• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :
    ثبت نام عضویت

كودكان بيش فعال

  • شروع کننده موضوع
  • #1

Yasaman.k

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
520
امتیاز
3,660
نام مرکز سمپاد
فرزانگان شعبه2
شهر
کـرمان
سال فارغ التحصیلی
96
دانشگاه
باهنر کرمان
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر
چيزي كه مامان و بابام هميشه تعريف ميكنن اينه كه ما هرگز بهت اون داروي ريتالين رو نداديم و در عوض خودمون اصطلاحا رواني شديم!
و من فكر ميكردم شايد فقط يه شيطنت باشه اما اينكه خيلي وقتا مثلا وقتي اتاقم به هم ريختس واقعا نميدونم از كجا شروع كنم و اتاقو تميز كنم اما كم كم مثلا طي چند ساعت اون كار رو ميكنم ولي اينكه بي وقفه و پشت سر هم باشه خيلي سخته!
سال گذشته مخصوصا واقعا سر كلاس نميتونسم مثه بچه ها سريع جواب بدم و تمركز كنم شايد اينكه خيليا ميگن سر كلاس نميفهميم جدا از مسايلي مثه بد درس دادن و خيلي چيزاي ديگه اين علتش باشه . و چيز جالب ترش اينكه وقتي سوار يكي از بزرگترين ترن هوايي ها شدم اينقدر كه بقيه شكه شده بودن واسم جدابيت نداشت سرعت!!
يه نفر رو هم ميشناسم بخاطر همين بيماري توي سنين ١٥،١٦ سالگي خودكشي كرد چون پدرش با كتك و دعوا اونو اروم ميكردن

خلاصه كه بياين تجربه هاتونو بگين و درمان هايي ارائه بديم كه به دارو هاي عوارض دار نياز نباشه




به نقل از بولتن نيوز

هفت صبح: شاید شما هم این موضوع را شنیده باشید که در گذشته های نه چندان دور بسیاری از کودکان به دلیل آنچه بی توجهی، شیطنت و یا بازیگوشی نامیده می شد در دوران دبستان کنار گذاشته می شدند.

والدین و آموزگاران نمی دانستند که با مشورت با یک متخصص می توانند به این بچه ها کمک کنند و آنها را با شرایطی عادی به گروه همسالان خود بازگردانند. آنچه این کودکان را از دیگر همسالان خود متمایز می کرد «اختلال بیش فعالی» خوانده می شود.

بیش فعالی که به اختصار ADHD خوانده می شود نوعی اختلال شایع است که حدود هشت تا 10 درصد کودکان را مبتلا می کند. این بیماری در پسران شایعتر از دختران است که هنوز دلیل اصلی آن مشخص نشده است. ویژگی های اولیه بیش فعالی از سال های اولیه رشد یعنی قبل از ورود به مدرسه شروع می شود.

بیش فعالی دارای ویژگی های بارزی است که شامل پرتحرکی، کمبود توجه و تمرکز، بروز اعمال ناگهانی و غیرقابل پیش بینی می شود. این اختلال سه نوع است؛ در گونه اول که کودک فقط در توجه و تمرکز مشکل دارد.

در نوع دوم فقط پرتحرکی دیده می شود و بالاخره نوع ترکیبی که کودک هم پرتحرک است و هم مشکل توجه و تمرکز دارد این اختلال در کودکان دبستانی و در پسرها سه تا پنج برابر شایع تر از دختران است و بیشتر در پسران اول خانواده مشاهده می شود.

معمولا اختلال از سه سالگی به بعد تشخیص داده می شود. کودکان مبتلا در دوره شیرخواری اکثرا پرتحرک هستند و دست ها و پاهای خود را زیاد حرکت می دهند؛ کم خواب، کم غذا هستند و زیاد گریه می کنند.

تشخیص بیش فعالی

برخی از والدین با دیدن پرتحرکی فرزندان خود به بیش فعالی آنها مشکوک می شوند اما باید دانست که جنب و جوش زیاد نشانه قانع کننده ای برای این اختلال نیست. ناتوانی در تمرکز و نداشتن صبر در گوش کردن، ناتوانی در توجه به جزئیات، ناتوانی در انجام تکالیف مدرسه و سایر وظایف محوله، بی دقتی و بی نظمی، گم کردن مدام وسایل، بی قراری (معمولا نشستن آرام در یک جا برای این کودکان مشکل است) و ناتوانی در انتظار کشیدن از دیگر علائم این اختلال است.

کودکان بیش فعال احساس خطر نمی کنند و به کارهای خطرناک علاقه نشان می دهندن که گاهی اطرافیان این موضوع را نشانه شجاعت کودک به حساب می آورند در صورتی که این مورد یکی از علائم بیش فعالی به شمار می آید.

تشخیص بیش فعالی با یک آزمون خاص امکانپذیر نیست. مجموعه ای از این علائم باید (حداقل در مدت شش ماه) مورد بررسی قرار بگیرد. کودک این موارد را معمولا قبل از هفت سالگی نشان می دهد. همچنین کودکی که دارای این نشانه هاست با رفتارهایش اطرافیان خود را در محیط های مختلفی مانند مدرسه یا خانه دچار مشکل می کند و حتی با گروه دوستان و همسالان خود نیز به راحتی کنار نمی آید.

در مقابل این دسته از پدر و مادرها، والدینی هستند که نمی خواهند مشکل کودک خود را بپذیرند و معمولا با بهانه آوردن از هشدارهای معلمان و سایر اطرافیان طفره می روند. این افراد از درمان این اختلال واهمه دارند و گمان می کنند داروهایی که توسط پزشک تجویز می شود برای فرزندشان عوارض دارد. این در حالی است که اگ راین کودکان در زمان مناسب درمان نشوند، نمی توانند در امور آموزشی و فعالیت های اجتماعی خود موفق عمل کحنند و ممکن است برای خودو اطرافیانشان مشکل آفرین باشند.

دلایل بیش فعالی

علت به وجود آمدن بیش فعالی احتمالا ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی است. احتمالا این کودکان در بخش های مربوط به توجه و تمرکز در مغز دچار نقس جزئی هستند. از عواملی که می توانند در بروز این اختلال موثر باشند سیگار کشیدن و یا مصرف الکل در دوران بار داری توسط مادر است.

حتی استنشاق تحمیلی دود سیگار توسط مادر باردار، باعث اختلال در رفتار کودک می شود. استرس مادر هم با این موضوع ارتباط دارد. تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده باینگر این است که این اختلال معمولا در خویشاوندان نزدیکاین افراد هم وجود دارد.

مسمومیت ناشی از سرب حاصل از دود اتومبیل و آلودگی هوا، غذاهای محتوی مواد افزودنی مثل شیرین کننده های مصنوعی و یا رنگ دهنده های خوراکی، مواد جلوگیری کننده از فاسد شدن غذا که در بعضی از غذاهای آماده وجود دارد، نیز در ایجاد این اختلال سهیم هستند.

در صورت بی توجهی به کودکان بیش فعال و معالجه نشدن آنها احتمال اینکه این افراد در آینده به افسردگی مبتلا شوندو یا در نوجوانی رفتارهای ضد اجتماعی و گاه بزهکارانه داشته باشند زیاد است. بنابراین به والدین توصیه می شود که حتما در دوران کودکی برای معالجه فرزند خود اقدام کنند. این بیماری دردوران مدرسه بیشتر مشکل آفرین می شود زیرا کودک تمرکز کافی برای گوش دادن به درس ندارد و مدام برای بیرون رفتن از کلاس اجازه می خواهد. این بچه ها نمی توانند آرام روی صندلی بنشینند، معمولا پرحرف هستند و مدام سر کلاس با دوستان خود حرف می زنند و این موضوع باعث می شود از لحاظ تحصیلی با مشکل مواجه باشند.

والدین باید به رفتار کودکان خود دقت داشته باشند و تنها در صورتی که مجموعه از این نشانه ها را در مدت طولانی مشاهده کردند با یک متخصص مشورت کنند. در غیر اینصورت نمی توان به هر کودک پرتحرک برچسب بیش فعالی زد

درمان بیش فعالی

درمان سریع برای ADHD وجود ندارد اما علائم آن قابل شناسایی و کنترل هستند. بهتر است والدین برای کمک کردن به خود و کودکشان در مورد این اختلال اطلاعات بیشتری کسب کنند. همچنین برنامه تربیتی ویژه ای را متناسب با نیازهای فرزند خود طرح ریزی کنند. درست است که کنار آمدن با کودکان بیش فعال کار ساده ای نیست اما والدین باید بدانند که این افراد ذاتا بد نیستند اما بدون مصر ف دارو و رفتار درمانی نمی توانند رفتار خود را کنترل کنند.

در این مورد خانواده، معلم و مدرسه باید با یکدیگر همکاری داشته باشند. والدین باید از تنبیه بدنی کودک خود جدا خودداری کنند و با او با محبت رفتار کنند. دارودرمانی هم در صورت تجویز پزشک کمک بسیاری به این دسته از کودکان می کند.

مطالعات نشان داده است رژیم های غذایی هم می تواند برای کمک به این افراد کارساز باشد. آنها باید از زیاده روی در مصرف شکر و غذاهای حاوی آن مانند کیک، شیرینی، شکلات، بیسکویت و نوشابه های شیرین که تحریک کننده هستند خودداری کنند.

تعدادی از کودکان بیش فعال و کم توجه تا بزرگسالی با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند؛ حتی ممکن است در برخی از بالغین برای نخستین بار تشخیص اختلال بیش فعالی داده شود که البته معمولا سابقه آن از کودکی وجود دارد. این افراد در سنین بالاتر کمتر با مشکل پرتحرکی روبرو هستند و بیشتر احساس بیقراری می کنند.
 

دختر باران

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
173
امتیاز
643
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 اهواز
شهر
اهواز
مدال المپیاد
ادبی-زیست
پاسخ : كودكان بيش فعال

سوال:
میشه بیش فعالی شناخته نشه تا دوره ی نوجوانی و بعد از اون؟؟؟و برای فرد بیش فعال جز موارد جزیی چیزی پیش نیاد؟؟؟
 

پریساخانومی

کاربر جدید
ارسال‌ها
4
امتیاز
7
نام مرکز سمپاد
تهران
شهر
تهران
یه کودک دارم نمیدونم پیش فعاله یا نه. میشه نظرتون بدین. یک ساله و نیمه هست. همش همه جارو بهم میریزه. و به همه چیز دست میزنه. میبرم رستوران مواد غذایی رو پرت میکنه زمین و کم میخوره و قوطی فلفل رو شکوند. مدام غر میزنه. میبرم بیرون میره شلوار مردمو میگره. روی کف زمین میشه و فقط غر میزنه. خیلی خستم کرده. از صندلی ها بالا میره و روی میز میشینه چند بار هم از روی میز پرتاب شده
 

شـَـــگي

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
203
امتیاز
8,530
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1395
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
دندانپزشكي
یه کودک دارم نمیدونم پیش فعاله یا نه. میشه نظرتون بدین. یک ساله و نیمه هست. همش همه جارو بهم میریزه. و به همه چیز دست میزنه. میبرم رستوران مواد غذایی رو پرت میکنه زمین و کم میخوره و قوطی فلفل رو شکوند. مدام غر میزنه. میبرم بیرون میره شلوار مردمو میگره. روی کف زمین میشه و فقط غر میزنه. خیلی خستم کرده. از صندلی ها بالا میره و روی میز میشینه چند بار هم از روی میز پرتاب شده
بايد يه سري آزمايش بده
مثل پركاري تيروييد و اينا!
همينطوري نميشه گفت كه بيش فعاله يا نه!
 

SAREH AKBARI

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
482
امتیاز
1,991
نام مرکز سمپاد
۳
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1400
بیش فعالی‌تون اذیتتون میکنه؟؟:/

من خودم هیچ مشکلی ندارم بیشتر بقیه باهام مشکل دارن:)
این منو اذیت میکنه:/


درمانشم اسون نیست من فعالیتمو انقدر زیاد کردم که از حرکت و اروم و قرار نداشتنم کم بشه و واقعا هم
.
.
.
.
.
.
.
. هیچ تاثیری نداشته:///
 
آخرین ویرایش:
ارسال‌ها
205
امتیاز
2,305
نام مرکز سمپاد
farzanegan
شهر
tehran
سال فارغ التحصیلی
97
دانشگاه
آزاد لاهیجان
رشته دانشگاه
پرستاری
من رو‌ بی نهایت داره اذیت میکنه

سال کنکور اونم

من پرتحرک نیستم
عدم تمرکز شدید دارم:((
 

SAREH AKBARI

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
482
امتیاز
1,991
نام مرکز سمپاد
۳
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1400
فکر نکنم تو بیش فعال باشی
چون من علاوه بر اون عدم تمرکزه که میگی خیلی پر تحرکم و اصلا نمیتونم یه جا اروم باشم و بعضی چیزای دیگه که خب این دو تا خیلی بیشتر دیده میشه
من مشکل عدم تمرکز دارم اما نمیدونم بیش فعالم یا نه .به خاطر این مشکل امسال سومین ساله که کنکور میدم .البته هیچ وقت به پزشک برای این مشکل مراجعه نکردم
 

پهلوی

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
1,543
امتیاز
22,368
نام مرکز سمپاد
میرزا کوچک خان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
1399
من مشکل عدم تمرکز دارم اما نمیدونم بیش فعالم یا نه .به خاطر این مشکل امسال سومین ساله که کنکور میدم .البته هیچ وقت به پزشک برای این مشکل مراجعه نکردم .قبلا مشاوره ی تحصیلی هم می رفتم مشاورم می گفت زود حواسم پرت میشه .تو این چندسال تا به حال نشده بیشتر از ده دقیقه بتونم یه درسی رو بخونم وگاها حتی یک دقیقه.
عدم تمرکز توی سن ما یه چیز طبیعیه
از حدود کلاس ششم ابتدایی شروع میشه و برای هر کسی تا دوره ی نامشخصی ادامه داره
نگران نباشید عدم تمرکز به تنهایی دلیلی بر بیش فعالی نیست
 

Flying_girl

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
764
امتیاز
4,483
نام مرکز سمپاد
فرزانگان7
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1395
مدال المپیاد
هیچ
دانشگاه
تربیت مدرس
رشته دانشگاه
پیشرانش
من مشکل عدم تمرکز دارم اما نمیدونم بیش فعالم یا نه .به خاطر این مشکل امسال سومین ساله که کنکور میدم .البته هیچ وقت به پزشک برای این مشکل مراجعه نکردم .قبلا مشاوره ی تحصیلی هم می رفتم مشاورم می گفت زود حواسم پرت میشه .تو این چندسال تا به حال نشده بیشتر از ده دقیقه بتونم یه درسی رو بخونم وگاها حتی یک دقیقه.
خوب کاری کردی که دکتر نرفتی، صرفا ریتالین بهت میده
البته الان یه درمان دبگه هم اومده، نوروفیدبک، تا حدودی جوابگوعه
البته من بیشترین تاثیر رو از بازی درمانی گرفتم
 
بالا