعی در کلیه مقاطع تحصیلی برای پرورش متخصصین توانا و کارآمد ارائه می‌نماید و در تلاش است تا مفهوم مهندسی نساجی را از آنچه در افکار عمومی جامعه است تغییر داده و این رشته را به جایگاه واقعی خود ارتقاء دهد. این دانشکده همگام با تعاملات علمی پویا و زاینده با انديشمندان سایر شاخه‌های مهندسی و علوم پایه در داخل و خارج از کشور، به انجام پایان‌نامه‌هایی در موضوعات مختلف و در مرزهای علمی دنیا پرداخته است.
فارغ‌التحصیلان دانشکده مهندسی نساجی توانایی ارائه‌ی خدماتی متنوع، از مدیریت تولید گرفته تا اجرای پروژه‌هایی در سطح ملی، به صنعت را داشته‌اند و قادر به حل مشکل‌ها و کمک به رشد صنایع وابسته به نساجی و پوشاک می‌باشند. این دانشکده علاوه بر این که در شاخه‌های متنوع مهندسی نساجی، شامل شیمی، فناوری، پوشاک، نانوفناوری و مدیریت، برجسته و شاخص است، دارای بالاترین آمار دستاوردهای پژوهشی در بین سایر دانشکده‌های مهندسی نساجی در سطح کشور نیز می‌باشد.
رشته ی من در مقایسه با خیلی از رشته های مهندسی دیگه برای روحیات خانوم ها مناسبه .و اکثریت ورودی این رشته رو خانوم تشکیل میده .
گرایش من واحدهای مشترک زیادی با رشته ی مکانیک و برق داره .

این رشته گرایشات پوشاک و شیمی هم داره .

در مجموع ۱۴۲ واحدباید پاس بشه مثل
ریاضی ۱و۲ . فیزیک ۱و۲ . معادلات .محاسبات عددی . ریاضیات مهندسی. استاتیک .دینامیک.مقاومت مصالح .ترمودینامیک .نقشه کشی صنعتی ۱و۲ . طراحی اجزای ماشین. اصول ساختمان مواد پلیمری ‌. علوم الیاف .ریسندگی ۱و۲.ریسندگی نخ های یکسره .مقدمات بافندگی .بافندگی حلقوی۱و۲ .تکنیک بافت پارچه. .فیزیک الیاف.آمار و احتمالات مهندسی.تجزیه ی فنی بافت پارچه.
کارگاه جوشکاری و ریخته گری و ماشین ابزار. رنگرزی چاپ و تکمیل.
ریسندگی مدرن .کنترل کیفیت آماری.

دانشکده از لحاظ اساتید و امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی تقریبن درسطح مطلوبیه و امیرکبیر قطب نساجی ایران ـه اگه قرار باشه استخدامی صورت بگیره میتونید اطمینان بیشتری داشته باشید.
 
هر سوالی راجع به این رشته رو اینجا بیان کنید
 
نام و نام خوانوادگی : میلاد طاهریان

رشته : مهندسی نفت گرایش بهره برداری از مخازن نفتی
نام
دانشگاه : دانشگاه صنعت نفت
سال ورودی: 91
توضیح در مورد کلیات رشته مهندسی نفت دارای دو نوع گرایش بالادستی و پایین دستی هست که بالادستی ها شامل حفاری،مخازن،اکتشاف و بهره برداری هس و پایین دستی ها هم شامل رشته هایی مثله حفاظت،ایمنی و ... هست.
در مورد انواع گرایش های مهندسی نفت میشه اینطور بیان کرد که گرایش مخازن به شکلی هست که کارش بیشتر تحقیقاتی و دفتریِ و سختی کارش نسبت به بقیه گرایشا خیلی خیلی کمتره.گرایش حفاری کارش به شدت عملیاتیِ و شرایط کاریش هم خیلی خیلی سخت تره نسبت به بقیه گرایش ها،مثلا یه مهندس حفار ممکنه حتی مجبور بشه کارش رو به صورت اغماری انجام بده یعنی 14 روز کاملا و 24 ساعته بره سر کار و 14 روز هم کاملا مرخص از کار هست.البته همیشه این نسبت به صورت 14،14 نیست و حتی گاهی 21 روز محل کار هستن و 7 روز مرخص هستن.این نسبت بستگی به شرایط کار و محل کار و ... داره.مهندس حفار حقوقش بنا به کاری که میکنه از بقیه گرایشا بیشتره ولی شرایط کاریش فوق العاده سخته به شکلی که گاها مهندسین حفار بعد از چند سال کار به شدت دنبال این میفتن که تغییر گرایش بدن.گرایش بهره برداری اما سختی کار و درامدش به شکلیه که حدواسط گرایش مخزن و حفاری هست.گرایش اکتشاف هم به صورتیه که بیشتر سرفصل هاش زمین شناسیِ و هرچه که بگذره نیاز به این گرایش کمتر میشه چون تقریبا مخازن نفتی اکثرا کشف میشن.البته منظورم این نیست که الان دیگه این گرایش بی مصرفه و حتی میبینید که هر روز داره مخازن جدید نفتی تو کشور ثبت میشه.
دیدگاه شما راجع به رشته به نظر من با توجه به این وضع بازار کار کشور و جامعه ی به شدت اشباع از رشته های مختلف فنی و مهندسی رشته نفت یکی از بهترین رشته هایی میتونه باشه که یه فرد انتخابش کنه.
در مورد دانشگاه های ارایه دهنده هم دانشگاه های سطح یک تهران نفت رو ارایه میدن و دانشگاه نفت هم که دانشگاه تخصصی این رشته هست.
توضیح پیرامون واحد های درسی عمومی رشته درس های عمومی رشته با خیلی از درس ها و واحد های عمومی سایر رشته های مهندسی یکسانه.مثلا ریاضی،فیزیک،شیمی،شیمی آلی،ریاضی مهندسی،معادلات و ... برعکس اون چیزی که گفته میشه مهندس نفت باید تو درس شیمی قوی باشه یه مهندس نفت باید تسلط خوبی روی ریاضیات داشته باشه چون خیلی از دروس کاملا ریاضی هست.
توضیح پیرامون واحد های درسی تخصصی درس های تخصصی رشته نفت خیلی کم هستن و به همین دلیل هم تا حدود ترم 6 شما دروس اختصاصی اصلیتون شروع نمیشه.البته این دروس کاملا کاربردی شیرین و قابل فهم هستن.مثله درس مخزن،عملیات بهره برداری،حفاری،گِل،سیمان و ...
آینده شغلی و بازار کار رشته در ایران و خارج از ایران همونطور که قبلا اشاره کردن به نظر من بهترین بازار کاری بین رشته های مهندسی در شرایط کنونی کشور مهندسی نفته البته به شرطی که شرایط فوق العاده سخت کار تو این رشته رو قبول داشته باشید.در خارج از کشور هم همینطور به خصوص کشورهای حوضه خلیج فارس مثله کویت،امارات،عراق و ... که پولهای هنگفتی به مهندسین نفت ایرانی میدن که حتی تصورش هم بیشتر شبیه رویاست.البته به این راحتی ها نمیشه به خارج از کشور فکر کرد تو رشته نفت (به خاطر اطلاعاتی که مهندسین نفتی ایرانی دارن به راحتی اجازه خروج نمیدن برای ادامه تحصیل و از طرفی کشورهای عربی هم به این راحتی استخدام نمیکنن)
نظر شما درباره دانشگاه و دانشکده تان دانشگاه نفت دانشگاه تخصصی این رشته هست و دانشگاه نفت (دانشکده ابادان)قدیمی ترین دانشگاه دولتی ایران بعد از دانشگاه نفت هست.این دانشگاه تو رشته های خودش چند ساله که بعد از دانشگاه شریف بهترین قبولی ها رو تو کنکور ارشد داره.امکاناتش هم به نسبت دانشگاه های دیگه بهتره.البته شرایط سخت آب و هوای جنوب و شهرهایی مثله اهواز و آبادان و شرایط سخت از نظر امکانات تفریحی اون نواحی رو حتما باید در نظر داشت.
 
شقایق یزدان پناه دانشگاه شیراز

فهیمه جندقیان دانشگاه تهران

محدثه شفق دانشگاه فردوسی

فرزانه مردوخ روحانی دانشگاه شریف


مهندسی شیمی

کلیات:
اولین درس در زمینه‌ی مهندسی شیمی نخستین بار در سال ۱۸۸۱ در دانشگاه MIT و در دانشکده‌ی مکانیک تدریس شد.
صنایع شیمیایی رو به توسعه بودند و لازم بود طراحی و ساخت و بهره‌برداری از فرایندهای شیمیایی توسّط افراد متخصّص صورت گیرد. که به دو شکل صورت می‌گرفت:
1- به وسیله شیمی‌دان‌هایی که از تئوری‌های شیمیایی و علوم آزمایشگاهی آگاهی داشته، ولی اطّلاعات فنّی و تجارب کافی از طراحی صنعتی نداشتند.
2- به وسیله‌ی مهندسان مکانیکی که تجربه طرّاحی صنعتی داشتند، ولی اطّلاعات کافی از فرایندهای شیمیایی نداشتند.
بنابراین صنعت نیاز به متخصّصانی داشت که هم در زمینه طرّاحی صنعتی و هم در زمینه فرایندهای شیمیایی تخصص داشتند، و مهندسی شیمی پدید آمد.

این رشته تنوع گرایش زیادی در زمینه های مختلف دارد،مثل صنایع نفت و گاز،بیوتکنولوژی،صنایع غذایی،داروسازی،مهندسی پزشکی،پلیمر و... که فرصت خوبی را برای دنبال کردن علایق ایجاد می کند تا فرد بتواند در هر زمینه ای که علاقه دارد فعالیت کند.این رشته بر خلاف اسمش به شیمی ارتباط خاصی ندارد و فقط درس های شیمی عمومی،شیمی آلی و شیمی تجزیه که مربوط به شیمی هستند رو پاس می کنند که دروس پایه محسوب می شوند. پایه ی اصلی مهندسی شیمی روی ریاضی و فیزیک بنا شده. پس با اسم رشته به اشتباه نیفتید.
سوالی که برای خیلیا پیش میاد اینکه فرق رشته‌ی من با شیمی چیه؟
جوابش اینکه کار یک مهندس طراحیه ولی کار یک شیمیدان بررسی فرآینده، مثلا تو یک پالایشگاه کار طراحی برج تقطیر به عهده شماست اینکه چقدر ارتفاع داشته باشه چندتا سینی داشته باشه اندازه و جنس سینی ها چی باشن و این جور چیزا.
دیدگاه:
بیس رشته‌های مهندسی یا فیزیکه یا ریاضی، ک م.شیمی از اون رشته‌هاس ک بیس ش روی فیزیکه بیشتر و اونم فصل اول فیزیک ۳ و فصلای آخر فیزیک دو، ینی مباحث ترمودینامیک و فشار و از اینجور چیزا.
اگر با علاقه و آگاهانه این رشته را انتخاب کنیم،مطمئنا در طول زمان به کارایی رشته پی خواهیم برد و علاقه مان به آن بیشتر خواهد شد.این رشته،رشته ی به نسبت سختی است که موفقیت در آن به تلاش قابل توجهی نیاز دارد.
توضیح دروس عمومی :
همانند همه رشته های مهندسی دروسی مثل ریاضی 1 و2 فیزیک 1 و معادلات دیفرانسیل،ریاضی مهندسی در ترم های اول ارایه می شود. همچنین شیمی عمومی ۱و۲ و نقشه‌کشی صعنتی، که کاربرد این دروس را در فهم و حل مسایل دروس اختصاصی خواهید دید.
توضیح دروس تخصصی:
اولین درس تخصصی مهندسی شیمی موازنه انرژی و جرم است که با این درس به رشته مهندسی شیمی وارد می شویم. و در ذهنمان دید اولیه ای نسبت به رشته ایجاد می شود.سپس با مطالعه ی درس ترمودینامیک،انتقال حراررت،انتقال جرم و سیالات دید ما نسبت به رشته کامل می شود.درس های مهم این رشته در واقع همان مکانیک سیالات،انتقال حرارت و انتقال جرم است.برای مثال در مکانیک سیالات،رفتار سیالات( در میم شیمی نفت و گاز) را خواهید خواند که برای یک مهندس شیمی تحلیل رفتار سیالات در به عنوان مثال لوله کشی های انتقال گاز اهمیت دارد. درس انتقال حرارت شما را با مفاهیم و قوانین توزیع حرارت آشنا می کند که برای مثال در طراحی مبدل های حرارتی کاربرد دارد.
با مطالعه ی دروس عملیات واحد و کنترل فرایند،این رشته را به صورت کاربردی در صنعت می آموزیم.
همچنین در کنار این دروس،چندین واحد درسی مانند مبانی مهندسی پلیمر، محیط زیست ،مقدمه‌ای بر فناوری نانو، مقدمه‌ای بر مهندسی مخازن، آمار و طراحی در آزمایشگاه‌ها، تصفیه ی پساب های صنعتی، خوردگی، احتراق و...به صورت اختیاری انتخاب می کنیم.
بازار کار:
همان طور که قبلا اشاره شد به دلیل تنوع گرایش در این رشته،زمینه بازار کار زیاد است.کارخانه ها و صنایع مختلف از صنتیع نفت و گاز گرفته تا صنایع غذایی نیاز مند مهندسی شیمی هستند.
همچنین امروز در ایران نیازمندی صنایع به مهندسی شیمی بیش از پیش احساس می شود. و مهندسین شیمس به جایگاه خود نزدیک تر شده اند.اگر دانشجو در فهم درس ها تلاش کند و مطالعه ی جنبی داشته باشد می تواند در طول تحصیل ایده هایی به دست آورد که در آینده آن ها را گسترش دهد.

گرایش های مهندسی شیمی برای ارشد طبق آزمون سراسری 94:
1- ترموسینتیک و کاتالیست
2- فرآیندهای جداسازی
3- طراحی فرآیند
4- مدل سازی، شبیه سازی و کنترل
5- محیط زیست
6- فرآوری و انتقال گاز
7- صنایع پتروشیمی
8- مهندسی صنایع غذایی
9- صنایع شیمیایی معدنی
10- نانوفناوری
11- پلیمر

تو آینده میتونین تو این کارخانه/سازمان‌ها کار کنین :
1- تمام کارخانه‌های صنایع غذایی
2- کارخانه‌های داروسازی
3- سازمان انرژی اتمی
4- صنایع نفت و تولیدات وابسته (هر چی که به نفت مربوطه)
5- صنایع گاز و تولیدات وابسته (آخرین دستاورد: مثل سوخت جدید به اسم هیدرات (
6- صنایع پتروشیمی و تولیدات وابسته (هر صنعت وابسته به پلاستیک(
7- صنایع راه و ساختمان (آسفالت سازی و سیمان) و کارخانه‌های تولید مواد اولیه ساختمانی (گچ٬ کاشی٬ آجر و ...)
۸- صنایع نظامی (میکروبی٬ تسلیحات و ... )
۹- تمام سازمان‌های وابسته به بهداشت محیط
۱۰- تامین مواد اولیه تمامی صنایع مهندسی (مثال مهندسی برق؛ ساخت قطعات٬ مثل بردها و کابل‌ها)
۱۱- صنعت هوا فضا (آخرین دستاورد: مهندسین شیمی ناسا دارن تلاش میکنن با وارونه کردن واکنش سوختن (خود به خودی) به اکسیژن برسن برای ساکنان آینده ماه (
۱۲- صنایع بیولوژیکی (سوخت بیو اتانول جدید ترین شاهکارشه)
۱۳- بانک و بورس
۱۴- صنایع کاغذ
۱۵- صنعت آب و فاضلاب

و خلاصه هر کارخونه ای که تو ذهنت باشه
 
الناز کاظمی امیرکبیر 93
مهلا سرافراز فردوسی 92
کبری نوروزی فردوسی93
صفورا باباپور تهران 90
رشته: متالورژی یا مهندسی مواد
کلیات:
این رشته جزو زیر شاخه "فنی و مهندسی" دانشگاه است. همانطور که از نامش پیداست در مورد شناسایی مواد به خصوص فلزات می باشد، از جمله ساختار کریساتالی فلزات، تاثیر ناخالصی ها در ساختار مواد و چگونگی تغییر آن در جهت بهبود و کارآیی بیشتر. در اين رشته، هدف تولید و بهینه سازی آلياژهای فلزی مواد پليمر و سراميك ها می باشد.
این رشته در واقع مادر مهندسی های دیگر محسوب می شود و اگر بخواهیم به زبان ساده به معرفی این رشته بپردازیم باید گفت که در هر قسمتي از صنعت، هر مهندسي براي ساخت هر قطعه در هر فرآيند، بايستي مواد مناسبي نيز در اختيار داشته باشد. که این مواد و صلاحیت آن برای به کار گرفته شدن در یک کاربرد خاص باید توسط یک مهندس متالورژی و مواد تایید شود.
امروزه مهندسی متالورژی و علم مواد چنان گستره عظیمی را در علوم مهندسی و غیر مهندسی در بر گرفته که کمتر بحث یا چالش علمی را می توان یافت که ردپایی از علم مواد در آن نباشد، از مهندسی برق و تولید ابر رساناها و مواد نیمه هادی گرفته تا پزشکی و تولید ایمپلنت ها و دریچه ی قلب مصنوعی و سیم های ارتودنسی دندان. و منطقا به همین دلیل است که کشورهای دارای تکنولوژی و علم مواد پیشرفته توانسته اند در عرصه های اقتصادی و توسعه از سایر كشورها پیشی بگیرند.
توضیح پیرامون واحد های درسی:
این رشته مانند تمام رشته های مهندسی دارای درس های پایه مانند ریاضی 1 و 2، فیزیک 1 و 2، معادلات، دروس عمومی، برخی کارگاه ها و آزمایشگاه ها است.
دروس اختصاصی این رشته در واقع دروس پایه مهندسی از جمله شاخه ریاضیات، فیزیک و شیمی را شامل مشود که سپس در همین شاخه ها تخصصی تر می شود (مانند کریساتالوگرافی که شاخه ای از شیمی است)؛ واحد های مشترکی نیز با مهندسی مکانیک دارد.
از جمله واحد های اختصاصی این رشته می توان از : خواص مكانيكي مواد – خواص فيزيكي مواد - بلورشناسي – اصول شكل دادن فلزات – اصول انجماد و ريختهگري - پيرومتالورژي – هيدرومتالورژي (دروس استخراجي) – محيط زيست و بازيافت مواد – عمليات حرارتي – مهندسي سطح – مواد سراميكي – مواد پليمري – مواد كامپوزيتي - شناخت و انتخاب مواد فلزي - روشهاي آناليز مواد – اصول الكتروشيمي و خوردگي نام برد
ادامه تحصیل:
گرایش های مقطع کارشناسی ارشد این رشته عبارتند از:
1. شناسايي و انتخاب مواد
اين شاخه جامعترين گرايش مطرح شده در مقطع فوق ليسانس است. در واقع متالورژ بايستس بتواند بر پايه دانش خود، با در نظر گرفتن كاربرد قطعه، محيط كار آن، عمر مفيد قطعه و ديگر فاكتورها، ماده مناسب را پيشنهاد دهد. اين گرايش در صنعت ايران بسيار كاربردي است. نكته قابل توجه در اين رشته جامعيت آن است كه موجب خواهد شد كه در انتخابهاي مقطع دكتري آزادي عمل بيشتر باشد.
2. خوردگي فلزات
يكي از گرايشهاي مطرح و البته پولساز، گرايش خردگي است. آنچه كه در جاي جاي صنعت و بالاخص صنايع نفت و گاز اهميت مييابد و به عنوان مشكلي اصلي و از بين برنده تاسيسات مطرح ميشود، مسئله خوردگي فلزات است. فرد متخصص در اين امر، موظف به اعمال اقداماتي است كه اين تخريب را با وجود محيط خورنده به حداقل برساند.
3. استخراج فلزات
اين گرايش اندكي نزديك به مهندسي معدن و در واقع تكميلكننده كار آنها براي رسيدن به فلزي آماده عمليات بعدي است. لازم به ذكر است كه بازيافت مواد نيز از مباحث مطرح شده در اين گرايش است، كه از جمله موارد پركاربرد و جهاني به حساب ميآيد.
4. جوشكاري فلزات
در اين گرايش به بررسي روشهاي اتصال، مكانيزمها و متالورژي جوش، طراحي جوش، انتخاب مواد مناسب و بازرسي جوش ميپردازند.
5. شكل دادن فلزات
اين گرايش شباهت بسياري به مهندسي مكانيك گرايش جامدات دارد، و هدف در آن تمركز بر روي فرايندهاييست كه بايستي انجام پذيرد تا يك شمش يا هر فلز جامد ديگري را به شكل مورد نياز تبديل نمود.
6. ريختهگري
بر خلاف شكل دادن كه هدف تغيير شكل جامدات است، در اين گرايش با مذاب فلزات سروكار خواهيم داشت. با ريخته شدن مذاب در قالب مورد نظر شكل نهايي قطعه به دست خواهد آمد. كه به دليل سرعت بالاي فرايند، مطلوب صنعتكاران است.
7. سراميك
وابسته به گسترش استفاده از سراميكها، در اين گرايش تمركز بر روي توليد كنترل كيفي سراميكهاست.
8. نانومواد
امروزه با پيشرفت تكنولوژي، بشر به خواص كاملاً جديدي در ذرات فوق ريزدانه دست يافته است كه تمركز اصلي در اين گرايش بر چنين تحقيقاتي ست.
9. بيومواد
در علم پزشكي، تلاش در رسيدن به موادي زيست سازگار و در مواردي زيست تخريب پذير است كه در اين گرايش به مطالعه و توليد آنان پرداخته ميشود.
10. مهندسي پزشكي
آینده شغلی:
در ایران فارغ التحصیلان این رشته می توانند در زمینه ریخته گری، کنترل مواد، ساخت و تولید برخی قطعات، کار در کارخانه ها و مراکز ذوب آهن و ذوب فلزات کار کنند. همچنین شرکت های بسیاری نیز به مهندسین مواد نیاز دارند.
در خارج از ایران این رشته مهندسی نیست و در کل "علم مواد" نامیده می شود، در مقایسه با داخل ایران بسیار پرکاربرد تر و ارزشمندتر است و بازار کار بسیار بهتری دارد. از طرفی بورس شدن در این رشته با توجه به ارزش آن در خارج از کشور بسیار ساده تر از سایر رشته ها می باشد.
****
از نظر مهلا سرفراز : رشته بسیار مناسبی برای افراد علاقه مند به تحقیق و پژوهش است و اینکه با وجود بعضی سختی ها که بیشتر رشته های مهندسی دارند و برخلاف نظر عموم رشته مناسبی برای خانم ها می باشد، به خصوص در زمینه های آزمایشگاهی، نانو تکنولوژی و تحقیقات.

از نظر الناز کاظمی : این رشته مانند تمامی رشته های دانشگاهی جذابیت های مربوط به خود را دارد و با توجه به اینکه پیش از این به این رشته در کشور ما خیلی کمتر توجه می شد جای رشد فراوانی دارد و به تبع بازار شغلی آن نیز بکر و دست نخورده است. البته این رشته کارگاه های عملی و جذاب در عین حال سختی را داراست، لذا ممکن است بیشتر خانم ها از انتخاب این رشته خودداری کنند اما این رشته در بخش هایی، بازار شغلی کاملا خوبی برای خانم ها دارد.
از نظر صفورا بابانژاد : در نگاه مبتدي اين رشته را به دوستان علاقمند به ملغمهاي از فيزيك و شيمي و ريزساختار مواد میشه پيشنهاد کرد. در مقطع متوسطه كل اطلاعات فرد محدود به رشتههاي پرطرفداري مانند برق و كامپيوتر و مكانيك است. و به دليل داشتن شناخت كم نسبت به ديگر رشتهها و البته القاي اطرافيان گرايش به سمت رشتههايي همچون مهندسي معدن و يا متالورژي و مهندسي مواد كمتر است. حال آن كه ما در كشوري زندگي ميكنيم كه با وجود سطح پايين تكنولوژي، از معادن بسياري برخوردار است. معادن روباز بسياري در كشور وجود دارد كه بهرهبرداري از آنان به نسبت بسيار از كشورها سادهتر محسوب ميشود. و نياز به رشتههايي اين چنيني كاملاً احساس ميشود. و مشكل اصلي اينجاست كه با جذب رتبههاي برتر به رشتههاي پرطرفدار، حضور دانشآموزان نخبه در رشتههاي مورد نياز كشور كمتر خواهد شد. و به نحوي ميتوان گفت كه توازن لازم براي پيشرفت به خوبي فراهم نخواهد آمد.
از نظر کبری نوروزی: این رشته به عنوان یه رشته جدید میشه توش کلی کار کردو چیزای جدید به دست آوردبه خصوص که ما الآن نمی خوایم وارد بازار کار شیم و نمی شه بسته به این انتخاب کرد. رشته جالب و قشنگیه. به خصوص قسمت بایو موادش.
 
مهندسی برق

کلیات رشته:

مهندسی برق یکی از رشته های فنی مهندسی مادر است که در اغلب دانشگاه های کشور در مقطع کارشناسی به چهار گرایش کنترل, مخابرات, الکترونیک و قدرت تقسیم می شود و در بعضی از دانشگاه ها گرایش بیوالکتریک هم هست. اغلب دانشگاه های مطرح کشور برای مقطع کارشناسی دانشجویان را تا ترم 5 تقسیم گرایش نمی کنند ولی برخی دانشگاه ها هم از همان ابتدا اقدام به پذیرش دانشجو با گرایش مشخص شده می نمایند. امکان ادامه تحصیل در این رشته تا بالاترین مقاطع داخل کشور فراهم است.
رشته ی برق،رشته ای هست که بر روی ریاضی بنا شده و کسانی که عاشق ریاضی باشند از این رشته خسته نمی شوند.از ایرادهایی که به این رشته گرفته می شود می توان به این اشاره کرد که درس های این رشته تا ترم 4 تقریبا دید درست و حسابی از این رشته در محیط اطراف نمی دهند.این رشته یکی از محبوب‌ترین هاست پس باید دانست که رقیب‌های زیادی در بازار کار و حتی کنکور ارشد خواهید داشت.اگر علاقه دارید بدانید برق چطوری از یک نیروگاه به سطح شهر توزیع می شود یا اگه دوست دارید بدانید کولر خانه ی شما چطوری براساس دما،هوای خانه رو تنظیم می کند یا اینکه چطوری اطلاعات از طریق امواج ارسال می شود،بدانید چطوری موبایل شما یه سیگنال بسیار ضیعیف رو دریافت می کند و اون رو برای شما تقویت می کند و شما با شفافیت صدا رو می شنوید و اینکه چطوری می شود در کارخانه ها وسایل را کنترل کرد که در یگ رنج خاص کار کنند و در حالت پایدار خود باقی بمانند این رشته به شما پیشنهاد می شود.
زمینه ی فعالیتی یک مهندس برق بسته به گرایش در یکی از موارد زیر می تواند باشد: اتوماسیون و کنترل ابزار آلات صنعتی, طراحی و کار با مدارات الکتریکی و الکترونیکی, کار با آنتن ها و مدارات مخابراتی, کنترل و طراحی سیستم های قدرت, انتقال و تولید نیرو در مقیاس وسیع و ...

توضیح گرایش

گرایش الکترونیک با دیود و ترانزیستور به دانشجو معرفی می شود و به دو بخش آنالوگ و دیجیتال تقسیم می شود.
ترانزیستور قطعه ایی هست که می‌توان گفت انقلابی بزرگ در صنعت دنیا ایجاد کرد این قطعه یک سیگنال ضعیف را دریافت می کند در مواردی 100000 برابر آن را تقویت می کند البته هزینه ی این تقویت را منبع انرژی که ترانزیستور را روشن می کند می پردازیم،اگر بخواهم خیلی ساده این مسئله را بیان کرد امواج خیلی ضعیف در هوا به گوشی شما می رسد ترانزیسترو برای منبع تغذیه خود از باطری تلفن همراه استفاده کرده سیگنال را تقویت می کند،سیگنال تقویت شده پردازش می شود و شما صدای دوستتان را از پشت تلفن می شنوید
الکترونیک آنالوگ در قطعات نیمه هادی مثل ترانزیستور و خازن و ... خلاصه می شود
اما الکترونیک دیجیتال که بسیار به سخت افزار کامپیوتر نزدیک هست.
شاید بتوان گفت در الکترونیک دیجیتال مرسوم‌ترین فعالیت کار با میکروکنترلر ها می باشد ، شما یک برد از بازار تهیه می کنید و با استفاده از امکانات این برد برنامه‌‌ی مورد هدف خود را بر آن پیاده سازی می کنید به عنوان مثال،یک برد الکترونیکی ، یک صفحه ی لمسی مقاومتی یا خازنی و یک صفحه نمایش را تهیه کرده و به هم وصل می کنیم حال طبق برنامه و الگوریتم های مورد نیاز برنامه ای به برد می دهیم که اگر انگشت شما با قسمتی از صفحه ی لمسی تماس برقرار کرد مختصات آن نقطه در صفحه نمایش داده شود ، مدل پیچیده‌تر آن این است که یک عدد با انگشتت خود بر روی صفحه ی لمسی بکشید و آن عدد بر روی صفحه نمایش نشان داده شود.
شاید تا حالا قطعات الکترونیکی را به دست گرفته باشید و یک سری مسیرها بر انتقال اطلاعات را دیده باشید ، طراحی این مسیرها نیز توسط مهندسین الکترونیک انجام می شود.
گرایش الکترونیک به نسبت گرایش قدرت امکان کار با نرم‌افزار در آن بیشتر است،شما می توانید کار در حوزه ی پردازش تصویر نیز فعالیت کنید این گرایش شاید نزدیک‌ ترین گرایش به گرایش مخابرات باشد.

دروس عمومی:

دروس سرویس: ریاضی 1 و 2 , فیزیک 1 و 2, معادلات دیفرانسیل, محاسبات عددی, کارگاه عمومی, زبان عمومی و آزمایشگاه فیزیک 1 و 2 ویک سری دروس معارف

توضیح پیرامون واحد های درسی تخصصی:

دروس دانشکده ای همه ی گرایش ها:

مدارهای الکتریکی 1 و 2, الکترونیک 1 و 2, ریاضیات مهندسی, الکترومغناطیس مهندسی, ماشین های الکتریکی 1 و 2, مدار منطقی, برنامه نویسی, تجزیه و تحلیل سیگنال ها و سیستم ها, کنترل سیستم های خطی, مخابرات 1 و ...

دروس مختص هر گرایش:

کنترل: کنترل سیستم های کامپیوتری, کنترل مدرن, کنترل صنعتی, ابزار دقیق, میکروپروسسور, جبر خطی, برنامه نویسی پیشرفته و ...

قدرت: ماشین های الکتریکی 3, بررسی سیستم های قدرت 1 و 2, ماشین مخصوص, سیستم های انتقال قدرت و ...

مخابرات: مخابرات 2, فیبر نوری, آنتن, مدارهای مخابراتی, ماکروویو و ...

الکترونیک: الکترونیک 3, VLSI, برنامه نویسی پیشرفته, میکروپروسسور و ...

درس های اصلی که از ترم 3 شروع می شوند میتوان گفت با درس مدار وارد رشته مهندسی برق می شوید.این درس درگاه ورود به رشته هست و عموما در ترم 3 ارائه می شود،صورت های بسیار ساده ی مدار در فیزیک دبیرستان معرفی شده،مغناطیس (غول بی شاخ و دم) شروع می کند به محک زدن دانشجوها و تا ترم 5 درس های اصلی خود نمایی میکنند.دانشجوهای این رشته عموما درس خوان هستند و رقابت در آن آسان نیست،درس های اصلی مثل سیگنال نیاز به پایه ریاضی دارد که شمارو با مفاهیم مخابراتی آشنا می کند، الکترونیک1 شما رو با دیود و ترانزیستور آشنا می کند و الکترونیک 2 این آشنایی رو تقریبا تکمیل می کند.ماشین یک شما رو با موتور و ژنراتور آشنا می کند که چطور برق تولید می شود و یا چطور برق تولید شده به انرژی مکانیکی تبدیل می شود کنترل خطی چگونگی پایدار سازی سیستم ها رو معرفی می کند و همینطور درس ساده ی مدار منطقی شما رو آماده می کند که به دنیای الکترونیک دیجیتال قدم بگزارید.

پایه ای ترین مهارت یک مهندس برق تحلیل مدارهای الکتریکی ست، یعنی پیدا کردن جریان و ولتاژ تمام عناصر مدار. مدار الکتریکی می تواند صرفا مقاومتی باشد.شاید در مدار الکتریکی مورد نظر از عناصری استفاده شود که انرژی را ذخیره می کنند، به عبارت دیگر مثل مقاومت از قانون اهم پیروی نمی کنند، مثل خازن و سلف. در این عناصر جریان و ولتاژ با مشتق یا انتگرال یکدیگر در ارتباط ند. اینجاست که درس معادلات دیفرانسیل به کمک می آید. در این درس می آموزید که معادلات جبری شامل مشتق یا انتگرال یک متغیر را حل کنید. البته در ادامه ی درس مدارهای الکتریکی 1 و 2 با روش هایی آشنا می شوید.

وقتی پای عناصر نیمه هادی به میان می آید مدار را با روش هایی که در درس الکترونیک می آموزید تحلیل می کنید.
البته در مدتی که واحدهای درسی فوق را می گذرانید با نرم افزارهایی که به تحلیل این مدارها کمک می کنند نیز آشنا می شوید.

در درس الکترومغناطیس مهندسی با قوانین ماکسول و معادل آن ها در میدان های الکتریکی آشنا می شویم. میوه ی این آشنایی در درس ماشین های الکتریکی و آنتن به ثمر می رسد.

در درس ماشین های الکتریکی ابتدا مدارهای مغناطیسی را بررسی می کنید.سپس با روش های تقریبی تحلیل مدارهای مغناطیسی آشنا می شوید و در نهایت انواع ماشین های الکتریکی را می شناسید و با طرز کار آن ها آشنا می شوید.

در درس ریاضی مهندسی و در ادامه ی آن تجزیه و تحلیل سیگنال ها آشنایی خود را با اعداد مختلط تکمیل می کنید و در ادامه با تبدیل هایی آشنا می شوید که عصای دست شما در تمامی درس های مهندسی برق هستند. مثلا می آموزید یک تابع را به صورت حاصل جمع یک سری از توابع سینوسی و کسینوسی بنویسید که کار تحلیل را بسیار آسان می کند. در ادامه با مفاهیم تحلیل بلوکی سیستم ها و نمونه برداری آشنا می شوید.

درس مدار منطقی و در ادامه ی آن معماری کامپیوتر گیت های منطقی که در تحلیل سیگنال های دیجیتال ( منظور همون چیزای کامپیوتریه! ) به کار می روند را می شناسید و قطعاتی را که با کمک آن ها ساخته می شوند را بررسی می کنید و نهایتا به طراحی یک کامپیوتر مبنا می پردازید. نهایتا با یکی از میکروکامپیوترها یا میکروپروسسورهای مرسوم آشنا می شوید.( معمولا پروسسورهای آرم که در تلفن های همراه هم از همین خانواده استفاده می شود. )

در درس کنترل سیستم های خطی با مفهوم تحلیل بلوکی سیستم ها بیشتر آشنا می شویم( ینی سیستم رو بخش بخش می کنیم و میگیم که مثلا این بخش معادل فلان تابع ریاضیه و رابطه ی این دوتا بخش مثلا مثل دوتا مقاومت سریه پس معادل ریاضی این بخش هارو تو هم ضرب می کنیم ) و در نهایت با کنترل کننده ها و جبران سازها آشنا می شویم تا رفتار سیستم را اصلاح کنیم.


از ترم 5 درس های تخصصی هم وارد میدان می شند در گرایش الکترونیک درس معماری کامپیوتر چگونگی کار یک پردازنده ی ساده رو به شما توضیح می دهد و انواع طراحی رو به شما معرفی می کند و در ترم ششم شما در درس میکروپروسسور کار با میکروکنترلرها رو آغاز می کنید و برنامه نویسی حرف اول رو می زند پس پیشنهاد می شود بچه های الکترونیک پایه ی برنامه نویسی خودشون رو در ترم 2 قوی کنند. درس تکنیک پالس در گرایش الکترونیک یک جمع بندی خارق العاده برای شما از دروس پیشین انجام می دهد و همینطور انواع تقویت کننده ها و کاربردهای آن‌ها را برای شما شرح می دهد و یک نمای کلی از کار گرایش در آینده برای شما تشکیل می شود شاید بتوان گفت که درس میکروپروسسور و تکنیک پالس از جمله درس هایی باشند که بهترین دید رو به شما بدهند،درس مخابرات که به نوعی بر روی سیگنال سوار شده به شما دید مخابراتی می دهد و حتی چگونگی کار تلویزیون رو به طور مختصر توضیح می دهد اما باید گفت که درک همه ی مفاهیم به این آسانی ها نیست.

آینده شغلی و بازار کار رشته در ایران و خارج از ایران:

گرایش قدرت در حال حاضر بهترین بازارکار را در اختیار دارد (هرچند که گرایش ها تفاوت زیادی در رشته ی کارشناسی ندارند و همان کار یک مهندس قدرت توسط یک مهندس الکترونیک هم می تواند انجام شود.) اما برای اپلای کردن در خارج از کشور اصلا مناسب نیست.ولی 3 گرایش دیگر مخصوصا مخابرات و الکترونیک می توانند به اپلای کردن فکر کنند گرایش الکترونیک بازارکار دانشگاهی بهتری دارد و همینطور تنوع کار بیشتر. حتی یک درس پردازش تصویر و یا میکروپروسسور آن برای کار کردن کافی هست اما 2 مشکل بزرگ دارد یکی خلاقیت بالا و دیگری در بعضی موارد سرمایه اولیه .الکترونیک به این صورت است که سرمایه اولیه زیادی برای آماده کردن پروژه نمی خواهد اما اگه قرار باشد این کار تولید شود مسلما نیاز به سرمایه دارد.



دانشگاه امیرکبیر:

دانشگاه امیرکبیر : بلاشک یکی از 5 دانشگاه برتر در تمامی رشته های مهندسی ست.فضای فعالیت های دانشجویی به نسبت سایر دانشگاه های فنی مهندسی پویاتر و داغ تر است. فعالیت های سیاسی نیز اندکی داغ تر و پر رنگ و بو تر است. کادر مدیریتی فعلی به نسبت دوره ی قبل به شیوه ی مناسبتری با دانشجویان برخورد میکنند. فضای حاکم بر جمع های دانشجویی اغلب درسی ست و تا جایی که من دیده ام به نسبت سایر دانشگاه ها ترویج امور ناپسندی مثل استعمال دخانیات کمتر است ولی متاسفانه هست. فضای کلی دانشگاه به نسبه کوچک است و بیشتر مساحت دانشگاه را ساختمان تشکیل می دهد. کتابخانه ی دانشگاه بزرگترین کتابخانه ی فنی مهندسی کشور است. اغلب دانشکده ها یک سالن مطالعه هم دارند, سالن مطالعه ی مرکزی هم در کتابخانه واقع شده است. غذای دانشگاه زیاد تعریفی نیست ولی می شود با آن کنار آمد. برنامه ریزی آموزشی دانشگاه منظم است و از روز ثبت نام همه ی امور برنامه ریزی شده اند: شما کارت دانشجویی خوابگاه و برنامه ی درسی تان را دارید. ترم اول خود داشنگاه برای شما انتخاب واحد می کند.انتظامات دانشگاه زیاد ایرادجو نیست ولی روی مساله ی حجاب حین ورود به دانشگاه حساس است. خوابگاه های دوره ی کارشناسی همه به دانشگاه نزدیکند و نهایتا 20 دقیقه پیاده روی شمارا از دانشگاه به دورترین خوابگاه کارشناسی یا حتی کارشناسی ارشد می رساند. دانشگاه در مرکز شهر واقع شده و از لحاظ رفت و آمد مشکلی نخواهید داشت. چون دانشگاه و بالتبع خوابگاه ها در مرکز شهر واقع شده اند برای خرید ارزاق دوستان خوابگاهی بهتر است اندکی از دانشگاه فاصله بگیرند!

دانشگاه شهید چمران از زبان امیرحسین http://www.sampadia.com/forum/index.php?action=profile;u=14791

من دانشگاه شهید چمران یا جندی شاپور قدیم تحصیل می کنم با تعداد تقریبا 26 هیئت علمی با نحوه ی تدریس مختلف ؛ دانشگاه ما دانشکده های مجزایی نداره و 6 رشته ی مهندسی همه در یک دانشکده مشغول به تحصیل هستند البته در حال حاضر چند دانشکده در حال ساخت هست و فکر می کنم که این دانشکده ها تا چند سال آینده به اتمام می رسند خداروشکر که مشکل کلاس نداشتیم اما اگه ضرفیت ها زیاد شه ممکنه کلاس کم بیاد از این 6 رشته ی مهندسی به ترتیب مکانیک ، برق ، عمران و مواد هیئت علمی متونعی دارند اما معماری و کامپیوتر تعداد هیئت علمیشون خیلی کمه یا به عبارتی زیر زیر خط فقر
در دانشکده ی ما باید استادهای خوب رو روی هوا بزنید و این هشدار رو بدم که دانشجوها در موقع انتخاب واحد چنان به واحد‌ها رو به تاراج می برند که قوم تاتار پیششون لنگ می‌اندازند ، با این حال یه سری استاد به معنای واقعی بد هم داریم که نمی شه ازشون فرار کرد چون فقط خودشون درس رو ارائه می دند و آدم رو از دانشگاه اومدن پشیمون می کنند و اگر دختر باشید احتمالا یه چند سری گریه می کنید و اگه پسر باشید احتمالا باز هم اون پشت مشتا گریه می کنید :)) البته نمی تونم بگم که استاد خوب نداریم بالاخره 26 تا هستند دیگه هم خوب داره هم بد دیگه یه خوبش دیدید بچسبید بهش من یه خوبش یافتم 3 تا درس باهاش گرفتم ان شا الله یه دونه هم ترم 8 :دی
خب این ربطی به دانشکدمون نداره اما در گرایش الکترونیک احتمال زیاد به یه لپ تاپ نیاز پیدا می کنید ولی نگرانش نباشید توکلتون به خدا منم فکر نمی کردم یه رور بتونم لپ‌تاپ بخرم :دی
سخن آخر : اگه رفتین برق و خوشتون اومد به یاد منم باشید دیگه دعا کنید ارشد دارم :)) و اگه رفتین و پشیمون شدید من هیچ گونه مسئولیتی قبول نمی کنم حق فحش دادن هم ندارید
 
مهندسی پلیمر

نام: محمد رضا
نام خانوادگی : صابری
رشته : مهندسی پلیمر-صنایع پلیمر
دانشگاه : صنعتی امیر کبیر ( پلی تکنیک تهران )
سال ورودی : 92
توضیح در مورد کلیات رشته :
رشته ی پلیمر رشته ای نو در میان رشته های دانشگاهی است که در دو گرایش صنایع پلیمر و رنگ دانشجو میپذیرد. علم مهندسی پلیمر پیرامون ویژگی ها ، خواص، طراحی متناسب با نیاز، و شناخت این بزرگ ملکول ها هستند که میتوانند ویژگی های حیرت انگیزی داشته باشند. امروزه در هر نگاه شما حداقل یک سازه ی پلیمری وجود دارد که نادیده گرفتن سهم سازه ی های پلیمر در زندگی امکان نا پذیر است. از نرم ترین سازه ها مانند کیسه ی پلاستیکی تا مستحکم ترین سازه ها مانند قطعات پلاستیک فشرده که در اکثر وسایل استفاده میشود. مهندسی پلیمر به ابتدا به شناخت این ملکول ها پرداخته و بعد با یاد دادن روش سنتز آن و شرایط آن شما را برای طراحی یک سازه ی پلیمری با ویژگی ها و مشخصات مورد نیاز آماده میکند. این توصیف دفترچه ی معرفی رشته ی سازمان سنجش است که در زیر آن را مشاهده میکنید : در صنعت هدف‌ رشته‌ مهندسي‌ صنايع‌ پليمر توليد کليه‌ محصولات‌ پليمري‌ از قبيل‌ لاستيک‌، پلاستيک‌، الاستومر، رزين‌ و ساير مواد مورد نياز صنعت‌ است‌. پليمرها کاربرد پزشکي‌ نيز دارند. مخصوصا خيلي از مواد مورد نياز براي تهيه محصولات پزشکي مواد پليمري هستند. دندان‌ مصنوعي و کامپوزيت هاي براي ترميم دندان‌، لنزهاي‌ چشمي‌، زخم بندهاي هيدروژلي و داربست هاي مهندسي بافت همه‌ از مواد پليمري‌ ساخته‌ مي‌شوند و به آنها پليمرهاي زيستي مي گويند. در کل مي‌توان گفت که مهندسي صنايع پليمر شناخت، طراحي،‌ فرمولاسيون، آناليز و بررسي خواص فيزيکي و مکانيکي سه ماده عمده لاستيک،‌ پلاستيک و کامپوزيت هاي پليمري است.
دیدگاه شما راجع به رشته :
این رشته از جایی که رشته ی نویی در میان رشته های کارشناسی است، از نظر مباحث تئوری و آزمایشگاهی بسیار جا برای کار دارد. به نظر من از معدود رشته هایی است که انتهای آن معلوم نیست. بر خلاف رشته هایی مانند عمران، مکانیک و... که از لحاظ مباحث تئوری کاملا اثبات شده و نهایی هستند این رشته هنوز در خیلی از مباحث جای پیشرفت دارد که آن را در جدید بودن آن میتوان توجیه کرد و میتوان از آن به عنوان یک نقطه ی قوت استفاده کرد که برای کار در این رشته در صورت داشتن پشتکار لازم میتوان به مراتب فوق العاده ای رسید. صنایع پلیمر بیشتر به شناخت خواص و ویژگی های پلیمر ها میپردازد ک بتوان در شرایط مناسب با توجه به شرایط مناسب ترین پلیمر را سنتز کرد. این رشته با رشته ی مهندسی شیمی شباهت های زیادی دارد، اما فرق آن در این است که مهندسی شیمی بیشتر به مباحث فیزیکی میپردازد و مهندسی پلیمر به شیمی اهمیت بیشتری میدهد. واحد های مشترک بین این دو رشته گواه این ادعا است. اما در واحد های کاملن تخصصی شما ابتدا با ریز واکنش های پلیمره شدن اشنا میشوید که بسیار مهیج و زیبا است و بعد هم به شناخت انواع دسته های پلیمر میرسید.
آینده ی شغلی در ایران و خارج
امروزه‌ بیش‌ از 50% قطعات‌ خودروها از مواد پلیمری‌ ساخته‌ می‌شود. در صنایع‌ برق‌، الکترونیک‌ و مخابرات‌ نیز پلیمرهای‌ مصنوعی‌ به‌ عنوان‌ عایق‌های‌ الکتریکی‌ جایگاه‌ بسیار مهمی‌ دارند. در صنعت‌ پوشاک‌ نیز پلیمرها مؤثر هستند. در صنایع‌ حمل‌ و نقل‌، صنایع‌ نظامی‌، پزشکی‌، کشاورزی‌ و بسته‌بندی‌ کاربرد مواد پلیمری‌ بسیار گسترده‌ است . به طور کل میتوان گفت در اکثر قریب به اتفاق صنایع تولیدی جایی از پلیمر استفاده میشود که این خود بازار کار مناسبی را برای دانشجویان فراهم میکند. با توجه به این كه كشور ما نیز از جمله كشورهایی است كه در زمینه كشاورزی و منابع نفتی (صنایع شیمیایی)‌ از استعداد بالقوه خوبی برخوردار است و مواد پلیمری نیز در دو زمینه فوق نقش كلیدی دارند، از حدود 25 سال پیش مهندسی پلیمر در ایران مورد توجه قرار گرفت. برای تحصیل در خارج کشور هم در این رشته مانعی وجود ندارد و علاوه بر اساتید فراوانی که در خارج از کشور تحصیل کرده اند و هم اکنون مشغول تدریس هستند سالانه تعداد قابل قبولی دانشجو در رشته ی پلیمر برای ادامه ی درس به خارج اعزام میشود.
دانشکده ی پلیمر دانشگاه امیر کبیر :
این دانشکده در رشته ی پلیمر دارای مقام اول در دانشکده های پلیمر ایران است. استادان بی نهایت مجرب که بعضا خودشان دانشجوی نویسندگان کتب مرجع در این رشته بودند و هم چنین نگاه به سابقه ی آن ها این موضوع را تصدیق میکند. آزمایشگاه های تخصصی که در حد نیاز دانشجو ها است هم میتواند به پژوهش ها و تحقیق های دانشجویی کمک بسیاری بکند. همچنین برای اپلای کردن در خارج از کشور اساتید مجرب در صورت دیدن کار لازم در شما میتوانند نقش موثری در تسریع فرآیند آن داشته باشند.
واحد های عمومی :
ریاضی و فیزیک 1 / ریاضی و فیزیک 2/ معادلات/ برنامه نویسی/ محاسبات عددی / آز شیمی عمومی 1 / آز فیزیک عمومی 1
دروس اصلی :
شیمی آلی 1 / شیمی آلی 2 / ترمودینامیک/ موازنه / مکانیک سیالات / شیمی فیزیک عمومی / استاتیک / انتقال حرارت / نقشه کشی / روش اندازه گیری کمیت های مهندسی / انتقال جرم / عملیات واحد / ریاضیات مهندسی / کنترل فرآیند / سینتیک و طراحی رآکتور / طرح و اقتصاد مهندسی / آز آلی / آز کنترل فرآیند
دروس اختصاصی :
سینتیک ( اصول بسپارش ) / شیمی فیزیک پلیمر ها / رئولوژی / خواص و کاربرد پلیمر های طبیعی / روش اندازه گیری مشخصات پلیمر ها / خواص فیزیکی مکانیکی پلیمر ها / مهندسی الیاف / مهندسی الاستومر / مهندسی پلاستیک / تکنولوژی کامپوزیت ها / اصول مهندسی پلیمریزاسیون / آز سینتیک / آز شیمی فیزیک پلیمر ها / از خواص فیزیکی مکانیکی پلیمر ها / آز روش اندازه گیری مشخصات پلیمر ها / کارگاه مهندسی الاستومر / کارگاه مهندسی پلاستیک / کارگاه تکنولوژی کامپوزیت ها
 
پلیمر گرایش رنگ

نام و نام خوانوادگی: فاطمه چرختاب
رشته: مهندسی پلیمر/ گرایش علوم و تکنولوژی رنگ
نام دانشگاه: صنعتی امیرکبیر
سال ورودی: 92
توضیح در مورد کلیات رشته:
هرکجایی که هستید باید بدونید که‌ یکی‌ از کاربردهای رنگ در اطراف‌ شما هست‌. چون فقط رنگی بودن هر جسمی، نشون‌دهنده حضور این صنعت در همه ی ابعاد زندگی شماست.
رشته رنگ یکی از جوان‌ترین رشته‌های موجود تو کشور ما است. در واقع از این رشته به عنوان یک رشته‌ی میان رشته‌ای و پیشرفته نام برده می‌شه چون که از رشته شیمی و مهندسی شیمی و نساجی گرفته تا فیزیک و متالورژی و... حضورشون کاملا تو رشته رنگ محسوسه.
در مورد توضیحات بیشتر توی بخش واحدهای تخصصی و بازار کار کامل توضیح دادم.
دیدگاه شما راجع به رشته:
من پلیمر/رنگ رو به دلایلی بدون شناخت انتخاب کردم. و خب اولا هیچ شناخت و علاقه ای هم نداشتم. و دو ترم اول هم خیلی تو ذوقم خورد چون درس تخصصی به اون صورت نداشتیم. ولی خب تو این دو ترم هم چون درسامون تخصصی شد و هم یه سری چیزا فهمیدم خیلی علاقه مند شدم. علاقه م هم احتمالا سلیقه‌ای باشه. من شیمی دوست داشتم، آزمایشگاه هم دوست داشتم. و رنگ بیشتر از مهندسی شیمی و خود پلیمر، شیمی و آزمایشگاه داره. و این که خیلی میشه کار تحقیقاتی و اینا کرد(حتی تو سال‌های اول). و بیشتر فارق‌التحصیلایی که من باهاشون صحبت کردم از رشته و گرایش و شغلشون راضی بودن. و الان واقعا راضی ام.
توضیح پیرامون واحد های درسی عمومی رشته:
یک سری واحدها که تقریبا تمام رشته‌های مهندسی می‌خونن مثل فیزیک 1 و 2 و ریاضی 1 و 2 و معادلات و اینا رو ما هم می‌خونیم. اینا واحدهای پایه به حساب میان. یه سری واحدا رو ولی گرایش ما نداره، چون مدیر گروه رنگ دانشکده معتقده که باید بیشتر از این واحد تخصصی رنگ داشته باشیم و به گفته خودش طی این چند سال، همینجوری هی یه سری واحدا مثل نقشه کشی و.. رو که تقریبا همه رشته‌ها می‌خونن حذف کرده!! :دی یک سری واحد اصلی هم هستن که صرفا تخصصی رنگ نیستن مثل سیالات، انتقال حرارت، انتقال جرم، ریاضیات مهندسی در مهندسی پلیمر، رئولوژی، رآکتور و ... که مشترک با گرایش پلیمر هستن.
توضیح پیرامون واحد های درسی تخصصی:
درس های تخصصی این گرایش به سه گروه اصلی فیزیک رنگ، سنتز مواد رنگزا و رنگرزی و روکش های سطح تقسیم می‌شن.
تو گروه اول درسایی مثل کنترل رنگ و دوباره تولید رنگ قرار دارن. تو درس کنترل رنگ مطالب مربوط به چگونه دیدن رنگ، علت رنگی دیدن اشیاء و اصولا لازمه های دیدن رنگ ـه. و همینطور چگونگی اندازه گیری و ارزیابی رنگ‌ها هم بررسی می‌شه. تو درس دوباره تولید رنگ نحوه دوبار ایجاد رنگ‌هایی که در طبیعت هستن تو دستگاه‌هایی مثل دوربین دیجیتال، اسکنر، چاپگر، نمایشگر، تلویزیون رنگی و ... بررسی می شوند. (یعنی رنگ‌های مجازی)
گروه دوم شامل درس‌هایی مثل تکنولوژی تولید مواد واسطه و رنگزا، رنگرزی الیاف طبیعی و مصنوعی قرار میشه. تو درس‌های تکنولوژی تولید مواد واسطه و مواد رنگزا چگونگی سنتز مواد رنگزای مورد استفاده برای صنایع غذایی، دارویی، پزشکی، نساجی، اپتیک و روکش‌های سطح گفته می‌شه. در درس های رنگرزی هم از اسمشون مشخصه دیگه، لازمه ها و روش های رنگرزی الیاف طبیعی مثل پشم، پنبه و ابریشم و یا الیاف مصنوعی مثل پلی استر، نایلون، آکریلیک و ... گفته می‌شه. این واحدا همشون واحد آزمایشگاهی هم دارن.
تو گروه سوم درسایی مثل تکنولوژی تولید پینت، رزین های صنعتی، ماشین آلات تولید روکش های سطح، مهندسی خوردگی، خواص فیزیکی مکانیکی پلیمرهای مورد استفاده در صنایع رنگ، شناسایی و آنالیز دستگاهی، جوهرهای چاپ و شیمی فیزیک محمل‌های رنگ شده قرار دارند. تو این درس‌ها به رنگ‌هایی پرداخته می شود که همه باهاشون آشنا هستند. مثل رنگهای خودرویی، رنگهای ساختمانی، رنگهای صنعتی، رنگهای تزئینی، رنگهای ترافیکی و... . که سه تا هدف حفاظت از سطح زیرین، تزئینی و ایمنی دنبال می‌شه. اجزای مختلف سازنده این رنگ ها، چگونگی آماده سازی اجزا برای تولید رنگ، ماشین آلات مورد نیاز برای تهیه و تولید رنگ و اجزای آن، شرایط و نحوه تولید رنگ، نحوه اعمال رنگ های مختلف روی سطوح مختلف، چگونگی انتخاب روکش مناسب برای منظور خاص، خواص مختلف رنگ ها و چگونگی بهبودشون اینجا مورد بررسی ه.
از نظر من یکی از ویژگی‌های خیلی مثبت گرایش ما اینه که تقریبا واسه هر درسی که بخونیم واحد آزمایشگاهی داره. در مجموع 16 واحد آزمایشگاه تخصصی تو چارت درسی‌مون هست.
آینده شغلی و بازار کار رشته در ایران و خارج از ایران:
با توجه به این که رشته جدیدیه و گستردگی دارده چیزی که شنیدم اینه که خیلی کارآفرینی و نوآوری و اینا میشه انجام داد. بعدم با توجه به این که تعداد فارغ‌التحصیلا محدوده (البته دانشگاه آزاد و پیام نور هم رنگ دارن.) موقعیت شغلی مناسب هم زیاده. یعنی من صرفا طبق گفته فارغ‌التحصیلامون این حرفا رو میزنم. خیلی این حرفا رو شنیدم که ما کسی رو ندیدیم از دوروبریامون که بیکار مونده باشه و شغل مرتبط به رشته ش نداشته باشه. باز هم میگم این حرفا فقط شنیده‌های منه از کسایی که وارد بازار کار شدن و نمی‌خوام تعریف الکی کنم. چون آدم تا وقتی که خودش نخواد وارد کار بشه نمیتونه این چیزا رو بدونه.
در مورد خارج از کشور هم اطلاعات خاصی ندارم، و چیزی که از چند نفر پرسیدم این بود که دوستاشون فعلا برای دکترا رفتن و هنوز نخواستن که وارد بازار کار بشن که اطلاعات خاصی داشته باشن. ولی با توجه به چیزی که گفتن احتمالا خوبه ولی نمیدونم باز.
بعد زمینه‌هایی که میشه توش کار کرد و (پروژه‌های کارشناسی و ارشد) هم تو پنج دسته تعریف می‌شن:
شیمی و تکنولوژی مواد رنگزا:
مواد رنگزا بیشتر به صورت آلی هستن، کاربردشون تو صنایع پوشاک، نساجی، صنایع پزشکی (شناسایی بافت‌های سرطانی)، سیستم‌های تجدیدپذیر انرژی (سلول‌های خورشیدی DSSC)، سیستم‌های دای کروئیزم (شناساگرهای محیطی) و نمایشگرها (LCD) ـه.
فیزیک رنگ:
یکی از مهمترین کاربردهای این بخش بررسی نحوه دوبار ایجاد رنگ هایی که تو طبیعت هستن تو دستگاه هایی مثل دوربین دیجیتال، اسکنر، چاپگر، نمایشگر، تلویزیون رنگی و ... ـه
روکش های سطح :
بیشترین همخوانی رو با گرایش پلیمر داره. تولید پوشش ساختمانی،پوشش اتومبیلی، پوشش کشتی وهواپیما، پوشش های ضد حریق ، پوشش های خود ترمیم شونده ، پوشش های ضد خوردگی و... مربوط به این بخش از گرایش رنگ می شن. تو صنایع نظامی هم کاربرد دارن.
خوردگی :
امروزه 3 الی 4% از تولید ناخالص ملی دولت ها صرف هزینه های ناشی از خوردگی فلزات می‌شه. "کمیته تحقیقات رنگ و خوردگی" که زیر نظر "شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران" دایر شده، اعلام میکنه که یکی از معضلات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، مشکلات ناشی از خوردگی مخازن و لوله‌هاست. از اونجایی که یه بخش مهم از دروس این رشته در مورد راه‌های مبارزه با خوردگی ه؛ خب در نتیجه یه بخشی که میشه توش کار کرد خوردگی ه. که تو صنایع نظامی، بنادر و اسکله‌ها،صنایع پتروشیمی و پالایشگاه ها، صنایع نفت و سازه‌های فلزی کاربرد داره.
جوهرهای چاپ :
این بخش هم با بخش پوشش ها هم‌پوشانی داره چون جوهرها هم نوعی پوشش با اهداف مختلف محسوب می شن. فرایند تولید انواع جوهر های چاپ و روش های اعمالش. جوهرهای حساس به گرما و یا اشعه ماوراء بنفش و یا جوهرهایی با کاربردهای امنیتی رو تو این بخش میشه بررسی کرد.این گرایش تو صنعت بسته‌بندی و برای بسته‌بندی‌های هوشمند و یا بسته‌بندی‌های شناساگر تو صنعت مواد غذایی خیلی مورد توجهه و حتی تو زمینه الکترونیک نیز از اون استفاده می‌شه.
 
پاسخ : مهندسی برق

آقا این جا کسی برق امیرکبیر خونده ؟ یه چنتا سوال داشتم ...
.
پ.خ لطفا ...
 
آی تی

نام و نام خانوادگی : نرگس رضایی
رشته : مهندسی کامپیوتر گرایش فناوری اطلاعات
نام دانشگاه : صنعتی شریف
سال ورودی : 93
یه سری توانایی شامل برنامه نویسی + امنیت شبکه و داده ها + سیستم های دیجیتال و اینکه گرایش اصلیش توی فوق میشه تجارت الکترونیکی سیستم‌های چندرسانه‌ای مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی امنیت اطلاعات شبکه‌های کامپیوتری مهندسی فناوری اطلاعات (IT)
کسایی که به امنیت داده و کلا سرو کله زدن با کامپیوتر علاقه دارن و اینکه صبر و حوصله برای نوشتن برنامه و مثلا گسسته توی دبیرستان
واحدا های عمومی که اکثر توی همه ی مهندسی ها یکسان هست مثل ریاضی و فیزیک و معارف و غیره اما یه سری واحد اختصاصی هم هست که کمتر به این مهندسی مربوط میشه اما خوب بدون فایده هم نیست مثل مدار منطقی که بیشتر به گرایش سخت افزار مرتبط میشه تا نرم افزار یا ای تی
واحد های تخصصی هم همان طور که گفته شد یه سری توانایی توی برنامه نویسی هست + ساختمان داده + الگوریتم + احتمال
و اما واحد های تخصصی تر میشه پایگاه داده و امنیت شبکه و سیستم عامل و سیستم های دیجیتال تجارت الکترونیکی و ...
و نکته اصلی و پیشنهاد خود من اگر احساس میکنید به مهندسی کامپیوتر علاقه دارید برای الویت بندی گرایش اگه سردرگم هستید نرم افزار و ای تی خیلی بهم نزدیک تر هستند تا سخت افزار و اینکه سخت افزار بیشتر شبیه برق هستش و اگه به برق علاقه دارید اونو اول بزنید
در مورد شغل هم که در ایران توی شرکت های کامپیوتری در زمینه های برنامه نویسی یا امنیت داده های شرکت ها یا راه های تجارت الکترونیکی یا شبکه های کامپیوتری یا سازمان امنیت کشوری
کلا اگه به امنیت و هک و اینجور چیز ها علاقه دارید بهترین رشته همین رشته است
و برای بازار های خارجی و خارج ایران
اونجا هم توی شرکت ها اما خوب بسته به خودتون شرکت های مختلف و معروغی مثل گوگل و یاهو و ماکروسافت و غیره هم برای برنامه نویسی هم برای امنیت داده هاشون و راه های تجارت
درکل اگه ادم علاقه مند و کوشایی در این زمینه باشید هم ایران و هم خارج میتونید یه زندگی خوب و ایده ال داشته باشید و خوب خارج مثل امریکا مطمینن دستتون باز تره اما بسته به خود ادم داره
و این رشته رشته ای هست که توی ایران هنوز بازار کار خودشو داره و اشباع نشده
و همین الان دانشجوهای زیادی هستن که در شرکت های مختلف مشغول به کارند
 
Back
بالا