- توقیف شده
- #1,281
MmmSampadi
کاربر فوقحرفهای
- نام مرکز سمپاد
- شهید بهشتی
- شهر
- سنندج
- سال فارغ التحصیلی
- 1405
تابه جان لطفاً یه مناظره بزار
یه بارم گفتم.اون چیزی که مردم رو کنترل میکنه قوانینه.حالا هر قانون یا اصول اخلاقی.اگه بر این حساب بخوایم فرض کنیم جوامعی که اکثریتشون آتئیست و ندانم گران الان باید همدیگر رو میکشتن.چون چیزی نبود که میل انسان رو به برتری و غلبه به بقیه کنترل کنه
خیلی از دوره ها در تاریخ دیدیم که افرادی با اعتقادات مذهبی مردم اونارو به نفع خودشون و به ندرت جامعه کنترل میکنن(مثل نفوذ کلیسا روی مردم یا روحانی ها)
و در غیر این صورت هرکسی به دنبال مجازات کردن بقیس
××شهوتش یه خورده زیاده روی بود که درست شد××
متوجه نمیشم الان منظورتون عدالت انسانی به دست خودمون در جهانه یا عدالت خدا پس از مرگ یا عدالت خدا در همین جهان؟ چون الان برداشت من از این حرف شما اینه که خود خدا با دست بردن تو جهان نذاشته که انسانها همدیگه رو نابود کنن. یعنی خود خدا مستقیما دست میبره و شهوت و میل انسان رو از بین میبره؟ اگر اینو نمیگین بیشتر توضیح بدین. اگر اینو میگین خب این کل فلسفه ذات اختیار انسان رو از بین نمیبره؟ حتی به نظرم با فرض وجود خدا هم این فکر که خود خدا ذات عدالتطلب رو برای انسان گذاشته باشه که مثلا نسلش منقرض نشه منطقیتره تا اینکه خودش دست ببره. و اگر این فرض رو قبول کنیم میتونیم یه فرض بدون خدا هم داشته باشیم که انسان به خاطر ژنش و چون تمایل به بقای خودش، نسلش و گونش داره این ذات عدالتطلب رو داره. یعنی سعی میکنه عدالت رو برقرار کنه چون بقای خودش و گونشو در این میبینه.چون چیزی نبود که شهوت و میل انسان رو به برتری و غلبه به بقیه کنترل کنه
خیلی از دوره ها در تاریخ دیدیم که افرادی با اعتقادات مذهبی مردم اونارو به نفع خودشون و به ندرت جامعه کنترل میکنن(مثل نفوذ کلیسا روی مردم یا روحانی ها)
و در غیر این صورت هرکسی به دنبال مجازات کردن بقیس
البته فکر میکنم این موضوع که اگر قوانین نباشه مردم اخلاق رو مثلا رعایت نمیکنن یا هرچی (البته اگه منظورتون همین بوده باشه) هم خودش خیلی جای بحث داره که البته مربوط به این تاپیک نیست.یه بارم گفتم.اون چیزی که مردم رو کنترل میکنه قوانینه.حالا هر قانون یا اصول اخلاقی.اگه بر این حساب بخوایم فرض کنیم جوامعی که اکثریتشون آتئیست و ندانم گران الان باید همدیگر رو میکشتن.
اگر مناظره میخواید اینجا درخواست بدید. ممنون.دوستان من یکم از بحث عقب موندم موافقید مناظره اش کنیم این بحث رو
قدیمی ترین نسخه خطی قرآن مربوط به دوران خلافت عمر بن خطاب هست و به دستور عمر هم نوشته شده کسی که دست به سینه گرفتن رو تو نماز رواج دادمن می نویسم دیگه هر کسی خواست هر چیزی بگه بگه.
قرآن کتابیه که ۱۴۰۰ سال پیش نوشته شده. نسخه هایی از قرآن مال چندین قرن قبل که با هم اختلاف زمانی داشتن یافت شده که اگر مغایرتی بود در اون ها نشون داده می شد. پس قرآن تحریف نشده است و قرآنی که داریم قرآن اصله.
در قرآن در آیات ۱۲ تا ۱۴ سوره مومنون به رشد جنین می پردازه که می تونین در این فیلم https://isfahan.iqna.ir/files/fa/news/1397/10/9/1164154_307.mp4 ببینید چی به چیه و چرا وجود خدا در این آیات اثبات میشه.
همچنین در قرآن به لایه های آسمان هم پرداخته میشه (قابل مشاهده در این لینک https://www.islamquest.net/fa/archive/question/id21815 که در زمان نوشته شدن قرآن هیچ امکاناتی برای بررسی لایه های اتمسفر نبوده.
من از فرض درست و اصل و تحریف نشده بودن قرآن به حکم وجود خدا رسیدم. من وجود خدا رو اثبات کردم.
اثبات باید قاعده و قانون داشته باشه اگر شما می خواهید وجود خدا را انکار یا اثبات کنید تمام داده های لازم رو بیارید و در آخر با توجه به داده ها نتیجه گیری کنید اونوقت دوستان در مورد اثبات شما نظر میدنوجود خداوند انکار یا موجودیت؟
دوستان خداباور میاید از وجود خدا صحبت میکنید دال بر چی ؟دال بر قرآن؟
پایه ترین مدرک برای داوری میان دو موضوع عدم حمایت از یک جبهه توسط داوره..و اما در یازده آیه قران آمده است که چنانچه کفار ایمان نیاوردند ، آنان را گردن بزنید. مثلا سوره توبه آیه ۱۲۳ و سوه محمد (صلی الله علیه و آله) آیه۴ پس اسلام چه فرقی با داعش دارد؟ مگر ما لا اکراه فی الدین داریم؟
روزی همه مجبور به پذیرش این موضوع هستیم که خداوندی نیست:)
دقیقا خود قرآن وجود خدا رو اثبات کرده...فقط این دوستان دربرابر فهم مقاومت میکنن..تو قرآن در باره سحابی ها هم متن اومده..اون وقت تلسکوپ نبود.من می نویسم دیگه هر کسی خواست هر چیزی بگه بگه.
قرآن کتابیه که ۱۴۰۰ سال پیش نوشته شده. نسخه هایی از قرآن مال چندین قرن قبل که با هم اختلاف زمانی داشتن یافت شده که اگر مغایرتی بود در اون ها نشون داده می شد. پس قرآن تحریف نشده است و قرآنی که داریم قرآن اصله.
در قرآن در آیات ۱۲ تا ۱۴ سوره مومنون به رشد جنین می پردازه که می تونین در این فیلم https://isfahan.iqna.ir/files/fa/news/1397/10/9/1164154_307.mp4 ببینید چی به چیه و چرا وجود خدا در این آیات اثبات میشه.
همچنین در قرآن به لایه های آسمان هم پرداخته میشه (قابل مشاهده در این لینک https://www.islamquest.net/fa/archive/question/id21815 که در زمان نوشته شدن قرآن هیچ امکاناتی برای بررسی لایه های اتمسفر نبوده.
من از فرض درست و اصل و تحریف نشده بودن قرآن به حکم وجود خدا رسیدم. من وجود خدا رو اثبات کردم.
مگه فقط با تلسکوپ فضا رو رصد میکنن؟دقیقا خود قرآن وجود خدا رو اثبات کرده...فقط این دوستان دربرابر فهم مقاومت میکنن..تو قرآن در باره سحابی ها هم متن اومده..اون وقت تلسکوپ نبود.
من که تاپیک رو دنبال میکردم، ندیدم هیچ کس بگه "خدا وجود داره چون قرآن این رو گفته". ولی خب، اگر هم کسی گفته باشه، من متوجهِ ربطِ حرفایی که زدی و این ادعا نشدم.وجود خداوند انکار یا موجودیت؟
پایه ترین مدرک برای داوری میان دو موضوع عدم حمایت از یک جبهه توسط داوره..و اما در یازده آیه قران آمده است که چنانچه کفار ایمان نیاوردند ، آنان را گردن بزنید. مثلا سوره توبه آیه ۱۲۳ و سوه محمد (صلی الله علیه و آله) آیه۴ پس اسلام چه فرقی با داعش دارد؟ مگر ما لا اکراه فی الدین داریم؟
البته موضوعِ چالشبرانگیزی مثلِ "عدم وجودِ خدا"، حتی بینِ خیلی از آتئیستهای سرسخت هم یه باورِ «شکناپذیر» و قطعی نیست و هنوز جای بحث داره! یعنی اینطوری نیست که بشینیم چند تا فکتِ علمی و موضوعِ فلسفی رو بچینیم کنارِ همدیگه و نتیجه بگیریم خدایی وجود نداره و زارت کلِ قضیه رو جمع کنیمروزی همه مجبور به پذیرش این موضوع هستیم که خداوندی نیست:)
- بیا دربارهی رشد جنین این ویدئو رو ببین تا یه "کلیپvsکلیپ" برگزار بشه اینجامن می نویسم دیگه هر کسی خواست هر چیزی بگه بگه.
اگه قران برای وجود خدا استدلال داشت که چیزی به اسم خداشناسی به وجود نمیومد حتی این تاپیکم نمیبودوجود خداوند انکار یا موجودیت؟
منم تا حدودی باهات موافقم. چون این قضیه کلاً به نظر نمیاد با علم و فلسفهی ما به طورِ کامل قابلِ بحث باشه ولی خب، به نظرم موضوعِ خیلی مهمی هستش و صحبت کردن دربارهش و پیدا کردنِ یه درکِ بهتر از مسئله، میتونه واقعاً مفید باشه! یعنی بحث کردن دربارهی این موضوع، چیزِ بیفایدهای نیست و حتی اگر به یه نتیجهی مطلق و نهایی نرسه، باز هم فوایدِ خودش رو داره. در کل فکر میکنم که ما نیاز داریم درکِ بهتری نسبت به مفهومِ خدا داشته باشیم و همینطور گُنگ و مبهم ولش نکنیم!دوستان بنظرم زور نزنید چون به هیچ جایی نمیرسید و فقط دور خودتون میچرخید ادم هزاران ساله و در شناخت خدا هیچ پبشرفتی به جز توهم نداشته
نمیدونم ولی من هرچی بیشتر درمورد خدا فکر و بحث میکنم بیشتر گیج میشممنم تا حدودی باهات موافقم. چون این قضیه کلاً به نظر نمیاد با علم و فلسفهی ما به طورِ کامل قابلِ بحث باشه ولی خب، به نظرم موضوعِ خیلی مهمی هستش و صحبت کردن دربارهش و پیدا کردنِ یه درکِ بهتر از مسئله، میتونه واقعاً مفید باشه! یعنی بحث کردن دربارهی این موضوع، چیزِ بیفایدهای نیست و حتی اگر به یه نتیجهی مطلق و نهایی نرسه، باز هم فوایدِ خودش رو داره. در کل فکر میکنم که ما نیاز داریم درکِ بهتری نسبت به مفهومِ خدا داشته باشیم و همینطور گُنگ و مبهم ولش نکنیم!
اون خلق آسمان ها بوده....معنی آیه ای که گفتید اینه:حرفی که به آقا علی زدم رو به شما هم می زنم
"در قرآن حرف از "گسترش آسمان ها" زده شده، وسعت دادن یعنی گنجایش و گسترش دادن؛ میدونیم از لحاظ علمی گسترش دادن آسمانها غیر ممکنه(تئوری بیگ بنگ رو مطالعه بفرمایید، حرفی از گسترش زده نمیشه(گسترش یعنی پخش شدن در مکانی، قبل بیگ بنگ مکانی وجود نداشته که بخواد چیزی پخش بشه توش)) در نتیجه یک جور کشش همه جانبه(یک جور انبساط) بوده، و استفاده از "لموسعون" در آیه ی "وَالسَّمَاءَ بَنَيْنَاهَا بِأَيْدٍ وَإِنَّا لَمُوسِعُونَ " رو لطفا برام توضیح بدید. "
از چه ترجمه ای استفاده کردی؟وجود خداوند انکار یا موجودیت؟
متن من رو خوندی اصلا؟کجا اثبات کرده؟
کجای قرآن غیر منطقیه؟وقتی میگیم گیاه یاد چه رنگی می افتیم؟من که تاپیک رو دنبال میکردم، ندیدم هیچ کس بگه "خدا وجود داره چون قرآن این رو گفته". ولی خب، اگر هم کسی گفته باشه، من متوجهِ ربطِ حرفایی که زدی و این ادعا نشدم.
وجودِ خدا یه مسئلهی فلسفی/علمی/الهی/عرفانی/... محسوب میشه. ولی این چیزی که میگی، به نظرم ربطی به مفهومِ «خدا» نداره و بیشتر یه مسئلهی جامعهشناسی هستش و مثلاً میتونی برای دفاع از سکولاریسم و اینا ازش استفاده کنی. در واقع منظورم این هست که یه ایرادِ عقلانی تو قرآن، باعث نمیشه کلِ ادعاهای دیگهای که کرده باطل بشه! مثلِ این هست که بگیم چون قرآن گفته باید کافرا رو گردن زد و این اشتباهه، پس اونجایی که قرآن گفته "گیاهانِ سبز" هم اشتباه کرده و گیاهان سبز نیستند.
[موافقم که نباید بگیم "خدا وجود داره چون قرآن گفته" و این ادعا هیچ اعتباری نداره، ولی خب نه به خاطرِ اینکه "قرآن مطالبِ غیرمنطقی هم داره". بلکه به این خاطر که کلاً این نوع از استدلال معتبر نیست! حالا چه قرآن باشه، چه یه نقل قول از استیون هاوکینگ!]
البته موضوعِ چالشبرانگیزی مثلِ "عدم وجودِ خدا"، حتی بینِ خیلی از آتئیستهای سرسخت هم یه باورِ «شکناپذیر» و قطعی نیست و هنوز جای بحث داره! یعنی اینطوری نیست که بشینیم چند تا فکتِ علمی و موضوعِ فلسفی رو بچینیم کنارِ همدیگه و نتیجه بگیریم خدایی وجود نداره و زارت کلِ قضیه رو جمع کنیم
- بیا دربارهی رشد جنین این ویدئو رو ببین تا یه "کلیپvsکلیپ" برگزار بشه اینجا
- دومین لینکت مشکل داره و آرشیوِ یه سایت رو باز میکنه. خودِ مطلبی که مدّ نظرت هست رو بده. اگر هم منظورت این هستش، خب من مطلقاً هیچ ارتباطی بینِ این آیهها و لایههای اتمسفر نمیبینم و خودت باید توضیحش بدی.
فرض و نتیجهای که گرفتی، کوچکترین شباهتی به استدلال نداشت و هیچ چیزی رو با این حرفا اثبات نکردی. اصلاً یه سوال، این فرضها دقیقاً چه ربطی به وجودِ خدا دارن؟ حتی اگر خیلی با انعطاف و تعارف بخوایم این چیزایی که گفتی رو «علمی و درست» هم فرض کنیم، باز هم نهایتاً میشه گفت دمِ قرآن گرم که چقدر پیشبینیهای دقیقی کرده! تو چطور میتونی با چند تا صحبتِ به ظاهر علمی(!) و خیلی خیلی مبهم و گُنگ(که خیلیها ادعا دارن قرآن اینا رو همینجوری "پَرونده" و مسلمانها اصرار دارن با روشای عجیب و غریب ربطش بدن به علم) بیای وجودِ خدا رو اثبات کنی؟ این استدلالِ من رو نگاه کن:
فرض 1: در زمانِ وایکینگها، هنوز حتی فیزیکِ کلاسیک هم ظاهر نشده بود و انسانها با مفاهیمی مثلِ قانون جهانی گرانش نیوتون و غیره آشنا نبودن. این رو میشه از منابع مختلف علمی متوجه شد.
فرض 2: وایکنیگها اعتقاد داشتند که شمشیر و تبرهای جنگجوهاشون از زمین به دست اومده و مقدسه و به همین خاطر وقتی ولش میکنن به زمین برمیگرده. حتی موقعِ مرگ هم این سلاحها رو همراه با جنگجوها میذاشتن.
نتیجه: شت، وایکینگها هزاران سال قبل به قانون جهانی گرانش نیوتون اشاره کرده بودن! پس وایکینگها خدا بودند! وایکنیگُ اَکبر، سُبحانَ الوایکینگ، الوایکینگُ واحدٌ!
من از فرض درست و اصل و تحریف نشده بودن تاریخِ وایکینگها به حکم خدا بودنِ وایکینگها رسیدم. من خدا بودنِ وایکینگها رو اثبات کردم.
+ کلاً این که قرآن بیاد به چند تا نکتهی علمی اشاره کنه هیچ ارتباطی به وجودِ خدا نداره و با هیچ منطقی «اثبات» محسوب نمیشه به نظرم.
خدایی با ملاک های ذهنی؟ یکم بیشتر توضیح میدید؟راستی یه چیزی رو خواستم بگم اینکه حتی اینجا خدا باورا چند دستن
دسته اول خدای اسلام
دسته دو خدایی با ملاک های ذهنی
و.....
البته!خدایی با ملاک های ذهنی؟ یکم بیشتر توضیح میدید؟
آها یعنی خدایی که ما توی ذهنمون ساختیم؟البته!
ببین من خودم جزو دسته ای هستم که ذکر کردم ملاک های ذهنی من برای خدا همون ملاک هایی
هست که در کتاب گفتگو با خدا وجود داشت برای مثال من خدایی رو قبول ندارم که بنده هاشو زجر بده و یا بخاطر اشتباه بندازاشون تو جهنم بزار یکم واضح تر حرف بزنم خدایی که من بهش ایمان دارم به این شکله که باهاش حرف میزنم و جواب میگیرم چون یکی از ملاک های ذهنی من اینه که خدای من جواب منو میده و مثل خدای توی انجیل نیست بر فرض مثال منظورم این بود حالا اینا فقط مثال بود
خدایی که دوست داریم به عنوان خدا بشناسیم خدایی با ویژگی های مورد نظرمون و با میزان انرژی قابل درک هر فردآها یعنی خدایی که ما توی ذهنمون ساختیم؟