پاسخ : بحث و تبادل نظر در مورد "موسیقی سنتی"
انتقادها به خانهی موسیقی ماههاست که جریان دارد، از همان جلسهای که گفتمان ضرب اصول برگزار شد این انتقادها مطرح شد و همچنان نیز ادامه دارد؛ در همین میان هفتهی گذشته اعلام شد که خانهی موسیقی از «ساسان فاطمی» که یکی از فعالترین اعضای منتقدان بوده است، شکایت کرده است.
به گزارش سایت خانهی موسیقی این پژوهشگر میگوید که روز یکشنبه باید به داد سرا برود. او میگوید که فعلا نمیداند موارد شکایت خانهی موسیقی از او چیست و همه چیز به بعد از آن روز موکول خواهد شد؛ اما بعد از اعلام این مساله «علی قمصری»- آهنگساز- در واکنش به این اتفاق در اینستاگرام خود میگوید: «من ساسان فاطمی هستم. در اعتراض به شکایت خانه موسیقی از هنرمند ارزشمند، ساسان فاطمی و آلوده روح پاک این هنرمند به بازی های قضایی تنها به خاطر اینکه حقیقت گفت و درگیری مافیای ستاره پرست و یارکشی های باطل خانه موسیقی نشد. بیایید، همه ساسان فاطمی شویم. خانه موسیقی سعی کرد با استفاده از نام بزرگ استاد شجریان مهر سکوت،بر لب جامعه موسیقی بزند.من عاشق استاد شجریان هستم و منتقد خانه موسیقی.می دانم که استاد هیچ نقشی در بازی های خانه موسیقی ندارند. ساسان فاطمی برکشلی و مسعودیه زمان ماست. این قابیل منشی اصلا توجیه پذیر نیست.»
اما «رضوانی» - وکیل خانهی موسیقی- در این باره میگوید: »موضوع شکایت ما افترا و نشر اکاذیب است. افترا نسبت دادن جرم به یک نفر بدون ادلهی قانونی است و نشر اکاذیب، مواردی است که به صورت کذب علیه دیگران در فضای رسانهای مطرح میشود. قبل از هر چیز باید این نکته را یادآوری کنم که خانهی موسیقی به هیچ عنوان با انتقاد مسالهای ندارد؛ اما به نظر میرسد که برخی دوستان مسایلی را مطرح میکنند که میتواند پیگرد قضایی به دنبال داشته باشد. بسیاری از مسایلی که این افراد آن را در این مدت مطرح کردهاند، اتهامهای متعدد بوده است و حالا این دوستان یا باید ادعاهای خود را ثابت کنند یا مسوؤلیت گفتههای خود را برعهده بگیرند. »
او در پاسخ به این سوال که شکایت یک واحد صنفی از اهالی موسیقی مشکلی را ایجاد نمیکند، میگوید: «نشر اکاذیب مشکلی را ایجاد نمیکند؟ ضمن آنکه ما در این مدت بارها از این دوستان خواهش کردیم تا اگر انتقادی دارند بیایند در خود خانه و حرفهایشان را بیان کنند. اما در این مدت بارها اتهامات متفاوتی را به خانه وارد کردند، مثلا گفتند که به خاطر انتقادهایشان توسط تعدادی از اعضای خانهی موسیقی و وزارت اطلاعات تهدید شدهاند. مجوز کنسرتهایشان را نمیدهند. عضویتشان را در خانهی موسیقی لغو کردهاند و علاوه بر آن اعضای هیات مدیره غیرقانونی هستند. ما تا چه زمانی میتوانیم در این باره سکوت کنیم؟ چطور از حریم قانون دفاع کنیم؟ ما اصلا چطور میتوانیم از صنف دفاع کنیم، زمانی که نتوانیم از اتهاماتی چون باجگیری، اعمال نفوذ، نادیده گرفتن بخشنامههای دولتی و غیره دفاع و خودمان را تبری کنیم.»
او همچنین میگوید اتفاقا منتقدان باید از این شکایتها استقبال کنند؛ چون این بهترین راهی است که همه چیز مشخص میشود؛ اگر خانهی موسیقی دچار مشکلی است که باید پاسخگو باشد و اگر هم نیست؛ منتقدان باید پاسخگو باشند؛ به خصوص اینکه ادعا میکنند برای تمام حرفهایشان مدرک قانونی دارند و همواره قانون فصلالخطاب است.
-------------------------------------
چه سر و صدایی راه افتاده سر این قضیه شکایت از ساسان فاطمی

بهرنگ تنکابنی یادداشت بسیار شدید الحنی نوشته خطاب به آقای نوربخش. قمصری گفته جشنواره فجر برای من رسمیت نداره و معتمدی هم انصراف داده و گفته اسم من رو خراب نکنین
بعد قمصری من یه طعنه ای حس میکنم توی حرفش

استاد شجریان مدیر شورای عالی خانه موسیقین. وقتی میگه "می دانم که استاد هیچ نقشی در بازی های خانه موسیقی ندارند" من فک میکنم طعنه آمیز گفته