• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :
    ثبت نام عضویت

خنک شدن چای

  • شروع کننده موضوع
  • #1

armita

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
2,204
امتیاز
686
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
شریف
رشته دانشگاه
‫علوم کامپیوتر‬‎
فرض کنید عجله دارید و حتما هم باید چای شیرین بنوشید !
مثلا باید به مدرسه برین و در فاصله ای که چایتون خنک میشه وسایلتون رو آماده کنید.
به نظرتون اگر اول شکر رو اضافه کنید بهتره یا در آخر ؟
لطفا با دلیل توضیح بدین.
 

trustme

لنگر انداخته
ارسال‌ها
2,810
امتیاز
899
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
کاشان
سال فارغ التحصیلی
1387
دانشگاه
دانشگاه خواجه نصیر طوسی
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک
پاسخ : خنک شدن چای

چای رو بریزیم بعد شکر رو حل کنیم ....
توی 10 ثانیه ای که هنوز شکر حل نشده دما مثلا از 1000 درجه به 900 می رسه (ها !؟) اگه شکر حل شده باشه دما از 800 به 780 می رسه! فرض کنین شکر هم دما رو 200 تا کم کنه در این صورت ...
(حل شدن 200تا کم کنه و گذشت 10 ثانیه 10% ...) دما در حالتی که اول شکر حل کنیم می شه 780 ولی در حالت دوم می شه 700 :D

پس بهتره از نظر من شکر رو قبل از خوردن حل کنیم (اگه چایی داغ داغ ریخته شده مثله مثال من :D) نه ؟!

* - آخه آدم فهمیده!! 780 چیه ؟!! 720 می خواستی بنویسی !؟
 

amirfardanian

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,135
امتیاز
251
نام مرکز سمپاد
هاشمی نژاد یک مشهد
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1391
تلگرام
اینستاگرام
پاسخ : خنک شدن چای

به نقل از مـ‌‍‌‌همّد بذرکار :
چای رو بریزیم بعد شکر رو حل کنیم ....
توی 10 ثانیه ای که هنوز شکر حل نشده دما مثلا از 1000 درجه به 900 می رسه (ها !؟) اگه شکر حل شده باشه دما از 800 به 780 می رسه! فرض کنین شکر هم دما رو 200 تا کم کنه در این صورت ...
(حل شدن 200تا کم کنه و گذشت 10 ثانیه 10% ...) دما در حالتی که اول شکر حل کنیم می شه 780 ولی در حالت دوم می شه 700 :D

پس بهتره از نظر من شکر رو قبل از خوردن حل کنیم (اگه چایی داغ داغ ریخته شده مثله مثال من :D) نه ؟!

* - آخه آدم فهمیده!! 780 چیه ؟!! 720 می خواستی بنویسی !؟

ما كه نفهميديم

من فكر مي كنم با توجه به نظريه ملكولي اخر شكر رو اضافه كنيم بهتره
 

Hespride

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
2,103
امتیاز
5,598
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی (ره)
شهر
قم...قم...قم
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مالی
پاسخ : خنک شدن چای

من جواب بذرکار رو نفهمیدم
فکر میکنم که بهتره اول چای بریزیم بعد سریع شکر اضافه کنیم.
چون وقتی شکر رو میریزیم، توی راه کلی حل میشه و دیگه نیاز به هم زدن کمتر میشه
خب انحلال شکر هم که گرما گیره
توصیه میکنم شکر رو کم کم بریزید تا هرچه بیشتر حل بشه
 

neda.m

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
1,720
امتیاز
2,678
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید رجائی تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران - ژئوتکنیک
پاسخ : خنک شدن چای

به نظرم اگه اول بري لباست رو بپوشي، بعد بياي شكر رو حل كني، بهتر باشه!
چون هر چه قدر ناخالصي تو يه مايع بيشتر بشه، انتقال گرما كمتر ميشه. مثلا اگه خواسته باشي بلور شكر درست كني، تو يه ليوان آب، كلي شكر حل مي كني كه مي بيني خيلي دير خنك ميشه، مثلا يه ساعت مي كشه. ولي فرضا فشارت افتاده، مي خواي آب قند (نبات!) بخوري، چون شكر كمتري حل كردي توش، مي بيني كه به نسبت زودتر خنك ميشه! (استدلال! :دي)
دليل بهتري هم ندارم! :دي
 

Hespride

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
2,103
امتیاز
5,598
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی (ره)
شهر
قم...قم...قم
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مالی
پاسخ : خنک شدن چای

این چه حرفیه؟
ناخالصی درسته که انتقال رو کمتر میکنه(البته شک دارم)
اما انحلال شکر گرما گیره
پس حل کردنش خیلی بیشتر از تبادل با محیط، گرما میگیره
البته این هم بستگی داره به نوع لیوانتون

یه راه دیگه اینکه سریع چندتا قاشق شکر حل کنید توش. بعد بریزید توی یه سینی یا یه سطح بزرگ.
اینجوری به سرعت سرد میشه.
البته خب باید با نی بخورید چایی رو
 

سپهر

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
627
امتیاز
73
نام مرکز سمپاد
دبیرستان شهید بهشتی اهواز
دانشگاه
صنعتی اصفهان
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع
پاسخ : خنک شدن چای

من با ندا خانم موافقم
 

fzgm

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
782
امتیاز
82
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
مدال المپیاد
ریاضی،کامپیوتر(کوتاه)،ادبیات،شیمی(تنوع؟!)
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
علوم مهندسی
پاسخ : خنک شدن چای

انجلال شکر گرماگیر هست ولی من فکر کنم بهتر باشه اول شکر بریزید بعد چای رو اضافه کنید چون در هر حالت که انجلال شکر گرماگیر هست ولی وقتی چای رو به شکر اضافه کنید به طور تجربی میدونم که مقدار شکر بیشتری نسبت به اضافه کردن شکر به چای در وحله ی اول حل میشه!پس کمتر به هم زدن نیاز هست (هم زدن باعث اصطکاک مولوکول ها میشه و گرم تر میکنه!!!)
چه ربطی به حل کردن شکر داره!!!؟آقا جان شما برو بریزش تو نعلبکی فوتش کن سرد شه!میتونی هم نه،از اون لیوان های فلاسکی بخری بریزی توش تو راه مدرسه بخوری!
 
  • شروع کننده موضوع
  • #9

armita

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
2,204
امتیاز
686
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
شریف
رشته دانشگاه
‫علوم کامپیوتر‬‎
پاسخ : خنک شدن چای

فکر کنم یه ذره سوال رو بد توضیح دادم :D
مثلا شما ده دقیقه وقت دارین .
تو این ده دقیقه ،چاییتون رو نمیتونین هم بزنین.
به نظر شما اگر اول شکر اضافه کنید و بعد از ده دقیقه چاییتون رو بنوشید (!) خنک تره یا اگر اول ده دقیقه بگذره بعد شکر رو اضافه کنید ؟!( تو هر دو حالت، اول چایی داغ در استکان وجود دارد !)
 

گلريز

کاربر نیمه‌فعال
ارسال‌ها
16
امتیاز
0
نام مرکز سمپاد
فرزانگان اراك
شهر
اراك
پاسخ : خنک شدن چای

به نظر من چون به هر حال حل شدن شكر گرماگير هست بهتره اول شكر بريزيم .
 

fzgm

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
782
امتیاز
82
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
مدال المپیاد
ریاضی،کامپیوتر(کوتاه)،ادبیات،شیمی(تنوع؟!)
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
علوم مهندسی
پاسخ : خنک شدن چای

حالت اول همون طوری که همه گفتیم انجلال شکر گرماگیره پس یک مفدار از گرما رو میگیره!و فرصت هم که برای سرد شدنش هست!
 

جوجه

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
986
امتیاز
1,996
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2 تهران
شهر
کرج . ری. تهران
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
دانشگاه تهران و دانشگاه ع.پ. ایران
رشته دانشگاه
روان شناسي باليني
پاسخ : خنک شدن چای

با توجه به اینکه آقای اقوامی (دبیر پژوهش فیزیک ) این سوال و گفت اول شکر و نریزیم و من حوصله جواب ندارم می گم جواب بذرکار درسته !
کامل ترین جواب هم همین اه
 
  • شروع کننده موضوع
  • #13

armita

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
2,204
امتیاز
686
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
شریف
رشته دانشگاه
‫علوم کامپیوتر‬‎
پاسخ : خنک شدن چای

به نقل از جوجه :
با توجه به اینکه آقای اقوامی (دبیر پژوهش فیزیک ) این سوال و گفت اول شکر و نریزیم و من حوصله جواب ندارم می گم جواب بذرکار درسته !
کامل ترین جواب هم همین اه
واقعا آقای اقوامی این رو گفته بود ؟! :( نا امید شدم ! کلی فکر کردم تا این رو طرح کنم !

بله
جواب آقای بذرکار درسته
همه ی دوستان به نکته ی درست اشاره کرده بودن (این که انحلال شکر گرما گیره) ولی به این دقت تکرده بودین :
نمودار خنک شدن مواد منحنیه ، یعنی اولش سریعتره .
در نتیجه سرعت خنک شدن به مرور کم میشه . برای همین اگر در آخر شکر رو اضافه کنیم بهتره.
 

محمد

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,068
امتیاز
130
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
مدال المپیاد
ریاضی و کامپیوتر
پاسخ : خنک شدن چای

به نقل از آرمیتا ثابتی اشرف :
فرض کنید عجله دارید و حتما هم باید چای شیرین بنوشید !
مثلا باید به مدرسه برین و در فاصله ای که چایتون خنک میشه وسایلتون رو آماده کنید.
به نظرتون اگر اول شکر رو اضافه کنید بهتره یا در آخر ؟
لطفا با دلیل توضیح بدین.
معلومه.آخر میریزیم که بتونیم هم بزینم ت خنک بشه.جوابی صد در صد علمی.
 

جوجه

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
986
امتیاز
1,996
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2 تهران
شهر
کرج . ری. تهران
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
دانشگاه تهران و دانشگاه ع.پ. ایران
رشته دانشگاه
روان شناسي باليني
پاسخ : خنک شدن چای

خودت طرحش کردی؟
بابا ایول
این اقوامی روزی شونصد تا از این سوال های اجق وجق می داد .
من چون ذوق داشتم حل می کردم بیچاره توهم زده بود اوائل سال من یه موجود فوق العاده باهوشم .آخر سال نا امید شد .
 

trustme

لنگر انداخته
ارسال‌ها
2,810
امتیاز
899
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
کاشان
سال فارغ التحصیلی
1387
دانشگاه
دانشگاه خواجه نصیر طوسی
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک
پاسخ : خنک شدن چای

به نقل از آرمیتا ثابتی اشرف :
فکر کنم یه ذره سوال رو بد توضیح دادم :D
مثلا شما ده دقیقه وقت دارین .
تو این ده دقیقه ،چاییتون رو نمیتونین هم بزنین.
به نظر شما اگر اول شکر اضافه کنید و بعد از ده دقیقه چاییتون رو بنوشید (!) خنک تره یا اگر اول ده دقیقه بگذره بعد شکر رو اضافه کنید ؟!( تو هر دو حالت، اول چایی داغ در استکان وجود دارد !)

همون موضوع منحنی و مشتقش است .... هرچه دما بیشتر باشه مثلا 100 درجه، در اون لحظه 100k کم می شه... دما می رسه به 90، در اون لحظه 90K از دما کم می شه...

اگه می خواین من ریاضیاتش رو بنویسم ؟! (معادله دیفرانسیل می باشند!!)
* فرمول:
کد:
teta(t)=T+(teta0-T)e^(-kt)
d(teta)/dt=-k(teta-T)
T: دمای محیط؛ teta(t) دمای در زمان t
d(teta)/dt نیز سرعت کاهش دما (چیزی شبیه به dx/dt=V)
 

fzgm

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
782
امتیاز
82
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
مدال المپیاد
ریاضی،کامپیوتر(کوتاه)،ادبیات،شیمی(تنوع؟!)
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
علوم مهندسی
پاسخ : خنک شدن چای

من از خودم به کلی ناامید شدم!این معلم فیزیکتون چه چیزایی که نمیده!
اصلا حواسم به این منحنیه نبود!(من چطوری شیمی و فیزیک رو پاس کردم؟! :(( :(( )
 

shivapf

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
223
امتیاز
73
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
دانشگاه
اميركبير
رشته دانشگاه
رياضي
پاسخ : خنک شدن چای

شايد يه دليلش اين باشه كه اگه از اول (تا چايي داغ هست؛يعني در اولين فرصت!)شكر رو اضافه كنيم از يه طرف مقداري جابه جايي شكر ها كمتر شده براي حل شدنشون.(چون چايي داغ تره) از يه طرف داغ بودن چايي به سريع حل شدن شكر ها كمك ميكنه خوب حالا اون طرف ماجرا! ---> بعد از ده دقيقه ؛چايي خودش يه مقداري گرماشو از دست داده اگه شكر رو بخوايم بريزيم و هم بزنيم زمان بيشتري طول ميكشه و همين هم زدن به سرد شدن چايي كمك ميكنه(چون زمان بيشتري نسبت به حالت اول هم ميزنيم)
 

trustme

لنگر انداخته
ارسال‌ها
2,810
امتیاز
899
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
کاشان
سال فارغ التحصیلی
1387
دانشگاه
دانشگاه خواجه نصیر طوسی
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک
پاسخ : خنک شدن چای

به نقل از شيوا :
شايد يه دليلش اين باشه كه اگه از اول (تا چايي داغ هست؛يعني در اولين فرصت!)شكر رو اضافه كنيم از يه طرف مقداري جابه جايي شكر ها كمتر شده براي حل شدنشون.(چون چايي داغ تره) از يه طرف داغ بودن چايي به سريع حل شدن شكر ها كمك ميكنه خوب حالا اون طرف ماجرا! ---> بعد از ده دقيقه ؛چايي خودش يه مقداري گرماشو از دست داده اگه شكر رو بخوايم بريزيم و هم بزنيم زمان بيشتري طول ميكشه و همين هم زدن به سرد شدن چايي كمك ميكنه(چون زمان بيشتري نسبت به حالت اول هم ميزنيم)

ما هدفمون خنک شدن جهت خوردن بود ... به زور می شه شکر رو حل کرد (به سرعت) !
 

ISO9002

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
947
امتیاز
1,655
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
دانشگاه
صنعتی امیرکبیر
پاسخ : خنک شدن چای

دبیر پژوهشتون درست گفته ولی برو بهش بگو دلیلش این هست ولی یه دلیل مهم تر داره. حل کردن جامد مثل شکر در آب، فشار بخار آب رو کاهش داده و در نتیجه سرعت تبخیر آب (منظور نقطه جوش نیستا) کاهش پیدا میکنه و در زمان ده دقیقه مقدار کمتری آب بخار میشه. همون طور که میدونید بخار شدن آب تقریبا فکر کنم 80 برابر بیشتر آب رو خنک میکنه تا انتقال گرمای معمولی. پس این عامل موثر تره. ولی نهایتا اولش نباید شکر رو حل کرد.
 
بالا