با همین اعتماد به سقفشون به گه خوری در عین فقط گه تو کله بودنه که هر چند نفرم ازشون کتلت کنن، برای دنیا شاخ و شونه میکشن و میگن اسرائیل چند سال آینده رو نخواهد دید😂
من خوشبینی خیلی کمتری دارم. بنظرم کسی که حتی در فضای کاملا ایزوله هم، پروپاگاندای تابلو و ضعیف ج.ا رو باور کنه، از همون اولش به لحاظ عقلی و اخلاقی مشکل داره. اگه ج.ا هم. نبود، بجاش مثلا از این اکانتای ترول سلطنت طلب میشد؛ در هر حالتی تصورش کنی، مزخرف ترین نوع انسان در اون حالت میشه.
احتمالش کمه ولی هست. علت اینکه میگم چون خیلیا از جمله خودم :))) وقتی بچهتر بودیم از روی ناآگاهی یه سری چیزا رو باور میکردیم و فکر میکردیم عادیه، یا در بهترین حالت زیر سوال نمیبردیم.
اینجا چنتا پارامتر دیگه هم البته باید لحاظ شه. مثلا زن ها چه تو ج.ا و چه تو خود اسلام، مورد ظلم و تبعیض خیلی شدیدین، بنابراین احتمالش بیشتره که با دیدن این نابرابری که به ضررشونه، کم کم انگیزه بگیرن برای رد کردن کل ماجرا. اما مرد شیعه در قله ی منفعته، فقط حقیقت جویی(که بین انسانها خیلی نادره) میتونه از این مخمصه بیرونش بکشه، نه تهدید منافع(که انگیزه رایج تریه).
اره درسته ولی میدونی جالبیش این بود که - حداقل تجربه من و نسل قبلی - ما با اینکه واضحا محدودیتهایی داشتیم ولی هیچوقت احساس نمیکردیم داریم مورد تبعیض قرار میگیریم یا واقعا تجربه بهتری میتونیم داشته باشیم، مدام این احساس رو بهمون داده بودن که "این زندگی سالمه"، محدوده ولی این سالمه.
گفتم دیگه، استثنا بصورت حقیقت طلبی هم هست، ولی خیلی خیلی محدوده. من که سرش ریسک نمیکردم و به حفاظت از جامعه در برابر وحوشی مثل رضا و دارک لایت معتقدم؛ حکمشون باید عین کسایی باشه که تو مکان های عمومی سلام نازی میدن و مجازات میشن.
و الان که بهش فکر میکنم میبینم مورد بارز internalized oppression بوده. مثلا نوجوونا و حتی بچههای الان میدونن که این محدودیتهای حجاب و پوشش واقعا اساسی نداره، ولی ما واقعا باور کرده بودیم که واسه اینکه تو جامعه راحتتر باشیم بهتره جلب توجه نکنیم یا الان به کررات مواردی رو به یاد میارم که دبیرای مرد رفتار نادرستی تو دبیرستان داشتن، رفتاری که اگه اینجا نشون بدن میتونی ریپورت کنی ولی خیلی عادی جلوه داده بودن.
عیران بهشت هر مجرم و آدم کثیفیه😂 از جمله آزارگرای جنسی. البته حکومتش هم جمع تمامی رذالاته و این نتیجه، عجیب نیست. بعد مدافعای همچین چیزی وقیحانه توقع دارن بهشون احترام گذاشته بشه، مثل اینکه به ابوبکر بغدادی احترام بذاری😂
ولی واقعا من باورم نمیشه که انقدر آگاهی بچهها و اولیا تو چنین مدرسه بزرگ و نسبتا معروفی تو تهران کم بود که هیچکس هیچوقت اعتراضی هم نکرد. من تازه وقتی از اون محیط دور شدم فهمیدم خیلی از تجربههای ناراحتکنندهای که داشتیم حداقل از نظر روانی abuse بوده.
دموکراسی اگه بد بود، کرور کرور از کشورای دیکتاتوری به دموکرات مهاجرت نمیکردن. البته قبول دارم که غرب در خیلی موارد دموکراسیو نقض میکنه، ولی حتی همین نوع نیمبندشم اینقدر برای کل بشر جذابه. ممکنه گفته بشه که دلیل مهاجرت به غرب، دموکراسی نیست، بلکه مثلا اقتصاد پیشرفته ست؛ اما خب چین اقتصاد بزرگتری نسبت به کل اروپا داره، ولی بازهم کمتر کسی ترجیه میده بره اونجا.